Svi oni koji su zaprljali svoje ruke u zlocinima i ne treba da imaju povjerenja u BiH. Bilo da se radi o Muslimanima, Srbima ili Hrvatima isto im se pise. Toga su mnogi svijesni i bas zato nece "pod kapu Bosansku" i nemaju osjecaj "sigurnosti" u Bosni i Hercegovini. Tako i treba Bosno, zlocin je zlocin pa s koje god strane bio pocinjen...majka wrote:to ti je Novi_Nick jedan od glavnih razloga zasto mnogi srbi nemaju povjerenja u bosnu i hercegovinu kao drzavu svih njenih gradjana.
Koncept je jasan - Rusenje entiteta Republike Srpske i F BiH
-
Bosna_E
#351 Re: ovako za novi_nick
-
majka
#352 ma ko te .ebe novi nick
ko te .ebe, novi nick..., ti nisi nista grugo nego neka poturica sto se ovdje izvaljuje, pricas meni o kamenom dobu, prodajes ovdje neke gluposti o bosancima i hercegovciami da srbima nema mjesta u bosni, trerbali ste se svi iseliti za Tursku, a mi bi lako sa nasom bosnom.
-
zzzzz
#354 Re: ma ko te .ebe novi nick
Vi ste se dovukli ovdje sa Turcima pa bi red bio da ste se i iselili zajedno sa njima.majka wrote:ko te .ebe, novi nick..., ti nisi nista grugo nego neka poturica sto se ovdje izvaljuje, pricas meni o kamenom dobu, prodajes ovdje neke gluposti o bosancima i hercegovciami da srbima nema mjesta u bosni, trerbali ste se svi iseliti za Tursku, a mi bi lako sa nasom bosnom.
Podjednako ste bili okupator ove zemlje (samo pod plastom jedinstvene drzave juznoslovenskih naroda) kao i oni koje toliko mrzite jer neodoljivo podsjecate na njih.
ps.
dobro bi bilo da nam postiras i nacionalnu strukturu stanovnistva Vojvodine u paketu sa onom kosovskom
-
majka
Prvo i prvo srba je bilo u vojvodini al tako mnogo i prije turaka,vojvodinu su naselili vecinom srbi sa kosova, odakle je krenula 1690 Velika Srpska Seoba pod pritiskom turaka.
Danas u vojvodini su zavrsili na stotine hiljada srba iz hrvatske i iz Bih.
Oni muslimani koji zele svoju zemlju dobice je, ali u velicini zenickog-tuzlanskog kantona.
Da je RS nastala genocidom, nebi muslimana u Bih ni bilo.
Gdje su svi srbi sto su zivjeli u Drvaru, Petrovcu, Glamocu, Grahovu, Sarajevu, Mostaru, itd...... iz krajine,
.. ako je RS nastala genocidno , odna se pitam kako je REpublika Hrvatska nastala, a time i ova bosnjacka bosna?
Neki ovdje pricaju o Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj zemlji, a sa druge strane pravite bosnjacku republiku koja bi natalitetom prevladali brojcano kao sto su siptari na kosovu.
Zbog toga mora da postoji Srpski entitet u najmanju ruku.
Danas u vojvodini su zavrsili na stotine hiljada srba iz hrvatske i iz Bih.
Oni muslimani koji zele svoju zemlju dobice je, ali u velicini zenickog-tuzlanskog kantona.
Da je RS nastala genocidom, nebi muslimana u Bih ni bilo.
Gdje su svi srbi sto su zivjeli u Drvaru, Petrovcu, Glamocu, Grahovu, Sarajevu, Mostaru, itd...... iz krajine,
.. ako je RS nastala genocidno , odna se pitam kako je REpublika Hrvatska nastala, a time i ova bosnjacka bosna?
Neki ovdje pricaju o Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj zemlji, a sa druge strane pravite bosnjacku republiku koja bi natalitetom prevladali brojcano kao sto su siptari na kosovu.
Zbog toga mora da postoji Srpski entitet u najmanju ruku.
- Novi_Nick
@ majka!
Definitivno si polup'o sve loncice i istoriju i genetiku i teritorije i drzave i narode i nacije i sve ostalo. Fataj se fenjera i kompasa. Izvadi DNK (DNA) probu i ovdje nam prostri svoju genetiku da vidimo ko si i sta si? Drugo prostri nam ovdje istoriju Srbije, Srba i srpskih teritorija od kada su Turci napustili Balkan. 450 godina ste bili pod njima i vi i neka vasa tzv teritoija iliti drzava.
Definitivno si polup'o sve loncice i istoriju i genetiku i teritorije i drzave i narode i nacije i sve ostalo. Fataj se fenjera i kompasa. Izvadi DNK (DNA) probu i ovdje nam prostri svoju genetiku da vidimo ko si i sta si? Drugo prostri nam ovdje istoriju Srbije, Srba i srpskih teritorija od kada su Turci napustili Balkan. 450 godina ste bili pod njima i vi i neka vasa tzv teritoija iliti drzava.
- Novi_Nick
Pa dokle ovo vise sa izjavama politicara iz RS"
http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 006-03.php
Datum: 27.05.2006
Predsjednici SDS-a i PDP-a Dragan Čavić i Mladen Ivanić "Otrijeznite se, jer ćete RS otjerati od sebe"
BANJA LUKA - Predsjednici Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa Dragan Čavić i Mladen Ivanić istakli su juče da je krajnje vrijeme da prestanu napadi na RS koji dolaze od dijela medija i političara u Sarajevu, jer se njima dovodi u opasnost opstanak zemlje.
Predsjednik RS i SDS-a Dragan Čavić smatra da političari i mediji u Federaciji BiH koji negiraju Republiku Srpsku moraju konačno da se otrijezne, jer će u suprotnom učiniti sve da je otjeraju od sebe.
On je rekao da punih 11 godina iz Sarajeva dolaze napadi kojima se negira postojanje Republike Srpske, ali da je zabrinjavajuće što su ti napadi pojačani u posljednjih nekoliko mjeseci. "Punih 11 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma čuju se poruke koje predstavljaju negaciju i Dejtona i RS. Negiranjem RS ovoj zemlji ne čine ništa dobro ni mediji kao ni političari iz Sarajeva i zato moraju da
se otrijezne, jer ako ne dođe do otrežnjenja svojom politikom negiranja učiniće sve da otjeraju RS od sebe", rekao je Čavić. Istakao je da je RS u ovom trenutku stabilniji dio BiH, ali da političari iz Sarajeva čine sve kako bi je optužili za opstrukcionizam i tako doveli do njenog ukidanja. "Svako pitanje koje se postavi iz RS za njih je problem, bilo da iza tog pitanja stoji stranka ili institucija. Nijedan političar u RS ne može više da trpi te konstantne napade i da ih nijemo posmatra", rekao je Čavić.
On je kazao da na taj način političari RS dolaze u poziciju da sebi postave pitanje da li se uopšte vrijedi baviti politikom u ovoj zemlji, dokle trpjeti pritiske određenih političkih i novinarskih krugova iz Sarajeva i kako naći odgovor na njih. "Cilj tih udara je samo jedan, a to je negiranje RS i njeno postepeno ukidanje. Međutim, na to nijedan političar iz RS neće i ne može pristati. Svaki stav, koncept i argumentaciju koja dolazi iz RS u Federaciji nazivaju opstrukcijom i destrukcijom. Oni ne mogu da shvate da političari iz RS prezentuju stav naroda koji tako misli", dodao je Čavić.
"Integrisanje BiH u evropske tokove zajedno sa RS je važno za cijelu BiH i moraju se poštovati prijedlozi koji stižu iz RS, koja je do sada mnogo učinila na reorganizovanju zemlje i dala veliki
doprinos reformskim procesima", zaključio je on.
Predsjednik PDP-a i ministar inostranih poslova BiH Mladen Ivanić smatra da je cilj napada, koji se svakodnevno pojačavaju, ukidanje RS, jer su na meti svi oni koji brane njenu poziciju.
"Međutim, brine me to što nisam čuo da je bilo ko iz međunarodne zajednice upozorio bilo koga iz FBiH da politički zahtjevi za ukidanjem RS predstavljaju kršenje Dejtonskog sporazuma. Istovremeno kada RS čuva svoje pravo na postojanje onda se to proglašava opstrukcijom i kočenjem evropskog puta. Međunarodne institucije moraju ravnopravno tretirati sve političare iz BiH jer to je jedini način za prosperitet cijele zemlje", dodao je.
Ivanić je kazao da je RS spremna za reforme, ali da te reforme ne mogu da znače ukidanje RS.
"Nismo spremni da se pod firmom reformi ukida RS. Spremni smo za reformu policije, ali to ne može značiti nestanak policije RS i za sebe tražimo samo ono što imaju sve decentralizovane države u Evropi", kaže on. Ivanić dodaje da BiH nema budućnost ukoliko se konstantno osporava ostanak RS i negira sve ono što dolazi iz ovog entiteta.
V.P.
Opstrukcionizam
"Primjer negacije RS je i to da su političari iz stranaka čije je sjedište u Federaciji BiH dvije godine odbijali da formiraju komisiju za istraživanje stradanja svih građana Sarajeva u proteklom ratu. Čudno je, međutim, da ih niko zbog toga nije proglasio za opstrukcioniste. Za opstrukcionizam niko nije optužio ni Vladu FBiH, koja nije ispoštovala odluku Doma za ljudska prava na osnovu apelacija porodica poginulih i nestalih građana Sarajeva i formirala komisiju koja će im dati odgovor na pitanje gdje se nalaze posmrtni ostaci njihovih najmilijih", rekao je Čavić.
Ivanić: Veoma sam zabrinut za budućnost BiH
"Mnogi postavljaju pitanje kakve će reperkusije referendum u Crnoj Gori imati na status Kosova i BiH. Neće imati nikakve ukoliko RS bude tretirana ravnopravno. Ali, ako se pritisci na RS nastave onda sam jako zabrinut za budućnost BiH", kazao je Mladen Ivanić.
Dodao je da je za stabilnost BiH najvažnije realno i normalno prihvatanje RS kao ravnopravnog entiteta u BiH.
"To je osnov garancije stabilnosti zemlje. Ako se prihvati ravnopravno postojanje entiteta u okviru BiH, nisam zabrinut za stabilnost zemlje bez obzira šta se događa u regionu. Ali, ako procesi u regionu budu išli tokom kojim sada idu, a istovremeno se nastave neprimjereni pritisci na RS, onda sam veoma zabrinut", rekao je Ivanić.
Treba pod hitno ukinuti obadva Entiteta RS i Federaciju. Srbi su konstitutivan Narod sa svim drugim Narodima u BiH na cijeloj njenoj teritoriji i nemogu imati neka exkluzivna teritorijalna prava na 1/2 BH teritorije u odnosu na druge narode i tacka.
BiH se jedino teritorijalno moze podijeliti na decentralizovane Regije a ne na neke Autonomne pokrajine, Republike, Entitete, Kantone i sl.
-
Beslija
buducnost je veoma jednostavna....
- Republika Srpska ce se pokusati odvojiti od nas , ali nece uspjeti u pokusaju....
- Nakon tog pokusaja , 3-5 godine poslije , razmotrice se ukidanja entiteta i pravljenja BiH bez entiteta......
- Prijedlozi ce biti razni , ali * vece sile * ce odluciti da BiH bude bez entiteta, tako da ce se ukinuti Republika Srpska koja je vjestacka tvorevina......
to vam je buducnost lijepi moji.....bar ja tako mislim......
Nakon gubljenja entiteta , povecat ce se nivo kriminala ,nacionalizma i ostalih nezakonskih i nemoralnih cinova.......pojavit ce se dvije solucije
1. Doci ce lider koji ce sve srediti............
2. Izbijanje gradanskog rata u kojem ce Bivsa RS dobijati pomoc od Srbije.........
itd , mrsko mi pisati..........ali ja mislim da bi se trebala unistiti RS.
- Republika Srpska ce se pokusati odvojiti od nas , ali nece uspjeti u pokusaju....
- Nakon tog pokusaja , 3-5 godine poslije , razmotrice se ukidanja entiteta i pravljenja BiH bez entiteta......
- Prijedlozi ce biti razni , ali * vece sile * ce odluciti da BiH bude bez entiteta, tako da ce se ukinuti Republika Srpska koja je vjestacka tvorevina......
to vam je buducnost lijepi moji.....bar ja tako mislim......
Nakon gubljenja entiteta , povecat ce se nivo kriminala ,nacionalizma i ostalih nezakonskih i nemoralnih cinova.......pojavit ce se dvije solucije
1. Doci ce lider koji ce sve srediti............
2. Izbijanje gradanskog rata u kojem ce Bivsa RS dobijati pomoc od Srbije.........
itd , mrsko mi pisati..........ali ja mislim da bi se trebala unistiti RS.
-
zavrzlama
MIslim da je konacno MZ na velikom iskusenju...
A ujedno smatram da je neko na politicare iz rs-a ,izvrsio pritisak da se ovako ponasaju....ona prijetnja atentata na Dodika i njegov nagli zaokret imaju logike.Sve se ovo radi najvjerovatnije radi pritiska na MZ radi konacnog statusa Kosova...samo sto uvijek ide preko leda naroda u BIH....vrijeme je da srbi u BIH dignu svoj glas i kazu dosta vise sa manipulacijama i njih i drugih naroda u BIH,jer smo dosta propatili.
A ujedno smatram da je neko na politicare iz rs-a ,izvrsio pritisak da se ovako ponasaju....ona prijetnja atentata na Dodika i njegov nagli zaokret imaju logike.Sve se ovo radi najvjerovatnije radi pritiska na MZ radi konacnog statusa Kosova...samo sto uvijek ide preko leda naroda u BIH....vrijeme je da srbi u BIH dignu svoj glas i kazu dosta vise sa manipulacijama i njih i drugih naroda u BIH,jer smo dosta propatili.
Last edited by zavrzlama on 28/05/2006 14:12, edited 1 time in total.
-
Den
#362 Re: ovako za novi_nick
Ima nesto pametno u ovom postu.Samo je vic u tome sto se taj entitet zove Srpska a po zakonu Bosnjaci i Hrvati imaju potpuno ista prava.I to cemo sada preko suda ako Bogda da promijenimo.Zvat ce se drugacije.Isto tako ce grb biti drugaciji u federaciji ali i u manjem entitetu.Ja razumijem da nam nevijerujete,nevijerujemo ni mi vama.Shvatam i da vam taj entitet daje neku sigurnost za opstanak.To je uredu.Ali neka se osnovne stvari promijne na bolje.Kao sto sam vec rekao:Ime,grb pa onda se trebamo dogovoriti o sistemu skolovanja itd.majka wrote:ja nisam rekao da mi odgovara Rs ni federacija,
to je najvece sranje sto se moglo desiti.
Ja sam se nadao opstanku jugoslavije, kao zemlje svih nasih juznih slavenskih naroda. Pa neka budu sve ove republike zemlje, ali kao clanice jedne zajednice tj. jugoslavije, kao naprimjer. sto se amerika sastoji od 50 drzava., sta nam je falilo,???
Ali jebiga, kod nas se probudio nacionalizam, odjednom svo jedni drugim neprijateljima, i kako onda da bosna i hercegovina bude gradjanska drzava svih njenih gradjana, kad je istovremeno stvarena iz rusevine jedne takve?
to ti je Novi_Nick jedan od glavnih razloga zasto mnogi srbi nemaju povjerenja u bosnu i hercegovinu kao drzavu svih njenih gradjana.
Tesko je se kontrolirat u takvom drustvu, kad vjecito te neko ogovara i mrzi zbog tvog opredjeljenja, da i ja sam izgubim razum u nekim trenutcima, ...., licno bi volio da zivimo zajedno, imam najbolje prijatelje medju musllimanima, ali i najvise pakosti i mrznje osjetim od muslimana, tako da bosnu ja i vecina srba dozivljana kao nemetnutu, a rs kao zastitu identiteta i opstanka. To je to.
vic je kako napraviti bosnu da stiti svakoga i da bude prihvatljiva za svakog.
To je vec mnogo teze, jer to znaci menjanje mentaliteta nasih ljudi, a tu smo jos daleko od zapada i tamosnje civilizacije, jer u bosni se ljudska prava krse ko dobar dan, sve po nacionalnoj osnovi.
Nasi politicari SDA,SDS,HDZ zele da pobijede na i sledecim izborima pa da nas jos nekoliko godina lazu i kradu.Oni to samo mogu ako otvore ovakva pitanja a narod glup i vijeruje im,svaki put opet upadne u zamku na isti nacin.Ja sam od misljenja da nebi nista bilo bolje ako RS se ukine.Nedamo da se odvoji to bi bio rat ali neka je.Povijerenje se treba vratiti i to ce trajati godinama (50,100).Nadam se da ce doci dan kada cemo reci da nema koristi od entiteta.Da jedni druge vijeruje,da smo svi Bosanci ali to je jedan ogroman dug proces i za to trebamo evoluirati do jednog drugog nacina razmisljanja.
Da kazem jos nesto u vezi nacionalizma i gdje je se on odjednom probudio.Najveci Jugosloveni su bili Bosanci.Zasto? Zato sto je njima najvise odgovarala Jugoslavija i sto je najteze bilo se odbraniti od eventualnog rata (Kao sto smo i vidijeli).Najveci nacionalizam je dolazio iz Srbije :Srpska Krajina i Miloseviceve izjave 89.,RAM1,2 i SANA su super dokazi za to.Citav svijet je se oko toga slozio tako da nema koristi da generalises tu gdje nije potrebno,ispada glupo.
Pozdrav
-
Beslija
nazalost , problem je u Srbima
- gdje ima da se covjek rodi u BiH i kaze da je Srbin......to je NJIHOV problem , nemojte ni pokusati prebacivati krivnju na muslimane ili hrvate , Srbi su ti koji grijese , srbi su ti koji sire nacionalizam a ostale nacije se u procesu samoodbrane osuduju....
Prekinite vise sa tim glupim sranjima ,priznajte da ste BOSANCI , pa ljudi , Heeeej , BOSNA , to je zemlja, treba da budes ponosan sto mozes reci to , treba da budes ponosan sto si se ovdje rodio , to je tvoja zemlja , kao sto je i moja , ta trava na kojoj si se igrao kao mali je BOSNA covjece , nemozes se izdvajati , nemozes traziti nesto sto ne postoji.............zasto jednostavno ne priznate???
- gdje ima da se covjek rodi u BiH i kaze da je Srbin......to je NJIHOV problem , nemojte ni pokusati prebacivati krivnju na muslimane ili hrvate , Srbi su ti koji grijese , srbi su ti koji sire nacionalizam a ostale nacije se u procesu samoodbrane osuduju....
Prekinite vise sa tim glupim sranjima ,priznajte da ste BOSANCI , pa ljudi , Heeeej , BOSNA , to je zemlja, treba da budes ponosan sto mozes reci to , treba da budes ponosan sto si se ovdje rodio , to je tvoja zemlja , kao sto je i moja , ta trava na kojoj si se igrao kao mali je BOSNA covjece , nemozes se izdvajati , nemozes traziti nesto sto ne postoji.............zasto jednostavno ne priznate???
- sekiracija
Mozda da krenemo odavde,malim koracima,ka jednom te istom cilju Bosni nam jedinoj.
http://republikabih.net/peticijaustavcontent.htm
Prevazilazenje problema vidim samo u otklanjanju uzroka ,a i Bosansku drzavu vidim samo kao drzavu ako joj se vrate atributi izvorne drzavotvorne misli, koja je puno starija od Krscanskih ratova i drugih genocidnih desavanja na njenim prostorima.Gradjansku republiku Bosansko-Hercegovackog naroda .
http://republikabih.net/peticijaustavcontent.htm
Prevazilazenje problema vidim samo u otklanjanju uzroka ,a i Bosansku drzavu vidim samo kao drzavu ako joj se vrate atributi izvorne drzavotvorne misli, koja je puno starija od Krscanskih ratova i drugih genocidnih desavanja na njenim prostorima.Gradjansku republiku Bosansko-Hercegovackog naroda .
-
Mr_M
Znaci sad ispada da je nacionalisticki reci da si Srbin?Beslija wrote:nazalost , problem je u Srbima
Sta sve necu procitati ovdje. Izraz ili naziv Bosanac ima isu vrijednost kao i Hercegovac, regionalnu ili geografsku i nista drugo.
Onda po toj tvoj teoriji ispada, da su svi koji su se rodili u bivsoj Jugoslaviji jugosloveni i nista drugo?
Vidjeli smo da stvaranje jugoslovenske nacionalsnosti neuspjelo i stvorilo dodoatne probleme. Tako bi se moglo desiti i sa tim pokusajem stvaranja neke bosanske ili hercegovacke nacije.
Jednostavno je potrebno prihvatiti da postoje drugi narodi u ovoj drzavi i ne pokusavati nametnuti nista. Ukoliko se bude nesto pokusavalo nametnuti ili nepriznavanje drugih, pitam se sta ce biti sa ove drzave za 10 ili 20 godina.
- sekiracija
Mr-M doista je u zemlji Bosanskoj primitivno ili kako ti to kazes nacionalisticki govoriti i svojatati srpstvo,nakon svih genocida koje su pripadnici tog plemena pocinili u toj zemlji. 
-
spongebob
jel to opet spremate ratMr_M wrote: Ukoliko se bude nesto pokusavalo nametnuti ili nepriznavanje drugih, pitam se sta ce biti sa ove drzave za 10 ili 20 godina.
podsjeti me ovo na tvog mentalnog Sai babu koji nesto slicno poruci sa govornice bh parlamenta u zoru rata
-
Mr_M
A sta ti dodje "Sai babo"?spongebob wrote:
jel to opet spremate rat
podsjeti me ovo na tvog mentalnog Sai babu koji nesto slicno poruci sa govornice bh parlamenta u zoru rata
Nisam na nikakav rat mislio, nego sam mislio prije svega na uslove zivota u kojima ce ljudi zivjeti. Ukoliko se previse vremena bude koristilo za dokazivanje ljudima, da oni nisu to sta jesu, nego nisto drugo, vitalno bitna pitanja poput ekonomije, a prije svega od cega ce ljudi zivjeti, bit ce potpuno zapostavljenja.
A sto se tice rata, najvise bih volio da ga nikad ne bude. Onaj ko je jednom kroz rat prosao, ne zeli ga vise nikad. Oni koji zele neke ratove sada, su budale, koje su rat samo vidjeli na tv-u i gledaju na isti kao na fudbalsku utakmicu.
-
spongebob
sai baba je vodja jedne indijske sekte koji je bio ko fol neki novi poslanik a sluzio se najjednostavnijim madjionicarskim trikovima i tako poveo raju za sobom--->vise na vikipedijiMr_M wrote:A sta ti dodje "Sai babo"?spongebob wrote:
jel to opet spremate rat
Nisam na nikakav rat mislio, nego sam mislio prije svega na uslove zivota u kojima ce ljudi zivjeti. Ukoliko se previse vremena bude koristilo za dokazivanje ljudima, da oni nisu to sta jesu, nego nisto drugo, vitalno bitna pitanja poput ekonomije, a prije svega od cega ce ljudi zivjeti, bit ce potpuno zapostavljenja.
A sto se tice rata, najvise bih volio da ga nikad ne bude. Onaj ko je jednom kroz rat prosao, ne zeli ga vise nikad. Oni koji zele neke ratove sada, su budale, koje su rat samo vidjeli na tv-u i gledaju na isti kao na fudbalsku utakmicu.
ma slazem se, htio malo zakuhat al vidim da si pametan
-
Beslija
kako ce covjek koji se rodi U BOSNI i HERCEGOVINI biti Srbin?????......
ako sam se ja rodio u danskoj , ja sam Danac, ja nisam englez , ja nisam italijan , ja sam danac.....
sta je tu tesko shvatiti???....
covjece , TI SE NISI RODIO U SRBIJI(neznam jesi li ti ,ali govorim inace za ljude u RS).....ti si bosanac, nisi Bosnjak , ti si BOSANAC...covjek koji se rodi u bosni je BOSANAC......
sta je tu toliko tesko shvatiti???...
ti ako hoces da budes Srbin , lagano u srbiju pa drzavljanstvo promjeni pa ces biti srbin......
zasto komplikujete jednostavne stvari?
ako sam se ja rodio u danskoj , ja sam Danac, ja nisam englez , ja nisam italijan , ja sam danac.....
covjece , TI SE NISI RODIO U SRBIJI(neznam jesi li ti ,ali govorim inace za ljude u RS).....ti si bosanac, nisi Bosnjak , ti si BOSANAC...covjek koji se rodi u bosni je BOSANAC......
ti ako hoces da budes Srbin , lagano u srbiju pa drzavljanstvo promjeni pa ces biti srbin......
-
cevapXXL
Republika mrska se mora ukinuti. Nikada nije postojala niti ce ikada postojati na teritoriji BiH. Ko smatra da mu je u srbiji bolje neka ide za srbiju niko ga nedrzi da ostane u bih. Svidalo se to srbima ili ne rep. mrska se ukida svaki dan pomalo. A ako nebude ovako moglo ima i drugih nacina.
Nemogu samo shavtiti samo kako moze neko da negira toliki genocid na jedan narod a svako zalaganje za rep. mrsku je negiranje genocida nad nesrbima.
Sellam,
CevapXXL
Nemogu samo shavtiti samo kako moze neko da negira toliki genocid na jedan narod a svako zalaganje za rep. mrsku je negiranje genocida nad nesrbima.
Sellam,
CevapXXL
-
Den
Tako je ali ne skroz.Svak ko se rodi u BiH je po zakonu pripadnik Bosanske nacije.On moze po etnicnoj grupi (etnicity)biti:Bosnjak,Hrvat ili Srbin a moze i Zidov ili cigan. Svak ko ima Bosansko Hercegovacki pasos je po drzavnosti Bosanac.Beslija wrote:kako ce covjek koji se rodi U BOSNI i HERCEGOVINI biti Srbin?????......
Onaj ko se rodi u SAD i ciji su roditelji i deda i nana se rodili u SAD ali pra deda i nana u Engleskoj taj je po zakonu Amerikanac i pripadnik Americke nacije.Onaj ko se rodi u Americi je znaci Amerikanac ili allochtoni Amerikanac ako mu je otac iz neke druge zemlje.
-
Mr_M
Pa sta cu ja onda, ja sam rodjen u Jugoslaviji, prije vise od 3 decenije, znaci li to da sam ja onda Jugosloven?Beslija wrote:kako ce covjek koji se rodi U BOSNI i HERCEGOVINI biti Srbin?????......
Kao sto sam vec rekao Bosanac je iskljucivo geografska odnosno regionalna pripadnost i nema veze sa nacionalscu.
A sta je sa onima koji su rodjeni u Hercegovini.?
-
Den
Ti si onda po zakonu jugosloven /pripadnik jugoslovenske nacije a po drzavnosti si pripadnik Bosansko Hercegovackog drzavljanstva i tacka.Za svakoga si prije bio Jugosloven van Jugoslavije,pripadnik Jugoslovenske nacije ali po etnicnosti si bio MUSLIM,HRVAT,SRBIN.Tu nema price to je jednostavno tako.Ako sada odes u SAD i ako te pitaju kojem narodu pripadas i ti kazes Srpskom a oni ti procitaju u pasosu :Place of bearth:Tuzla BIH ....Samo ti mogu reci da lazes.Mr_M wrote:Pa sta cu ja onda, ja sam rodjen u Jugoslaviji, prije vise od 3 decenije, znaci li to da sam ja onda Jugosloven?Beslija wrote:kako ce covjek koji se rodi U BOSNI i HERCEGOVINI biti Srbin?????......
zasto komplikujete jednostavne stvari?![]()
Kao sto sam vec rekao Bosanac je iskljucivo geografska odnosno regionalna pripadnost i nema veze sa nacionalscu.
A sta je sa onima koji su rodjeni u Hercegovini.?