Samir_01 wrote:Sta da ti pojasnim... sastali se Zvezda i Galatasaray? Sastali se Milanovic i Dacic? I sta s'tim?don džonson wrote:šta ima "Bošnjak", pojasni malo ovo...Samir_01 wrote:Samo opusteno Jugosloveni, za koju godinu ce tu biti Hrvat Zeljko Komsic da vas spasi...
Znam da vas mi Bosnjaci gusimo al naci ce se uvijek tu neki Srbin ili Hrvat to save the day.
Kakva vam je to analiza?
Koliko je to bolje stanje u Srbiji i Hrvatskoj nego u Bosni? Koliko ono imaju entiteta i kantona Srbija i Hrvatska?
Zabole me za Srbiju, Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku i ostalu boraniju... nista nije bolje u tim zemljama nego u Bosni. Sve je to jad i bijeda.
Ako trazite zemlje na koje treba da se ugledamo mislim da ima boljih primjera.
Vi i vas kompleks inferiornosti...
Koje smo mi prkno postali!
-
Bodkin
#26 Re: Koje smo mi prkno postali!
- jeza u ledja
#27 Re: Koje smo mi prkno postali!
Oni imaju Djeda Mraza, tj. Bozicnjaka. Prema tome - bolji su. 
- Skyfox
#28 Re: Koje smo mi prkno postali!
golema je depresija ovdje...
-
hAZNADAR
#29 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ma da,.. jos jedna tema kako je samo BiH crna rupa a sve ostalo puno bolje. Te jadni smo, te kukavni, te cemerni, te prkno, te aman sve je izgubljeno, te nece biti bolje jer smo takvi,.... ovdje samo nicu teme istog sadrzaja i ista ekipa samo smislja nove izraze. Samokriticnost je dobra stvar al dok ne postane elitizam.
Proputujte malo svijetom, Afrikom i Azijom pa da vidite kako ljudi zive bez struje, vode, demokratije, puteva, podova, prozora, WC-a, TV-a, mobila, auta, frizidera, osnovnih lijekova,.. i hrane. A Bogami i dobar dio Evrope ovih godina, posebno onog istocnog i ovog naseg juznog dijela.
Neko je ponosan i sretan i sa manje - a neko ima potrebu da je vjecita zrtva i samog sebe sazaljeva. Kako se samo ne umorite od toga.
Proputujte malo svijetom, Afrikom i Azijom pa da vidite kako ljudi zive bez struje, vode, demokratije, puteva, podova, prozora, WC-a, TV-a, mobila, auta, frizidera, osnovnih lijekova,.. i hrane. A Bogami i dobar dio Evrope ovih godina, posebno onog istocnog i ovog naseg juznog dijela.
Neko je ponosan i sretan i sa manje - a neko ima potrebu da je vjecita zrtva i samog sebe sazaljeva. Kako se samo ne umorite od toga.
- jeza u ledja
#30 Re: Koje smo mi prkno postali!
Bogami je ovaj iznad u pravu.
-
Bodkin
#31 Re: Koje smo mi prkno postali!
a neko uvijek hoce vise i ima povisoke ambicije. zadovoljiti se sa tim sto imas ffrizider i prozore jehAZNADAR wrote:Ma da,.. jos jedna tema kako je samo BiH crna rupa a sve ostalo puno bolje. Te jadni smo, te kukavni, te cemerni, te prkno, te aman sve je izgubljeno, te nece biti bolje jer smo takvi,.... ovdje samo nicu teme istog sadrzaja i ista ekipa samo smislja nove izraze. Samokriticnost je dobra stvar al dok ne postane elitizam.
- jeza u ledja
#32 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ambicije? Koje ambicije? Kukanje nije ambicija.
-
Bodkin
#33 Re: Koje smo mi prkno postali!
dobro, ti se sa ovim iznad zadovolji prozorima.neki ce od nas ipak govoriti kako to nije dosta i da moze bolje i radice na tome da dobiju bolje. jel ok?jeza u ledja wrote:Ambicije? Koje ambicije? Kukanje nije ambicija.
-
cindrlimindrli
#34 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ne treba nikom crtati da je Bosna u jebenoj situaciji, al` kad pokretac teme koji bi kao svima otvorio oci
u kakvom su belaju predstavlja srbiju i hrvatsku kao nesta na sta se treba ugledati...hljebu
.
u kakvom su belaju predstavlja srbiju i hrvatsku kao nesta na sta se treba ugledati...hljebu
- heckler
#35 Re: Koje smo mi prkno postali!
Kako nekog spuca januarska depresija tako i novi topic o propasti. Jel ovo politicki forum ili grupna terapija?
Da probate alkohol mozda umjesto ovog?

Da probate alkohol mozda umjesto ovog?

Last edited by heckler on 16/01/2013 20:55, edited 1 time in total.
- drug_profi
#36 Re: Koje smo mi prkno postali!
Evo pogledaj diskusiju na temi pa ce ti se sve samo kazati...dustaban wrote:Cesljam TV kanale, preletim preko portala... svudje se nesta bitno desava samo ovdje jad i cemer.
Sreli se Milanovic i Dacic, Igraju Zvezda i Galatasaray, i Hrvatska (nakon Srbije) dobija krak gasovoda... a mi cekamo parlamentarnu vecinu, zavrsio cericev kongres sad se ceka suljin, hocel smjeniti direktora GRASa da krenu tramvaji... sva nam zabava kako se Hurem gomba sa svekrvom i Dzekini golovi koje dzahkad zabije za Mancester, a u ime Bosne!
Trebalo bi napravit jos koju dzamiju, postaviti jos koji krst i kriz na brdo i pokrenuti jos jednu televiziju necel nas krenuti.
Koje smo mi prkno postali.....
- jeza u ledja
#37 Re: Koje smo mi prkno postali!
Nemoj mene u pricu majke ti. Jeste, ta druga recenica je vec bolja. Jest ok, samo nemoj kukanja koje je svrha samom sebi.Bodkin wrote:dobro, ti se sa ovim iznad zadovolji prozorima.neki ce od nas ipak govoriti kako to nije dosta i da moze bolje i radice na tome da dobiju bolje. jel ok?jeza u ledja wrote:Ambicije? Koje ambicije? Kukanje nije ambicija.
-
Bodkin
#38 Re: Koje smo mi prkno postali!
jok to ali to ti dodje kao grupa za poredjenje. ako se poredis sa nekim ne znaci da tezis da budes kao taj neko jebogacindrlimindrli wrote:Ne treba nikom crtati da je Bosna u jebenoj situaciji, al` kad pokretac teme koji bi kao svima otvorio oci
u kakvom su belaju predstavlja srbiju i hrvatsku kao nesta na sta se treba ugledati...hljebu.
-
Bodkin
#39 Re: Koje smo mi prkno postali!
cinjenicu nisu kukanjejeza u ledja wrote:Nemoj mene u pricu majke ti. Jeste, ta druga recenica je vec bolja. Jest ok, samo nemoj kukanja koje je svrha samom sebi.Bodkin wrote:dobro, ti se sa ovim iznad zadovolji prozorima.neki ce od nas ipak govoriti kako to nije dosta i da moze bolje i radice na tome da dobiju bolje. jel ok?jeza u ledja wrote:Ambicije? Koje ambicije? Kukanje nije ambicija.
- jeza u ledja
#40 Re: Koje smo mi prkno postali!
Pa znamo svi cinjenice. Sto kaze onaj iznad, sta sad treba crtat svakih par dana, ko kakva kolektivna terapija.
- veljaca
#41 Re: Koje smo mi prkno postali!
Zato mi imamo sanse da napravimo najveci iskorak naprijed. ( Nadam se da ce neki ovo shvatiti ).
- karanana
#42 Re: Koje smo mi prkno postali!
jebes mu mater, galata dere zvezdu u beogradu.
bolje ovako nemat nikakvo desavanje kao kod nas, nego biti navijac zvezde a da te turchin dere na sred begesha.
bolje ovako nemat nikakvo desavanje kao kod nas, nego biti navijac zvezde a da te turchin dere na sred begesha.
-
cindrlimindrli
#43 Re: Koje smo mi prkno postali!
Da su pomenute zemlje sa svim svojim "uspjesima" nekih 1000 km daleko od Bosne niko ziv njih ne biBodkin wrote:jok to ali to ti dodje kao grupa za poredjenje. ako se poredis sa nekim ne znaci da tezis da budes kao taj neko jebogacindrlimindrli wrote:Ne treba nikom crtati da je Bosna u jebenoj situaciji, al` kad pokretac teme koji bi kao svima otvorio oci
u kakvom su belaju predstavlja srbiju i hrvatsku kao nesta na sta se treba ugledati...hljebu.
spominjao. Nemas se na sta ugledati i voz, jedini razlog njihovog pominjanja je ljubav prema maticama
i nikad neprezaljeni pokusaj spajanja sa njima.
- dustaban
#44 Re: Koje smo mi prkno postali!
hAZNADAR wrote:Ma da,.. jos jedna tema kako je samo BiH crna rupa a sve ostalo puno bolje. Te jadni smo, te kukavni, te cemerni, te prkno, te aman sve je izgubljeno, te nece biti bolje jer smo takvi,.... ovdje samo nicu teme istog sadrzaja i ista ekipa samo smislja nove izraze. Samokriticnost je dobra stvar al dok ne postane elitizam.
Sto mi ga shuknu!
Pa bolan zar ne vidis kako rece bas ono sto nisis htio da se kaze. Zar u cinjenici da se trebamo porediti sa Kamerunom a ne sa onima koji su bili dio iste drzave, zar ti samo taj detalj ne govori kakvo smo prkno postali!
Jasta, dobro nam je, imamo struje i vode...
- sinuhe
#45 Re: Koje smo mi prkno postali!
Sutra bi bosnjacka elita potpisala pristupanje Srbiji i Hrvatskoj, ali kakve su aerodrome i autoputeve izgradili boje se da ne zaglave u Sarajevu.
-
hAZNADAR
#46 Re: Koje smo mi prkno postali!
Covjek uvijek tezi ka boljem i da ima vise. Al treba biti realan i znati da ima i gore.Bodkin wrote:a neko uvijek hoce vise i ima povisoke ambicije. zadovoljiti se sa tim sto imas ffrizider i prozore jehAZNADAR wrote:Ma da,.. jos jedna tema kako je samo BiH crna rupa a sve ostalo puno bolje. Te jadni smo, te kukavni, te cemerni, te prkno, te aman sve je izgubljeno, te nece biti bolje jer smo takvi,.... ovdje samo nicu teme istog sadrzaja i ista ekipa samo smislja nove izraze. Samokriticnost je dobra stvar al dok ne postane elitizam.
Citam tako tipa koji se zali da na 100 domacinstava ima smo 10 kontejnera za smece, jedna trafostanica, jedna pekara,.. - i mislim se znali tip kako vise od pola covjecanstva danas zivi i dali ima i to.
Vidio sam ljude koji su ponosni i sa puno manje, i sa vise optimizma. Razlika je vjerovatno u zrelosti.
Jedno malo pitanje za sve ove sto kukaju. Dali bi se odrekli nezavisnosti BiH i vratili se u Jugoslaviju pod kapu Beograda - pod uslovom da je ekonomski i ostalo - bolje nego danas. Hipoteticki - da postoji ili da postoji bar ta ideja i jos ko zainteresovan.
- Samir_01
#47 Re: Koje smo mi prkno postali!
Pa preseli se u Srbiju ili Hrvatsku kad je toliko bolje kod komsija.dustaban wrote:hAZNADAR wrote:Ma da,.. jos jedna tema kako je samo BiH crna rupa a sve ostalo puno bolje. Te jadni smo, te kukavni, te cemerni, te prkno, te aman sve je izgubljeno, te nece biti bolje jer smo takvi,.... ovdje samo nicu teme istog sadrzaja i ista ekipa samo smislja nove izraze. Samokriticnost je dobra stvar al dok ne postane elitizam.
Neko je ponosan i sretan i sa manje - a neko ima potrebu da je vjecita zrtva i samog sebe sazaljeva. Kako se samo ne umorite od toga.![]()
![]()
![]()
Sto mi ga shuknu!
Pa bolan zar ne vidis kako rece bas ono sto nisis htio da se kaze. Zar u cinjenici da se trebamo porediti sa Kamerunom a ne sa onima koji su bili dio iste drzave, zar ti samo taj detalj ne govori kakvo smo prkno postali!
Jasta, dobro nam je, imamo struje i vode...
-
Bodkin
#48 Re: Koje smo mi prkno postali!
bile bi neke druge tu blizu pa bi se poredili sa njimacindrlimindrli wrote:Da su pomenute zemlje sa svim svojim "uspjesima" nekih 1000 km daleko od Bosne niko ziv njih ne biBodkin wrote:jok to ali to ti dodje kao grupa za poredjenje. ako se poredis sa nekim ne znaci da tezis da budes kao taj neko jebogacindrlimindrli wrote:Ne treba nikom crtati da je Bosna u jebenoj situaciji, al` kad pokretac teme koji bi kao svima otvorio oci
spominjao. Nemas se na sta ugledati i voz, jedini razlog njihovog pominjanja je ljubav prema maticama
i nikad neprezaljeni pokusaj spajanja sa njima.
- JThomas
#49 Re: Koje smo mi prkno postali!
hrvatska je odmakla u svakom pogledu i to treba biti realan. al' srbija van beograda je odron svakog odrona, a i u beogradu prosječni čovjek malo ima od sveg sjaja, plata je manja nego u sarajevu a troškovi veći...
-
Bodkin
#50 Re: Koje smo mi prkno postali!
mozda ali ja imam osjecaj da se nikad necu zadovoljiti sa necim ako mislim da mogu boljehAZNADAR wrote:Covjek uvijek tezi ka boljem i da ima vise. Al treba biti realan i znati da ima i gore.Bodkin wrote:a neko uvijek hoce vise i ima povisoke ambicije. zadovoljiti se sa tim sto imas ffrizider i prozore jehAZNADAR wrote:Ma da,.. jos jedna tema kako je samo BiH crna rupa a sve ostalo puno bolje. Te jadni smo, te kukavni, te cemerni, te prkno, te aman sve je izgubljeno, te nece biti bolje jer smo takvi,.... ovdje samo nicu teme istog sadrzaja i ista ekipa samo smislja nove izraze. Samokriticnost je dobra stvar al dok ne postane elitizam.
Citam tako tipa koji se zali da na 100 domacinstava ima smo 10 kontejnera za smece, jedna trafostanica, jedna pekara,.. - i mislim se znali tip kako vise od pola covjecanstva danas zivi i dali ima i to.
Vidio sam ljude koji su ponosni i sa puno manje, i sa vise optimizma. Razlika je vjerovatno u zrelosti.
Jedno malo pitanje za sve ove sto kukaju. Dali bi se odrekli nezavisnosti BiH i vratili se u Jugoslaviju pod kapu Beograda - pod uslovom da je ekonomski i ostalo - bolje nego danas. Hipoteticki - da postoji ili da postoji bar ta ideja i jos ko zainteresovan.