Kompromisna rjesenja

Real Khan

#26 Re: Kompromisna rjesenja

Post by Real Khan »

cogni wrote:
Real Khan wrote: Ovo što si mislio da je konsenzus je SPORAZUM jer samo sporazum prihvataju sve strane. Pojmovi KOMPROMIS I KONSENZUS se odnose na NAČIN postizanja sporazuma, kao što sam naveo gore.
Neprecizno sam se izrazio, umjesto prihvataju bolje je bilo "glasaju za", ne pada mi trenutno na pamet nista bolje ( :smajli koji crveni: )

Otvori podforum POLITIČKA SVAŠTARA pa mi javi da li sam ičim "doprinjeo" podizanju nivoa znanja ili nisam... Pa više sam sam sebi dosadio trubeći po forumu da babe i žabe nisu isto.
Znaci da konstuktivno diskutujemo samo na tom topiku? Na ostalima se zalimo, navijamo, prebrojavamo i kukamo?

Mislim da ti "jednostavno" praviš VELIKU GREŠKU jer Hrvati i ostali nisu takav tretman zaslužili. Ipak su oni na referendumu o nezavisnosti BiH glasali "ZA", za razliku od drugih koji su se borili PROTIV naše države a uživaju sve blagodeti te države i imaju puno više prava od Hrvata i ostalih. Baš "jednostavno"!
Ostavaljanje necega po strani da bi lakse razumjeli nesto drugo nije uvredljivo, nego nuzno, ako pretendujemo na inteligentan pristup diskutovanju i rjesavanju nesporazuma. Taj proces se zove apstrahovanje, i to je najsavrseniji meni poznat alat u procesu razmisljanja generalno.
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Da ne objašnjavam, ovo je fakat smiješno.... Predajem se :lol: samo ti i dalje "apstrahuj" i uživaj u svom procesu razmišljanja... Ne daj se omesti mojim komentarima. Izvini :lol:
Post Reply