Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- House
- Cherry-Cherry
#5402 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa i imaš više zajedničkog sa četnikom sa Romanije, nego sa mnom.House wrote:Cherry-Cherry wrote:Ne shvatam zašto Bošnjacima smeta, da ih drugi posmatraju kroz religijsku prizmu, jer je upravo to ono po čemu se razlikuju od druga dva konstitutivna naroda. Pa lijepo je rečeno: ja sam Bošnjak, vjera mi je islam, jezik mi je bosanski.
Inače nekadašnji tvrtkovi Bošnjaci su današnji Bosanci.
Današnji Bošnjaci su muslimani.
I što im onda smeta, da se jezik zove bošnjački? Pa niste Bosanci, da bi vam jezik bio bosanski. Ne kredite.
takvi kao ti i sl. ste najveći dušmani ovog naroda.
prije bih zagrlio četnika sa romanije nego tebe
- House
#5403 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
mrzim hinje
četnik će barem reći "jebem ti sve balijsko" i sl. a vi ste teška misterija oca mi
otvorite dušu
otvorite dušu
- House
- Cherry-Cherry
#5405 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Što se misterije tiče, to je sasvim razumljivo. Sa četnikom ćeš prije naći zajednički jezik.
- House
#5406 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
nebitni ste, ali ono baš
uživaj u plodovima manjine i pozdravi braću rome

- House
- desni
#5408 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Cherry-Cherry wrote:Ne shvatam zašto Bošnjacima smeta, da ih drugi posmatraju kroz religijsku prizmu, jer je upravo to ono po čemu se razlikuju od druga dva konstitutivna naroda. Pa lijepo je rečeno: ja sam Bošnjak, vjera mi je islam, jezik mi je bosanski.
I što im onda smeta, da se jezik zove bošnjački? Pa niste Bosanci, da bi vam jezik bio bosanski. Ne kredite.
- House
- House
- Cherry-Cherry
#5411 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nije bitan kvantitet nego kvalitet.House wrote:nebitni ste, ali ono baš![]()
uživaj u plodovima manjine i pozdravi braću rome
![]()
Obzirom da ste vi takvi većina, nije ni čudo što smo žabokrečina od države.
Što se Roma tiče, dovoljno je da bilo koji Rom, sandžaklija, ko god, bude musliman, pa da bude i Bošnjak. Tako je to, kad niste nacija.
- Cherry-Cherry
#5412 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
I pripadnici plemena Mamboa tamo negdje iz Afrike, ako pređu na islam, postaju Bošnjaci. Taman si pravi gif stavio.House wrote:ah, meraka
- House
#5413 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
50,11%Cherry-Cherry wrote:I pripadnici plemena Mamboa tamo negdje iz Afrike, ako pređu na islam, postaju Bošnjaci. Taman si pravi gif stavio.House wrote:ah, meraka

odoh spavati
- Cherry-Cherry
#5414 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Spavaj, tada si najpametniji, jer ti je intelektualni domet stavljanje gif i jpg

- House
#5415 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Cherry-Cherry wrote:Spavaj, tada si najpametniji, jer ti je intelektualni domet stavljanje gif i jpg![]()

50.11% .cry baby
Last edited by House on 06/07/2016 06:09, edited 1 time in total.
- House
#5416 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
idemo braćo bošnjaci

- fakat
#5417 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ovo_malo_duse wrote:chupacabra wrote:Da Bošnjaci nisu masovno ubijani i prognani, prebacili ni danas preko 60%. Srbi su svoj deficit nadoknadili prognanim Srbima iz Hrvatske. Hrvati su popisali i žive i mrtve tako da ih ispadne isti broj mada ih realno nema više od 10-ak procenata. Trend kod Srba i Hrvata može samo ići prema dole zbog svoje glupe politike otuđivanja od države BiH i migracije prema "maticama". Srbija i Hrvatska im nisu nikakvu uslugu učinili sa dvojnim državljanstvom nego samo ubrzali proces iseljavanja zbog loše ekononske situacije. Bošnjaci nemaju rezervne domovine i isključivo se vežu za BiH i zato će procentualno samo rasti. To su trenutno nezaustavljivi procesi.
Ovdje neki navode i teritorijske procente koji su totalno nebitni. Kvalitet uvijek ispred kvantiteta. Činjenica je da su skoro svi urbani centri gdje je najveća ekonomska aktivnost i motor ekonomije drzave većinski naseljeni Bošnjacima. Danas jedno Goražde ekonomski vrijedi više nego cijela zabit zvana Istočna RS koja se svakako iseljava u Srbiju.
Ima jedna izreka na engleskom "be careful what you wish for". Separatistička politika i blokade države od strane Srba i Hrvata im dolazi na naplatu.![]()
Ja im ovo prije par stranica pokusao napisat prozvase me bolesnikom.
Jos jedna stvar nije mi jasno zasto ovi ostali misle da se bosnjaci ne osjecaju bosancima. Ja sam Bosanac i nemozete se vi koji ste izgubili vezu sa realnim stanjem na terenu biti veci bosanci od mene tim sto ste se tako izjasnili ( to je teritorijalna odrednica), Bosnjak ( pripadnost narodu) docekao sam hvala bogu da mi se narod ne zove religiskom odrednicom sa velikim M.
Sto vise Bosnjaka u Bosni tim vise Bosne a bogami i Bosanaca.
- madner
#5418 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Teritorijalna odrednica i onda se zali sto ga covjek ne smatra pravim Bosancem. 
- KB9
-
Hafis
#5420 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Meni se čini da je vrijeme uspostave jednog terenskog odjela za terminologiju i zoologiju.
Po Ustavu u BiH postoje tri konstitutivna naroda, a to su Bošnjaci, Srbi i Hrvati.
Po geografskoj pripadnosti svi oni su ili bosanci ili hercegovci, ovisno u kojem dijelu BiH žive.
Više bi i dijete od tri godine skontalo, a ne odrast'o insan
Po Ustavu u BiH postoje tri konstitutivna naroda, a to su Bošnjaci, Srbi i Hrvati.
Po geografskoj pripadnosti svi oni su ili bosanci ili hercegovci, ovisno u kojem dijelu BiH žive.
-
Rizvan
#5421 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Kad će objaviti podatke za naseljena mjesta?
-
Bodkin
#5422 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
A postoje li nacijeHafis wrote:Meni se čini da je vrijeme uspostave jednog terenskog odjela za terminologiju i zoologiju.
-
Bodkin
#5423 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Cherry-Cherry wrote:Pa i imaš više zajedničkog sa četnikom sa Romanije, nego sa mnom.House wrote:Cherry-Cherry wrote:Ne shvatam zašto Bošnjacima smeta, da ih drugi posmatraju kroz religijsku prizmu, jer je upravo to ono po čemu se razlikuju od druga dva konstitutivna naroda. Pa lijepo je rečeno: ja sam Bošnjak, vjera mi je islam, jezik mi je bosanski.
takvi kao ti i sl. ste najveći dušmani ovog naroda.
prije bih zagrlio četnika sa romanije nego tebe
Sad ce on nazad na postavljanje gifova
-
155_mm
#5424 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
djenerale nije mi bio jasan ovaj tvoj post pa sam ubacio intervju u cijelosti radi poredjena.General War wrote:zenit dozic wrote:Tjesi seGeneral War wrote:Mozes trotrecinska...isti ti je racQ.Tjesi se ti da ce neko sjedit i cekat, ko mala ste djeca.
"Čitav popis je urađen isključivo da se prebroji koliko koga ima i kako će se na osnovu toga podijeliti vlast. Međutim, oni koji na to računaju zaboravljaju da im se sutra od Brčkog do Bihaća može desiti nova Sjeverna Irska, a u Hercegovini nova Škotska", zaključila je Cenić.
...Naime, prema jučer objavljenim rezultatima popisa stanovništva, Bosna i Hercegovina ima 3.531.159 stalnih stanovnika, a u Centralni birački spisak je upisano 3.144.296 birača.
Kada se ovo uzme u obzir, građani BiH, posebno iz Republike Srpske smatraju da se brojke ne podudaraju, odnosno da više od tri i po miliona ljudi u BiH ne održava stvarno stanje.
..."Ukoliko se u obzir uzme razlika ukupnog broja stanovništva BiH iz 1991. i rezultati posljednjeg popisa, razlika je blizu 800.000 stanovnika. Sve te osobe, ukoliko su žive, a nalaze se u inozemstvu, iako nemaju važeću ličnu kartu mogle su se naći na Centralnom biračkom spisku i registrirati se. Poznato je također da mnogo državljana BiH dođe iz dijaspore, izvade ličnu kartu i automatski su na Centralnom biračkom spisku", pojasnila je naša sagovornica.
Sudeći prema dosadašnjim komentarima i analizama bosanskohercegovačke javnosti, "bitka" u vezi s rezultatima popisa stanovništva vodi se isključivo o etničkoj pripadnosti građana BiH, a sve ostalo je zanemareno.
aha evo sad vidim od kud ti ostatak ovog tvog hibridnog posta."Ja ne znam gdje se to radi popis stanovništva, a da prije toga nije utvrđena metodologija popisa i obrade podataka. Ja želim tu priču vratiti na početak, da se utvrdi ko je kriv za to", kazala je Cenić.
Dodala je kako je apsurdno danas pregovarati o metodologiji za obradu podataka popisa, kao da 2012. godine ništa nije dogovoreno.
"Ovdje se priča svela na to koga će biti više, u smislu podjele vlasti, kao što je to bilo 1991. godine. To samo potvrđuje kako se ovome pristupilo neozbiljno, jer koliko znam popis su vršili entitetski zavodi za statistiku", ističe Cenić.
Današnji rezultati pokazali su i stvarno stanje kada je riječ o etničkoj podjeli po entitetima. Tako je popis pokazao da u FBiH živi 70,4 posto Bošnjaka, dok Hrvata ima 22,4 posto. Broj Srba koji trenutno žive u FBiH iznosi 3,6 posto.
S druge strane, u RS-u živi 81 posto Srba, 2,41 posto Hrvata i 13,99 posto Bošnjaka.
"Čitav popis je urađen isključivo da se prebroji koliko koga ima i kako će se na osnovu toga podijeliti vlast. Međutim, oni koji na to računaju zaboravljaju da im se sutra od Brčkog do Bihaća može desiti nova Sjeverna Irska, a u Hercegovini nova Škotska", zaključila je Cenić.
Naime, prema jučer objavljenim rezultatima popisa stanovništva, Bosna i Hercegovina ima 3.531.159 stalnih stanovnika, a u Centralni birački spisak je upisano 3.144.296 birača.
Kada se ovo uzme u obzir, građani BiH, posebno iz Republike Srpske smatraju da se brojke ne podudaraju, odnosno da više od tri i po miliona ljudi u BiH ne održava stvarno stanje.
Čak i određene političke partije u FBiH smatraju da je potrebno revidirati biračke spiskove, da na Lokalnim izborima ne bi došlo do malverzacija.
Dileme o brojkama pojasnila je Maksida Pirić, stručna saradnica za odnose s javnošću Centralne izborne komisije (CIK) BiH.
"Pravo glasa na izborima, prema pravilima CIK-a, imaju svi građani s validnom potvrdom o mjestu prebivališta (CIPS), odnosno ličnom kartom i nalaze se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska. Na spisku se, osim njih, ukoliko se registriraju, nalaze i bosanskohercegovački državljani u inozemstvu koji nemaju važeću ličnu kartu, a bili su na popisu stanovništva iz 1991. godine. Oni također imaju pravo glasa na izborima u BiH ako dokažu državljanstvo, popune obrazac PRP 1 i ako su, kako je navedeno, bili na popisu stanovništva 1991. godine", izjavila je Pirić.
Prema njenim riječima, evidentna je činjenica da je na biračkom spisku značajan broj osoba koje također imaju ličnu kartu, a za koje se ne može znati da li su u vrijeme popisa 1991. godine bili u BiH i da li su popisani.
"Ukoliko se u obzir uzme razlika ukupnog broja stanovništva BiH iz 1991. i rezultati posljednjeg popisa, razlika je blizu 800.000 stanovnika. Sve te osobe, ukoliko su žive, a nalaze se u inozemstvu, iako nemaju važeću ličnu kartu mogle su se naći na Centralnom biračkom spisku i registrirati se. Poznato je također da mnogo državljana BiH dođe iz dijaspore, izvade ličnu kartu i automatski su na Centralnom biračkom spisku", pojasnila je naša sagovornica.
Sudeći prema dosadašnjim komentarima i analizama bosanskohercegovačke javnosti, "bitka" u vezi s rezultatima popisa stanovništva vodi se isključivo o etničkoj pripadnosti građana BiH, a sve ostalo je zanemareno.
kad su jednu od tih gradjanki u banjalucu pitali da li slavi dan zemlje (misli se na planetu zemlju). ona ladno odgovori ja ne slavim te vase muslimanske praznike! ja samo slavim dan republike srpske!Kada se ovo uzme u obzir, građani BiH, posebno iz Republike Srpske smatraju da se brojke ne podudaraju, odnosno da više od tri i po miliona ljudi u BiH ne održava stvarno stanje.
-
155_mm
#5425 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
pa hrvatijanci! osnovne stvari ne znas!Bodkin wrote:A postoje li nacijeHafis wrote:Meni se čini da je vrijeme uspostave jednog terenskog odjela za terminologiju i zoologiju.
Više bi i dijete od tri godine skontalo, a ne odrast'o insanko zivi u hrvatskoj? Mislim geografski i konstitutivno