Komunjara Nijaz

dashing

Post by dashing »

eto nidzo je "komunjara".

a vozd je originalni socijal-demokrata. dok njegovi pulenski ficfirici su na dobrom putu da postanu "in the image of CHACHA".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
joker

Post by joker »

induendo wrote: Mislio sam na imena konkretno ali nema veze.
Evo ko sačinjava rukovodstvo SDU-a.
Sejfudin Tokić:Čovjek koji je najviše obećavao na predizbornom skupu SDP-a u Zetri 2000 godine.Obećavao je i kule i gradove. Danas je sklon tvrdnjama da je Zlatko je krao.On je pošten. :D
Ivo Komšić.Poznat po sposobnosti mijenjanja dresova.Sam se pojavio na kongresu SDP-a i sjeo u prvi red.Trebali smo ga izbaciti sa tog kongresa.
Miro Lazović je čovjek koji je proveo svoju karijeru SDP-ovca po kancelarijama.Nije se isticao po bilo čemu.
Ostale anonimuse ne bih da spominjem.
Ni jedan od ove trojice nikada nije smio da prihvati ni jednu izvršnu funkciju kada je Alijansa bila na vlasti.
Što se tiče poraza i ostavki,objasni mi zašto rukovodstvo SBiH nije podnijelo ostavku 2004 nakon izbornog debakla na opštinskim izborima?
Nikako mi se ovo ne uklapa u tezu da se radi o foteljasima, a nisu smjeli prihvatiti nijednu funkciju u izvrsnoj vlasti??? Ali su se zato u njih uvalili sve hrabriji od hrabrih, tipa Alija Behmen i sl. Nekako si mi kontradiktoran. Ali za osobu koja pise amorzitet za animozitet (valjda si na to mislio) nije mi nista cudno.

A to za SBiH, nije mi poznato stanje u njihovoj stranci, pa bi bolje bilo da pitas Safeta Halilovica o tome, on im je bio predsjednik u to vrijeme. Ali mi nije poznato ni da su dozivjeli izborni debakl. Koliko se ja sjecam, ostvarili su bolji rezultat nego prethodne opstinske izbore, ali nisu trijumfovali. Dakako, daleko su bili i od debakla. Od ove tri stranke (SDA, SBiH i SDP) jedino SBiH iz izbora u izbore postize konstantno bolje rezultate sa vecim ili manjim porastom u odnosu na prethodne i to vrlo lako mozes provjeriti kroz izbornu statistiku od 1996. naovamo.

By the way, 2004 na opstinskim izborima sam glasao za SDU i ocekivao sam bolje rezultate, da budem iskren, i puno pametnije clanove SDP-a. Nazalost oni su ostali zakucani s pogledom u Zlatkov lik i "nedjelo"...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

dashing wrote:eto nidzo je "komunjara".

a vozd je originalni socijal-demokrata. dok njegovi pulenski ficfirici su na dobrom putu da postanu "in the image of CHACHA".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:roll: jebote da je tema ozonska rupa, vi biste srali o Vozdu...

:roll:

nego, uprati li ko, jel Nijaz davao izjave opet o tome kako je glasao? Obzirom da ih je bivsi koalicioni partner proglasio "politickom prostitukom"
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Pusti ženu, eno je maločas priznala da "misli" kako bi "Bošnjaci", Allahu mili, "pristali" da "pravoslavni živalj" svoje običaje "prakticira" na "jednom dijelu BiH, kako god se zvao"....

Nego, jebo ovo, ima li se u Singapuru svašta kupit' :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Jimmy_The_Saint wrote:Pusti ženu, eno je maločas priznala da "misli" kako bi "Bošnjaci", Allahu mili, "pristali" da "pravoslavni živalj" svoje običaje "prakticira" na "jednom dijelu BiH, kako god se zvao"....

procitala sam i otisla povratiti, ali nisam stigla do WCa vec sam hodnik uhelacila...
:D:D:D

Nego, jebo singapur, hajmo otvorit kladionicu gdje ce se Nijaz preseliti :D u kojoj stranci nije bio?
Jimmy_The_Saint

BPS. Oni su prešli SAMOSTALNO izborni prag, Sefer je "protiv naciJonalista", "patriJot" je, i ima ljevičarskije stavove od Sejfa Tokića :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Jimmy_The_Saint wrote:BPS. Oni su prešli SAMOSTALNO izborni prag, Sefer je "protiv naciJonalista", "patriJot" je, i ima ljevičarskije stavove od Sejfa Tokića :D
ide ljevlje znaci...ma ne znam, na listi mu bokser peljto, pomarisace se bezze...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ohanite ba vas dvoje, zacataste drugu @jokeru temu...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Ohanite ba vas dvoje, zacataste drugu @jokeru temu...
? Izvinjajem se :D ali tema je Nijaz Durakovic....
A mi trenutno planiramo pokrenut biZMis i zaradit na njemu...
joker

Post by joker »

induendo wrote:Ne,nisu smjeli da prihvate.Nuđeno im je, jednostavno nisu imali ni hrabrosti a ni sposobnosti.Alija Behmen je imao i hrabrost i sposobnost da prihvati i prihvatio je.Ako nisi u stanju da odgovoriš ni na jedno pitanje u vezi SBiH ne znam zašto ih toliko hvališ?
Riječ jesam pogriješio,greška je jednostavno nastala zbog premorenosti,jer ako pogledaš vrijeme pisanja tog posta vidjećeš da je riječ o kasnim satima.Mislim da i ja imam pravo na jednu grešku.Ili trebam da uputim javno izvinjenje tebi i ostalim članovima i simpatizerima Haketa?
Da li si u tu izbornu statistiku računao i 2004 godinu?
SDU je jedna propala stranka bez budućnosti koja je isto kao i SBiH nastala od potrošenog članstva ostalih stranaka.Da ne kažem smeća.
Bas kao i Bogicu Bogicevicu na ovim izborima, je l' de? A to za Aliju Behmena mora da se salis? Jos ce on ispasti dobar, posten, sposoban, ha??? Ali bez obzira i da si u pravu (pazi, uslovno) kako onda spojiti foteljasi a nece fotelje??? Daj ba, antilogika...

Potroseno clanstvo? Pa zanimljivo je to da su oni prije toga bili sami vrh svojih stranaka u kojima su se iz ovih ili onih razloga pobunili protiv "glave" stranke ili partije i preko noci postali, nesposobni, otpadnici, izdajnici i sl.

Jedan mali ilustrativni primjer.
Svojevremeno dok je Pecanac bio jos u SDP-u slicna ova polemika na relaciji Lagumdzija vs svi ostali je bila u toku i onda neko od tih Lagumdzijinih zastitnika navede Pecanca kao primjer kao da su oni u SDU u pravu i on bi bio s njima, jer mu je Pecanac bio simbol ispravnosti. Kada je na kongresu SDP-a (ili konvenciji ili kako se vec zove) bio protukandidat Lagumdziji i kada mu je ovaj za odmazdu raspustio sarajevski odbor SDP-a u kojem je Pecanac imao podrsku, nakon cega je logicno Pecanac napustio SDP vidjevsi (i na vlastitoj kozi osjetivsi) kako se Lagumdzija obracunava sa neistomisljenicima, i kada je presao u SDU, isti taj je poceo pisati protiv njega, cak naveo da je on bio spijun i krtica ovih te da je ostao u SDP-u po zadatku da ga rasturi!? Nije cak ni pomislio, da mozda stvarno nije do Lagumdzije kada evo i Pecanac (simbol ispravnosti) napusta SDP?!
Jimmy_The_Saint

BPS...

Ili će biti PODMLADAK i POJAČANJE for Lamija and the Liberals, pod stare dane :lol:
mala-i

Post by mala-i »

mIRCerka wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:BPS. Oni su prešli SAMOSTALNO izborni prag, Sefer je "protiv naciJonalista", "patriJot" je, i ima ljevičarskije stavove od Sejfa Tokića :D
ide ljevlje znaci...ma ne znam, na listi mu bokser peljto, pomarisace se bezze...

tu je i gredic pa mogu svi djuture fudbala raspalit :D mirci odmah na najgore misli.
joker

Post by joker »

Koji smo ono termin koristili? Isprani mozak? Ili jednoumlje? Ili bjese manipulacija masama? Mozda poslusnici? Klimoglavci? E, je l' ono podoban-nepodoban? Ubaceni element? Unutrasnji i vanjski neprijatelj?
Ma svega je bilo...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mala-i wrote:
mIRCerka wrote:

tu je i gredic pa mogu svi djuture fudbala raspalit :D mirci odmah na najgore misli.
kad mislis na najgore, onda ti je dobro sta god drugo da se desi :D
dashing

Post by dashing »

mIRCerka wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Pusti ženu, eno je maločas priznala da "misli" kako bi "Bošnjaci", Allahu mili, "pristali" da "pravoslavni živalj" svoje običaje "prakticira" na "jednom dijelu BiH, kako god se zvao"....

procitala sam i otisla povratiti, ali nisam stigla do WCa vec sam hodnik uhelacila...

Nego, jebo singapur, hajmo otvorit kladionicu gdje ce se Nijaz preseliti :D u kojoj stranci nije bio?
vas dvoje imate doista ozbiljnih problema, mada, moram priznat, razlicite prirode.

ti jimmy - ti si odvalio - vise ne znas ni sam po kome pljujes, sta mislis, sta ne mislis, je sil' dos'o il' pos'o.

a ti mircerka - dokle ces nam se "zalit" sto si medju "ostalima" - nismo ti mi krivi :D :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
mIRCerka wrote:

vas dvoje imate doista ozbiljnih problema, mada, moram priznat, razlicite prirode.

ti jimmy - ti si odvalio - vise ne znas ni sam po kome pljujes, sta mislis, sta ne mislis, je sil' dos'o il' pos'o.

a ti mircerka - dokle ces nam se "zalit" sto si medju "ostalima" - nismo ti mi krivi :D :D :D
Nek nam ti sve znas. BTW, ja se ne zalim, ja svoju pripadnost Ostalima smatram BLAGOSLOVOM, sto uskoumnost JEDNONACIONALNOSTI kroz generacije ne moze shvatiti.

lijep pozdrav i laka ti noc (ono sad kod vas mrak jel tako?)
Jimmy_The_Saint

Niko nije znao otkrit problem k-o Halima, imala je oči malo kose.... :lol:
joker

Post by joker »

induendo wrote: Bogić je odustao iz privatnih razloga koje ne želim da navodim tebi po forumu.Ne potrošeno članstvo nego neradnici i otpad SDP.
Na tvoj ilustrativni primjer sljedeći komentar:
Na kongresu je birano između tri kandidata:Lagumdžija,Marković i Pečanac.Izabran je Lagumdžija većinskom voljom delegata.
Nermin Pečanac je čovjek koji je kao predsjednik KO SDP-a uspio prekršiti svaki statut partije.Pa kada je smjenjen pred nove izbore KO pokušao je mini revoluciju po Opštinskim Odborima SDP-a u KS.Kada mu ni to nije uspjelo,poslao je 2 dana pred izbornu skupštinu pismo svakom delegatu te skupštine u kojem je napisao kako niko živ u SDP-u ne valja osim njega.Kada je izgubio pošteno od Damira Hadžića plakao je za binom kako voli SDP i kako ga nikada neće napustiti. :-) Pa je otišao.To dovoljno govori o karakteru istog.Šteta što nije poveo i Adnana Korića. :D
Što se tiče SDU-a očekujem totalni raspad te "stranke" i priključenje njenih glavešina stranci SBiH.
Meni se čini da si ti bivši član SDP-a?
Rekoh ti da nisam bio niti sam sada clan bilo koje partije ili stranke, ali jesam bivsi simpatizer SDP-a.
Bogicu je koliko ja znam ponudjena kantonalna lista koju je razumljivo odbio. A i ponudjena mu je bas ta lista da bi je odbio (nacin da ga se rijese kao eventualnog konkurenta unutar stranke).
Za Pecanca pricas instruirano neke stvari bas onako kakvim ga zele predstaviti Vozd i vozdovi poslusnici. Sada je i krsio statut, i bio krtica unutar SDP-a, ali sve nakon suprotstavljanja Vozdu. A prije toga je bio dobar. Upravo ti o tome pricam.

Da je Lagumdzija izabran, na zalost, vecinom glasova delegata to niko ne spori, ali to mu je poslo za rukom tako sto je u opstinske odbore postavio upravo takve koji ce klimati glavom i raditi ono sto im on kaze. Da je izbor bio odmah nakon izbora 2002-ge vjerovatno bi letio, ali je on dao sebi vremena prolongirajuci skup na kojem mu je trebalo biti ukazano ili otkazano povjerenje. U medjuvremenu ocistio sto je trebalo cistiti i to je to. Pa zar mislis da bi mu recimo Damir Hadzic mogao biti prijetnja, a ne poslusnik, kada znas da za sve u zivotu moze biti zahvalan samo Lagumdziji? Iz studentske klupe, bez dana staza, za nacelnika opstine. Dobije savjetnika da mu tutori i njegovo je samo da slusa i radi ono sto Vozd od njega trazi. I naravno da ce ga takvi podrzati i srcem i dusom. Jer im je valjao, a ono sto je dobro za partiju koga briga-ko ih jebe.
P.S. Slicno je i reis Ceric postupio kod svog reizbora i koji je u muftijstva koja ga biraju postavio svoje muftije. Princip je isti sve drugo su nijanse.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

joker wrote: Rekoh ti da nisam bio niti sam sada clan bilo koje partije ili stranke, ali jesam bivsi simpatizer SDP-a.
Bogicu je koliko ja znam ponudjena kantonalna lista koju je razumljivo odbio. A i ponudjena mu je bas ta lista da bi je odbio (nacin da ga se rijese kao eventualnog konkurenta unutar stranke).
.
a lista koja mu je ponudjena je ponudjena radi nejgovog zdravstvenog stanja, jer mu je receno da se politikom ne smije baviti ni rekreativno (citanje novina i gledanje dnevnika) obzirom da ima 3 ili 4 bajpasa na srcu.
Jimmy_The_Saint

Singapore, širi svoje grane, i prihvati mlade muslimane....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

induendo wrote:
mIRCerka wrote:
joker wrote: Rekoh ti da nisam bio niti sam sada clan bilo koje partije ili stranke, ali jesam bivsi simpatizer SDP-a.
.
a lista koja mu je ponudjena je ponudjena radi nejgovog zdravstvenog stanja, jer mu je receno da se politikom ne smije baviti ni rekreativno (citanje novina i gledanje dnevnika) obzirom da ima 3 ili 4 bajpasa na srcu.
Ovo je nažalost tačno. :(
i nazalost mnogi to zloupotrebljavaju da bi pljuvali druge....
dashing

Post by dashing »

Jimmy_The_Saint wrote:Singapore, širi svoje grane, i prihvati mlade muslimane....
nemoj mi bolan na lijepom ramazanu moj dusevni sabur kvarit :x haram ti je to.

idi tjesi ove kvazi-gradjanske "ostale" mase... vidis da nam je mircerka POZELENILA ..... od muke :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Singapore, širi svoje grane, i prihvati mlade muslimane....

idi tjesi ove kvazi-gradjanske "ostale" mase... vidis da nam je mircerka POZELENILA ..... od muke :D
pa kako mi nece biti mucno od tvojih postova?
:( evo opet :povrac:
i btw, odAjei od Ostalih...nemas pojma koliko nas je na forumu....
mogli bismo ti cunami poslati...ili koreance smuntat da ti posalju jednu zemlja-zemlja raketu.. :D
dashing

Post by dashing »

mIRCerka wrote:
dashing wrote:

mogli bismo ti cunami poslati...ili koreance smuntat da ti posalju jednu zemlja-zemlja raketu.. :D
ne trebas mi govorit koliko je vas ostalih... to se jasno vidi iz vasih postova. a sto se tice vaseg pacifizma i kozmopolitanstva, pa vi ste ekstremnijih i manje fleksibilni od nasih fasistickih susjeda :D

sad stvarno moram ici. oyasuminasai maco - moram ujutru na yogu :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
mIRCerka wrote:
dashing wrote: nemoj mi bolan na lijepom ramazanu moj dusevni sabur kvarit :x haram ti je to.

ne trebas mi govorit koliko je vas ostalih... to se jasno vidi iz vasih postova. a sto se tice vaseg pacifizma i kozmopolitanstva, pa vi ste ekstremnijih i manje fleksibilni od nasih fasistickih susjeda :D

sad stvarno moram ici. oyasuminasai maco - moram ujutru na yogu :)
Sretno. Svezi se u cvor i budi na CNNu i odmori od nas. :D
makar jedan dan.
Vozdra
Post Reply