Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash

Locked
exliberal

#76 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by exliberal »

popajic wrote:
Postao/la Panthera dana 13/08/2008 13:35
Dobro eto Komsic vam je super...Sta je on to ucinio da ga cini vrijednim takvog vaseg misljenja?
Samo nemojte pominjat ona njegova deklarativna palamudanja i trosenje para poreskih obveznika na domjenke i skupa putovanja..
mozda zbog ovoga:
Josip je napisao/la:on nikako ne radi dobro za Hrvate čim traži da ovo bude građanska država.
ili ovoga:
Josip je napisao/la: a i ostli imaju predstavnike koji se izdaju za njihove predstavnike, a ˝naš˝ se izdaje za svačijega.
Ili jednostavno zato sto Bosanci i Hercegovci u njemu prepoznaju prvo Bosanca pa tek onda sve ostalo.
A naci-onalistima je bas to neshvatljivo.Cuj,preskace svoj tor i spominje nekakve gradjane !Pa,nije ovo demokratska nego ultra-nacionalisticka drzava.ZATO ga ne podnose.
Go,Zeljko,GO !!!
Sto volim ove komentare....podrzava gradjansku bosnu.....znaci mi ga izabrali i bori se za neke nase ciljeve a predstavlja druge.....to se zove gradjanska .....bilo bi fino kad bi onda srbi birali bosnjackoh predstavnika a hrvati srpskog...e to bi bila demokratija :) :)
ja samo cekam kad ce vam zeljko suknut onako iznenada.....nesto me podsjeti....jel ono zeljko rekao da srebrenicani netrebaju da se bune i traze nesto od sarajeva kad pripadaju rs....tako nekako je bilo...ma zeljko je kralj....da nebude on ko mesic posljednji od "jednakih" u sfrj
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#77 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by mIRCerka »

exliberal wrote: ja samo cekam kad ce vam zeljko suknut onako iznenada.....nesto me podsjeti....jel ono zeljko rekao da srebrenicani netrebaju da se bune i traze nesto od sarajeva kad pripadaju rs....tako nekako je bilo...ma zeljko je kralj....da nebude on ko mesic posljednji od "jednakih" u sfrj
samo sam cekala kad ce neko potegnut srebrenicu ko argument...

Pa de ti meni reci, kojoj teritoriji pripada Srebrenica? De mi takodjer reci pod cijom je ingerencijom Srebrenica? Gdje srebrenicani mogu rijesiti svoje probleme?
Kod Dodika. Eto ti odgovor na sva 3 pitanja. I to je realnost. I sljedeci put prije nego insinuiras nacionalizam Komsicu, dobro razmisli.
exliberal

#78 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by exliberal »

mIRCerka wrote:
exliberal wrote: ja samo cekam kad ce vam zeljko suknut onako iznenada.....nesto me podsjeti....jel ono zeljko rekao da srebrenicani netrebaju da se bune i traze nesto od sarajeva kad pripadaju rs....tako nekako je bilo...ma zeljko je kralj....da nebude on ko mesic posljednji od "jednakih" u sfrj

Pa de ti meni reci, kojoj teritoriji pripada Srebrenica? De mi takodjer reci pod cijom je ingerencijom Srebrenica? Gdje srebrenicani mogu rijesiti svoje probleme?
Kod Dodika. Eto ti odgovor na sva 3 pitanja. I to je realnost. I sljedeci put prije nego insinuiras nacionalizam Komsicu, dobro razmisli.
pa zar on neprestavlja sve gradjane mircerka....... zar on netreba da se bori za sve gradjane.....
Panthera

#79 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by Panthera »

popajic wrote:
Postao/la Panthera dana 13/08/2008 13:35
Dobro eto Komsic vam je super...Sta je on to ucinio da ga cini vrijednim takvog vaseg misljenja?
Samo nemojte pominjat ona njegova deklarativna palamudanja i trosenje para poreskih obveznika na domjenke i skupa putovanja..
mozda zbog ovoga:
Josip je napisao/la:on nikako ne radi dobro za Hrvate čim traži da ovo bude građanska država.
ili ovoga:
Josip je napisao/la: a i ostli imaju predstavnike koji se izdaju za njihove predstavnike, a ˝naš˝ se izdaje za svačijega.
Ili jednostavno zato sto Bosanci i Hercegovci u njemu prepoznaju prvo Bosanca pa tek onda sve ostalo.
A naci-onalistima je bas to neshvatljivo.Cuj,preskace svoj tor i spominje nekakve gradjane !Pa,nije ovo demokratska nego ultra-nacionalisticka drzava.ZATO ga ne podnose.
Go,Zeljko,GO !!!

imam samo nes da ti kazem.....njaaaaa :D :D :D poz Zeljka
mIRCerka

#80 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by mIRCerka »

exliberal wrote:
mIRCerka wrote:

pa zar on neprestavlja sve gradjane mircerka....... zar on netreba da se bori za sve gradjane.....
Predstavlja on sve gradjane, ali svoj mandat ne moze iskoristiti za entiteske probleme, htio on to ili ne.
Ali neeeeeeee, naci ce se njemu svakojakih zamjerki, jer jebi ga, dolazi iz SDPa.
I kaze SEDMICA...bas ne valja...nikako.....
Liberalism

#81 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by Liberalism »

mIRCerka wrote:
Liberalism wrote:
Prvo, BiH je potpisala da ucestvuje u Dekadi roma 2005-2010, sto je medjunarodna inicijativa vlada centralne i jugoistocne evrope da se ubrza razvoj blagostanja Romske populacije, posebno krot obrazovanje, zaposljavanje, zdravstvo i stanovanje i obavezuje vladu zemlje potpisnije da uzme u obzir kljucna pitanja koja uzrokuju siromaštvo i diskriminaciju.

neko ko vjeruje u demokratiju, ljudska prava i posebno pravo na razvoj, sasvim mu je jasno zasto bi Romi trebali biti prioritet u zaposljavanju a ne npr Hrvati ili neki drugi izmisljeni (radi sujete ludjaka) ''konstitutivni narodi''
I onda se pitamo kako je moguce da su crnci postali opasni rasisti :D

Ja tebi pricam o necemu drugom - Imas tri konstitutivna naroda, BOSNJAKE HRVATE I SRBE, Romi su OSTALI i tvoje pitanje bi bilo legitimno recimo da je postavljeno ovako "zasto se on kao demokrata bla bla ne bori za OSTALE za silne manjine"...ti upro s Romima kao da su jedini :D a Romi sami predstavljaju vecinu od manjina :D
Ja ne priznam nikakve konstitutine narode. To je jedna obicna glupost koja je stavljena u Ustav da bi se zadovoljili nacionalisticki manijaci alija, tudjman i milosevic. To cak nije ni protivustavno jer je prije te price o konstitutivnosti u ustavu receno da je BiH postuje principe UN i da je inspirisana Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima. Po Univerzalnoj deklaraciji pojam konstitutivnih naroda je cisti idiotizam i njena suprotnost.

A Komsic veze nema o ljudskim pravima i to je tako. haj jasno mi je sto nacionalisti favoriziraju deseti paragraf preambule ustava, al sto nazovi demokrate ne favoriziraju osmi, peti i treći paragraf Ustava BiH to mi nikako nije jasno. Valjda sto misle i oni da su popili svu pamet svijeta.

A sto se tice roma, romi su klasicna nacionalna manjina koja ima probleme zato sto je manjina bez obzira gdje se nalazi. Kao takva imaju pravo na posebnu pomoc (vidi malo pravo na razvoj). Naravno to pravo imaju i sve ostale manjine, ali obzirom na da drzava prvo treba pomoci onima koji su najugrozeniji romi (a ne kao sto komsic misli hrvati) dolaze na prvo mjesto.

I koje je to licemjerstvo. I taj sam Komsic prica Evropskim politicarima kako treba postici zaposljavanje roma, cak je i on licno (a ne ja ili ti) pristao na Evropsku socijalnu povelju, a sad se kao buni sto nema vise hrvata u MIP-u. Ne bi me zacudilo da ne kaze treba nekog roma istjerati s posla a zaposliti hrvata.
Banksy

#82 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by Banksy »

mIRCerka wrote: Pa de ti meni reci, kojoj teritoriji pripada Srebrenica? De mi takodjer reci pod cijom je ingerencijom Srebrenica? Gdje srebrenicani mogu rijesiti svoje probleme?
Kod Dodika. Eto ti odgovor na sva 3 pitanja. I to je realnost.
:shock: :shock: :shock:
dallton

#83 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by dallton »

Sto volim ove komentare....podrzava gradjansku bosnu.....znaci mi ga izabrali i bori se za neke nase ciljeve a predstavlja druge.....to se zove gradjanska .....bilo bi fino kad bi onda srbi birali bosnjackoh predstavnika a hrvati srpskog...e to bi bila demokratija :) :)
ja samo cekam kad ce vam zeljko suknut onako iznenada.....nesto me podsjeti....jel ono zeljko rekao da srebrenicani netrebaju da se bune i traze nesto od sarajeva kad pripadaju rs....tako nekako je bilo...ma zeljko je kralj....da nebude on ko mesic posljednji od "jednakih" u sfrj[/quote]

Vidim da ti nije pravo sto covjek ima podrsku.. ima i sta ces sad...a te vase usporedbe s bivsom jugom mozete zaboraviti,ono bosnjaci se ponasaju ko srbi u jugi - cista projekcija svojih kompleksa na druge.... nego imate jos 5,6 godine slobodne upotrebe suma u rsu, pa se tamo grlite medjusobom jer ne znate nista drugo i niste sposobni da zivite s bilo kim drugim.... ali ide proces vaseg lijecenja polako ali sigurno :D
mIRCerka

#84 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by mIRCerka »

Banksy wrote:
mIRCerka wrote: Pa de ti meni reci, kojoj teritoriji pripada Srebrenica? De mi takodjer reci pod cijom je ingerencijom Srebrenica? Gdje srebrenicani mogu rijesiti svoje probleme?
Sto se ti sad ibretis?

To je ravno tome da ja sad idem u Banjaluku da protestiram protiv nesigurnosti djec u tramvajima u Sarajevu.

Pa ljudi moji dokle cemo igrati na kartu emocija? Do kada ce se Srebrenica i Zepa i Visegrad i Bratunac koristiti u predizborne pljuvacine "lokalnih patriota" dok ce im pomoc pruzati uglavnom stranci? JEste li fakat toliko pobenavili ili ne vidite sta se desava?
dallton

#85 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by dallton »

mIRCerka wrote:
Banksy wrote:
Sto se ti sad ibretis?

To je ravno tome da ja sad idem u Banjaluku da protestiram protiv nesigurnosti djec u tramvajima u Sarajevu.

Pa ljudi moji dokle cemo igrati na kartu emocija? Do kada ce se Srebrenica i Zepa i Visegrad i Bratunac koristiti u predizborne pljuvacine "lokalnih patriota" dok ce im pomoc pruzati uglavnom stranci? JEste li fakat toliko pobenavili ili ne vidite sta se desava?
Ma nismo pobenavili, nego te ovaj gore provocira bez potrebe....
mIRCerka

#86 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by mIRCerka »

dallton wrote: Ma nismo pobenavili, nego te ovaj gore provocira bez potrebe....
mene svako uzimanje srebrenice ili bilo kojeg grada ociscenog genocidom kao argumenta za bilo sta provocira...cisto zato sto se svi nesto nafuraju, pisu hvalospjeve, rekvijeme, klince palce, a vecina ne zna naci Srebrenicu na karti, kamoli da su isli tamo i nesto pomogli....
popajic

#87 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by popajic »

@exliberal
Pa,sta si ti ako nisi gradjanin ove drzave? I da se drzava zasniva na tebi,meni i svim ostalim gradjanima - tebi to smeta???
Meni je to strava od razmisljanja.
Prvo moj tor,moj primitivni pastir...pa tek onda moj gradjanski,ljudski glas ! Jebote,koji mrak :x
exliberal

#88 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by exliberal »

Predstavlja on sve gradjane, ali svoj mandat ne moze iskoristiti za entiteske probleme, htio on to ili ne.
Ali neeeeeeee, naci ce se njemu svakojakih zamjerki, jer jebi ga, dolazi iz SDPa.
I kaze SEDMICA...bas ne valja...nikako.....[/quote]

E vidis tu grijes mirci....ja sam za sdp tvrdokoras ali neke stvari jednostavno neidu
mIRCerka

#89 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by mIRCerka »

exliberal wrote:E vidis tu grijes mirci....ja sam za sdp tvrdokoras ali neke stvari jednostavno neidu
koje?
JThomas

#90 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by JThomas »

Josip wrote:i kako da živimo sa vama?????

u Hrvatsku neću nikada odseliti, a znam da bi vam to bilo drago, ali neću (neću=nećemo). ovo je Moja zemlja isto koliko i vaša ali ne namjeravamo vam je prepustiti ako ništa imamo više povjesnog prava na nju.

Živjeti ću ovdje i birati soje predstavnike, a neće nam ih Muslimani birati.

pozdravljam vas, odo sa teme. živi i zdravi bili.
samo sam to čekao :) čas mitologije, hrvatsko cvijeće i to. ode a ne objasni gdje je to "povijesno pravo"...tako je vjerovatno lakše, lupi i bježi :run:

pa reci iskreno, tebi i svim drugim nacionalistima smeta to što je željko na prvom mjestu čovjek, ma šta čovjek, ljudina, pa tek onda hrvat/bošnjak/bosanac ili nešto deseto.

smeta ti građanska opcija? hajde, to bar priznaješ...

i da, izborni zakon jeste apsurdan, ali dok vam je to tjeralo vodu na mlin, niste se bunili.
dallton

#91 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by dallton »

mIRCerka wrote:
exliberal wrote:E vidis tu grijes mirci....ja sam za sdp tvrdokoras ali neke stvari jednostavno neidu
koje?
Pa ne ide cista socijaldemokratija, vec samo nacionalna socijaldemokratija :D
Lincoln-Burrows

#92 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by Lincoln-Burrows »

JThomas wrote: i da, izborni zakon jeste apsurdan, ali dok vam je to tjeralo vodu na mlin, niste se bunili.
Ako je apsurdan, treba da se mijenja ;-)
Ne možemo uvijek ići logikom: "nekad je bilo tako, a što sad ne valja",
ponekad treba vremena da se shvati da ne valja.
Komšić je ok, ali ne zastupa interese većine Hrvata (nemojmo o tome kako se zna šta je većina ;-) )
On bi mogao biti predstavnik Bošnjaka a netko drugi Hrvata, a šta onda
onda bi rekli Bošnjaci kakav je ovo izborni zakon.
mIRCerka

#93 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by mIRCerka »

Lincoln-Burrows wrote:
JThomas wrote: i da, izborni zakon jeste apsurdan, ali dok vam je to tjeralo vodu na mlin, niste se bunili.
Komšić je ok, ali ne zastupa interese većine Hrvata (nemojmo o tome kako se zna šta je većina ;-) )
osim sto ne prica dok hodi nogostupom pored munjovoza, po cemu ne zastupa interese Hrvata u BiH?
popajic

#94 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by popajic »

@Mirci,
osim sto ne prica dok hodi nogostupom pored munjovoza, po cemu ne zastupa interese Hrvata u BiH?
Vidis da je problem sto zastupa I Hrvate.A ljudi zele exkluzivitet.
Lincoln-Burrows

#95 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

mIRCerka wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Odgovorit ću sa dva primjera: ne zastupa hrvatski TV kanal, a zastupaju ga sve hrvatske stranke u BiH,
ne zastupa hrvatski stav o kreševskoj deklaraciji, što također zastupaju sve hrvatske stranke u BiH,
i.t.d.
U suštini je slijedeće, on zastupa stv SDP-a u kojemu među ostalima ima i Hrvata, i zastupa
mišljenje samo tog jednog dijela. A to omogućuje izborni zakon.
A zakon je zakon :D
mIRCerka

#96 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by mIRCerka »

popajic wrote:
@Mirci,
Vidis da je problem sto zastupa I Hrvate.A ljudi zele exkluzivitet.
Hvala na pojasnjenju. :D
dallton

#97 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by dallton »

Odgovorit ću sa dva primjera: ne zastupa hrvatski TV kanal, a zastupaju ga sve hrvatske stranke u BiH,
ne zastupa hrvatski stav o kreševskoj deklaraciji, što također zastupaju sve hrvatske stranke u BiH,
i.t.d.
U suštini je slijedeće, on zastupa stv SDP-a u kojemu među ostalima ima i Hrvata, i zastupa
mišljenje samo tog jednog dijela. A to omogućuje izborni zakon.
A zakon je zakon :D[/quote]

Daj me kratko podsjeti sta pise u Kresevskoj deklaraciji, stvarno ne znam?
Lincoln-Burrows

#98 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

dallton wrote: Daj me kratko podsjeti sta pise u Kresevskoj deklaraciji, stvarno ne znam?
http://hakave.org/index.php?option=com_ ... Itemid=137
ranger

#99 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by ranger »

ma ukratko...
u BiH ne mozes valjat nema Boga....
to ti je....
dallton

#100 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu

Post by dallton »

Lincoln-Burrows wrote:
dallton wrote: Daj me kratko podsjeti sta pise u Kresevskoj deklaraciji, stvarno ne znam?
http://hakave.org/index.php?option=com_ ... Itemid=137
Evo procitao sam Kresevsku deklaraciju i ne znam da li je ikad Komsic negirao ove ciljeve? Meni se cini da on sve ovo podrzaba. A da li im se pridruzio u deklaraciji, to ne znam da li je ucinio najvjerovatnije nije ali to je vise u skladu s politikom SDPa da ne saradjuje sa strankama sa nacionalnim predznakom. Pa i Lagumdzija ne podrzava Silajdzica, pa sta cemo sad?

Sto se mene tice, procitao sam jos jednom i ja bih odmah potpisao ovu deklaraciju bez ikakvih problema.
Last edited by dallton on 13/08/2008 16:54, edited 1 time in total.
Locked