Koalicija SDP-Naša stranka

Post Reply

Koalicija SDP-Naša stranka ?

Da
180
58%
Ne
130
42%

Total votes: 310

sumirprimus

#926 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by sumirprimus »

Ej moj kalaĆ,kad jednom dođe i taj dan,zamisli,đe bi nam kraj bio,stresoh se,ne mogu ni da zamislim :mrgreen:
HAVANA

#927 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by HAVANA »

Realist-idealist wrote:koalicija SDP/NS = kupovanje bosanjackih glasova pod laznim banerom gradjanstva i socijal demokratije. SDP ce uci u koaliciju i sa crnim djavolom da bi dobio izbore pa zasto ne bi i sa priucenim, laznim pobornikom gradjanstva Bajicem

Eh nek si ti gradjanin :-) :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#928 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by -LIBERO- »

felipe kajetano wrote:
valterbranisarajevo wrote:Image
Jel ova zelena boja na grafikonu samo slucajnost ili... :D ...eh sta ti je ironija sudbine..juce crven danas zelen :P

@bunker
Nije ba to tako nemoguce k'o sto se cini...eto i ja i ti mozemo biti clanovi NS..sudeci po poruci sa bilborda :)

Oteli smo im i boju :D :D onog momenta kada smo preuizeli i realne stavove prave ljevice :D

A ovo 1,2 % mora da su anketirali populaciju od 50+godina,jer samo oni i zele da se peglaju sa tim telefonskim anketarima.
Ja sam licno dva puta odbio slicne ankete,jer mi idu na zivce sa pitanjima"..a koja je druga opcija koju simpatisete pored vase...".."..dal' bi bilo bolje da u federaciji bude koalicija ili pobjeda jedne partije.." i slicna peglanja. :-)

De me popusti sviju ti :lol:

Ja tipujem na pojacanu kampanju NS pred izbore bas na mladju populaciju,koja i nije toliko ideoloski vec unaprijed usmjerena. Skupina od 18 do 35 je potencijal NS,samo moraju biti jako agesivni,radikalni i bez kompromisa u stavovima i smijesi nam se 7 % (mozda malo zvuci ali ja bih bio zadovoljan kada skontam u kakvoj zemlji zivim)
zavrzlama

#929 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by zavrzlama »

-LIBERO- wrote:
felipe kajetano wrote:
valterbranisarajevo wrote:Image
Jel ova zelena boja na grafikonu samo slucajnost ili... :D ...eh sta ti je ironija sudbine..juce crven danas zelen :P

@bunker
Nije ba to tako nemoguce k'o sto se cini...eto i ja i ti mozemo biti clanovi NS..sudeci po poruci sa bilborda :)

Oteli smo im i boju :D :D onog momenta kada smo preuizeli i realne stavove prave ljevice :D

A ovo 1,2 % mora da su anketirali populaciju od 50+godina,jer samo oni i zele da se peglaju sa tim telefonskim anketarima.
Ja sam licno dva puta odbio slicne ankete,jer mi idu na zivce sa pitanjima"..a koja je druga opcija koju simpatisete pored vase...".."..dal' bi bilo bolje da u federaciji bude koalicija ili pobjeda jedne partije.." i slicna peglanja. :-)

Ja tipujem na pojacanu kampanju NS pred izbore bas na mladju populaciju,koja i nije toliko ideoloski vec unaprijed usmjerena. Skupina od 18 do 35 je potencijal NS,samo moraju biti jako agesivni,radikalni i bez kompromisa u stavovima i smijesi nam se 7 % (mozda malo zvuci ali ja bih bio zadovoljan kada skontam u kakvoj zemlji zivim)
odmah u startu grijesis :D ...izbori se dobivaju glasovima neodlucnih i onih koji vole eksperimente i senzacije,a ne istinskim clanovima stranke...cim kazes da si zadovoljan sa 7% odmah u startu tjeras pristalice neodlucnih i neupucenih..trebas ici sloganom idemo na pobjedu :wink: :D
vee-jay

#930 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by vee-jay »

-LIBERO- wrote: Oteli smo im i boju :D :D onog momenta kada smo preuizeli i realne stavove prave ljevice :D

nece, kampanja ce vam biti kao i prosli put -> udri po SDPu do inznemoglosti :roll: :-)
VjecitiStudent

#931 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote:
-LIBERO- wrote: Oteli smo im i boju :D :D onog momenta kada smo preuizeli i realne stavove prave ljevice :D

nece, kampanja ce vam biti kao i prosli put -> udri po SDPu do inznemoglosti :roll: :-)
Udara SDP sam po sebi
http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=1523

SDP-ova opcina Centar, vjerovatno opcina sa najvecim brojem zaposlenih u odnosu na broj stanovnika koje pokriva, je uvela niz poreza na imovinu, od kojih ce onaj za posjedovanje auta udariti po djepu vjerovatno preko 90% stanovnika opcine Centar.
Da, luksuz definitivno treba oporezovati, ali bas me kopka koliko to vlasnika jahti registruje jahtu u opcini i od cega ce im na kraju najvise prihoda doci?
Tenda kafica koja prekriva Valterovu spomen plocu jos uvijek stoji gdje stoji ...
seln

#932 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
SDP-ova opcina Centar, vjerovatno opcina sa najvecim brojem zaposlenih u odnosu na broj stanovnika koje pokriva, je uvela niz poreza na imovinu, od kojih ce onaj za posjedovanje auta udariti po djepu vjerovatno preko 90% stanovnika opcine Centar.
To se Bosna vratila u feudalizam? Otkad opstine mogu uvoditi poreze?
seln

#933 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

-LIBERO- wrote:smijesi nam se 7 %
I meni se neki dan smijesila jedna trebica, al umotjio nisam.... :zzzz:
nosara

#934 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by nosara »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nije lik bezveze vjeciti student... Jos mu fino nacrtano da je opcina za automobile "odrezala" najmanje moguce obzirom na kantonalni zakon koji mora postovat...

vjeciti, vrijeme je da nesto "obljubis"... Udario ti saft u glavu... :D
kiky

#935 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by kiky »

sdp je zakon ...
:D
Socijalista

#936 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Socijalista »

kiky wrote:sdp je zakon ...
:D
:D :thumbup: :bih:
Banja Luka

#937 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Banja Luka »

VjecitiStudent wrote:
vee-jay wrote:

Udara SDP sam po sebi
http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=1523

Da, luksuz definitivno treba oporezovati, ali bas me kopka koliko to vlasnika jahti registruje jahtu u opcini i od cega ce im na kraju najvise prihoda doci?
Tenda kafica koja prekriva Valterovu spomen plocu jos uvijek stoji gdje stoji ...
Pravi si ti "djep".
buzzer

#938 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

nosara wrote:
seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nije lik bezveze vjeciti student... Jos mu fino nacrtano da je opcina za automobile "odrezala" najmanje moguce obzirom na kantonalni zakon koji mora postovat...

to nije odgovor na seln-ovo pitanje, ali nema veze, vazno je opaliti u svakoj prilici i na svaki moguc nacin po svakome ko se usudjuje kritikovati gazdinstvo bezgresnog, neuzubillahi. :D
seln

#939 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:
nosara wrote:
seln wrote: To se Bosna vratila u feudalizam? Otkad opstine mogu uvoditi poreze?

to nije odgovor na seln-ovo pitanje, ali nema veze, vazno je opaliti u svakoj prilici i na svaki moguc nacin po svakome ko se usudjuje kritikovati gazdinstvo bezgresnog, neuzubillahi. :D
Ja tebe vec odavno ne brojim kao ozbiljnog sagovornika, nakon sto si se na par tema prosuo ko prasak za pecivo.
Je li "raspaliti" ako ukazem na evidentnu laz VjecitogGoebbelsa?
Mani me demagogije, znamo mi svi ko propisuje poreze i koja stranka je na vlasti...kalve te onda veze ima sa "bezgrijesnim"?
Ima utoliko jer znas da od onih koji prave poreze ne mozete uzeti ni pola glasa.
buzzer

#940 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

seln wrote:Ja tebe vec odavno ne brojim kao ozbiljnog sagovornika, nakon sto si se na par tema prosuo ko prasak za pecivo.
Je li "raspaliti" ako ukazem na evidentnu laz VjecitogGoebbelsa?
Mani me demagogije, znamo mi svi ko propisuje poreze i koja stranka je na vlasti...kalve te onda veze ima sa "bezgrijesnim"?
Ima utoliko jer znas da od onih koji prave poreze ne mozete uzeti ni pola glasa.
ja tebe kao i sve druge individue opasne po moju zemlju respektujem srazmjerno opasnosti koju predstavljaju. i uspio si na toj mojoj ljestvici preteci sve otvorene nacionaliste, soviniste i raznorazne katile. zasto? zato sto su svi oni deklarisani, jasni i covjek zna s kim ima posla, sta su im ciljevi, kako bi do njih dosli i cega se treba cuvati.
ti i sva bulumenta slijepih obozavatelja vodje koji je onomad predao vlast bez borbe onima sto propisuju poreze i kojem sve sto ce ga ostaviti na uzurpiranom polozaju moze u obraz stati, pa i svjesno ometanje demokratskih promjena, vi ste druze aktuelno najveca opasnost za drzavu bih. siguran sam da ti vrlo dobro znas o cemu govorim, tj. da nisi nimalo glup, samo se pitam cime te je gazda zaduzio.
sumirprimus

#941 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by sumirprimus »

a sad skoro pa ozbiljno,znaci nije bitan sadrzaj,bitno je suknut onom preko puta sebe,suma sumarum NEUSPJEHA zlatka lagumdzije,jedino ako brojimo kao uspjeh da je u opoziciji manje vise 20-2= 18-1 oko 17 godina... :evil:
kultura dijaloga zdraaaaaaavooo,bitno je izac ko pobjednik u svakom dijaloskom mrsimudolostvu....
i sve je to super da to donosi glasove,al nazalost ne donosi,....
seln

#942 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

buzzer wrote:
ja tebe kao i sve druge individue opasne po moju zemlju respektujem srazmjerno opasnosti koju predstavljaju. i uspio si na toj mojoj ljestvici preteci sve otvorene nacionaliste, soviniste i raznorazne katile. zasto? zato sto su svi oni deklarisani, jasni i covjek zna s kim ima posla, sta su im ciljevi, kako bi do njih dosli i cega se treba cuvati.
ti i sva bulumenta slijepih obozavatelja vodje koji je onomad predao vlast bez borbe onima sto propisuju poreze i kojem sve sto ce ga ostaviti na uzurpiranom polozaju moze u obraz stati, pa i svjesno ometanje demokratskih promjena, vi ste druze aktuelno najveca opasnost za drzavu bih. siguran sam da ti vrlo dobro znas o cemu govorim, tj. da nisi nimalo glup, samo se pitam cime te je gazda zaduzio.
Ne znam o cemu govoris...iz ovog trucanja je to zbilja tesko razabrati.
Znam da smatrate monstrumima sve ljevicare koji nisu clanovi NS, bez obzira jesu li politicki aktivni. Znas takodje i da zivim vani i nisam politicki aktivan, cak ni clan stranke, ali za Goebbelsanje ti valjda treba malo lova na vjestice.
Stvarno sam neugodno iznenadjen mojim neznanjem glede politickih kretanja. Dakle, ako nekoga neuka rulja ne izabere u vlast, on je kriv? Ili to vazi samo za mrsku SDP?
Uostalom, sad ce izbori, pa da vidimo komentare kad osvojite vasih 3 procenta (ako bude i toliko): hoce li onda NS biti kriva jer nije osvojila vlast?
A jos uvijek molim zaodgovor: planirate li uzeti koji pro,il od stranaka na vlasti ili samo misji copati od SDP-a?
Mrzim miseve.
sumirprimus

#943 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by sumirprimus »

Drug moj,ako ti mrzis "miseve" koji su najrealni i prirodan koalicioni partner sdp-u,mogu mislit koliko mrzis ove desne... :evil:
seln

#944 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

sumirprimus wrote:Drug moj,ako ti mrzis "miseve" koji su najrealni i prirodan koalicioni partner sdp-u,mogu mislit koliko mrzis ove desne... :evil:
Ne mijesaj miseve i NS. Ja se iskreno nadam da buzzer ne predstavlje oficijelno misljenje NS, inace od koalicije nema nista, niti ce biti. Nisam clan SDP, ali bih volio da konacno pobijedi koalicija gradjanskih stranaka. To vise nije pitanje politicke preferencije, vec zdravog razuma, da ne kazem moranja.
Kako praviti koaliciju sa strankom koja cilja samo na uzimanje 2-3 procenta od SDP-a i uopste ne pokusava pridobiti glasace nacionalnih stranaka? To bi bila repriza Alijanse, u kojoj su svi bila zasluzni za pobjedu, cak i oni sa pola procenta glasova, a za poraz je bio kriv SDP. Cesto cujem kenjanje kako je SDP profesionalna opozicija. Sta onda reci za sve ove 1/2 % partije, koje nikad nisu ni primirisale prelazak izbornog praga?
Pedja Kojovic

#945 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Pedja Kojovic »

Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali koga....

http://forum.radiosarajevo.ba/index.php ... g88251#new
sumirprimus

#946 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by sumirprimus »

seln wrote:
sumirprimus wrote:Drug moj,ako ti mrzis "miseve" koji su najrealni i prirodan koalicioni partner sdp-u,mogu mislit koliko mrzis ove desne... :evil:
Ne mijesaj miseve i NS. Ja se iskreno nadam da buzzer ne predstavlje oficijelno misljenje NS, inace od koalicije nema nista, niti ce biti. Nisam clan SDP, ali bih volio da konacno pobijedi koalicija gradjanskih stranaka. To vise nije pitanje politicke preferencije, vec zdravog razuma, da ne kazem moranja.
Kako praviti koaliciju sa strankom koja cilja samo na uzimanje 2-3 procenta od SDP-a i uopste ne pokusava pridobiti glasace nacionalnih stranaka? To bi bila repriza Alijanse, u kojoj su svi bila zasluzni za pobjedu, cak i oni sa pola procenta glasova, a za poraz je bio kriv SDP. Cesto cujem kenjanje kako je SDP profesionalna opozicija. Sta onda reci za sve ove 1/2 % partije, koje nikad nisu ni primirisale prelazak izbornog praga?
OK,tvoj stav mi je sada jasniji :)
Ovo u vezi zdravog razuma,u pravu si 100% :bih:
buzzer

#947 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote:
Ne znam o cemu govoris...iz ovog trucanja je to zbilja tesko razabrati.
Znam da smatrate monstrumima sve ljevicare koji nisu clanovi NS, bez obzira jesu li politicki aktivni. Znas takodje i da zivim vani i nisam politicki aktivan, cak ni clan stranke, ali za Goebbelsanje ti valjda treba malo lova na vjestice.
Stvarno sam neugodno iznenadjen mojim neznanjem glede politickih kretanja. Dakle, ako nekoga neuka rulja ne izabere u vlast, on je kriv? Ili to vazi samo za mrsku SDP?
Uostalom, sad ce izbori, pa da vidimo komentare kad osvojite vasih 3 procenta (ako bude i toliko): hoce li onda NS biti kriva jer nije osvojila vlast?
A jos uvijek molim zaodgovor: planirate li uzeti koji pro,il od stranaka na vlasti ili samo misji copati od SDP-a?
Mrzim miseve.
govrim da svojim pisanjem doprinosis opstanku nacionalisticke koalicije na vlastim kroz glorificiranje uzurpatora funkcije predsjednika sdp-a i pravdanjem apsurdnog stanja papirne opozicije u koje je gazda partiju doveo. znam da zivis vani, ne znam jesi li clan sdp-a i nisam nigdje tvrdio da jesi, a goebbelsanjem mozes opisati tvoju laz da sam ja clan nase stranke (simpatizer jesam, clan jos uvjek nisam). ja bih to jednostavnije nazvao pasjalukom. takodjer znam da onaj kojega predstavnici i lobisti sdp-a nazivaju ruljom, primitivcima, papcima i kakosvene, nece glasati za sdp. nazalost imam i suvise razloga da vjerujem da je to i cilj zlatka lagumdzije, zadovoljnog sa vlascu u par opstina, apsolutnom vlascu u sdp-u, nebrojenim funkcijama i dokazanom udoboljom za prosperitetom "rulje".
ns nikad nece biti u situaciji da postoji toliko dugo kao i sdp, da ima perfektnu infrastrukturu i da podrzava nacionaliste. toliko dugo nece potrajati ili 1. ova nasa agonija, ili 2. drzava bih, u slucaju pobjede proizvodjaca agonije, sto tvoje pitanje cini besmislenim. a na tvoje drugo pitanje kompetentnije je odgovorio pedja kojovic - glavna ciljna grupa ns su dosadasnji apstinenti. ako se koji nacionalista ili lagumdzijista predomisli - sebi je uslugu ucinio. to zasigurno neces biti ti, jer lakse bi bilo od seseljevog radikala napraviti liberala nego od tebe demokratu.
vee-jay

#948 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by vee-jay »

SDP :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
edinbug

#949 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by edinbug »

Za razliku od SDP-a, NS nikada nije uputila saopstenje, protest, svoje vidjenje nekih krupnih ili osjetljivih politickih pitanja, npr. slucaj Arzije Mahmutovic (uticaj vjere na odgoj predskolske djece), strateskih investicija, pa cak i Ustavnih promjena (iako je bilo onda veoma stidljivo i nejasno). Ovo me veoma podsjeca na politikantstvo Stranka zagraBiH.
Iskreno, pitam se ko to ima da se upusta u takve teme, jer uz svo postivanje struke Danisa, Dine Mustafica ... nije politika teatar ili reziranje filmova, ipak je politika veoma ozbiljan posao.

Sto se tice odnosa unutar SDP-a, mi (SDP-ovci) cemo odluciti ko ce nas voditi, a ne Avaz, Radoncic, niti bilo ko.
Uostalom, ako vam se ne svidja lider SDP-a ili rukovodstvo SDP-a, onda birajte za koalicione partnere Tihica, Silajdzica, Radoncica, Dodika ... imate izbor.
buzzer

#950 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by buzzer »

edinbug wrote:Za razliku od SDP-a, NS nikada nije uputila saopstenje, protest, svoje vidjenje nekih krupnih ili osjetljivih politickih pitanja, npr. slucaj Arzije Mahmutovic (uticaj vjere na odgoj predskolske djece), strateskih investicija, pa cak i Ustavnih promjena (iako je bilo onda veoma stidljivo i nejasno). Ovo me veoma podsjeca na politikantstvo Stranka zagraBiH.
Iskreno, pitam se ko to ima da se upusta u takve teme, jer uz svo postivanje struke Danisa, Dine Mustafica ... nije politika teatar ili reziranje filmova, ipak je politika veoma ozbiljan posao.

Sto se tice odnosa unutar SDP-a, mi (SDP-ovci) cemo odluciti ko ce nas voditi, a ne Avaz, Radoncic, niti bilo ko.
Uostalom, ako vam se ne svidja lider SDP-a ili rukovodstvo SDP-a, onda birajte za koalicione partnere Tihica, Silajdzica, Radoncica, Dodika ... imate izbor.
lazu te kume :D
http://nasastranka.ba/index.php?option= ... &Itemid=79
http://nasastranka.ba/index.php?option= ... &Itemid=34
... ima toga samo ko hoce citati

nije sporno da su javni istupi sdp-a kao i mnoge skupstinske inicijative ok, sporno je grebanje za reisovu milost iz budzetske bihacke sehare, sporno je kupovanje partijskog tele-pendzera i spasavanje vojnika adila, sporno je biranje predsjednika medju mnogobrojnim kandidatima, sporan je odnos prema "rulji" ciji glas moze biti prevaga, sporno je ustvari da vas gazda ne zeli preuzeti vlast i s njom odgovornost jer mu je i ovako super.
Post Reply