Koalicija SDP-Naša stranka

Post Reply

Koalicija SDP-Naša stranka ?

Da
180
58%
Ne
130
42%

Total votes: 310

edinbug

#976 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by edinbug »

OVO JE STVARNO OGAVNO POSTALO !!!
kiky

#977 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by kiky »

očigledno je da je koalcija sdp-naš astranka ( a i ime bi bilo ko bombona ) nemoguča ...
svi na izbore pa ko skupi više glasova od onih par hiljada što če bit dadnuto građanskim opcijama ...
:D
seln

#978 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:
seln wrote:Ok. Ima li i neki odgovor?
Pitanjem odgovarati na pitanje ti i dolikuje, ali ipak: ima li i neki odgovor? Sta TI smatras istinom, ovdje stvarno nije mjerodavno.
O paranoidnim izjavama necu trositi rijeci...prati li te neko, bolan? :-)
pitas ima li neki odgovor i onda kazes da nije mjerodavno sta ja smatram istinom. sta bi ti? da lazem? ne umijem ja to tako kao ti.
doveo si u pitanje boldirani dio moga prijasnjeg posta:
siguran sam da ti vrlo dobro znas o cemu govorim, tj. da nisi nimalo glup, samo se pitam cime te je gazda zaduzio.
a i dosadilo mi je peglati se s tobom. javim se opet ha precheras u svojoj lagumdzijologiji.
Ako postavim pitanje, red je da odgovoris na njega. Je li to mjerodavno ili nije, to je druga stvar, ali zelim cuti tvoje misljenje. Jos vise zelim vidjeti kako ces pokusati objasniti neobjasnjivo, hoces li se isto onako koprcati kao u prosloj diskusiji.
Inace, ja ne razmisljam jesi li ti glup ili genije, ni jedno ni drugo ne odlucuje je li neko mis.
buzzer

#979 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

seln wrote:Ako postavim pitanje, red je da odgovoris na njega. Je li to mjerodavno ili nije, to je druga stvar, ali zelim cuti tvoje misljenje. Jos vise zelim vidjeti kako ces pokusati objasniti neobjasnjivo, hoces li se isto onako koprcati kao u prosloj diskusiji.
Inace, ja ne razmisljam jesi li ti glup ili genije, ni jedno ni drugo ne odlucuje je li neko mis.
koje pitanje? ovo:
seln wrote: Ma hajde?
seln

#980 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:
seln wrote:Ako postavim pitanje, red je da odgovoris na njega. Je li to mjerodavno ili nije, to je druga stvar, ali zelim cuti tvoje misljenje. Jos vise zelim vidjeti kako ces pokusati objasniti neobjasnjivo, hoces li se isto onako koprcati kao u prosloj diskusiji.
koje pitanje? ovo:
Ovo je pokazna vjezba na temu demagogija. Svaka cast!
Pedja, angazujte covjeka u stranci. :D
buzzer

#981 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote:
koje pitanje? ovo:
ti si cemerna demonstracija beskarakternog sluganstva.
pedja, cuvajte se ovakvih u stranci.
lazu, petljaju i na sve to jos vrijedjaju miseve... svojom pojavom. :mrgreen:
aerosa

#982 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by aerosa »

Nevjerovatno dekonstruktivna tema, vi ko da se trudite da i ovaj dio normalnih ljudi koji glasa za te dvije stranke odgovorite od izlaska na izbore.
Pa jbt koji vam je klinac više , takve demagoge bih najviše volio vidjeti u ovim nacionalističkim oborima, pa da se barem mogu smijati glupostima koje pišete a ne da se sjebajem ovako gledajući ko i kako se postavlja ko nekakav "glasnogovornik na forumu" ljevičarskih stranki...
Socijalista

#983 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Socijalista »

aerosa wrote:Nevjerovatno dekonstruktivna tema, vi ko da se trudite da i ovaj dio normalnih ljudi koji glasa za te dvije stranke odgovorite od izlaska na izbore.
Pa jbt koji vam je klinac više , takve demagoge bih najviše volio vidjeti u ovim nacionalističkim oborima, pa da se barem mogu smijati glupostima koje pišete a ne da se sjebajem ovako gledajući ko i kako se postavlja ko nekakav "glasnogovornik na forumu" ljevičarskih stranki...
Tacno, nema potrebe da se ove dvije stranke "kolju", jer tako samo rade jedni protiv drugih a to nece valjati. :run:
sumirprimus

#984 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by sumirprimus »

aerosa wrote:Nevjerovatno dekonstruktivna tema, vi ko da se trudite da i ovaj dio normalnih ljudi koji glasa za te dvije stranke odgovorite od izlaska na izbore.
hehehehe
al ova je najaca dosad" ti si cemerna demonstracija beskarakternog sluganstva. "
:evil:
Da se covjek zapita,da li oni trebaju slucajno da preuzmu vlast,od ovih nesposobnjakovica? :skoljka:
seln

#985 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:
seln wrote:
Pa, s obzirom da nisam clan ni jedne stranke, da nemam ambiciju da to postanem i da se medijski ne upucavam nekoj stranci, kome bih mogao sluziti (osim mojoj zeni , naravno).
pedja se od mene ne mora cuvati, nikad ne bih pristupio stranci koju podrzavaju takvi sluzavci.
seln

#986 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

sumirprimus wrote:
hehehehe
al ova je najaca dosad" ti si cemerna demonstracija beskarakternog sluganstva. "
:evil:
Da se covjek zapita,da li oni trebaju slucajno da preuzmu vlast,od ovih nesposobnjakovica? :skoljka:
Od te koalicije ionako nema nista. Prvo, malo je vjerovatno da ce NS preci cenzus na izborima. Drugo, puna je ljudi koji imaju nekih privatnih racuna sa SDP.
Stranka je kompromitirana onog trenutka kad je pod skute primila prebjege iz drugih stranaka.
aerosa

#987 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by aerosa »

seln wrote:
buzzer wrote:
seln wrote:
Pa, s obzirom da nisam clan ni jedne stranke, da nemam ambiciju da to postanem i da se medijski ne upucavam nekoj stranci, kome bih mogao sluziti (osim mojoj zeni , naravno).
pedja se od mene ne mora cuvati, nikad ne bih pristupio stranci koju podrzavaju takvi sluzavci.
Halo ba pa dosta vas je više....
imate pp pa se tamo glupostima i sranjem kojekakvim častite, a ovde je krajnje vrijeme da prekinete više.

Zamolio bih moderatore da ovu temu napokon zaključaju i prekinu već jednom ovo takmičenje u pljuvanju .
buzzer

#988 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

ma ja, samo neutralno, ko unprofor. ni po babu, ni po stricevima, nego jednako i onog sto simpatizere ns naziva misevima izrazavajuci otvoreno mrznju prema istima, clanove i aktiviste shupcima, a njihovo oglasavanje naziva lajanjem, te propagira podrsku nacionalistickoj koaliciji kroz podrsku lagumdziji i onog ko na to reaguje. bravo majstore. samo nek je kontra demagogije pa makar i za fahru i mileta. evo ja se povlacim da vam ne smetam.
samo ako se lagumdzijaner ponovo osili, halalite.
Adriatic

#989 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Adriatic »

Da su ovi simpatizeri NS, 10 posto energije koju su usmjerili na pljuvanje Lagumdžije, usmjerili prema nacionalistima, do sada bi ih neko i uzeo za ozbiljno.
Dakle, suština vašeg angažmana je pljuvanje po SDP-u.
Već viđeno sa SDU.
VjecitiStudent

#990 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

Adriatic wrote:Da su ovi simpatizeri NS, 10 posto energije koju su usmjerili na pljuvanje Lagumdžije, usmjerili prema nacionalistima, do sada bi ih neko i uzeo za ozbiljno.
Već viđeno sa SDU.
Da su ovi simpatizeri SDP-a, 10 posto energije koju su usmjerili na pljuvanje Nase stranke, svojevremeno usmjerili na uredjenje vlastite stranke i njeno profilisanje u istinsku stranku ljevice sa primjernom unutrasnjom demokratijom, sada ovdje ne bi ni raspravljali o NS, jer ne bi ni bilo potrebe za njenim osnivanjem.
seln

#991 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

Adriatic wrote:Da su ovi simpatizeri NS, 10 posto energije koju su usmjerili na pljuvanje Lagumdžije, usmjerili prema nacionalistima, do sada bi ih neko i uzeo za ozbiljno.
Već viđeno sa SDU.
Nadam se samo, zbog njih i Bosne, da nece zavrsiti kao SDU.
Ima ta partija potencijala, samo ne treba dozvoliti licne ratove prebjega.
seln

#992 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
Već viđeno sa SDU.
Da su ovi simpatizeri SDP-a, 10 posto energije koju su usmjerili na pljuvanje Nase stranke, svojevremeno usmjerili na uredjenje vlastite stranke i njeno profilisanje u istinsku stranku ljevice sa primjernom unutrasnjom demokratijom, sada ovdje ne bi ni raspravljali o NS, jer ne bi ni bilo potrebe za njenim osnivanjem.
Hmmm... :roll:
oprosti, ne mogu razumjeti ovu logiku.
Dakle...ne bi bilo potrebe za osnivanjem neke stranke koju SDP pljuje, pa zbog toga nema snage za aktivnosti koje bi donijele promjene i samim tim ucinile nepotrebnim osnivanje ove stranke...stop, zalutao sam!
Da pokusam opet...da je SDP prije zadnjih izbora 2006 ulozio energiju u borbu protiv nacionalista, ne bi bilo potrebe za osnivanjem stranke koja je osnovana 2008, jer bi SDP pobijedio 2006...stop, opet sam zalutao.
Dakle...da je a=b+c-1:x, onda je kvadrat kruga u osnovici....
VjecitiStudent

#993 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote: Da su ovi simpatizeri SDP-a, 10 posto energije koju su usmjerili na pljuvanje Nase stranke, svojevremeno usmjerili na uredjenje vlastite stranke i njeno profilisanje u istinsku stranku ljevice sa primjernom unutrasnjom demokratijom, sada ovdje ne bi ni raspravljali o NS, jer ne bi ni bilo potrebe za njenim osnivanjem.
Hmmm... :roll:
oprosti, ne mogu razumjeti ovu logiku.
Dakle...ne bi bilo potrebe za osnivanjem neke stranke koju SDP pljuje, pa zbog toga nema snage za aktivnosti koje bi donijele promjene i samim tim ucinile nepotrebnim osnivanje ove stranke...stop, zalutao sam!
Da pokusam opet...da je SDP prije zadnjih izbora 2006 ulozio energiju u borbu protiv nacionalista, ne bi bilo potrebe za osnivanjem stranke koja je osnovana 2008, jer bi SDP pobijedio 2006...stop, opet sam zalutao.
Dakle...da je a=b+c-1:x, onda je kvadrat kruga u osnovici....
Izvinjavam se, greskom gore napisah "svojevremeno", trebalo je "pravovremeno".
VjecitiStudent

#994 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

Pozivam @selna da dodje u sarajevsku opstinu Centar, pa da vidi primjer "SDP-ove borbe protiv nacionalista" - tj. kako borbeno i zajednicki raskrcmise svo vrijedno gradsko zemljiste.
seln

#995 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:Pozivam @selna da dodje u sarajevsku opstinu Centar, pa da vidi primjer "SDP-ove borbe protiv nacionalista" - tj. kako borbeno i zajednicki raskrcmise svo vrijedno gradsko zemljiste.
Da si ti meni ziv i zdrav, seln nema vremena za palamudjenje, jer se za njega u nasoj poslijeratnoj Svicarskoj nije naslo posla, pa je stegao srce i otisao vani. Inace, da parafraziram tebe, da ti toliko ucis koliko trazis greske SDP-a, ne bi bio vjeciti student.
Pedja Kojovic

#996 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Pedja Kojovic »

Nemojte zamjeriti sto "upadam"...

Ja zaista ne vidim razloga da se pristalice SDP-a i Nase stranka svadjaju.
U politickom spektru ove dvije stranke se nalaze relativno blizu jedna drugoj.
Bez obzira na rezultate izbora, ove dvije stranke ce i u vlasti i u opoziciji u fundamentalnim, prinicpijelnim drzavnim i politickim pitanjima sigurno podrzati jedna drugu.
Svadje i teske rijeci, koje kao sto rekoh, nemaju opravdanje jer stranke ne stoje na dijametralno suprotnim stanovistima kada su u pitanju principi BiH drzave i drustva, mogu buducu eventualnu saradnju samo uciniti tezom.
Razlike koje postoje ne smiju skretati fokus i biti prepreka u onome sto je nas zajednicki i primarni cilj, a to je uklanjanje vladajuce nacionalisticke koalicije na predstojecim izborima.

p.k.
VjecitiStudent

#997 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:Pozivam @selna da dodje u sarajevsku opstinu Centar, pa da vidi primjer "SDP-ove borbe protiv nacionalista" - tj. kako borbeno i zajednicki raskrcmise svo vrijedno gradsko zemljiste.
Da si ti meni ziv i zdrav, seln nema vremena za palamudjenje, jer se za njega u nasoj poslijeratnoj Svicarskoj nije naslo posla, pa je stegao srce i otisao vani. Inace, da parafraziram tebe, da ti toliko ucis koliko trazis greske SDP-a, ne bi bio vjeciti student.
Steta, a ja sam mislio da si zaista zainteresovan da vidis kako izgleda prava "borba protiv nacionalista".

Nazalost, u poslijeratnoj BiH svaka stranka ima dimne zavjese (sto bi jos rekli - ublehe) za svoje biracko tijelo, koje ce bjesomucno ponavljati znajuci da ce zaludjena masa svakako pohrliti.

U SBiH to je "100% BiH", SDA "svoja vjera, svoja zemlja", u SNSD-u, SDS-u "Srpska + sta vec", ...

U SDP-u je to "borba protiv nacionalista".
seln

#998 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote:Nemojte zamjeriti sto "upadam"...

Bez obzira na rezultate izbora, ove dvije stranke ce i u vlasti i u opoziciji u fundamentalnim, prinicpijelnim drzavnim i politickim pitanjima sigurno podrzati jedna drugu.
Svadje i teske rijeci, koje kao sto rekoh, nemaju opravdanje jer stranke ne stoje na dijametralno suprotnim stanovistima kada su u pitanju principi BiH drzave i drustva, mogu buducu eventualnu saradnju samo uciniti tezom.
Razlike koje postoje ne smiju skretati fokus i biti prepreka u onome sto je nas zajednicki i primarni cilj, a to je uklanjanje vladajuce nacionalisticke koalicije na predstojecim izborima.

p.k.
Malo me cudi tvoje javljanje na ovoj temi, jer si na drugoj izbjegao odgovore onima koji su ascare aludirali na isto (npr. moja pitanja si hladno ignorirao). Nisam clan SDP-a, ali mislim, ako sanjate nekada praviti koaliciju sa SDP, onda utisajte malo lajavce koji vam odbijaju i zadnje simpatizante sa druge strane. Kritikovati je dozvoljeno, ali oni ne kritikuje vec avazuju. I uglavnom su neki bivsi SDP-ovci.
seln

#999 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
Steta, a ja sam mislio da si zaista zainteresovan da vidis kako izgleda prava "borba protiv nacionalista".

Nazalost, u poslijeratnoj BiH svaka stranka ima dimne zavjese (sto bi jos rekli - ublehe) za svoje biracko tijelo, koje ce bjesomucno ponavljati znajuci da ce zaludjena masa svakako pohrliti.

U SBiH to je "100% BiH", SDA "svoja vjera, svoja zemlja", u SNSD-u, SDS-u "Srpska + sta vec", ...

U SDP-u je to "borba protiv nacionalista".
Neki to zovu i "program". Neke partije nemaju ni to. Doduse, imaju oskara, sta ce im program.
aerosa

#1000 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by aerosa »

Pedja Kojovic wrote:Nemojte zamjeriti sto "upadam"...

p.k.
Ma džaba to ti pišeš, vidiš da su se nadigli svađati ko najveći dušmani ovi forumski političari, samo mi nije nikako jasno što moderatori ili ne prekinu ovo off-topic -iranje više.Pa ovde niko nije spomenuo koaliciju niti bilo šta vezano za nju na zadnje tri stranice, ali se zato pljuju pravo dodikovski, ko da im je on bio profesor iz pljuvologije.
Post Reply