buzzer wrote:felipe kajetano wrote:Komsic kojem je misija da dokaze da je veci Bosnjak od Alije i da je ranjen od ustaskog metka..meni takve price ne trebaju apsolutno a vjerujem i masi ljudi pored mene..
decko ja te malo uzeo u zastitu a ti odmah ..... ko foka.

jel to i ti ko i osa rijec bosnjak poimas sa pejorativnim znacenjem? meni se od komse najvise dopada ono sto je sasuo kostunjicavom. svaka mu je ko u njegosa. bez zajebancije, komso u vrhu, bogic na celu koalicije svih nenacionalistickih stranaka je recept. ali jebiga ... neda lepi.
apropos glasanja dijaspore mislim da bi trebalo uvesti obavezu glasanja. kad podju bosnje svih boja na godisnji da moraju ponijeti i na granici pokazati potvrdu da su izvrsili gradjansku duznost. ovako je svaki neiskoristen glas iz pc-a dodikov, a iz fbih reisov. nije posteno.
Nije mi bas ovo dobra kombinacija sa Komsicem i Bogicevicem..prvog ne gotive Hrvati drugog Srbi,ne ulazim uopste sad u kvalifikaciji tih ljudi,...realnosti nam treba,ljudi koji nisu na bilo koji nacin bili involvirani u sukobe od prije 15 godina,da im nema niko sta zamjeriti zbog ovog il' onog.Jedna potpuno nova garnitura ljudi,neopterecena bilo kakvim ideologijama i repovima iz proslosti.
Ja znam dobro kakvi su Srbi i sta za njih predstavlja Bogic Bogicevic i oni ga nece nikada prihvatiti i vjerovati mu..bez obzira sto je to mozda sasvim ok covjek..uz propagandnu masinu koja bi odmah zatim bila pokrenuta pretvorili bi ga u sekundu k'o zadnju fukaru i izroda Nemanjica...treba covjek kao karikiram Krsmanovic koji je neopterecen i relativno nepotrosena roba u BH politici...tako se mora naci pandan i u redovima ostalih naroda.Na zalost,sveto trojstvo koje hara Bosnom jos mora egzistirati odredjeno vrijeme..bez obzira koliko to retrogradno i bez smisla bilo realnost je takva kakva jeste.Iluzorno je ocekovati da ce postojece elite preko noci dozvoliti kompletnu promjenu sistema i da cemo uskoro osvanuti kao ljudi zeljni rada,para i hebacine kao sav normalan svijet,al' polako pronalazeci ljude na lokalnom nivou za koje nece reci da je fukara ni Srbin ni Bosnjak ni Hrvat krenuti polako graditi piramidu....Bez price o urotama,genocidu,vehabijama zelenoj transvezali i skriparima.Knedle se moraju progutati,pa i zaliti casom vode ako ne ide...sve ostalo je garantovana propast.
Alternativno rjesenje je rat pa ko prezivi pricace...