A sto da to napisem kad nije tako?zavrzlama wrote: pogresno Kemo...ti zastupas politiku da hrvati nemaju sta da traze u manjem entitetu...
Ste nisi napisao" rs ne pripada samo srbima"
Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
- Ali Kemal
#851 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
-
zavrzlama
#852 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Ali Kemal wrote:A sto da to napisem kad nije tako?zavrzlama wrote: pogresno Kemo...ti zastupas politiku da hrvati nemaju sta da traze u manjem entitetu...
Ako ti kao "hrvat?" ne zelis svom narodu dobro i odrices se njihovih prava i teritorija,ne mozes mene prisiliti da igram po tako sramnim pravilima...
nastavi da sluzis velikosrpskoj politici i budi spreman da ces naici na otpor....
- Drvosjeca iz Dejcica
#853 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
To je to, nevjerovatna je ta poslušnost Hrvata spram Srba. Rekao bih neki kompleks manje vrijednosti ili neko divljenje, ne znam ni sam.zavrzlama wrote:Ali Kemal wrote:A sto da to napisem kad nije tako?zavrzlama wrote: pogresno Kemo...ti zastupas politiku da hrvati nemaju sta da traze u manjem entitetu...
Ako ti kao "hrvat?" ne zelis svom narodu dobro i odrices se njihovih prava i teritorija,ne mozes mene prisiliti da igram po tako sramnim pravilima...
nastavi da sluzis velikosrpskoj politici i budi spreman da ces naici na otpor....
- Ali Kemal
#854 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Teritorije, teritorije... standardna nacionalisticka, a za ljude, ko ih yebe, njih cemo gazit jer su ovi ili oni, a mozemo i svoje, ako se moze strpat sta u padze.zavrzlama wrote:Ali Kemal wrote:A sto da to napisem kad nije tako?zavrzlama wrote: pogresno Kemo...ti zastupas politiku da hrvati nemaju sta da traze u manjem entitetu...
Prvo bi trebao da ne igras po sramnim pravilima da biras tudje predstavnike, pa onda sve ostalo.
Na forumu nije rijetko procitati kako su Hravti popusili, te nema ih dovoljno, kako im treba srezati prava proporcionalno brojnosti i slicno, pa nikad da se ogradis te sramne politike.
Evo ja predlazem Treci, ne valja, sto da se dijelimo, to je kontra-argument.
Predlazem onda Distrikt Sarajevo, potpuno suprotno dijeljenju, pa opet ne valja, nacionalistima u principu ne valja nista, jedino 100% etnicki cista teritorija, a ako nije 100% cista, onda da moj narod ima 100% vlast, a ovi sto su preostali moraju da ti aplaudiraju da bi bili prihvatljivi.
- Ali Kemal
#855 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
A ti bi volio da je poslusnost tipa Zeljko Komsic, to je valjda kompleks vise vrijednostiDrvosjeca iz Dejcica wrote: To je to, nevjerovatna je ta poslušnost Hrvata spram Srba. Rekao bih neki kompleks manje vrijednosti ili neko divljenje, ne znam ni sam.
- Drvosjeca iz Dejcica
#856 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Pa pola države je tako uređeno, još govorite kako je to bolji dio BiH pa ako je bolji hajmo onda napraviti da bude cijela država takva?Ali Kemal wrote: Evo ja predlazem Treci, ne valja, sto da se dijelimo, to je kontra-argument.
Predlazem onda Distrikt Sarajevo, potpuno suprotno dijeljenju, pa opet ne valja, nacionalistima u principu ne valja nista, jedino 100% etnicki cista teritorija, a ako nije 100% cista, onda da moj narod ima 100% vlast, a ovi sto su preostali moraju da ti aplaudiraju da bi bili prihvatljivi.
- Drvosjeca iz Dejcica
#857 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Željko i poslušnost? Komšiću možeš prikačiti sve pa i da je peder ali poslušnik kao Čova sigurno nije. Jer da jeste i danas bi Zlatku lizao dupe u SDP-u.Ali Kemal wrote:A ti bi volio da je poslusnost tipa Zeljko Komsic, to je valjda kompleks vise vrijednostiDrvosjeca iz Dejcica wrote: To je to, nevjerovatna je ta poslušnost Hrvata spram Srba. Rekao bih neki kompleks manje vrijednosti ili neko divljenje, ne znam ni sam.
- Ali Kemal
#858 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Dok je trebalo lizao je on dupe Zlatku, sada vise ne treba, postao je novi Zlatko, sad njemu lizu dupeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Željko i poslušnost? Komšiću možeš prikačiti sve pa i da je peder ali poslušnik kao Čova sigurno nije. Jer da jeste i danas bi Zlatku lizao dupe u SDP-u.Ali Kemal wrote:A ti bi volio da je poslusnost tipa Zeljko Komsic, to je valjda kompleks vise vrijednostiDrvosjeca iz Dejcica wrote: To je to, nevjerovatna je ta poslušnost Hrvata spram Srba. Rekao bih neki kompleks manje vrijednosti ili neko divljenje, ne znam ni sam.
Uspjesan covjek, nema sta, mislim za sebe
- Ali Kemal
#859 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
A ti bi da se cijela tako urediDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa pola države je tako uređeno, :Ali Kemal wrote: Evo ja predlazem Treci, ne valja, sto da se dijelimo, to je kontra-argument.
- Drvosjeca iz Dejcica
#860 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Za razliku od Čove koji je prvo komunistima lizao dupe i potpisivao se ćirlilicom jer je to značilo automatski bolju poziciju kod Srba, tako isti i danas nastavlja sa lizanjem evo gotovo cijeli svoj radni i životni vijek. Željko se barem izdvojio iz te sive mase dupelizaca pa sada njemu ližu.Ali Kemal wrote: Dok je trebalo lizao je on dupe Zlatku, sada vise ne treba, postao je novi Zlatko, sad njemu lizu dupe![]()
Uspjesan covjek, nema sta, mislim za sebe
- Drvosjeca iz Dejcica
#861 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Pa je li to bolja polovina? Ako jeste zar nije logično da to bolje implementiramo i na drugoj polovini?Ali Kemal wrote:A ti bi da se cijela tako urediDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa pola države je tako uređeno, :Ali Kemal wrote: Evo ja predlazem Treci, ne valja, sto da se dijelimo, to je kontra-argument.
Ja znam da Izetbegović kolika god budaletina bio da ga na proslavu RS-a mogu samo mrtvog odnijeti, a Čova je ničim izazvan skak'o po BL i izjavljivao da je RS bolji dio BiH. Pa miša mu njegovog čista logika.
- Drvosjeca iz Dejcica
#862 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
A ne kolega, ja znam da ste vi stožerni bojovnik te da usljed naleta nadobudnosti niste u stanju sagledati sliku sa malo veće udaljenosti. Mi strancima pokazujemo na ovom primjeru barbarizam sa one anam tamo "zapadne"strane koji su razarali kulturno nasljeđe.Hafis wrote:Pošaljemo vam pokojeg stranca, Irca, Španca, Talijana, Francuza... da lentraju malo i lijevu obalu, pa ga doćeka poznati i prepoznatljivi ugođaj:
Nije da mi smeta, mislim vaš ukus, vaš problem, ali velim zbog turizma. Zato iskupi par takvih lezihljebovića pa malo ono poćistite.
Kad završite, naleti u Black pearle da vam striko da po petaka u padže.... a možda bude i himber popola

-
zavrzlama
#863 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
[/quote]Teritorije, teritorije... standardna nacionalisticka, a za ljude, ko ih yebe, njih cemo gazit jer su ovi ili oni, a mozemo i svoje, ako se moze strpat sta u padze.
Prvo bi trebao da ne igras po sramnim pravilima da biras tudje predstavnike, pa onda sve ostalo.
Na forumu nije rijetko procitati kako su Hravti popusili, te nema ih dovoljno, kako im treba srezati prava proporcionalno brojnosti i slicno, pa nikad da se ogradis te sramne politike.
Evo ja predlazem Treci, ne valja, sto da se dijelimo, to je kontra-argument.
a to biranje tudjeg kandidata je cist fasizam sa tvoje strane...gdje u svijetu ima da jedan covjek ne moze glasati za drugog a da su razlicite vjere..izgleda samo u vas velikosrba i velikohrvata
nego popravi tu masku, otkriva lice a vjetar je hladan
-
Hafis
#864 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Uopće ne kontam o čemu se ovdje raspravlja?
-
sanjin_1
#865 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
ma jok bola...rađa je tebi namjenjena..ta svaka šuša zna da begovi nisu nikad radili...zato imaju kmetove.Hafis wrote:De ti braca manje priće a više radže.sanjin_1 wrote:A tebi pogotovoHafis wrote:Nije lahko nikome.
.![]()
ćuj kombinatorika..šta kombiniraš? Omjer šljunka i cimenta? Ili koliko ti treba "lika" po dužnom metru Haminog vinograda? ili kombiniraš "duljinu" dikelinog drška sa debljinom drška sa motike?
p.s. ako budeš dobar, veli Hamo nedavno, daće ti frezu. doduše bio je malo popio pa ga ponjelo...ne bih mu ja previše vjerovo
Pošaljemo vam pokojeg stranca, Irca, Španca, Talijana, Francuza... da lentraju malo i lijevu obalu, pa ga doćeka poznati i prepoznatljivi ugođaj:
Nije da mi smeta, mislim vaš ukus, vaš problem, ali velim zbog turizma. Zato iskupi par takvih lezihljebovića pa malo ono poćistite.
Kad završite, naleti u Black pearle da vam striko da po petaka u padže.... a možda bude i himber popola
Ništa vi halavniče ne "pošaljete". Civilizovani narodi i dolaze ovamo. Ta neće tamo da gleda ovo
a za ćišČenje zna se ko je zadužen...ne sramoti ćaćinu tradiciju ..ha jeli peMziju zaradio čisteći ćenife po Njemačkoj a sad bi nešto glumio. Lopatu u ruke i ošini.
Kad završiš spremi malog Ićka da mu dam kesicu hurde pa nek ti odnese. Da ne cmizdriš da te zle balije jope handre "zađaba"...
- Ali Kemal
#866 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Nemozes da mi dajes teritorije koje nisu tvoje, nego mozemo da podijelimo teritoriju koja je moja i tvoja. Mislim ne moze biti jasnije.zavrzlama wrote:..sta ce treci ako nisu bitne teritorije..ja ti govorim o teritorijama hrvata koje treba da pripadnu hrvatima a ti ih neces...hoces one koje nisu hrvatske,tako i velikosrbi rezonuju...
![]()
Ja razumijem tvoju velikodusnost da neko treci rijesi problem izmedju nas dvojice (figurativno govoreci).
Dakle u Dejtonu, gdje su prisustvovali svi relevantni cimbenici, pod palcom USA, su se svi zDogovorili da je RS srpski dio, a Federacija BiH, bosnjacka i hrvatska. Taj entitet bi se trebao malo preurediti. Jedan put je Treci, a drugi put zajedno sa RS bi bio distrikt Sarajevo, sastavljen teritorijom koja sada pripada i Federaciji i RS, a posto je to glavni grad, onda je logicno i da bude distrikt.
Ne mora nista od toga, to je samo prijedlog, i obadva su po mom skromnom sudu, dobra
zavrzlama wrote: a to biranje tudjeg kandidata je cist fasizam sa tvoje strane...gdje u svijetu ima da jedan covjek ne moze glasati za drugog a da su razlicite vjere..izgleda samo u vas velikosrba i velikohrvata![]()
Slazem se, to jeste fasizam. Zato se i predlaze zasebna hrvatska glasacka jedinica, tzv Treci, jer brojcana prednost jednog naroda vise puta zloupotrebila demokratski sistem u vidu majorizacije, trikova i politickih podmetanja, koja uzrokuju sve vrste nestabilnosti u drzavi.
Od toga nikakve koristi, samo stete, jer ponavljam po ko zna koji put, ne moze ni jednom narodu u Bosni biti dobro, ako radi na stetu drugih naroda.
Zasto je to tesko shvatiti
Jel to nova od Hankezavrzlama wrote:nego popravi tu masku, otkriva lice a vjetar je hladan
-
zavrzlama
#867 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
opet lazes ili si krivo razumio ili razumijes samo ono sto tebi godi...rs je samo ime i po sadasnjem Ustavu BIH entitet tri konstutivna i ravopravna narodaAli Kemal wrote:Nemozes da mi dajes teritorije koje nisu tvoje, nego mozemo da podijelimo teritoriju koja je moja i tvoja. Mislim ne moze biti jasnije.zavrzlama wrote:..sta ce treci ako nisu bitne teritorije..ja ti govorim o teritorijama hrvata koje treba da pripadnu hrvatima a ti ih neces...hoces one koje nisu hrvatske,tako i velikosrbi rezonuju...
![]()
Ja razumijem tvoju velikodusnost da neko treci rijesi problem izmedju nas dvojice (figurativno govoreci).
Dakle u Dejtonu, gdje su prisustvovali svi relevantni cimbenici, pod palcom USA, su se svi zDogovorili da je RS srpski dio, a Federacija BiH, bosnjacka i hrvatska. Taj entitet bi se trebao malo preurediti. Jedan put je Treci, a drugi put zajedno sa RS bi bio distrikt Sarajevo, sastavljen teritorijom koja sada pripada i Federaciji i RS, a posto je to glavni grad, onda je logicno i da bude distrikt.
Ne mora nista od toga, to je samo prijedlog, i obadva su po mom skromnom sudu, dobra![]()
zavrzlama wrote: a to biranje tudjeg kandidata je cist fasizam sa tvoje strane...gdje u svijetu ima da jedan covjek ne moze glasati za drugog a da su razlicite vjere..izgleda samo u vas velikosrba i velikohrvata![]()
Slazem se, to jeste fasizam. Zato se i predlaze zasebna hrvatska glasacka jedinica, tzv Treci, jer brojcana prednost jednog naroda vise puta zloupotrebila demokratski sistem u vidu majorizacije, trikova i politickih podmetanja, koja uzrokuju sve vrste nestabilnosti u drzavi.
Od toga nikakve koristi, samo stete, jer ponavljam po ko zna koji put, ne moze ni jednom narodu u Bosni biti dobro, ako radi na stetu drugih naroda.
Zasto je to tesko shvatiti![]()
Jel to nova od Hankezavrzlama wrote:nego popravi tu masku, otkriva lice a vjetar je hladanili Cece
.....sad sto tebi odgovara da je rs samo entitet srba,je zato sto zelis entitet samo za hrvate,a pri tome halalis srbima hrvatska okupirana mjesta u drugim dijelovima BIH..ti nevaljas svom narodu,pa kako ses valjati mom ili nekom trecem...ovdje se radi o kolicini tvoje bezkicmenosti,moralnog posrnuca i vjerovatno neznanja zivljenja sa drugim i drugacijim...ti zelis zasebnu jedinicu za jedan narod,zar automatski taj narod pravis nedoraslim i civilizacijskim zaostalim da im treba tako sto....opet pazi na masku,zna nekad otkrit pravo lice
- Ali Kemal
#868 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Sta ima ja da halalim, to su halalili Alija i drustvo u Dejtonu.zavrzlama wrote:opet lazes ili si krivo razumio ili razumijes samo ono sto tebi godi...rs je samo ime i po sadasnjem Ustavu BIH entitet tri konstutivna i ravopravna naroda
.....sad sto tebi odgovara da je rs samo entitet srba,je zato sto zelis entitet samo za hrvate,a pri tome halalis srbima hrvatska okupirana mjesta u drugim dijelovima BIH..
Sramota je vaditi se na to da pise u ustavu da su narodi ravnopravni, a ciniti sve da to ne bude tako u praksi. Tako je pisalo i u SFRJ, pa sto se raspade onda. Najlakse je napisati ti si ravnopravan pa onda to ne postivati, izigravati demokratiju, varati i podmetati i nadati se necem boljem. To nece ici tako, kako i do sada nije islo.
Rahat patnja i to je to, ko duze izdura, ali za naseg vijeka se nece tako nista rjesiti.
Kakva demagogija, ja te preglasam i majoriziram, a ti onda ako se bunis nisi civilizacijski dorastaozavrzlama wrote:ti nevaljas svom narodu,pa kako ses valjati mom ili nekom trecem...ovdje se radi o kolicini tvoje bezkicmenosti,moralnog posrnuca i vjerovatno neznanja zivljenja sa drugim i drugacijim...ti zelis zasebnu jedinicu za jedan narod,zar automatski taj narod pravis nedoraslim i civilizacijskim zaostalim da im treba tako sto
Jos samo da se nazigu dobro
Pusti sad turbo-folkzavrzlama wrote:....opet pazi na masku,zna nekad otkrit pravo lice
-
zavrzlama
#869 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
[/quote][/quote]Kakva demagogija, ja te preglasam i majoriziram, a ti onda ako se bunis nisi civilizacijski dorastao![]()
Jos samo da se nazigu dobro![]()
Pusti sad turbo-folkzavrzlama wrote:....opet pazi na masku,zna nekad otkrit pravo lice
preglasavanje je demokratski cin.....kljanje,etnicko ciscenje i genocid nisu...zamisli da su srbi u hravtskoj pristali na demokratski cin preglasavanja vecinskih hrvata...sta bi danas bilo,a sta se desilo...
Opet ti ponavljam ..oba entiteta su entiteti tri ravnopravna i konstutivna naroda....sad sto je Alija radi zaustavljanja rata(jer ti ili ja mozda da se rat nastavio ne bi pisali na ovom forumu) potpisao ovakvo ime manjem entitetu ,ne znaci da u buducnosti konstantnim inicijativma nece se stvoriti kriticna masa za promjenu istog...sad sto si ti odustao od te borbe radi komadica zapisane teritorije na kojoj ce biti samo jedan narod a drugi gradjani drugog reda je do tebe i tv og moralnog i ljudskog karaketra...ja ti tu ne mogu pomoci...mogu samo konstantno raditi na sprecavanju tvojih bolesnih namjera..posteno...kraj rasprave..
- vivaldi
#870 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
to je samo goli interes, nema tu poslusnosti ni ljubavi nikakveDrvosjeca iz Dejcica wrote:To je to, nevjerovatna je ta poslušnost Hrvata spram Srba. Rekao bih neki kompleks manje vrijednosti ili neko divljenje, ne znam ni sam.
- Drvosjeca iz Dejcica
#871 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Ne odgovori ti meni nikada da li je RS bolji dio BH već pobježe naprasno.Ali Kemal wrote::
- Ali Kemal
#872 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Seljacki je da meni imputiras stvari koje nisam rekao i da na ovaj nacin relativiziras konkretno pitanje preglasavanja.zavrzlama wrote:preglasavanje je demokratski cin.....kljanje,etnicko ciscenje i genocid nisu...
Ja niti sam klao, niti etnicki cistio. niti to podrzavao, niti podrzavam, ali to ne znaci da podrzavam da se preglasava i sluzi politickim trikovima, traze Sejde Bajramovici (proguglaj ako ne znas ko je to bio) i sluzi svim i svacim da se izigra demokratija i izborni proces.
Sta me to uopce briga? Te teorije sta bi bilo kad bi bilo mozemo da ostavimo za neku drugu raspravu, pa da se vracamo tako unazad do amebazavrzlama wrote:zamisli da su srbi u hravtskoj pristali na demokratski cin preglasavanja vecinskih hrvata...sta bi danas bilo,a sta se desilo...
Samo ti radi, ali nema potrebe da mene ubjedjujes da je interes gradjana BiH, ono za sta se ti boris. Iz ovog tvog stava kriticne mase, je jasno da racunas na brojcanu prednost, pa kada se to eventualno desi "mi" cemo onda da vladamo i radimo sta hocemo.zavrzlama wrote:Opet ti ponavljam ..oba entiteta su entiteti tri ravnopravna i konstutivna naroda....sad sto je Alija radi zaustavljanja rata(jer ti ili ja mozda da se rat nastavio ne bi pisali na ovom forumu) potpisao ovakvo ime manjem entitetu ,ne znaci da u buducnosti konstantnim inicijativma nece se stvoriti kriticna masa za promjenu istog...sad sto si ti odustao od te borbe radi komadica zapisane teritorije na kojoj ce biti samo jedan narod a drugi gradjani drugog reda je do tebe i tv og moralnog i ljudskog karaketra...ja ti tu ne mogu pomoci...mogu samo konstantno raditi na sprecavanju tvojih bolesnih namjera..posteno...kraj rasprave..
Eto to je tvoje bolesno vidjenje demokracije.
RS nije bolji dio BiH, zadovoljan.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne odgovori ti meni nikada da li je RS bolji dio BH već pobježe naprasno.Ali Kemal wrote::Ako jeste zašto se Hrvati opiru implementaciju da takvo bolje uređenje bude i u drugom dijelu BiH. Pogotovo ako se zna da Čova postao inventar na obilježavanju dana manjeg BH entiteta.
Drugo Hrvati po Dejtonu dijele Federaciju BiH sa Bosnjacima, a ne RS. Koliko puta to treba vise da se ponovi!? Tame se danima iscrtavale karte, a sad to kao nema veze, pa ima li ista veze onda
-
belfy
#873 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
cek malo, ako ne treba halaliti zato jer su neki drugi to uradili vec, zasto se bunis? jel sada ti prihvatas to sto su halalili ili ne prihvatas? ako prihvatas, onda nema smisla da se bunis. ako, s druge strane ne prihvatas, onda cijeli dogovor bi trebao ici od pocetka, jel tako?Ali Kemal wrote: ...Sta ima ja da halalim, to su halalili Alija i drustvo u Dejtonu...
- spreca
#874 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Nista mi sa vama ne dijelimo...samo skupa zivimoAli Kemal wrote: RS nije bolji dio BiH, zadovoljan.![]()
Drugo Hrvati po Dejtonu dijele Federaciju BiH sa Bosnjacima, a ne RS. Koliko puta to treba vise da se ponovi!? Tame se danima iscrtavale karte, a sad to kao nema veze, pa ima li ista veze onda
- Helena2014
#875 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
spreca wrote:Nista mi sa vama ne dijelimo...samo skupa zivimoAli Kemal wrote: RS nije bolji dio BiH, zadovoljan.![]()