Pa kad Tuzlanski Bosnjaci aplaudiraju himni u kojoj se pominju srpske zemlje ( koje srpske zemljeescobar__ wrote:Evo ga, primjer pravog multietničara (na profilu mu stoji da je iz Sarajeva, te da tu i živi).
Inače, to su komentari na objavu ove stranice, odnosno ova vijest.
Ovakvih je i po Tuzli more. Sve lafo moderni, nacionalno neopterećeni, a početkom rata su naravno otišli na stranu agresora, neki su se odavdje bavili petokolonaštvom, a na kraju rata se vratili k'o da se ništa nije desilo. Jer to je normalno, moderno i multikulturalno, a nije normalno, moderno i multikulturalno što Bošnjaci mašu ljiljanima.
Konacno nesto pozitivno
- Havatar
#251 Re: Konacno nesto pozitivno
-
rekla-kazala
#252 Re: Konacno nesto pozitivno
I meni je bilo iritantno što se na balkonu kod vječne nalazila zastava sa ljiljanima jer ako želimo biti legalisti a tako se deklarišemo onda zna se koja je državna zastava.
- escobar__
#253 Re: Konacno nesto pozitivno
Tuzlanski sam Bošnjak i ne aplaudiram srpskoj himni i njihovim trobojkama.
- Havatar
#254 Re: Konacno nesto pozitivno
Mislio sam na one koji su bili na utakmici protiv Srbije i aplaudiraliescobar__ wrote:Tuzlanski sam Bošnjak i ne aplaudiram srpskoj himni i njihovim trobojkama.
- It_is_a_Leclerc
#255 Re: Konacno nesto pozitivno
Evo, umjesto navijanja za BiH, predlažem da srpski narod u BiH vrši pritisak na svoje predstavnike i, u cilju ravnopravnosti i suživota, izmijeni nazive ulica u tom entitetu - Ulica Ratka Mladića, Ulica Draže Mihajlovića, Ulica Vojvode Putnika, Ulica Srpske doborovoljačke garde. I neka promijene odluku o zabrani postavljanja spomenika na mjestu spaljivanja 70 Višegrađana.
- It_is_a_Leclerc
#257 Re: Konacno nesto pozitivno
Uuuu strašno su se narugali... Bolji naslov bi, realno, bio - "Reprezentacija BIH se narugala hujhudima sa RTRS-a"
- Vasco da Gama
#258 Re: Konacno nesto pozitivno
pa to nije zbog nepoznavanja, vec zbog zamjene mnogih strahova za jedan - strah od drugog. lijek protiv toga je pronaci patologiju koja izaziva te mnoge strahove i njih rjesavati a to je strah od nezaposlenosti, od nesigurne buducnosti, ekonomske nesigurnosti i sl. - nije to strah od tuđih običaja. mnoge strahove koji su nijemci imali nakon prvog svjetskog rata hitler je ublazio punudivsi zamjenu svih stranova za jedan - jevreji. po tebi, nacizma ne bi bilo samo da su ti nacisti malo bolje poznavali jevreje jer svakako da svi jevreji nisu losi kao sto nacisti tvrde.Acerovac wrote:E to je bas jedan od uzroka raznih sukoba... Genocidi, masakri, ratovi...pocinju na taj nacin 'kad komunisti dodju na vlast sve ce vam oduzeti, jevreji su uzrok vaseg siromastva, sloveni su niza rasa i nedostojni zivljenja...'Vasco da Gama wrote: ovo je glupost. razlicitost i nepoznavanje drugog nije uzrok netrpeljivosti ili nacionalizma.
Znaci, bitno je da se upozna komsija, druga nacija, vjera...
ali kad upadneš u zamku da dokazuješ da "drugi" nije tako loš već ga samo treba bolje upoznati oinda je bitka već izgubljena jer na tom nivou nacionalista će uvijek imati argument. naravno da su neki jevreju eksploatirali njemce ili naravno da su neki muslimani teroristi ili naravno da su neki srbi klali i sl. poenta nije u tome da se dokaze da svi "oni drugi" nisu tako loši, čim u to uđeš već igraš nacionalističku igru i već je kasno.
- jasko_ba
#259 Re: Konacno nesto pozitivno
It_is_a_Leclerc wrote:Evo, umjesto navijanja za BiH, predlažem da srpski narod u BiH vrši pritisak na svoje predstavnike i, u cilju ravnopravnosti i suživota, izmijeni nazive ulica u tom entitetu - Ulica Ratka Mladića, Ulica Draže Mihajlovića, Ulica Vojvode Putnika, Ulica Srpske doborovoljačke garde. I neka promijene odluku o zabrani postavljanja spomenika na mjestu spaljivanja 70 Višegrađana.
Kao fazon, evo razloga zasto mi ne navijamo za Bosnu vec 20 godina. Ko ne skaci, mrzi Bosnu tako postade poziv na ratovanje protiv nebeskog naroda.Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH
Uz ratne pokliče i zastave ARBiH teško ćete nekoga natjerati da navija za BiH
Jbem te drzavo
- Havatar
#260 Re: Konacno nesto pozitivno
Pa to je ratni poklicjasko_ba wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Evo, umjesto navijanja za BiH, predlažem da srpski narod u BiH vrši pritisak na svoje predstavnike i, u cilju ravnopravnosti i suživota, izmijeni nazive ulica u tom entitetu - Ulica Ratka Mladića, Ulica Draže Mihajlovića, Ulica Vojvode Putnika, Ulica Srpske doborovoljačke garde. I neka promijene odluku o zabrani postavljanja spomenika na mjestu spaljivanja 70 Višegrađana.Kao fazon, evo razloga zasto mi ne navijamo za Bosnu vec 20 godina. Ko ne skaci, mrzi Bosnu tako postade poziv na ratovanje protiv nebeskog naroda.Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH
Uz ratne pokliče i zastave ARBiH teško ćete nekoga natjerati da navija za BiH
Jbem te drzavo
- escobar__
#261 Re: Konacno nesto pozitivno
Pametni su oni, znaju vrlo dobro šta rade i računaju na šaku jada neokomunista i srboslovena koji bi zaista popljuvali i ljiljane da bi se dodvorili Radmanoviću i radmanovićima širom rs.
Šteta što Nebojša na umu nema to da Bošnjaci ipak nisu ovce kojima govnari poput njeg mogu prodavat muda pod bubrege.
Šteta što Nebojša na umu nema to da Bošnjaci ipak nisu ovce kojima govnari poput njeg mogu prodavat muda pod bubrege.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#262 Re: Konacno nesto pozitivno
pirmin wrote:Ne postoji narod sa vise patetickog koda u svom mentalitetu od Bosnjackog.
Prosto ne mogu da vjerujem da je toliko izrazena ta potreba da se neko moli da nazor bude
privrzen drzavi i svim njenim simbolima. Koji sam god probosanski portal otvorio poslije
Litvanije vidio sam reportere, koji poput djece kojima je paznja prijeko potrebna, kako bukvalno
preklinju nebosnjake da se eto kao izjasne da ce biti privrzeni naciji.
Pa ima li igdje nekog dostojanstva, nesto malo pameti...ne mora biti puno, cisto eto da se malo
situacija racionalizuje.
Jadno da jadnije ne moze biti.
to je to, slavi ba, a bujruma uvijek ima
-
Great Cornholio
#263 Re: Konacno nesto pozitivno
Da, ako želimo izgraditi neku narmalniju BiH, ne trebamo se vraćati na propale projekte, jer npr. SR Bosna i Hercegovina je trajala gotovo četrdeset godina, a Republika Bosna i Hercegovina samo tri, i opravdanije bi bilo da mašemo ovim zastavamarekla-kazala wrote:I meni je bilo iritantno što se na balkonu kod vječne nalazila zastava sa ljiljanima jer ako želimo biti legalisti a tako se deklarišemo onda zna se koja je državna zastava.

Uploaded with ImageShack.us
Ali pošto je i taj projekat propao, sad trebamo raditi na trenutnom projektu Bosne i Hercegovini koji se mora popravljati, a jedan od preduslova je da se svi njeni građani odreknu nacionalističkih želja, da poštuju zvanična obilježja Bosne i Hercegovine, i da prestanu da žale za prošlošću.
Trenutno u BiH žive četiri grupe nacionalista, srpski, hrvatski, bošnjaćki i bosanski, i sve četiri grupe su neprijateljski nastrojene prema ideji Bosne i Hercegovine ravnpravnih građana, a ne ravnopravnih naroda.
Imamo šta imamo, iz ove se kože ne može, ako želimo normalnu BiH trebamo se ponašati normalno, kulturno, civilizovano, ali ne treba tolerisati ono što ne valja, a ne valja to što ne poštujemo zvaničnu himnu i zastavu sadašnje Bosne i Hercegovine.
-
Great Cornholio
#265 Re: Konacno nesto pozitivno
Tražeći početak, čovek postaje rak. Istoričar gleda unazad; konačno i vjeruje unazad ( Friedrich Nietzsche).Baghatur wrote:
-
Baghatur
#266 Re: Konacno nesto pozitivno
To Nice o cetnicima?Great Cornholio wrote:Tražeći početak, čovek postaje rak. Istoričar gleda unazad; konačno i vjeruje unazad ( Friedrich Nietzsche).Baghatur wrote:
-
Great Cornholio
#267 Re: Konacno nesto pozitivno
Ne bih dalje o ovome, ipak je naziv teme " Konačno nešto pozitivno"Baghatur wrote:To Nice o cetnicima?Great Cornholio wrote:Tražeći početak, čovek postaje rak. Istoričar gleda unazad; konačno i vjeruje unazad ( Friedrich Nietzsche).Baghatur wrote:
-
rekla-kazala
#268 Re: Konacno nesto pozitivno
Nema nama pozitive dok ne počnemo živjeti u sadašnjosti i gledati u budućnost.
Gledamo u prošlost,..... živimo u prošlosti,.....u čekaonici besperspektivnosti čekamo kraj naših jeftinih života.
Gledamo u prošlost,..... živimo u prošlosti,.....u čekaonici besperspektivnosti čekamo kraj naših jeftinih života.
-
Baghatur
#269 Re: Konacno nesto pozitivno
Hebes ga... nekom je zivot borba a nekom rat.rekla-kazala wrote:Nema nama pozitive dok ne počnemo živjeti u sadašnjosti i gledati u budućnost.
-
Great Cornholio
#270 Re: Konacno nesto pozitivno
jeste, ovaj objekat je nešto pozitivno, izgradile su ga domaće firme, i nije napravljen budžetskim paramaescobar__ wrote:
ova vijest http://tuzlanski.ba/izdvojeno/89-izdvoj ... video.html
-
Basvod
#271 Re: Konacno nesto pozitivno
Zavrsi ova tema u nezavisnim
http://www.nezavisne.com/komentari/kolu ... 14584.html
http://www.nezavisne.com/komentari/kolu ... 14584.html
- CSKA
#272 Re: Konacno nesto pozitivno
Gdje strpa Vojvodu Radomira Putnika medju ove delegate ?It_is_a_Leclerc wrote:Evo, umjesto navijanja za BiH, predlažem da srpski narod u BiH vrši pritisak na svoje predstavnike i, u cilju ravnopravnosti i suživota, izmijeni nazive ulica u tom entitetu - Ulica Ratka Mladića, Ulica Draže Mihajlovića, Ulica Vojvode Putnika, Ulica Srpske doborovoljačke garde. I neka promijene odluku o zabrani postavljanja spomenika na mjestu spaljivanja 70 Višegrađana.
Sto se tice teme,nista na silu,ko hoce da navija neka navija ko nece ne mora, ne treba ga puskom siliti.Znam i ja par Srba koji su sa zastavama BiH proslavili pobjedu,ali ne treba ih sada slikati i pokazivati kao da su Jeti ili Bigfoot.
- DoZeN
#273 Re: Konacno nesto pozitivno
Veoma pojednostavio si stvari, tebi sa Srbima iz RS valja zivjeti u istoj drzavi,bez njih ne mozes nista.pirmin wrote:Ne postoji narod sa vise patetickog koda u svom mentalitetu od Bosnjackog.
Prosto ne mogu da vjerujem da je toliko izrazena ta potreba da se neko moli da nazor bude
privrzen drzavi i svim njenim simbolima. Koji sam god probosanski portal otvorio poslije
Litvanije vidio sam reportere, koji poput djece kojima je paznja prijeko potrebna, kako bukvalno
preklinju nebosnjake da se eto kao izjasne da ce biti privrzeni naciji.
.
Ok ne treba ih moliti da navijaju za Dzeku,Ibiscevica,Begovica,Pjanica,a li oni ti kontrolisu parlament i drzavu.
1 mart se ne slavi u RS kao ni 29 novembar,dekleracija o Srebrenici ne postoji itd
Vi se zadovljavate odlaskom BIH u Brazil, i "ludilom" Marijana i Hadzifejzovica? dok ogroman broj mladih hoce izvan BIH i dok se u BIH veoma lose zivi?
Najlakse je prebaciti o "osjecaju" ili nepostojanju istog, BIH i jeste onakva kakvu zeli Dodik ili Krajisnik, a dok malo bolje se ne podrudite da pridobijete i Srbe koji su bili s one strane linije u ratu,BIH ce da stenje i stenje
- DoZeN
#274 Re: Konacno nesto pozitivno
kojoj zastavom BIH? ovom novom ili s ljiljanima?CSKA wrote: Gdje strpa Vojvodu Radomira Putnika medju ove delegate ?
Sto se tice teme,nista na silu,ko hoce da navija neka navija ko nece ne mora, ne treba ga puskom siliti.Znam i ja par Srba koji su sa zastavama BiH proslavili pobjedu,ali ne treba ih sada slikati i pokazivati kao da su Jeti ili Bigfoot.
- CSKA
#275 Re: Konacno nesto pozitivno
DoZeN wrote:kojoj zastavom BIH? ovom novom ili s ljiljanima?CSKA wrote: Gdje strpa Vojvodu Radomira Putnika medju ove delegate ?
Jednom jedinom sto postoji,ovom plavo-zuto-bjelom.