Koalicija SDP-Naša stranka

Post Reply

Koalicija SDP-Naša stranka ?

Da
180
58%
Ne
130
42%

Total votes: 310

Klodovik

#26 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Klodovik »

suncica24 wrote:Ja saam za to da sve stranke "gradjanskog" opredjeljenja koaliraju pre slijedece opste izbore. ne prije, nego pred!
Mislim da sad, kad su lokalni, od tog nema velike koristi za gradjane i da se to ionako desava kda dodje do kreiranja politike na lokalnim nivoima. Tu je to vec na djelu.
Ali na drzavnom bi bilo VEOMA VELIKO I VEOMA ZNACAJNO!
Potreban je front, da ne kazem bh fornt :D , koji je spreman zanemariti razlicitosti, sujete, medjusobna neslaganja i ponuditi alternativu.
Sve stranke, pa i SDP, su pokazale i dokazale da same to ne mogu. Niti jedna nece osvojiti preko 50% i sama kreirati politiku. Morat ce koalirati. ali koaliranem prije pokazuju da grade zajednicki stav i cilj i da su spremni vjerovati jedni drugima i raditi u zajednickom interesu, sto nije slucaj sa koaliranjem, tj. krpljenjem vecine poslije.

Znaci ZA PREDIZBORNU KOALICIJU SDP, LDS, Nasa stranka, GDS, BOSS, SDU, Pokret za promjene, Ekoloska stranka, Stranka penzionera... itd, itd!
Pred Opste izbore!
Suprostavljanje postizbornoj koaliciji koja je na djelu zadnjih 15 god!

Moze li se to?

PS: To je jos 2god. vremena za "urgiranje, guranje i pogurivanje", navedenih stranaka ka toj ideji, sta mislite?
Mislim da je to puno politički gladnih usta za jednog kazana. A i što bi? Pa, tim 'malim' strankama je ovako daleko bolje nego da su na vlasti u jednoj velikoj koaliciji.
winabike

#27 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by winabike »

tech10 wrote:Sta bi bio pandan toj koaliciji u RS ?
Denacifikacija :D :lol: :razz:
glog

#28 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by glog »

daj boze da bude kakva koalicija. Ja mislim da je to najbolji recept za uspjeh protiv ovih ekstremnih desnicara.
Jedini recept za uspjeh protiv ekstremnih desnicara je vilama i sjekirama - ne pamtim da je ikada neka ekstremno desna grupa predala vlast milom !!!
jeza u ledja

#29 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jeza u ledja »

Nek prave postizbornu koaliciju ako treba. Ne moze stranka koja je tek osnovana odmah u koaliciju s nekim. Prvo treba da pokazu sta mogu samostalno na izborima.
valterbranisarajevo

#30 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by valterbranisarajevo »

Možda bi jedna od opcija mogla biti, ako već opcija predizborne koalicije nije popularna, potisivanje nekog protokola o postizbornoj koalicij i pravljenje neke građansko multinacionalne platforme na kojoj će se ta koalicija bazirati. da se građanima da makar neka nada da može doći do promjena...

Definitivno da li na općinskim izborima postoji izborni prag, odnosno da li postoji opasnost da glasovi birača koji će glasati za manje građanske stranke "odu u vjetar", odnosno pripoje onima za koje ja mislim da će po ko zna koji put pobijediti, ako situacija na političkoj sceni ostane ovakva kakva jeste..

Na kraju predizobrna koalicija bi mogla biti na svim nivoima vlasti i u cijeloj državi. Kakvi bi bili rezultati ne znam. Ako ne mogu garantovati njezin dobar rezultat u Banja Luci ili Mostaru, iskreno nisam siguran ni u njezin uspjeh npr. u Sarajevu. Ali ako se ne pokuša neće se ni znati...Koalicija nije ujedinjenje, svaka stranka će i dalje naravno zadržati svoju autonomiju. Postoje neke ankete i ispitivanja javnog mišljenja na osnovu kojega se sa velikom sigurnošću može utvrditi popularnost neke stranke i bez izbora. Naravno mora se uzeti u obzir da će neki ljudi shvatiti o čemu se radi i privrženost stranci na trenutak staviti u drugi plan u korist građansko multietničke koalicije...
tech10

#31 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by tech10 »

To bi napravilo Federaciju gradjanskim drustvom, a u RS nema ni na pomolu jedne normalne stranke bez obaveznog atributa.
mostarac

#32 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by mostarac »

valterbranisarajevo wrote:Možda bi jedna od opcija mogla biti, ako već opcija predizborne koalicije nije popularna, potisivanje nekog protokola o postizbornoj koalicij i pravljenje neke građansko multinacionalne platforme na kojoj će se ta koalicija bazirati. da se građanima da makar neka nada da može doći do promjena...

Definitivno da li na općinskim izborima postoji izborni prag, odnosno da li postoji opasnost da glasovi birača koji će glasati za manje građanske stranke "odu u vjetar", odnosno pripoje onima za koje ja mislim da će po ko zna koji put pobijediti, ako situacija na političkoj sceni ostane ovakva kakva jeste..

Na kraju predizobrna koalicija bi mogla biti na svim nivoima vlasti i u cijeloj državi. Kakvi bi bili rezultati ne znam. Ako ne mogu garantovati njezin dobar rezultat u Banja Luci ili Mostaru, iskreno nisam siguran ni u njezin uspjeh npr. u Sarajevu. Ali ako se ne pokuša neće se ni znati...Koalicija nije ujedinjenje, svaka stranka će i dalje naravno zadržati svoju autonomiju. Postoje neke ankete i ispitivanja javnog mišljenja na osnovu kojega se sa velikom sigurnošću može utvrditi popularnost neke stranke i bez izbora. Naravno mora se uzeti u obzir da će neki ljudi shvatiti o čemu se radi i privrženost stranci na trenutak staviti u drugi plan u korist građansko multietničke koalicije...

mislim da poslije izbora svakako gdje god je to moguce mora da se stvori koalicija gradjanski orjentisanih stranaka oslobodjenih nacionalnih frustracija al predizborna koalicija je u ovom trenutku neizvodiva iz prostog razloga sto se ne poznaje stvarna snaga nase stranke, a svako izvodi procjenu njihovog eventualnog rezultata na osnovu vlastitih i uglavnom subjektivnih parametara.
Ne mislim da je nasa stranka negativna stranka, ali svoju vrijednost ce morati da dokazu 5.10.2008.

P.S. Ne mislim da ce lokalni izbori da imaju rezultate bitno drugacije od opstih. Ako budu imali onda je vrijeme za vanredne opste izbore. Isto tako mislim da ce SBiH biti najveci gubitnik, a SDS najveci dobitnik lokalnih izbora. SDP ce ostati na istom ili za nijansu ispred, isto kao i SDA. HDZ ce ujedinjen ili ne ostati opet na istom, a mozda cak i izgubi nesto glasova ali to nece biti neka znacajnina brojka. Lijanovici vec placaju po 100 KM za glas, tako da ce oni osvojiti onoliko koliko plate (sto je valjda samo u nas legalno i otvoreno se radi).
jai

#33 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jai »

Samo pitanje,nisam upoznat:DA LI SE "NASA STRANKA" DETERMINISALA KAO LJEVICA ILI KAO DESNICA(posto mi po ekonomskoj materiji vise ide desnici,mada ima nekih kadrova koji su bili bivsi ljevicari)?

Takodjer nije mi jasno o kojoj "ekstremnoj desnici" pricamo,naime u BiH poznajem samo SRS kao "ekstremne desnicare"(historijski gledano imali smo fasiste kao "ekstremne desnicare",a komuniste kao "ekstremne ljevicare").
tranquil

#34 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by tranquil »

jai wrote:Samo pitanje,nisam upoznat:DA LI SE "NASA STRANKA" DETERMINISALA KAO LJEVICA ILI KAO DESNICA(posto mi po ekonomskoj materiji vise ide desnici,mada ima nekih kadrova koji su bili bivsi ljevicari)?
To je veliko pitanje, i mene zanima.

Ako ti kao član te stranke (ako sam dobro razumio) ne znaš, kako da znamo mi ostali ?
jai

#35 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jai »

tranquil wrote:
jai wrote:Samo pitanje,nisam upoznat:DA LI SE "NASA STRANKA" DETERMINISALA KAO LJEVICA ILI KAO DESNICA(posto mi po ekonomskoj materiji vise ide desnici,mada ima nekih kadrova koji su bili bivsi ljevicari)?

Ako ti kao član te stranke (ako sam dobro razumio) ne znaš, kako da znamo mi ostali ?
Sad ti kazem,u nekoj ekonomskoj varijatni(a za sta sam kompetentan) stranka je neoliberalno orijentisana sa jakim naglaskom na razvoj PODUZETNISTVA(sto se poklapa sa mojoj viziji o kreiranju "poduzetnicke kulture" u BiH),medjutim citajuci neke od komentara(a i znajuci konstalaciju clanova) pitam se da li se "NAsa stranka" deklarativno opredjelila po pitanju politickih tendencija.
suncica24

#36 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by suncica24 »

jai wrote:
tranquil wrote:

Sad ti kazem,u nekoj ekonomskoj varijatni(a za sta sam kompetentan) stranka je neoliberalno orijentisana sa jakim naglaskom na razvoj PODUZETNISTVA(sto se poklapa sa mojoj viziji o kreiranju "poduzetnicke kulture" u BiH),medjutim citajuci neke od komentara(a i znajuci konstalaciju clanova) pitam se da li se "NAsa stranka" deklarativno opredjelila po pitanju politickih tendencija.
Hm?
Mozda da, jednostavno, provjerimo logo?
crveno.
Kockica.
Neodoljivo podsjeca na SDP Hrvatske.

Rekla bih da se trudi biti lijevo :D

PS: Tri podatka koja mene "zbunjuju" kod Nase stranke jesu Fadil Sero, zasto je 2izmanipulisano" ime Danisa Tanovica i je li akcenat na FBiH? Ima li ko da "razjasni"?
PPS: Neko je spomenuo RS. Mislim da je to najveci problem koji trenutno BiH ima: To sto u RS-u nema gradjanski orjentisanih snaga. Mada, ako u FBiH imas jaku gradjansku stranu, mislim da ce prepirke tipa "mi cemo vama rasturiti, mi vama nikad necemo dozvoliti, nasa RS..." izostati.
valterbranisarajevo

#37 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by valterbranisarajevo »

Ja nikada ne bih postavio ovu temu da nisam stekao utisak o građansko-multietničkom opredjeljenju Naše stranke isto kao što mislim za poziciju SDP-a, LDP-a i još nekih političkih stranaka.

Najbitnije je to što sam 100% siguran da simpatizeri ovih stranaka imaju makar 80% identične stavove o većini najvažnijih političkih pitanja..

Ako se poslije ovih izbora postigne neka makar psotizborna koalicija velike su šanse da rukovdsktva stranaka na koje se računa dođu do zaključka da je jedino zajednički nastupu na narednim općim izborima način da napokon počnemo izlaziti iz živog blata u kojem se nalazimo do guše.

Naravno i predstojeća predizborna kampanja, u kojoj će se, kao i obično, raspirivati najniže strasti kod građana će mnoge građane uvjeriti da se neke stvari moraju žrtvovati zbog zajedničkog interesa.

Zato bi bilo bitno napraviti neku zajedničku platformu, da stranke koje bi po mnogim kriterijima trebali biti na istoj strani, ne postanu zbog borbe za glasove i funkcije ljuti neprijatelji..kasnije je greške u koracima teško ispraviti...I na kraju krajeva da se nakon izbora na osnovu te platforme napravi neka koalicija...

Imam neki predosjećaj da će uz malo mudrosti i samoodricanja zbog boljeg života biti nešto od ovoga.... :)
Vozdra raja :-)

#38 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Vozdra raja :-) »

Stranke moraju da ulaze u koalicije jer niti jedna stranka nikada nece dobiti apsolutnu vecinu.
Ovo je zanimljivo, ko ce biti cije potrckalo, Danis Zlatkovo, ili obrnuto...?

U svakom slucaju, SDP nikada nece biti u vlasti a da ne koalira sa SDA ili SBIH, osim da koaliraju sa nekom jakom strankom iz RS-a.
A koalicija SDP + Danis bi bila preslaba i morali bi u svoj zavezljaj ubaciti jos desetak drugih strankica ili jednu jaku npr SDA.

To je realnost!
glog

#39 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by glog »

O tome i pricam - potrebno je da se Nasa Stranka sama profilise i odredi po svim bitnijim pitanjima, da se organizuje na lokalnom nivou i da testira raspolozenje biraca za njihov program prije nego sto se moze pricati o bilo kakvoj koaliciji.

Ja svoj glas ne mogu dati nekome ko ne artikulise sta hoce, i kome je jedina preporuka da TO (sta god to bilo) nikada ranije nije radio ? Zasto bi SDP, kao partija sa najduzim kontinuitetom djelovanja i znacajnim birackim tijelom pristao na takvu koaliciju ?
jai

#40 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jai »

Ma logo ne predstavlja nista(ili mozda predstavlja:OP "Revolt" iz Tuzle ima logo koji neodoljivo aludira na SDP,a cijela Tuzla zna da su produznica SDP-a) :-)

"(1) Predsjednik/ica Glavnog odbora, predsjednik/ica Nadzornog odbora, predsjednik/ica
Izvršnog odbora i predsjednik/ica Stranke ne mogu biti iz reda istog konstitutivnog
naroda, odnosno ne mogu istovremeno biti iz reda građana koji se ne izjašnjavaju kao
pripadnici nijednog konstitutivnog naroda."

Ovo navedeno mi je "problematicno" kod svih "multinacionalnih" stranaka,pa tako npr dok sam bio u SDP-u uvidio sam da su i oni na jedan nacin nacionalisti,u smislu da se organi stranke popunjavaju na osnovu nacionalnog kljuca(a ne sposobnosti kandidata).

"Promocija slobodnog djelovanja tržišta i tržišnih zakonitosti"

Ali ovakvih stavovi su za pohvalu (barem meni kao desnicaru) i predstavljaju iskreni izraz ekonomskog neoliberalizma.
Last edited by jai on 16/05/2008 00:01, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#41 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by -LIBERO- »

NEOPHODNO je poceti proces okrupljavanja svih stranaka ljevice na jednu stranu ,i svih stranaka centra...pa tek tako ojacane i profilirane ideje centra i ljevice evenutualno koalirati,jer po meni to nam je jedina vadiona iz zacaranog kruga ovog nacionalizma,fasizma i nacionalsocijalizma(SNSD)
Jer ovako razjedninjene i lijeve i stranke centra su nemocne i nejake prema nacionalistickoj formi,koje su najcesce (skoro pa poslovicno) podrzane od vjerskih zajednica,tj rukovodstva istih, sto desnim strankama i strankama koje su blizu desnici itekako puse u jedra.

Nasa stranka je meni licno dosta simpaticna,ali nista vise od tog "simpatizma" oni nenaju,na zalost.
Oni su meni puno vise nalik nekom pokretu,udruzenju gradana..ili nekoj slicnoj formi,nego stranci koja bi sutra trebala preuzeti vlast,bez profiliranih programa,smijernica u razvoju,privredi..i mnogim stvarima.

Jednostavno mi djeluju totalno neozbiljno :sad:

Mislim da bi koalicija NS i SDP-a prije izbora bila kontraproduktivna,mogucnost koalicije,ako nista drugo zajednickog podrzavanja nekih programa,platformi,ideja..kandidata za nacelnika,vijeca i slicnih poteza..vidim tek polije izbora.

A za izbore na vecem nivou vidim jedino rjesenje u tom objedinjavanju ujedinjene lijevice i centra. :bih:
mostarac

#42 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by mostarac »

jai wrote:Ma logo ne predstavlja nista(ili mozda predstavlja:OP "Revolt" iz Tuzle ima logo koji neodoljivo aludira na SDP,a cijela Tuzla zna da su produznica SDP-a) :-)

"(1) Predsjednik/ica Glavnog odbora, predsjednik/ica Nadzornog odbora, predsjednik/ica
Izvršnog odbora i predsjednik/ica Stranke ne mogu biti iz reda istog konstitutivnog
naroda, odnosno ne mogu istovremeno biti iz reda građana koji se ne izjašnjavaju kao
pripadnici nijednog konstitutivnog naroda."

Ovo navedeno mi je "problematicno" kod svih "multinacionalnih" stranaka,pa tako npr dok sam bio u SDP-u uvidio sam da su i oni na jedan nacin nacionalisti,u smislu da se organi stranke popunjavaju na osnovu nacionalnog kljuca(a ne sposobnosti kandidata).

"Promocija slobodnog djelovanja tržišta i tržišnih zakonitosti"

Ali ovakvih stavovi su za pohvalu (barem meni kao desnicaru) i predstavljaju iskreni izraz ekonomskog neoliberalizma.

pa sta si ti zivota ti kao desnicar trazio u SDP-u :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kakvi tebe prenosi udarise
jeza u ledja

#43 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jeza u ledja »

Ma nista to. De ti nama reci kako su oni nacionalno opredjeljeni? Kad ce ukinut RS? Kako ce pokazati Dodiku, Lajcaku..? Jesu li patriJote, al one prave? I tako to...
jai

#44 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jai »

jeza u ledja wrote:Ma nista to. De ti nama reci kako su oni nacionalno opredjeljeni? Kad ce ukinut RS? Kako ce pokazati Dodiku, Lajcaku..? Jesu li patriJote, al one prave? I tako to...
PA stvar je u tome sto sve "multietnicne" stranke djeluju po nacionalnom osnovu,u smislu da posjeduju cvrste mehanizme zastite "vjestacke" muliteticnosti u svim organima stranke(osim prvog nivoa).Na osnovu toga mozemo konstatovati da postoji stupanj diskriminacije u takvim strankama koji onemogucava sposobnom clanu da napreduje samo iz razloga sto je pripadnik neke nacije.Ovakav problem "vjestackog" odnosa je poznat u filozofiji i pojavljuje se u drugim sferama:Npr sada na Zapadu u duhu uspjeha feministickog pokreta poslodavci se diskriminatorno ponasaju prema sposobnim muskarcima,primajuci zene u radni odnos samo kako bi ostvarili koncenzus sa feministickim zahtjevima(cime ne degradiram sposobne zene).

Dakle to je neminovnost nasih prilika,sto se tice RS-a i Dodika siguran sam da djele ideje vecine gradjana BiH,medjutim i oni su svjesni da se RS ne moze ukinuti bez SAGLASNOSTI JEDNOG NARODA(u ovom slucaju SRBA).

ps:Sto se tice mojih simpatija prema desnici,a prethodnog angazmana u SDP-u to objasnjavam postojanjem prelomne tacke u mom zivotu kada sam "djelimicno" promijenio socijoloska(u prvom mahu vjerska) ubjedjenja,medjutim smatram korisnim iskustvo i znanje koje sam stekao u SDP-u(sto mi u jednu ruku daje kompetenciju da ih kritikujem)...
suncica24

#45 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by suncica24 »

ps:Sto se tice mojih simpatija prema desnici,a prethodnog angazmana u SDP-u to objasnjavam postojanjem prelomne tacke u mom zivotu kada sam "djelimicno" promijenio socijoloska(u prvom mahu vjerska) ubjedjenja,medjutim smatram korisnim iskustvo i znanje koje sam stekao u SDP-u(sto mi u jednu ruku daje kompetenciju da ih kritikujem)...
Uh...
Jesi ti clan Nase stranke (molim te, reci da nisi, jer... :skoljka: )?
Ne vjerujem ljudima koji promijenje uvjerenje (posebno tako ostro). Pa i makar ona bila uvjetovanja promjenom vjerskih ubjedjenja.
Zato...molim te, reci mi da nisi clan Nase stranke?

PS: Mijenjanje "uvjerenja" u novije vrijeme je poznato pod imenom Vedran Dodik, pardon Jasmin Hadzi...nesto, katolik, pardon musliman, hrvat, pardon, bosnjak, clan SDP-, pardon SDU-a, pardon Demokratske stranke, pardon, Pokreta za mlade... :run:
Last edited by suncica24 on 16/05/2008 00:33, edited 1 time in total.
Vozdra raja :-)

#46 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Vozdra raja :-) »

SDA ce vladati sve dok je burnih vremena, jer priznali mi to ili ne, SDA (mozda jedina)ima kapacitet da se nosi sa ovim vremenom i onima(RS) koji su tu da nam cine danasnji zivot tezim. Kada bi SDP vladao u danasnjem veremenu, nisam siguran da bi bolje prosli. A to sto je SDA vise bosnjacka stranka, je rezultat danasnjih prilika.

SDP ce zavladati kada BiH udje u EU. Tada ce SDP biti povoljnija opcija, jer nece biti toliko izazova, i jer ce trebati neko da pokupi sve medalje borbe kroz teska vremena.

Ali..., mozda se varam..., ko zna...
suncica24

#47 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by suncica24 »

Vozdra raja wrote:SDA ce vladati sve dok je burnih vremena, jer priznali mi to ili ne, SDA (mozda jedina)ima kapacitet da se nosi sa ovim vremenom i onima(RS) koji su tu da nam cine danasnji zivot tezim. Kada bi SDP vladao u danasnjem veremenu, nisam siguran da bi bolje prosli. A to sto je SDA vise bosnjacka stranka, je rezultat danasnjih prilika.
:lol:

Ooooo...
Nemojvise, svega ti...
:-)
jai

#48 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jai »

suncica24 wrote:
Uh...
Jesi ti clan Nase stranke (molim te, reci da nisi, jer... :skoljka: ).
Ne vjerujem ljudima koji promijenje uvjerenje (posebno tako ostro). Pa i makar ona bila uvjetovanja promjenom vjerskih ubjedjenja.
Zato...molim te, reci mi da nisi clan Nase stranke?

PS: Mijenjanje "uvjerenja" u novije vrijeme je poznato pod imenom Vedran dodik, pardon Jasmin Hadzi...nesto, katolik, pardon musliman, hrvat, pardon, bosnjak, clan SDP-, pardon SDU-a, pardon Demokratske stranke, pardon, Pokreta za mlade... :run:
Moja situacija je specificna i vjerska uvjerenja se jednom promijene(i onda kad pogledas sta da radi jedan musliman u SDP-u?),dakle nisam kameleon(i ne volim takve) ali isto tako smatram da je licemjerno ostati privrzen jednoj stranci bez obzira na neslaganje sa njenom politikom.Uostalom davno sam pripadao tom "ljevicaskom" miljeu,a i sam kao poduzetnik smatram da je ekonomski nekorektno "zaradjivati" na drzavi(kao i u stranci),stoga nemam nikakvog privatnog interesa u "Nasoj stranci"(osim ostvarivanja sire drustvene korisit) :bih:
jeza u ledja

#49 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jeza u ledja »

Mislim da bi Nasa Stranka napravila gresku ako bi ulazila u predizbornu koaliciju sa bilo kojom etabliranom strankom, pa tako i sa SDPom. Ja koliko sam shvatio Nasa Stranka upravo tezi da okupi ljude koji inace ne izlaze na izbore, razocarani ponudjenim. Koaliranjem sa bilo kim jacim u startu bi natovarili na ledja sve grijehe veceg koalicionog partnera. (kao sto su svojevremeno to uradili GDS i Liberali). To jedno, a drugo, kao sto je vec ranije spomenuto jedna nova stranka mora dosta pure da se najede da bi pokazali da nesto vrijede, a to se moze uraditi jedino uspjehom na izborima. Prelazak izbornog praga u nekoliko opcina bi bio dobar pocetak (usput neko je pitao koliki je izborni prag na opcinskim izborima, ne znam je li se sta promjenilo, al mescini prije 4 godine da je to bilo 3%).
industrijalac

#50 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by industrijalac »

Umjetnik a wrote:čuj sa SDPom
pa samo bi usrali cijelu stvar
Upravo to.
Ljudi, " nasa stranka" treba da dijeluje i u RS, tj u cijeloj BiH. Pa kad bih sad isla sa nekim u koaliciju izgubila bi ogroman broj glasova ili na jednoj ili na drugoj strani. Vrlo teska situacija. Cak jedna izjava moze da zezne cijeli stvar. Mi iz RS takodje smo " gladni" novih ljudi, novih ideja, jer trenutno nemamo alternativu. Nista ljepse nisam cuo u zadnje vrijeme na politickoj sceni od formiranje te i takve stranke. samo naprijed. Ici ce tesko u RS ali ce ICI
Post Reply