doktor30 wrote:slusaj: kao je to ivo komsi branio bih? dosao kod nas u oktobru 1993 godine!!!! sucur je bio vojnik seferov, pa procitaj sta o njemu kaze!!! a sto se tice tanje ljuic i mirka pejanovica - to su casni ljudi, ali molim te mi reci samo jednu jedinu stvar koju su oni uradili u ratu?! samo jednu!
doktor30 wrote:znaci ovako - posto vrijedjas i psujes, pozivam administratora da te bannuje, jer si nekulturan - valjda to tako rade koumunisti!
a sada da ti odgovorim - sucur je borio u armiji bih, a komandovati ni u kuci nije lako, a kamo li sa 250.000 ljudi. prema tome Sefer je car, legenda! a ivo komsic bio i ostao ustasha.
Ono oko Ljujicke i Pejanovica...
Nisu nista uradili osim sto su bili clanovi predsjednistva BiH kad je bilo najteze. Znaci, bili su isto sto i Alija, Ganic i slicni...
A ako bi se slozili da nisu nista uradili, onda ja tebe pitam da li je bolje to ili biti clan Predsjednistva iste te drzave i kao takav potpisati njenu kapitulaciju ili recimo otjerati Sefera sa mjesta komandanta, ili pak biti osumnjicen da mu je ubio suprugu spremajuci njegovo ubistvo ili...
Treba li jos?
Sto se tice komandovanja, Sefer je, u vrijeme svog komandovanja, imao moc nad 250 000 ljudi koliko i ja...
Ne zanosimo se ciframa zivota ti!
Dok je Sefer komandovao, prolazili smo kroz najvece golgote u toku rata, sto, naravno, ni u kom slucaju nije njegova greska!
Kao sto nije samo njegova zasluga sto su se ljudi koji su se nasli u rovu borili ko lavovi da sacuvaju iste te rovove i ono sto se nalazilo iza njih!