ne vidim ovdje HRVATSKI tv kanal...Lincoln-Burrows wrote:http://hakave.org/index.php?option=com_ ... Itemid=137dallton wrote: Daj me kratko podsjeti sta pise u Kresevskoj deklaraciji, stvarno ne znam?
Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#101 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
-
dallton
#102 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Ni ja ga nisam vidio, ali sve kontam da se podrazumjeva da je to HTVmIRCerka wrote:ne vidim ovdje HRVATSKI tv kanal...Lincoln-Burrows wrote:http://hakave.org/index.php?option=com_ ... Itemid=137dallton wrote: Daj me kratko podsjeti sta pise u Kresevskoj deklaraciji, stvarno ne znam?
- Lincoln-Burrows
#103 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Zato sam i dao dva primjera.mIRCerka wrote:ne vidim ovdje HRVATSKI tv kanal...Lincoln-Burrows wrote:http://hakave.org/index.php?option=com_ ... Itemid=137dallton wrote: Daj me kratko podsjeti sta pise u Kresevskoj deklaraciji, stvarno ne znam?
A što toliko smeta taj TV kanal?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#104 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
meni debilna ta borba za cro tv kanal, kao da ce Hrvatima procvjetati sve kad to budu imaliLincoln-Burrows wrote: Zato sam i dao dva primjera.
A što toliko smeta taj TV kanal?
puna zemlja takvih debiliteta
odo ganjat nokiju...pozz...pardon, bok..
-
dallton
#105 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Zato sam i dao dva primjera.
A što toliko smeta taj TV kanal?[/quote]
a sta bi sa podrskom deklaraciji, evo ja je podrzavam, a siguran sam i Komsic...hocete li sad Hrvati glasati za mene?
A što toliko smeta taj TV kanal?[/quote]
a sta bi sa podrskom deklaraciji, evo ja je podrzavam, a siguran sam i Komsic...hocete li sad Hrvati glasati za mene?
- don vito
#106 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Zeljko Komsic moze dobiti jos jedan mandat u Predsjednistvu samo 2014. godine... izuzev ako do narednih opstih izbora 2010. godine ne istupi iz SDP-a. Naime, izborni zakon je takav da se bosnjacki i hrvatski clan Predsjednistva biraju samo sa federalnih izbornih listi, a srpski u RS-u. Da ne bi dolazilo do rasipanja glasova clanova i simpatizera SDP-a, ova stranka, kao jedina nenacionalisticka u drzavi, ima principijelan stav od kojeg ne odstupa da se na svakim izborima rotiraju hrvatski i bosnjacki kandidat za Predsjednistvo, plus sto uvijek imaju kandidata u RS-u. Tako je 2002. kandidat SDP-a za Predsjednistvo iz Federacije bio Bosnjak Alija Behmen a 2006. godine Hrvat Zeljko Komsic. Na narednim opstim izborima 2010. godine kandidat SDP-a iz Federacije bit ce Bosnjak.
Jedva cekam to glasanje iz nekoliko razloga: 1. Da Hrvati prestanu kukati kako im Bosnjaci biraju clana Predsjednistva; 2. Mnogo vaznije: da se pokaze da li je bosnjacki stav o "gradjanskoj" drzavi iskren ili velika laz. Naime, nema nikakvih dilema da ce SDP opet isturiti nekog gradjanski orijentisanog kandidata kome ce se suprotstaviti jahaci magle Hare i Tihi ili neko iz tog dzamijskog kruga. E, pa vidjet cemo da li smo za nenacionalisticku opciju tj. "predsjednika svih gradjana" ili... nazalost, mnogo vjerovatnije
, da se za kandidata SDP-a glasa samo ako je Hrvat kad treba zahebati HDZ-ovog nacistu Ivu Miru Jovica.
Jedva cekam to glasanje iz nekoliko razloga: 1. Da Hrvati prestanu kukati kako im Bosnjaci biraju clana Predsjednistva; 2. Mnogo vaznije: da se pokaze da li je bosnjacki stav o "gradjanskoj" drzavi iskren ili velika laz. Naime, nema nikakvih dilema da ce SDP opet isturiti nekog gradjanski orijentisanog kandidata kome ce se suprotstaviti jahaci magle Hare i Tihi ili neko iz tog dzamijskog kruga. E, pa vidjet cemo da li smo za nenacionalisticku opciju tj. "predsjednika svih gradjana" ili... nazalost, mnogo vjerovatnije
- Lincoln-Burrows
#107 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Neka javno kaže da podržava, time bi sigurno dobio glasove, auuu sad će mu ovo netko šapnut pred izboredallton wrote: a sta bi sa podrskom deklaraciji, evo ja je podrzavam, a siguran sam i Komsic...hocete li sad Hrvati glasati za mene?
- bijelo_dugme
#108 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
U demokratiji pravoj vodi onaj koji najvise glasova dobije, negleda se jel su ciganji, balije ili ustase glasali za tu osobu. Sto Mesic vodi Republiku Hrvatsku ako to srpski narod te drzave ne zeli? Eh, to ti je demokratija jer su vecina gradjana izabrali Mesica. Ovo u BiH nije demokratija a nije ni demokratija onako kako je ti zamisljas.Josip wrote:dallton wrote:Znam za tu pricu da nije hrvatski predstavnik i tako dalje, ali po mom sudu je dosad vise uradio za Hrvate nego mnoge Hrvatske 'vodje' ....A mislim da je Komsic i odraz jedne sizofrene situacije unutar Hrvatskog birackog tijela- s jedne strane se namecu kao vodje ovi iz Hercegovine, a njihov vidokrug je jako uzak; s druge strane svi ostali Hrvati ostaju maltene van i skroz zanemareni, bez mogucnosti da se njihov glas cuje.... I jos se takva politika normalizira u smislu da se predstavlja kao 'pragmaticna' - a nije pragmaticna nego destruktivna
daltone ne k..i, molim te. slušaj ako je ovo demokracija onda ja imam pravo izabrati za svoga vođu i lošijeg ako me se prohtije. tako da nemaju pravo Bošnjaci da meni biraju predstavnika, to vam mora biti jasno.
drugo, i Bosanski Hrvati imaju ista stajališta kao i Hercegovački, to što se tiče krucijalnih pitanja za narod. tako da ga niti oni nisu birali.
treće,da je uradio najviše za Hrvate dosada, više od svih....to nije nikako.
zalaže se za građansku BiH, a to Hrvatima kao najmalobrojnijem narodu nikako ne odgovara jer bi tako nestali. dakle nikako nije najbolji....ne kažem da je najgori, tko će biti gori od ovih lopova. to je nemoguće ali nije najbolji.
-
Vedoni
#109 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Najgore je kad demokratija pruzi alat zatucanima da unistavaju sebe i ostale gradjane s njima. Cinjenica da Hrvati u Hercegovini ne drze Komsica na dlanu, vise govori o njihovom stepenu politicke pismenosti neg' o Komsicu. Komsic je nova vrsta, novi model politicara, koji jos treba da pristigne na ove prostore, kada se pismenost nasih ljudi podigne na visi nivo. Nema nista gore neg kad nepismenom narodu kojeg je tako lako manipulisati, pruzis demokratiju. Automatski se nagomilaju politicki i ekonomski oportunisti koji grade svoje karijere preko ledja onih koji ih biraju.
Mislim da MZ i gura BiH u Evropu u nadi da ce nas narod na putu prema Briselu evoluirati u racionalnija bica i biti u stanju da se otrijezne i postane manje osjetljiv na masu politickih parazita ala Dodik i njemu slicnih. Nesto ko onaj majmun sa koskom u ruci u Kubrickovom Space Odyssey 2001 koji naglasava evoluciju majmuna u covjeka. Realno, do sad su vecina samo primali signale i emotivno reagovali. Nidje racionalnog filtera da kriticki preradi te iste signale. Iz tog razloga, rezultat izbora je uvijek predvidiv.
Jesam crnjak.
Al ja vjerujem da ce biti bolje. Realno kakvo god da je sad stanje, nazadovati vise ne mozemo, samo napredovati i to mi je jedina utjeha.
Mislim da MZ i gura BiH u Evropu u nadi da ce nas narod na putu prema Briselu evoluirati u racionalnija bica i biti u stanju da se otrijezne i postane manje osjetljiv na masu politickih parazita ala Dodik i njemu slicnih. Nesto ko onaj majmun sa koskom u ruci u Kubrickovom Space Odyssey 2001 koji naglasava evoluciju majmuna u covjeka. Realno, do sad su vecina samo primali signale i emotivno reagovali. Nidje racionalnog filtera da kriticki preradi te iste signale. Iz tog razloga, rezultat izbora je uvijek predvidiv.
Jesam crnjak.
-
dallton
#110 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Slaba ti je ta prica da su svi glasali za Komsica samo da izrade HDZ...a da Hare i Tihic vise nisu ozbiljna opcija to racunaj kao sigurno, tako da njih mozes unaprijed ...a cisto sumnjam da su i HDZ 1&2 toliko jaki, ne vidim da imaju neku uspjesnu politiku koja ih je ucinila jako popularnim, oni plivaju na staru foru 'osim nas niko vam pomoci nece', sto sve slabije pali, ko i kod Bosnjaka....slicno vrijedi i za dodo zacin u rsu jer je mnogo ljutih koji u rsu koji su ostali zanemareni njegovom politikom i nisu dobili nista...ali posto je inercija tipa 'nek je nase, a znamo da je govno' vrlo jaka, ocekivati je usitnjavanje broja glasova koje ce svaka stranka pojedinacno dobitidon vito wrote:Zeljko Komsic moze dobiti jos jedan mandat u Predsjednistvu samo 2014. godine... izuzev ako do narednih opstih izbora 2010. godine ne istupi iz SDP-a. Naime, izborni zakon je takav da se bosnjacki i hrvatski clan Predsjednistva biraju samo sa federalnih izbornih listi, a srpski u RS-u. Da ne bi dolazilo do rasipanja glasova clanova i simpatizera SDP-a, ova stranka, kao jedina nenacionalisticka u drzavi, ima principijelan stav od kojeg ne odstupa da se na svakim izborima rotiraju hrvatski i bosnjacki kandidat za Predsjednistvo, plus sto uvijek imaju kandidata u RS-u. Tako je 2002. kandidat SDP-a za Predsjednistvo iz Federacije bio Bosnjak Alija Behmen a 2006. godine Hrvat Zeljko Komsic. Na narednim opstim izborima 2010. godine kandidat SDP-a iz Federacije bit ce Bosnjak.
Jedva cekam to glasanje iz nekoliko razloga: 1. Da Hrvati prestanu kukati kako im Bosnjaci biraju clana Predsjednistva; 2. Mnogo vaznije: da se pokaze da li je bosnjacki stav o "gradjanskoj" drzavi iskren ili velika laz. Naime, nema nikakvih dilema da ce SDP opet isturiti nekog gradjanski orijentisanog kandidata kome ce se suprotstaviti jahaci magle Hare i Tihi ili neko iz tog dzamijskog kruga. E, pa vidjet cemo da li smo za nenacionalisticku opciju tj. "predsjednika svih gradjana" ili... nazalost, mnogo vjerovatnije, da se za kandidata SDP-a glasa samo ako je Hrvat kad treba zahebati HDZ-ovog nacistu Ivu Miru Jovica.
- bijelo_dugme
#111 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
sunčan dan wrote:Vidi Josipe, ja sam prvo Bosanka pa onda Hrvatica. Željko ima od mene ponovo glas. Sasvim sam zadovoljna Željkinim zastupanjem kako nas Hrvata, tako i svih ljudi u ovoj našoj BiH. Ne treba više da se dijelimo na torove. Hajmo jednom za uvijek da smo svi Bosanci i svima će nam biti bolje.Josip wrote:neka bude još 6 mandata, meni ne smeta.......ne smeta mi naravno ako će se pisati kao Bošnjački predstavnik u predsjedništvu.
a mi Hrvati da izaberemo svoga čovjeka!
jer ruku na srce, čovjek se trudi nešto uraditi to se ne trba ospravati ali nije legitiman predstavnik Hrvatskog naroda jer od svih glasova koje je dobio Hrvatskih je u vrh glave 5%. mi za predstavnika želimo onoga koji dobije najviše Hrvatskih glasova.
-
dallton
#112 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Nego sta bi hoce li Hrvati glasati za mene ili ne evo punim srcem podrzavam Kresevsku deklaraciju?Lincoln-Burrows wrote:Neka javno kaže da podržava, time bi sigurno dobio glasove, auuu sad će mu ovo netko šapnut pred izboredallton wrote: a sta bi sa podrskom deklaraciji, evo ja je podrzavam, a siguran sam i Komsic...hocete li sad Hrvati glasati za mene?
- Lincoln-Burrows
#113 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Pa baš zato i kažem, što je problem dat TV kanal kad je to malo bitna stvar,mIRCerka wrote: meni debilna ta borba za cro tv kanal, kao da ce Hrvatima procvjetati sve kad to budu imali![]()
a Hrvati bi se osjećali
vjerojatno to i bio neki loš TV program. Ali to je sad po ovom pitanju nebitno.
- Lincoln-Burrows
#114 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
A dalltone koji si ti kandidat na glasačkom listićudallton wrote: Nego sta bi hoce li Hrvati glasati za mene ili ne evo punim srcem podrzavam Kresevsku deklaraciju?
- Lincoln-Burrows
#115 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Hrvatska je država hrvatskog naroda i ostalih a BiH je država tri konstitutivna naroda i ostalih. Nisu moguće ovakve paralele.bijelo_dugme wrote: U demokratiji pravoj vodi onaj koji najvise glasova dobije, negleda se jel su ciganji, balije ili ustase glasali za tu osobu. Sto Mesic vodi Republiku Hrvatsku ako to srpski narod te drzave ne zeli? Eh, to ti je demokratija jer su vecina gradjana izabrali Mesica. Ovo u BiH nije demokratija a nije ni demokratija onako kako je ti zamisljas.
- Banksy
#116 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Kažu - nije ono više Sax već dernek.ba ... kakav dernek.ba, debil.ba, debil ...
- bijelo_dugme
#117 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Ma de ba covjek vidio Hrvatsku na televizoru par puta i to je to. Sto nismo zajedno sto nasli jednog covjeka koji bi mogo voditi ovu drzavu a da bude dobro za sve narode ove drzavu, pogotovo vi Hrvati bi trebali bit ponosni na njega!hape_hapica wrote:Nemoj nam majke ti Josipe govoriti sta treba da radimo a sta ne. Suplje su vam (tj. vama Hercegovcima, Gojko Susak Fan Club) te price da vecina Hrvata nije glasala za Komsica. Ako si ti Hrvat, a samo po regionalnoj odrednici Bosanac, onda ne znam sto se ne vracas u majku Hrvatsku. Valjda si odatle dosao nekada cim si Hrvat a ne Bosanac. Ipak vjerujem da ti nikada nisi zivio u Hrvatskoj a pokusavas biti veci Hrvat od Starcevica, kao i ostatak tvog "Gojko Susak Fan Club-a".
Zahvalite se vi legendi Komsicu sto pokusava da vam pomogne.
Komsica za predsjenika!!!
-
dallton
#118 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
TRI konstitutivna naroda i GRADJANA na teritoriju BiH - ne na jednom njenom dijelu, ne samo u Hercegovini, rsu, Sarajevu, ne na dva sprata na Mojmilu ili s lijeve strane bijele linije u Usori nego na cjelom teritoriju....Isto tako TRI konstitutivna naroda i svi Gradjani zajednicki formiraju sve - ukljucujuci vlast, tv kanale itd na SVIM nivoima u BIHLincoln-Burrows wrote:Hrvatska je država hrvatskog naroda i ostalih a BiH je država tri konstitutivna naroda i ostalih. Nisu moguće ovakve paralele.bijelo_dugme wrote: U demokratiji pravoj vodi onaj koji najvise glasova dobije, negleda se jel su ciganji, balije ili ustase glasali za tu osobu. Sto Mesic vodi Republiku Hrvatsku ako to srpski narod te drzave ne zeli? Eh, to ti je demokratija jer su vecina gradjana izabrali Mesica. Ovo u BiH nije demokratija a nije ni demokratija onako kako je ti zamisljas.
- bijelo_dugme
#119 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Daj ba pustite Rome sad zasad, imamo vece probleme.mIRCerka wrote:gdje ih je to pogazio komsic? ja te opet pitam, po cemu su to romi bolji i bitniji od mene i ostalih kao ja? sto ti javno velicas rome, kao da su posebno nesto? Romi su jedna manjina ko i sve ostale manjine...jer ti potenciranjem jedne omalovazavas i gazis druge...Liberalism wrote:
On je mit jer vecina sa Komsicem na celu misle da je to tako. realnost je jer to svi prihvataju iako je to protivustavno.
To sto posao dobijas zato sto si Bosnjak ili Srbin je upravo zbog toga sto velicamo ljude koji gaze i ljudska prava i ustav BiH, pa bio on karadzic ili Komsic svejedno.
Al eto nekome ne smeta kada ljudska prava roma gazi Komsic, a nekome ne smeta kad ih gazi Dodik.
- Lincoln-Burrows
#120 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Nemam ništa protiv, samo se svodi na DVA a ne na TRI, treba to prvo sreditidallton wrote: TRI konstitutivna naroda i GRADJANA na teritoriju BiH - ne na jednom njenom dijelu, ne samo u Hercegovini, rsu, Sarajevu, ne na dva sprata na Mojmilu ili s lijeve strane bijele linije u Usori nego na cjelom teritoriju....Isto tako TRI konstitutivna naroda i svi Gradjani zajednicki formiraju sve - ukljucujuci vlast, tv kanale itd na SVIM nivoima u BIH
- bijelo_dugme
#121 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
A jel ovo tvoja drzava ili nasa? I sta je tu sada "mi"? Kad se pita cija je drzava onda "mi" znaci gradjani BiH a kad se glasa "mi" znaci Hrvatski narod, jel tako?Josip wrote:i kako da živimo sa vama?????
u Hrvatsku neću nikada odseliti, a znam da bi vam to bilo drago, ali neću (neću=nećemo). ovo je Moja zemlja isto koliko i vaša ali ne namjeravamo vam je prepustiti ako ništa imamo više povjesnog prava na nju.
Živjeti ću ovdje i birati soje predstavnike, a neće nam ih Muslimani birati.
pozdravljam vas, odo sa teme. živi i zdravi bili.
- bijelo_dugme
#122 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
A sto nemere BiH biti drzava Bosanaca i Hercegovaca? Zar nebi to bilo bolje neg drzava Srba, Hrvata i Bosnjaka? Sto se dzaber moramo djelit? Zar nije bolje da nas jedan Bosanac, kako na primjer Komsic, svihu vodi?Lincoln-Burrows wrote:Hrvatska je država hrvatskog naroda i ostalih a BiH je država tri konstitutivna naroda i ostalih. Nisu moguće ovakve paralele.bijelo_dugme wrote: U demokratiji pravoj vodi onaj koji najvise glasova dobije, negleda se jel su ciganji, balije ili ustase glasali za tu osobu. Sto Mesic vodi Republiku Hrvatsku ako to srpski narod te drzave ne zeli? Eh, to ti je demokratija jer su vecina gradjana izabrali Mesica. Ovo u BiH nije demokratija a nije ni demokratija onako kako je ti zamisljas.
-
dallton
#123 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Pa vidis da sredjujemo ali u smislu da bude zaista TRI ali da mozes da biras koje ces iz ta TRI a ne da si prisiljen da biras izmedju tri gluposti...Znaci sve je 'nase' a ne ovo je hrvatsko, ovo srpsko ovo bosnjacko, ovo tri medena srce i tako dalje...ajd sad budi dosljedanLincoln-Burrows wrote:Nemam ništa protiv, samo se svodi na DVA a ne na TRI, treba to prvo sreditidallton wrote: TRI konstitutivna naroda i GRADJANA na teritoriju BiH - ne na jednom njenom dijelu, ne samo u Hercegovini, rsu, Sarajevu, ne na dva sprata na Mojmilu ili s lijeve strane bijele linije u Usori nego na cjelom teritoriju....Isto tako TRI konstitutivna naroda i svi Gradjani zajednicki formiraju sve - ukljucujuci vlast, tv kanale itd na SVIM nivoima u BIH
Last edited by dallton on 13/08/2008 17:52, edited 1 time in total.
-
dallton
#124 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Pogledaj pod ZeljkoLincoln-Burrows wrote:A dalltone koji si ti kandidat na glasačkom listićudallton wrote: Nego sta bi hoce li Hrvati glasati za mene ili ne evo punim srcem podrzavam Kresevsku deklaraciju?
- Lincoln-Burrows
#125 Re: Komsic gazi prema jos jednom mandatu u predsjednistvu
Otići ćemo izvan teme, ako sad počnem o tome šta je državljanstvo a što nacionalnost. Zato zaboravi i pozdravbijelo_dugme wrote:A sto nemere BiH biti drzava Bosanaca i Hercegovaca? Zar nebi to bilo bolje neg drzava Srba, Hrvata i Bosnjaka? Sto se dzaber moramo djelit? Zar nije bolje da nas jedan Bosanac, kako na primjer Komsic, svihu vodi?Lincoln-Burrows wrote:Hrvatska je država hrvatskog naroda i ostalih a BiH je država tri konstitutivna naroda i ostalih. Nisu moguće ovakve paralele.bijelo_dugme wrote: U demokratiji pravoj vodi onaj koji najvise glasova dobije, negleda se jel su ciganji, balije ili ustase glasali za tu osobu. Sto Mesic vodi Republiku Hrvatsku ako to srpski narod te drzave ne zeli? Eh, to ti je demokratija jer su vecina gradjana izabrali Mesica. Ovo u BiH nije demokratija a nije ni demokratija onako kako je ti zamisljas.