I Zukic kaze da je trenutna gradonacelnica najozbiljniji kandidat za novi mandat.....
Eto nam Semihe drugi mandat...odoh se upucati u koljeno...
Masala-LIBERO- wrote:Evo sada na jednoj radio stanici gostovao onaj Zukic,potparol SDA..i pita ga voditelj,ko bi mogao doci u obzir da postane novi gradonacelnik Sarajeva,ako SDA uspije skupiti vecinu,i ako bude predlagala svog covjeka na to mjesto.
I Zukic kaze da je trenutna gradonacelnica najozbiljniji kandidat za novi mandat.....![]()
![]()
Eto nam Semihe drugi mandat...odoh se upucati u koljeno...
Bez obzira sto se radilo o lokalnim izborima, a obzirom da jako puno ljudi kod nas ne zna razliku izmedju lokalnih i opstih izbora (ovih dana sam po ko zna koji put cuo "Srbi glasaju za svoje, Hrvati za svoje, moramo i mi za svoje" i to u 95-posto bosnjackim sredinama), ovo je bila odlicna prilika da vladajuci ispipaju "puls naroda" u vezi svojih narednih poteza prije svega povecanja PDV-a. Mislim da ih vise nista ne moze sprijeciti da PDV povecaju na 21 posto i tako zakrpe budzetski deficit koji je nastao prekomjernom javnom potrosnjom a povecat ce se nakon 1. januara kada budu ukinute carine na proizvode iz EU.suncica24 wrote:Kako ono ide: Niste glasali... GLEDAJTE!
Otkud SDP-u prava da prisvaja sebi necije glasove??? ne, to nisu glasovi sdpovih glasaca, nego glasovi glasaca ns.Compact wrote:Koalicija Naše stranke i SDPa je po meni normalan slijed poslije izbora. To su isti birači! SDA je uzela glasove od 100% ništa, a Naša stranka uglavnom od SDPa, i to od SDPovih glasača koji su apstinirali prošle izbore.
kao jedan od onih koji je uvijek dosada glasao za SDP a sada za Našu Stranku, još bih samo dodao.Moj glas nije čak ni glas Naše Stranke, nego moj glas koji sam odlučio ovog puta posuditi Našoj Stranci.I opet ostaje moj glas, i slijedeći put kada dođu izbori, vrnut ću taj svoj glas u svoj džep i opet odlučiti kome ću ga posuditi za naredne četiri godine. Nisam se ja zakleo na vjernost nijednoj političkoj partiji niti meni može neko sada pričati priče o nekakvom otimanju.JokNeelix wrote:Otkud SDP-u prava da prisvaja sebi necije glasove??? ne, to nisu glasovi sdpovih glasaca, nego glasovi glasaca ns.Compact wrote:Koalicija Naše stranke i SDPa je po meni normalan slijed poslije izbora. To su isti birači! SDA je uzela glasove od 100% ništa, a Naša stranka uglavnom od SDPa, i to od SDPovih glasača koji su apstinirali prošle izbore.
Samo da Bojan Bajic,Danis Tanovic i Senad Radoncic napuste NS i sve ce biti u redu...rajvosa60 wrote:Samo da Lagumdzija ostavi SDP na miru.Da prepusti upravljanje nekom sposobnijem i nekom tko nece nasjedati na papanske komplekse tj.komplekse provincije(ne mozemo svi biti sa sela,mada ne vidim nikakvu prednost u tome sto sam ja iz SA_).
jednom rijecju: demokratijapalermo wrote:kao jedan od onih koji je uvijek dosada glasao za SDP a sada za Našu Stranku, još bih samo dodao.Moj glas nije čak ni glas Naše Stranke, nego moj glas koji sam odlučio ovog puta posuditi Našoj Stranci.I opet ostaje moj glas, i slijedeći put kada dođu izbori, vrnut ću taj svoj glas u svoj džep i opet odlučiti kome ću ga posuditi za naredne četiri godine. Nisam se ja zakleo na vjernost nijednoj političkoj partiji niti meni može neko sada pričati priče o nekakvom otimanju.JokNeelix wrote:Otkud SDP-u prava da prisvaja sebi necije glasove??? ne, to nisu glasovi sdpovih glasaca, nego glasovi glasaca ns.Compact wrote:Koalicija Naše stranke i SDPa je po meni normalan slijed poslije izbora. To su isti birači! SDA je uzela glasove od 100% ništa, a Naša stranka uglavnom od SDPa, i to od SDPovih glasača koji su apstinirali prošle izbore.
ODAKLE TI IDEJA da njihovi glasaci zele da vide SDP da vlada Sarajevomvee-jay wrote: - njihovi glasaci zele promjene i ne zele da vide SDA-SBiH kako dalje vladaju Sarajevom
tako je druze. tanovic i pomozi boze, njega ce potrositi k´o safun i to ce biti to. ali, ovi bajici i radoncic-pecanini, e to je problem prijatelju... njima je dobro dok sda gazduje, ljudi zaboravljaju u kojoj su oni mjeri povlasteni u sadasnjim uslovima. hej, napravi frajer camac za trista hiljada eura - to mora da je najskuplji camac u istoriji brodogradnje - i to se proglasi uspjehom: pa onaj sto ga je brankovic kupio, i to je biva gliser, kostao "samo" 180.000. a na pecanina ne mogu da trosim rijeci, ko tog reketasa nije prozreo za ono sto jeste, ja mu ne mogu pomoci. kad se samo sjetim vremena - i to ne tako davnih - kad je lagumdzija bio demokratska nada, shining beacon of democracy, u toj novini... ali, onda se prevario i nije pecaninu dao da o trosku drzavnih obveznika ide ambasadorovati (i jesti lubenicu sa rasimom ljajicem u beogradskom hayat hotelu) u beograd ili zagreb i onda to bi to... postade covjek staljin preko noci...komeba wrote:Samo da Bojan Bajic,Danis Tanovic i Senad Radoncic napuste NS i sve ce biti u redu...rajvosa60 wrote:Samo da Lagumdzija ostavi SDP na miru.Da prepusti upravljanje nekom sposobnijem i nekom tko nece nasjedati na papanske komplekse tj.komplekse provincije(ne mozemo svi biti sa sela,mada ne vidim nikakvu prednost u tome sto sam ja iz SA_).
E radi ovakvih likova ja ne vidim svijetlu buducnost ni za Sarajevo ni za BiH.Dabogda nam SDA i Semiha vladali jos 100 godina!
Glasali su za NS jer žele nešto novo, žele promjene, a to mogu postići samo ako dođu na vlast, za šta je potrebna, pogađaš, koalicija. Eh, sad, ako ti glasači žele promjene, onda nisu zadovoljni sa radom trenutnih koji su na vlasti (SDA, SBiH). Zaključak: koalicija sa SDPom se mora uspostaviti.Neelix wrote:ODAKLE TI IDEJA da njihovi glasaci zele da vide SDP da vlada Sarajevomvee-jay wrote: - njihovi glasaci zele promjene i ne zele da vide SDA-SBiH kako dalje vladaju Sarajevom![]()
![]()
![]()
bas me eto zanima!
objektivno, svi njihovi glasaci su ZNALI da NS nece pobijediti. da su htjeli sdp (ili sda, ili sbih) i glasali bi za njih, kao nekog ko ima sanse da pobijedi.
poprilicno sam siguran da NS ne bi trebala koalirati ni sa jednom od tih stranaka, ako zeli slusati birace.
samo mi nije jasno zasto izdvajas SDP od SDA i SBiH?elSaik wrote:Glasali su za NS jer žele nešto novo, žele promjene, a to mogu postići samo ako dođu na vlast, za šta je potrebna, pogađaš, koalicija. Eh, sad, ako ti glasači žele promjene, onda nisu zadovoljni sa radom trenutnih koji su na vlasti (SDA, SBiH). Zaključak: koalicija sa SDPom se mora uspostaviti.Neelix wrote:ODAKLE TI IDEJA da njihovi glasaci zele da vide SDP da vlada Sarajevomvee-jay wrote: - njihovi glasaci zele promjene i ne zele da vide SDA-SBiH kako dalje vladaju Sarajevom![]()
![]()
![]()
bas me eto zanima!
objektivno, svi njihovi glasaci su ZNALI da NS nece pobijediti. da su htjeli sdp (ili sda, ili sbih) i glasali bi za njih, kao nekog ko ima sanse da pobijedi.
poprilicno sam siguran da NS ne bi trebala koalirati ni sa jednom od tih stranaka, ako zeli slusati birace.
I to što su znali da neće pobijediti ne znači da nisu željeli da pobijedi. Mislim, iz moje perspektive, razmišljanje ti je pogrešno.
I ja mislim da NS moze biti jedna solidna opoziiciona snaga,ali samo marginalizacijom(ne izbacivanjem) Pecanina,Tanovica,Bajica i Kojovica..Ja_Ja wrote:Koalicija Nasoj Stranci sa SDP-om koliko moze pomoci toliko moze i odmoci. Pomoci moze u smislu promjena i uspostavljanja kolike tolike ravnoteze i vladavine/uticaja za NS u opstinskoj vlasti koja bi im omogucila da urade nesto vise na slijedecim izborima. U isto vrijeme, glasaci koji su glasali za NS su velikim dijelom glasaci SDP-a i razglog zbog kojeg su dali glas NS a ne SDP-u je sigurno validan i nebi se trebao ignorirati.
Jos uvijek cvrsto vjerujem da SDP sa jednom reorganizacijom stranke i marginalizacijom (ne izbacivanjem) Lagumdzije moze biti DALEEKOO najjaca stranka u drzavi. Samo josh kada bi slusali narod onako kako se kunu da rade, gdje bi nam bio kraj. Mislim da je za dobro SDP-a a i nas samih najbolje da jednostavno Lagumdzija ode i da dodje do reorganizacije stranke koja bi sigurno dovela do rezultata vec na slijedecim opstim izborima.
Kada NS dobije,ako uopste ikad vise dobije,nacelnika,zahvaljujuci SDA ili SBiH,onda bi tako nesto moglo stajati.Ovako,nakon sto je zahvaljujuci SDP-u izabran nacelnik Petrovca iz NS,krajnje je licemjerno,bezobrazno i nezahvalno ovako pricati.Neelix wrote:samo mi nije jasno zasto izdvajas SDP od SDA i SBiH?
Ne zaboravi da su ovo bili lokalni izbori, i, evo, SDP je imao "svojih" opstina, u Sarajevu, pa nesto ne vidim da se izdvajaju napretkom od opstina u kojima vlada SDA? Sve su to ista govna.