KOLEKTIVNA PRAVA
-
Ramzess
#1 KOLEKTIVNA PRAVA
Htio bi cuti misljenje vas forumasa posto druge nisam u prilici ni pitati.Izvinjavam se unaprijed za greske prilikom pisanja.Ja kao pojedinac ove drzave mislim da kilektivno a ne pravo pojedinca sve nas je dovelo do toga da vise i nemamo svoje misljenje.To pravo je ekskluzivitet samo pojedinaca na vlasti i njihovih porodica prijatelja i td.A obicnog covjeka ima samo pred izborima ili kad ukradu, da ako ga tuzilastvo tuzi kaze da je to napad na sve nas "narod koji on prestavlja" a kad krade krade sam.Pogledajte borce RVI radnike sve je to obespravljeno a nema se gdje zaliti i nema kome.Primjer:u jednoj Sa opstini pom.nacelnika za boracka pitanja se toliko borio za nezaposlene borce da je cak napravio i javni WC da bi zaposlio jednog demobilisanog borca jer je zasluzan gradjanin.Ulozio je nekih oko 70.000 km.A u domovima zdravlja opstinama bolnicama sudovima i td.zaposljavaju se neki koji su branili Bosnu u Londonu Becu Minhenu.I gdje je tu sad nase pravo "kolektivno" nemas se kome zaliti jer ti on opet "sudi" ne kazem da sam u pravu ali ja sam stekao takav utisak i volio bi cuti vase misljenje ali samo ozbiljna molim.Nemam ja nista protiv onih koji su se vratili neka oni nam trebaju ali su mogli poceti neki biznis pa od nas nekoga i zaposliti a ne uzese sva radna mjesta sto se finansiraju sa budzeta.hvala