Koje smo mi prkno postali!

Post Reply
dustaban

#1 Koje smo mi prkno postali!

Post by dustaban »

Cesljam TV kanale, preletim preko portala... svudje se nesta bitno desava samo ovdje jad i cemer.
Sreli se Milanovic i Dacic, Igraju Zvezda i Galatasaray, i Hrvatska (nakon Srbije) dobija krak gasovoda... a mi cekamo parlamentarnu vecinu, zavrsio cericev kongres sad se ceka suljin, hocel smjeniti direktora GRASa da krenu tramvaji... sva nam zabava kako se Hurem gomba sa svekrvom i Dzekini golovi koje dzahkad zabije za Mancester, a u ime Bosne!

Trebalo bi napravit jos koju dzamiju, postaviti jos koji krst i kriz na brdo i pokrenuti jos jednu televiziju necel nas krenuti.
:(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by PipiDugaDevetka »

Vot abaut ''letenje u nebo'' spomenika, vot abaut intervju zvani, Dark Side of The Moon,...pa kako je Fazlija promašio, stijene od po dvadesetak tona blokirale put do Jahorine, tu ne računam zastavu na jarbolu,...ne možeš retji da nije zanimljivo, barem ovo pobrojano,...
:D :D :skoljka:
Platformas

#3 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Platformas »

I ja to gledam, u Hrvatskoj pohapsiše pola HDZa, velike akcije protiv korupcije u obrazovanju, zdravstvu i td.
U Srbiji pade veliki Mišković, ljudi idu naprijed, samo kod nas niko od pravih krimosa da padne, čak još i napreduju. Pa pogledaj nam ministra sigurnosti :run:
esad_plavi

#4 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by esad_plavi »

dustaban wrote:...Sreli se Milanovic i Dacic, Igraju Zvezda i Galatasaray, i Hrvatska (nakon Srbije) dobija krak gasovoda...
Nebitno, nebitno, godinama daleko od makar i idejne realizacije. Ostalo si, nazalost, upravu.
old school23

#5 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by old school23 »

8-)
Kemal Malovčić

#6 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Kemal Malovčić »

A džamije i križevi su znak stagnacije ili nazatka?

Kako da ne, moji demokrati.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by PipiDugaDevetka »

DW 15.04.2010.[url]http://www.dw.de/skaredna-sakralna-arhitektura-u-sarajevu/a-5467789[/url] wrote:"Pred agresiju je bilo 86 džamija u Sarajevu, napravljeno je novih 10 i u gradnji su još dvije. Vidite kako se protiv nas vodi jedna podmukla propaganda da mi samo gradimo džamije i sad će ljudi vani misliti mi se pomamili i ne znamo šta ćemo od para, samo pravimo nove džamije", kaže Zukić.
Ne znam samo šta fali za tih deset džamija najnovijih? Niko se ne ibreti za pravoslavne sakralne objekte! Samo je gradnja džamija pod upitnikom i na gledu.
Ujak Sam

#8 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Ujak Sam »

Mi smo jadovi jadni koje dozvoljavaju da im truju mozak i uništavaju ih. Nismo bolje ni zaslužili ni kao narod jer "volimo kad komšiji krava crkne", ničim nismo zadovoljni, nemamo zdravih radnih navika, živimo zauvijek u prošlosti, nismo se sposobni dogovoriti oko prostih stvari, dozvoljavamo da nas skupina budala (koje smo izabrali) i neinteligentnih faca predstavlja i k'o fol brine o nama i odvlači pažnju od stvarnosti raznim s*anjima, i masa drugog. Jednostavno, kakav narod - takva vlast i cjelokupni život. Dok se korjenito stvari ne promijene, što se nikad neće desiti dakako, nema naprijed u bilo kojem pogledu. Do tada, trunite u svom paklu, glupani jedni. :oops:
Bodkin

#9 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Bodkin »

Kemal Malovčić wrote:A džamije i križevi su znak stagnacije ili nazatka?

napredak zagarantovan :lol:
bambina78

#10 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by bambina78 »

A kad smo postali? :?
Kemal Malovčić

#11 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Kemal Malovčić »

Bodkin wrote:

Samo 20. stoljeće je prepuno primjera rušenja bogomolja i činjenice da nikakav napredak nije implicitan strahu od religioznosti.

Ne branim religioznost, samo mi je smiješno vaše isključivo i pojednostavljeno razumijevanje svijeta. Negativna opozicija nekih bilateralnih susreta je građenje džamija i crkava. Smiješno.
jeza u ledja

#12 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by jeza u ledja »

U pravu je momak iznad. Samo gradjenje i uljepsavanje vjerskih objekata i simbola, kao i isticanje vjerskih obicaja i obreda, je najmanje bitno. Stoga je pravo pitanje zbog cega se uopste njima pridaje tolika paznja?
Dakle nije problem u dzamijama i crkvama, vec u tome sto se one koriste da bi se stvorila prividnost drustva u kome je sve drugo potaman, pa ima vremena da jos razmislja i o ovim, perifernim stvarima.
Arteta

#13 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Arteta »

OK Kakanj igra danas challengge cup protiv OK Radnicki iz Kragujevca, a nijedna medijska kuca to ne prenosi.
:x :x :x :x :x :x :x :x :x
mp3problem

#14 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by mp3problem »

:run:
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 22:56, edited 1 time in total.
sinuhe

#15 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by sinuhe »

BiH je to sto jeste, i ovakva i onakva, ali smijesno mi sto ne mozete dobaciti dalje od Srbije i Hrvatske.
Last edited by sinuhe on 16/01/2013 20:12, edited 1 time in total.
Samir_01

#16 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Samir_01 »

Samo opusteno Jugosloveni, za koju godinu ce tu biti Hrvat Zeljko Komsic da vas spasi...

Znam da vas mi Bosnjaci gusimo al naci ce se uvijek tu neki Srbin ili Hrvat to save the day. :oops:
P308

#17 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by P308 »

Bit ce bolje
dezurni_ucenik

#18 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by dezurni_ucenik »

Samir_01 wrote:Samo opusteno Jugosloveni, za koju godinu ce tu biti Hrvat Zeljko Komsic da vas spasi...

Znam da vas mi Bosnjaci gusimo al naci ce se uvijek tu neki Srbin ili Hrvat to save the day. :oops:

Zbog ovakvih teladi,nama je i ovakva drzava .(Nista licno)

PA gdje si Samire.Eto prodje ti Nova Godina,ne moras se vise brinuti za Djed Mraza narednih 11 mjeseci,Jes to sad malo izasao da odahnes :lol: :lol: :lol:
Last edited by dezurni_ucenik on 16/01/2013 20:22, edited 1 time in total.
JThomas

#19 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by JThomas »

u našem slučaju nepogrešiv znak da gledamo samo vanjštinu i formu, a suštine ni od korova. toliko bogomolja a tako malo onoga moralne strane vjere...nego raja probira od vjere ono što im odgovara i što nije previše zahmetli za držati se, k'o sa švedskog stola...
XI JINPING

#20 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by XI JINPING »

dustaban wrote:Cesljam TV kanale, preletim preko portala... svudje se nesta bitno desava samo ovdje jad i cemer.
Sreli se Milanovic i Dacic, Igraju Zvezda i Galatasaray, i Hrvatska (nakon Srbije) dobija krak gasovoda... a mi cekamo parlamentarnu vecinu, zavrsio cericev kongres sad se ceka suljin, hocel smjeniti direktora GRASa da krenu tramvaji... sva nam zabava kako se Hurem gomba sa svekrvom i Dzekini golovi koje dzahkad zabije za Mancester, a u ime Bosne!

Trebalo bi napravit jos koju dzamiju, postaviti jos koji krst i kriz na brdo i pokrenuti jos jednu televiziju necel nas krenuti.
:(
:lol:
:thumbup:
Maverick78

#21 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Maverick78 »

Prkno je cijeli Balkan, manje vise sve je to tu negdje. Obicno ljudi kad gledaju iz svoje perspektive misle eh tamo je bolje, eto kao kad recimo vi iz Bosne pogledate na Srbiju i Hrvatsku... a sve je to tu manje vise. I Srbija je prkno samo takvo, kod mene u gradu nezaposlenost oko 50%, sta dalje da pricam. Ono malo sto radi je na drzavnim jaslama, privatni sektor isto raspad... kad nema para nemas kome sta da prodas. Plate kad se radi kod privatnika ovdje kod mene max 150e, i to ko ima sav happy. Gore u Srbiji je nesto malo bolje, ono radis mozda za 250e mjesecno, govorim ako si zaposlen kod privatnika. Drzavni sektor ima nesto bolje plate, ali hebo drzave u kojima raja gleda samo da se uvali na drzavne jasle. Helem, kad samo vidim kako zaradjuje ova raja sto je otisla vani... dodje mi da se roknem.
seshat

#22 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by seshat »

sinuhe wrote:BiH je to sto jeste, i ovakva i onakva, ali smijesno mi sto ne mozete dobaciti dalje od Srbije i Hrvatske.
nažalost i to će nam uskoro postati nedostižno :-( čak i oni idu naprijed (makar i puževim korakom), a mi onako "momački" idemo nazad

i da dodam, baš smo prkno
FFC

#23 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by FFC »

ne samo da su znak, nego su uzrok.
Samir_01

#24 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Samir_01 »

don džonson wrote:
Samir_01 wrote:Samo opusteno Jugosloveni, za koju godinu ce tu biti Hrvat Zeljko Komsic da vas spasi...

šta ima "Bošnjak", pojasni malo ovo...
Sta da ti pojasnim... sastali se Zvezda i Galatasaray? Sastali se Milanovic i Dacic? I sta s'tim?

Kakva vam je to analiza?

Koliko je to bolje stanje u Srbiji i Hrvatskoj nego u Bosni? Koliko ono imaju entiteta i kantona Srbija i Hrvatska?

Zabole me za Srbiju, Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku i ostalu boraniju... nista nije bolje u tim zemljama nego u Bosni. Sve je to jad i bijeda.

Ako trazite zemlje na koje treba da se ugledamo mislim da ima boljih primjera.

Vi i vas kompleks inferiornosti...
dustaban

#25 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by dustaban »

Kemal Malovčić wrote:
Bodkin wrote:
Samo 20. stoljeće je prepuno primjera rušenja bogomolja i činjenice da nikakav napredak nije implicitan strahu od religioznosti.
Ne branim religioznost, samo mi je smiješno vaše isključivo i pojednostavljeno razumijevanje svijeta. Negativna opozicija nekih bilateralnih susreta je građenje džamija i crkava. Smiješno.
Kemale, ne znam cime se ti bavis ali mislim da ti je jasno sta znaci pojam REALNE POTREBE I MOGUCNOSTI.
Da ti uprostim: na stotinjak domacinstava ide, recimo, deset kontejnera za smece, jedna trafostanica, jedna pekara, trebalo bi i jedno obdaniste, pa nije naodmet ni kafic... itd.
Ja ne znam kolika je "mjera" za bogomolje, znam da to nije isto za sve religije, "radius" jedne dzamije je manji od radiusa crkve, ali je vise nego jasno da smo s time malo pretjerali i to u sve tri vjere. Pogotovo kad vidis kakva nam je privreda, koliko ljudi uopce radi itd. A zar ima ista logicnije nego da ljudi od ONOGA STO ZARADE prave sebi bogomolje!
Ali eto, vidis li ti gdje i na sta mi trosimo rijeci, umjesto da sad radimo prekovremeno i zaradjujemo!
Post Reply