Konacno nesto pozitivno

Post Reply
dustaban

#26 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by dustaban »

webby-x wrote:Čemu ta potreba Bošnjaka da Srbi ili Hrvati
vole BiH? Ne razumijem nikako...
:!: :!: :!:

Sta reci, koju posliku porati... a ne posrati svu pricu o multikulti BiH?!
hAZNADAR

#27 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by hAZNADAR »

Nisu mi jasni BiH patrioti, navijaci BiH repke,... krace receno nasa raja - koji vape za tim da neki u RS navijaju.

Zasto im je toliko stalo da i pljuvaci na BiH navijaju, za koga Dodik navija,... zar to nije pomalo pateticno.

Citam komentare na Nezavisnim gdje mnogi "nasi" zvuce takoreci posesivno kada se raduju zbog necijeg navijanja ili kada pokusavaju ubijediti da treba navijati. I sam sam kosmopolita i vjerujem u multietnicnost ali nisam usput jadnik koji se za slamku hvata i koji ocajnicki trazi povod za privid neke multietnicnosti - koju nece u BL stvoriti nikakvo navijanje za Bih - reda radi.

Da oproste ovdje - zaboli me .... dali navijaju za BiH u mojoj Banjaluci, niti mi je stalo. Nije to navijanje ni taj fan klub za bilo koga - ko je ikada navijao za Srbiju protiv BiH - ni ne treba nikada navijati za BiH - niti je vrijedan toga. Tako da ova vijest nije ni pozitivna niti negativna - samo dzaba trosenje energije na gluposti i laZne nade.
webby-x

#28 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by webby-x »

KatarinaKosaca wrote:Po svjetskim mjerilima Gavrilo Princip jeste terorista, jer je ubio trudnicu.
Terorist je nevezano za trudnicu, dapače,
četnički terorist kojega su komunisti uspješno
prodali kao pozitivca Bosancima.
Tessaract

#29 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Tessaract »

Zagor te-nej wrote: najveći terorista svih vremena
praotac talibana, za njega je Bin Laden mačiji kašalj
ja mu lično jebem mater svaki dan što nas je otrgnuo od austrije i zapadne civilizacije i predao četničkim hegemonistima u četničkoj SHS]
Није проблем у Гаврилу. Проблем је у теби. Мани се те мржње. Шовинизам ни неће ништа добро донети.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#30 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by KatarinaKosaca »

Терориста си ако шириш терор међу обичним становништвом насумичним нападима на недужне, просечне људе. Зато се терористи називају терористима, јер шире терор. То није случај са Гаврилом. Једини разлог зашто се данас он назива терористом је огромна мржња већине Бошњака према целом српском народу, а не може бити никаквог изговора за мрзети цео један народ. То додатно доказује брисање имена улица попут Вука Караџића, Војводе Путника, Иве Андрића и сл. Шта год да рекли за босанске Србе, може се рећи и за босанске Бошњаке.
Mislim da Bošnjacima daješ preveliku važnost u priči oko Principa. Kad su ga Bošnjaci kao i ostali Yugoslovenski narodi u školi učili kao heroja na zapadu je bio terorista, jer je, ponavljam ubojstvo trudne žene po svim standardima ljudskih prava teroristički čin.
leo karan

#31 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by leo karan »

Ma boli me kurac ba sta misle u BL o reprezentaciji.
Davno je to otišlo u nepovrat.
I samo ne znam do kad cemo podilaziti.
što se mene tiče, najsretniji bih bio da se odcjepe.

a za ovog gore Ćirila, kakve veze sa Sarajevom imaju car Dušan, Miloš Obilić, dok za razliku od tvoje analogije, ti gradovi što su im ukinuli prefiks Bosanski se nalaze u, zamisli, Bosni i Hercegovini.
KatarinaKosaca

#32 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by KatarinaKosaca »

webby-x wrote:
KatarinaKosaca wrote:Po svjetskim mjerilima Gavrilo Princip jeste terorista, jer je ubio trudnicu.
Terorist je nevezano za trudnicu, dapače,
četnički terorist kojega su komunisti uspješno
prodali kao pozitivca Bosancima.
Komunistima je odgovarala jugoslovenska priča.. ali da je bio terorista po činu i načinu ubojstva, jeste uvijek u civiliziranom svijetu neosvisno od Bošnjaka, Hrvata ili Srba. Kao motiv početka 1. svjetskog rata i njegove uloge u tome.
It_is_a_Leclerc

#33 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by It_is_a_Leclerc »

KatarinaKosaca wrote:Većina Katalonaca i valjda niti jedan Baskijac ne navijaju za Španjolsku, pa to ovima ne znači baš ništa. I svjetski i eurospski prvaci.
Tako je. Što se mene lično tiče, ako će Hrvati u BIH navijati za Dominikansku Republiku, a Srbi za Burkinu Faso, apsolutno nije moj problem. Sve dok jedni ili drugi dio moje domovine ne žele predati Dominikanskoj Republici ili Burkini Faso, mene zaboli ćošak za njihove navijačke afinitete.
webby-x

#34 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by webby-x »

hAZNADAR wrote:Nisu mi jasni BiH patrioti, navijaci BiH repke,... krace receno nasa raja - koji vape za tim da neki u RS navijaju. Zasto im je toliko stalo da i pljuvaci na BiH navijaju, za koga Dodik navija,... zar to nije pomalo pateticno.
Ali to je konstanta sarajevskog razmišljanja.
Draži im je oficir Jovo nego stotinu oficira Sefera.
Draži im je predsjednik Željko nego stotinu predsjednika Bakira.
To je ono "njihov, a naš". Vidiš kako smo mi multikulti.

:-)
Basvod

#35 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Basvod »

webby-x wrote:Čemu ta potreba Bošnjaka da Srbi ili Hrvati
vole BiH? Ne razumijem nikako. Ne može se
nekoga natjerati na takvo što. Nikome koga
ja znam od Hrvata nije mrska reprezentacija
BiH, ali jednostavno nemaju nikakve emotivne
veze sa njom. Većini je drago što se plasirala,
i meni osobno, ali to je to.

A ove anteke su ti naštimane uvijek. Probere
se ono što autoru odgovara. Isto tako su smiješni
oni medijski natpisi "Reprezentacija ujedinila BiH".
Mislim, kojoj publici su ti lažni naslovi namjenjeni?
Namjenjeni su istim onima koji su sarali po sebi i po Sarajevu u vrijeme protesta za JMB. Dakle ocajnim multietnicarima. Onima koje ne zanima pobjeda njihove reprezentacije koliko ih zanima reakcija Srba i Hrvata na istu. Onima koji bi mahali i srpskim zastavama samo da ih Srbi zavole. Takvi ljudi su zrtve jedne propale bosnjacke politike i uradili bi bilo sta da se sarena multi BH laza, koju su ti isti politicari osmislili, ostvari.
fantom slobode

#36 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by fantom slobode »

dustaban wrote:
Basvod wrote:Stariji ljudi odgovore iz kurtoazije.
Mladji cak ni to.

Ti se odusevis i pozelis srpske zastave. Wtf?
Ma nisi u pravu, i ovi sto vele da ih ne interesuje LAZU.
Ali ono sto rece ona zena - "Kako da necu navijati sine, pa Bosna i Hercegovina je nasa zemlja!"
Izvini molim te, cuti to u Banjaluci je... neprocjenjivo!

A sto se tice zastava... najbolje bi bilo da se mase samo drzavnom, ali kad se to vec ne moze kontrolisati onda brate neka svako mase cime hoce... ako svi skupa navijaju za zmajeve.
inace znam da znas to dobro...ali zastava sa ljiljanima je bila drzavna zastava. Dok te tvoje kojima bi ti da se mase nisu nikad bile drzavne...vec zastave susjednih zemalja.

Ne mozes ti bez svoje standardne, pa to ti je... :lol: :lol: :lol:
Tessaract

#37 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Tessaract »

KatarinaKosaca wrote:
Mislim da Bošnjacima daješ preveliku važnost u priči oko Principa. Kad su ga Bošnjaci kao i ostali Yugoslovenski narodi u školi učili kao heroja na zapadu je bio terorista, jer je, ponavljam ubojstvo trudne žene po svim standardima ljudskih prava teroristički čin.
Убиство труднице је убиство. Труднице нажалост бивају убијане широм света и свуда се то третира као убиство. То за тероризам си, бојим се, измислила. Пратим стране програме, углавном француске, и нисам никад чуо да су Гаврила назвали терористом. Запамтио бих да јесу. Називали су га националистом, патриотом, екстремистом, атентатором, али никада терористом. Терористом га можда зову само Немци и мржњом према Србима испуњени Југоси.
webby-x

#38 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by webby-x »

Basvod wrote:Namjenjeni su istim onima koji su sarali po sebi i po Sarajevu u vrijeme protesta za JMB. Dakle ocajnim multietnicarima. Onima koje ne zanima pobjeda njihove reprezentacije koliko ih zanima reakcija Srba i Hrvata na istu. Onima koji bi mahali i srpskim zastavama samo da ih Srbi zavole. Takvi ljudi su zrtve jedne propale bosnjacke politike i uradili bi bilo sta da se sarena multi BH laza, koju su ti isti politicari osmislili, ostvari.
:thumbup:

Dugoročno takva usiljena "multikulti" politika će samo
štetiti Bošnjacima, ali i Bošnjaci će se sami obračunati
sa time jer će biti smetnja nacionalnom preporodu koji
će narednih 20 godina biti u velikom zamahu.
KatarinaKosaca

#39 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by KatarinaKosaca »

webby-x wrote:Ali to je konstanta sarajevskog razmišljanja.

MOžda je to što nazivaš sarajevskim razmišljanjem ustvari građansko razmišljanje. Pa je jako drago da postoji Jovo i Željko , jer nada ne umire. Ali odosmo od teme, koja je ionako jako glupa i mislim samo može proizvesti kontra efekat kod onih kojima je svejedno ili ne jnavijaju. Nikako da naučimo odvojiti emocije od zakona, subjektivno od realnog. Baš nikako. Navijanje je emocija i svatko je slobodan da navija za koga god hoće, a da ne bude radi toga prozivan niti izložen moralnom linču. Ja navijam poslije Želje za Rayo Vallecano, moš mislit, preskočim i Barcu i Madrid.
leo karan

#40 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by leo karan »

Stvarno dozovite se vise.
U danima sreće i zadoVoljsta, stalno neko kvari sve to potenciranjem pacenicke želje da "za ime Boga" u BL navijaju za nas.
webby-x

#41 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by webby-x »

fantom slobode wrote:Dok te tvoje kojima bi ti da se mase nisu nikad bile drzavne...vec zastave susjednih zemalja.
Pa dobro, zastave kojima mašu Srbi i Hrvati u BiH su
službene zastave, ili naroda, ili entiteta ili kantona.
Mislim, na jugu SAD još i danas mašu konfederacijskim
zastavama, a SAD je ipak daleko poželjnija država od BiH.
Last edited by webby-x on 19/10/2013 13:17, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#42 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by KatarinaKosaca »

Tessaract wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Убиство труднице је убиство. Труднице нажалост бивају убијане широм света и свуда се то третира као убиство. То за тероризам си, бојим се, измислила. Пратим стране програме, углавном француске, и нисам никад чуо да су Гаврила назвали терористом. Запамтио бих да јесу. Називали су га националистом, патриотом, екстремистом, атентатором, али никада терористом. Терористом га можда зову само Немци и мржњом према Србима испуњени Југоси.
Šta reći :D Samo uguglaj.. ne da mi se to raditi ni za tebe
Zagor te-nej

#43 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Zagor te-nej »

Tessaract wrote:
Zagor te-nej wrote: najveći terorista svih vremena
praotac talibana, za njega je Bin Laden mačiji kašalj
ja mu lično jebem mater svaki dan što nas je otrgnuo od austrije i zapadne civilizacije i predao četničkim hegemonistima u četničkoj SHS]
Није проблем у Гаврилу. Проблем је у теби. Мани се те мржње. Шовинизам ни неће ништа добро донети.
ma šta kažeš
što to nisi takvu spiku slago karadžićevcima 1992.
hAZNADAR

#44 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by hAZNADAR »

Halo, necemo trolanja,.. temu u Gavrilu na drugi topic.

Ovdje je tema o navodnoj pozitivnosti sto pljuvaci BiH u RS eto navijaju reda radi za BiH.

Jadni su oni koji u tome vide pozitivnost i kojima to daje neku laznu nadu.

Nije navijanje za BiH za bilo koga - pogotovo ne za one koji navijaju za Srbiju kada igra protiv BiH. I ako imamo imalo ponosa - nije nam ni stalo do toga.
Stjui

#45 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Stjui »

dustaban wrote:
Ma nisi u pravu, i ovi sto vele da ih ne interesuje LAZU.
Ali ono sto rece ona zena - "Kako da necu navijati sine, pa Bosna i Hercegovina je nasa zemlja!"
Izvini molim te, cuti to u Banjaluci je... neprocjenjivo!

hahahah, koja patetika majko mila . neka srpska baba kaže da je bih njena zemlja,što i jest,jel i on se rastopi ko sladoled.još bi mi usput od dragosti uveo srpsko četnički zločinački trobojac kao neizostavni ukras na utakmice moje repke. :roll: bjež ba
Sarajcica_88

#46 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Sarajcica_88 »

webby-x wrote:
Ali to je konstanta sarajevskog razmišljanja.

Ovo je nazalost istina. Bosnjaci su narod koji jednostavno ne cijeni sebe. Primjer: Zeljko Komsic. Da se on slucajno zove Emir Begovic (lupam) nema sanse da bi dobio toliko glasova, vec bi vec davno bio proglasen "huskacem, nacionalistom". Ali eto posto je Zeljko onda je kul, kosmopolita, "Bosanac-Hercegovac", kurac palac.

Pitam se zasto ovi "gradjanski orijentisani" Bosnjaci ne glasaju za jednu Lamiju Tanovic recimo ako im je vec stalo do obrazovanih, nenacionalistickih, elokventnih politicara. Ne moze, jer je ona Lamija a ovaj Zeljko. :-)
It_is_a_Leclerc

#47 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by It_is_a_Leclerc »

hAZNADAR wrote:Halo, necemo trolanja,.. temu u Gavrilu na drugi topic.

Ovdje je tema o navodnoj pozitivnosti sto pljuvaci BiH u RS eto navijaju reda radi za BiH.

Nije navijanje za BiH za bilo koga - pogotovo ne za one koji navijaju za Srbiju kada igra protiv BiH. I ako imamo imalo ponosa - nije nam ni stalo do toga.
To je to.

Neki ljudi sebi nikako ne mogu oprostiti to što nisu Srbi.

Strašno !
Sarajcica_88

#48 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Sarajcica_88 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hAZNADAR wrote:Halo, necemo trolanja,.. temu u Gavrilu na drugi topic.

To je to.

Neki ljudi sebi nikako ne mogu oprostiti to što nisu Srbi.

Strašno !
:thumbup:
BarbaDue

#49 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by BarbaDue »

dustaban wrote:
BarbaDue wrote:kome treba sada njihova ljubav za repku?? neka hvala!!!!
Ok, skonto sam, treba nam mrznja :twisted:
kakva mrznja, samo trazim da ostanemo kao i do sada, principijalni :wink:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#50 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by prljavi Hare »

KatarinaKosaca wrote:
Tessaract wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Šta reći :D Samo uguglaj.. ne da mi se to raditi ni za tebe
Stvarno je ovaj forum propao.Dođe lik i ljude koji teroristu Principa smatraju teroristom nazove "bolesnim"(usput ih
poredeći sa bolesnicima koji su neviđenom mržnjom i krvavih očiju nasrnuli na komšije i počinili genocid),a onda drugog
forumaša koji reaguje i nazove Principa teroristom,proglasi za šovinistu. :-)

WTF? :shock:

P.S.I šta veliš?I trudnice ubijaju,zar ne? :?
Post Reply