KOMUNISTICKA PARTIJA II
-
ReefRaider
#76 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Ne bih ja rekao da je ovo za ključanje. Vi jednostavno ne želite prihvatiti da postoje ambiciozni ljudi koji žele promjene.
- Sezam
#77 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
kakav je stav partije naspram Staljina?
-
ReefRaider
#78 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Pogledajte samo ovoga momka Sanina Čepala i sve će vam biti jasno.
http://www.youtube.com/watch?v=3auZVTHB ... e=youtu.be
Blago njegovim roditeljima što imaju takvog mladog i perspektivnog sina.
http://www.youtube.com/watch?v=3auZVTHB ... e=youtu.be
Blago njegovim roditeljima što imaju takvog mladog i perspektivnog sina.
- Halcyon
#79 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Svaka bi ga majka za zeta htjela. 
-
ReefRaider
#80 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Upravo tako druže.Halcyon wrote:Svaka bi ga majka za zeta htjela.
-
elmirelm
#81 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Zelim vam srecu u borbi protiv fasista i domacih izdajnika
smrt fasizmu sloboda narodu
smrt fasizmu sloboda narodu
- webby-x
#82 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
BiH mora da je na samom rubu provalije
čim su se komunisti aktivirali.

čim su se komunisti aktivirali.
- webby-x
#83 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Ne dajte se drugovi.MAX68 wrote:Komunisticka Partija na lokalne izbore 2012 godine izlazi samostalno ,nemamo namjeru da idemo u bilo kakve koalicije iz razloga sto nevidimo politicku partiju sa kojom bi mogli izaci na izbore .
Pazite se diferencijacija.
Inače, hoćete li tražiti povrat imovine od SDP-a?
-
ReefRaider
#84 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Nažalost webby.
SDP je pravni nasljednik SKJ i mi ne želimo imati ništa sa njima. Prostorije koje je imao SKJ pripale su njegovom nasljedniku, a mi imamo svoje urede.
SDP je pravni nasljednik SKJ i mi ne želimo imati ništa sa njima. Prostorije koje je imao SKJ pripale su njegovom nasljedniku, a mi imamo svoje urede.
- Mjesanac
#85 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Bez ikakve uvrede ali ova trojica mi izgledaju ko teski ublehasi i uopste mi ne ulijevaju povjerenje da bi mogli kvalitetno voditi KP. Ljevicar sam, ali smatram da ova partija nece potrajati. Daj Boze da na dobro izadje.
- Kemo BA
#86 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Evo ovako : Ako ste ozbiljna partija i imate urede dajte postavite program i biografije vodecih ljudi da znamo s kim i o cemu diskutujemo.Ako to nemate tada ste vec u startu neozbiljni.ReefRaider wrote:Nažalost webby.
-
detroit-mercy
#87 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Pod zastavom MuhamedaVALTER JE STIGAO wrote:DRUGARICE I DRUGOVI NAPOKON JE DOŠLO VRIJEME PROMJENE U NAŠOJ DOMOVINI BOSNI I HERCEGOVINIharač wrote:dobro mi je ovo: "izašli iz ilegale"
DOOOSTA JE BILO!!!! NACIONALISTA, FAŠISTA,KRIMINALACA,MITA I KORUPCIJE DOOOOOSTA!!!
OVA DRŽAVA VEĆ PUNIH 20 GODINA GRCA U DUGOVIMA NAROG NEMA NI KORICU HLJEBA POSLA NEMA, A I AKO GA IMA RADI SE OD ZVIJEZDE DO ZVIJEZDE ZA MIZERAN NOVAC
KAKO JE REKAO PREDSJEDNIK MUHAMED SA TIM SE POTPUNO SLAŽEM POTREBNA JE OBNOVA FABRIKA I KOMPLETNE INDUSTRIJE U BOSNI HERCEGOVINI.
U OVOJ ZEMLJI TREBA REĆI DOOOOSTA!!! PRIVATIZACIJI SVE ŠTO SU NAŠI OČEVI DJEDOVI, A I MI SAMI NAPRAVILI, NACIONALISTIČKA BAGRA JE UNIŠTILA PREKO NOĆ SRAMOTA VLASTIMA SRAMOTA NARODU NA OBRAZ KOJI JE SLIJEP POKRAJ OČIJU OVIH 20 GODINA
SDA,HDZ,HDZ.90, SDS,SNSD, TO SU STRANKE NEPISMENIH LJUDI, LJUDI KOJI SAMO ZNAJU DA KRADU I TO JE NJIHOVO JEDINO UMIJEĆE.
UNIŠTENE FIRME I PREDUZEČA:ZRAK,ŽICA,ENERGOINVEST,PRETIS,FAMOS,VRANICA,FERO ELEKTRO, GRADSKI SAOBRAĆAJ...itd.
SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU!!!
SMRT NACIONALIZMU - SLOBODA KOMUNIZMU!!![/b]
-
nino90
#88 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
ko su ovi "osnivaci" cime se bave, odakle su itd?
-
nuki_cika
#89 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Izvinte ljudi,bez ozbiljne namjere da nekog vrijeđam ili kritikujem ovu partiju-naprotiv,večina vas ovdje nama veze o komunizmu i kakav je to ustvari oblik vlasti pod broj 1,a pod broj 2 smatram da je to bolji oblik vladavine od demoktarije?
Eto samo mi recite sta vam je demokratija dobro donijela-izgubili smo svoj identitet samo krenite od toga pa nadalje što se tiče demokratije?
Komunizam ustvari nikad nije ni zaživio u jugoslaviji,tome se samo težilo,ali bez uspjeha.I često puta pročitam komentare ljudi koji pišu o komunzimu u skevernoj koreji
Jeste,ali od 2009 komunizam više nije zastupljen ni u sjevernoj koreji,već tzv "juče princip"
I da- posljednja stavka-nek mi neko objasni kako kina funkcioniše i uspjeva biti konkurentna SAD -u kad je na čelu Komunistička partija?
Eto samo mi recite sta vam je demokratija dobro donijela-izgubili smo svoj identitet samo krenite od toga pa nadalje što se tiče demokratije?
Komunizam ustvari nikad nije ni zaživio u jugoslaviji,tome se samo težilo,ali bez uspjeha.I često puta pročitam komentare ljudi koji pišu o komunzimu u skevernoj koreji
Jeste,ali od 2009 komunizam više nije zastupljen ni u sjevernoj koreji,već tzv "juče princip"
I da- posljednja stavka-nek mi neko objasni kako kina funkcioniše i uspjeva biti konkurentna SAD -u kad je na čelu Komunistička partija?
-
detroit-mercy
#90 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
nuki_cika wrote:Izvinte ljudi,bez ozbiljne namjere da nekog vrijeđam ili kritikujem ovu partiju-naprotiv,večina vas ovdje nama veze o komunizmu i kakav je to ustvari oblik vlasti pod broj 1,a pod broj 2 smatram da je to bolji oblik vladavine od demoktarije?
Komunizam ustvari nikad nije ni zaživio u jugoslaviji,tome se samo težilo,ali bez uspjeha.I često puta pročitam komentare ljudi koji pišu o komunzimu u skevernoj koreji![]()
![]()
U cemu je konkurentna
Mani se Kine i njenog uspjeha
-
blesava
#91 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
meni se ideja socijalizma i komunizma, odnosno da svi manje vise budemo jednaki "svima prema potrebama i mogucnostima" a da proizvodnja i kapital budu u vlasnistvu drzave. mi jednostavno na ovako malom prostori nismo sposobni da se borimo sa kapitaliznom, i trebao bi nam jedan slican sistem, tj. terba nam neko da se brine za nas 
medjutim ideja komunizma je dobra samo ako nije paravan za nesto sasvim drugo, tj. za bogacenje pojedinaca. a to je jako tesko izbjeci, kad udare pare u mozak eee
medjutim ideja komunizma je dobra samo ako nije paravan za nesto sasvim drugo, tj. za bogacenje pojedinaca. a to je jako tesko izbjeci, kad udare pare u mozak eee
-
nuki_cika
#92 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Jest,zato je sad amerika kini dužna 500 miljardi američkih dolara,Vidjećes za 20 godina ko će preuzeti primat u ekonomoji...detroit-mercy wrote:nuki_cika wrote:Izvinte ljudi,bez ozbiljne namjere da nekog vrijeđam ili kritikujem ovu partiju-naprotiv,večina vas ovdje nama veze o komunizmu i kakav je to ustvari oblik vlasti pod broj 1,a pod broj 2 smatram da je to bolji oblik vladavine od demoktarije?
Komunizam ustvari nikad nije ni zaživio u jugoslaviji,tome se samo težilo,ali bez uspjeha.I često puta pročitam komentare ljudi koji pišu o komunzimu u skevernoj koreji![]()
![]()
U cemu je konkurentnau jeftinoj radnoj snazi koja radi u robovskim uslovima. Covjece boziji, kompeletan R&D je u Americi i onda ide tamo da jeftine rucice sklapaju Iphone i druge proizvode.
Mani se Kine i njenog uspjeha.
Griješiite,od jeftine radne snage i moras poći,de mi reci jel bolje radit za 400 maraka ili je bolje ne znam sjediti za računarom uz to nemas nikakav posao i govoriti kako su sve uništili i privatizirali i sad nije osttalo ništa.Malo razmisli...
Ja znam čovjeka koji radi u preventu i koji nema veću platu od 500 KM,ali kako on kaže "bolje i ovo,nego dok sam prije krenem u grad bez dinara u đepu
- Halcyon
#93 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Kina, Kuba, Sjeverna Koreja, bivši SSSR, Jugoslavija... Ni do koljena Evropi i Americi.
-
blesava
#94 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
mozda ni do koljena, ali u istoj toj americi i europi imas odredjenu skupinu ljudi koji drze kapital ostalo su beskucnici i sirotinja koji nemaju ni zdravstveno osiguranje i krepaju na ulici u kartonskim kutijama.Halcyon wrote:Kina, Kuba, Sjeverna Koreja, bivši SSSR, Jugoslavija... Ni do koljena Evropi i Americi.
bolje imati sigurnost kakvu takvu, a ne ovako da danas mozes da imas luksuz a vec sutra mozes da trazis karotnsku kutiju po kontejnerima.
- Halcyon
#95 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Da. Beskućnici i sirotinja, vidi se na svakom koraku.
Recimo kad si u Berlinu to je haos živi, sve beskućnik do beskućnika, proć ne možeš od njih. Tako isto i u Madridu, Lisabonu... 
-
detroit-mercy
#96 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Prije nego udjes u bilo kakvu ozbiljniju raspravu, potrudi se da recenicu pocinjes sa velikim slovomblesava wrote:mozda ni do koljena, ali u istoj toj americi i europi imas odredjenu skupinu ljudi koji drze kapital ostalo su beskucnici i sirotinja koji nemaju ni zdravstveno osiguranje i krepaju na ulici u kartonskim kutijama.Halcyon wrote:Kina, Kuba, Sjeverna Koreja, bivši SSSR, Jugoslavija... Ni do koljena Evropi i Americi.
bolje imati sigurnost kakvu takvu, a ne ovako da danas mozes da imas luksuz a vec sutra mozes da trazis karotnsku kutiju po kontejnerima.
Glede ovoga drugog, koji je taj procenat sto drzi kapital
Isto tako, prije nego pocnes da postavljas postove na forumu, potrudi se da makar procitas nesto ili naucis nesto, ovako lupetati okolo ko Maxim po diviziji.
-
radostan dan
#97 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Drugovi, želim Vam sve najbolje...na mene uvijek možete računati.
Iskreno Vaš, Ištvan zvani Pišta.

Iskreno Vaš, Ištvan zvani Pišta.

-
detroit-mercy
#98 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Sam Apple je imao oko 30 milijardi net profita u prosloj godini tako da taj dug Amerike od 500 milijardi i nije tako nesto, pogledaj na rekordne profite americkih kompanija i kolicini kesa na kojoj oni sjede.. Pored toga zaboravljas da je Prevent iz tvog primjera privatna firma iz tog mrskog kapitalizma.nuki_cika wrote:Jest,zato je sad amerika kini dužna 500 miljardi američkih dolara,Vidjećes za 20 godina ko će preuzeti primat u ekonomoji...detroit-mercy wrote:nuki_cika wrote:Izvinte ljudi,bez ozbiljne namjere da nekog vrijeđam ili kritikujem ovu partiju-naprotiv,večina vas ovdje nama veze o komunizmu i kakav je to ustvari oblik vlasti pod broj 1,a pod broj 2 smatram da je to bolji oblik vladavine od demoktarije?
![]()
U cemu je konkurentnau jeftinoj radnoj snazi koja radi u robovskim uslovima. Covjece boziji, kompeletan R&D je u Americi i onda ide tamo da jeftine rucice sklapaju Iphone i druge proizvode.
Mani se Kine i njenog uspjeha.
Griješiite,od jeftine radne snage i moras poći,de mi reci jel bolje radit za 400 maraka ili je bolje ne znam sjediti za računarom uz to nemas nikakav posao i govoriti kako su sve uništili i privatizirali i sad nije osttalo ništa.Malo razmisli...
Ja znam čovjeka koji radi u preventu i koji nema veću platu od 500 KM,ali kako on kaže "bolje i ovo,nego dok sam prije krenem u grad bez dinara u đepu
Uzimati Kinu za primjer o komunistima i komunizmu je vrhunac gluposti, u Kini je na sceni kapitalizam pod vodstvom komunisticke partije. Upitaj radnike u Kini kako im se svidja kineski komunizam.
Na kraju, kineski model razvoja ne moze biti kopiran od strane jedne male zemlje jer mi nemamo ljudske resurse tipa Kine da bi napravili tako nesto. Ali, ako ti se sva prica o komunistickoj privredi svodi na kinesku ublehu, onda neka ti bude, ali onda samo dokazujes da ti i tvoja partija uopste niste kompetentni da pricate o ekonomiji.
-
detroit-mercy
#99 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
Dovoljno se je osvrnuti samo na ovo boldanoblesava wrote:meni se ideja socijalizma i komunizma, odnosno da svi manje vise budemo jednaki "svima prema potrebama i mogucnostima" a da proizvodnja i kapital budu u vlasnistvu drzave. mi jednostavno na ovako malom prostori nismo sposobni da se borimo sa kapitaliznom, i trebao bi nam jedan slican sistem, tj. terba nam neko da se brine za nasmedjutim ideja komunizma je dobra samo ako nije paravan za nesto sasvim drugo, tj. za bogacenje pojedinaca. a to je jako tesko izbjeci, kad udare pare u mozak eee
Ako je ovo buduca glasacka baza nove komunisticke partije, crno nam se pise.
O samom, stilu pisanja ne bih
- agnostic_front
#100 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA II
blesava wrote:mozda ni do koljena, ali u istoj toj americi i europi imas odredjenu skupinu ljudi koji drze kapital ostalo su beskucnici i sirotinja koji nemaju ni zdravstveno osiguranje i krepaju na ulici u kartonskim kutijama.Halcyon wrote:Kina, Kuba, Sjeverna Koreja, bivši SSSR, Jugoslavija... Ni do koljena Evropi i Americi.