Lakapo ba... na kojem jeziku ja pišem? Rekao sam da se međusobno potpomažu, znači obostrani interesni odnos. Ima tu više varijacija... jedan tajkun može graditi svoj odnos sa više stranaka kako bi se zaštitio, kao Mišković npr. Ili može sve karte baciti na jednu stranku. Isto tako, stranka se može kutarisati tajkuna ako skonta da joj ovaj nanosi preveliku štetu.neupitan wrote:jebemumater na kojem ja jeziku pišem?Banksy wrote:ultima_palabra wrote: Šta si ti sad nama otkrio? Da svaka jača stranka ima par tajkuna sa kojima se potpomaže? To je tako i u mnogo razvijenijim zemljama ...
Ne govorim o tome "kako svaka jača stranka ima više tajkuna" već sasvim suprotno - kako SVAKI JAČI TAJKUN ima više stranaka
i kako bi nam pametnije bilo da se sa stranaka prebacimo na tajkune jer je tako lakše pratiti ovu situaciju.
Ne znam jesam li sad bio jasan.
Što se tiče naftnog lobija konkretno, on se dobro ustoličio za ovih 15ak godina i ne može se samo tako sjebati za 3 mjeseca... ako i kad vidimo korake u oporavku željeznica, ili zabranjeno kartelsko određivanje cijena, onda ćemo znati da su pokrenuti prvi koraci i protiv njih.