Ko to tamo hapsi?

Post Reply
area51

#601 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by area51 »

[/quote]
Onda je nakon 2 sv.rata trebalo pohapsiti sve Hrvate i muslimane nakon genocida gdje je stradalo preko 600.000 Srba
Ne valja ti logika[/quote]
A sta sa Srbima koji pocinise zlocine u I. Bosni :mrgreen: njih nije trebalo dirati ili sta :mrgreen: .[/quote]
Naravno,da su se detaljno sankcionisali zločini nakon 2 sv.rata čisto sumnjam da bi se više ikad ikome ponovili.
ide ovo "u krug" ponavlja se u ciklusima nema ovdje sreće nikome moj detroit
Mister Yes

#602 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

detroit-mercy wrote:A kako bi bilo da se prvo malo proceslja MUP PCa, da se vidi koliko ubica koji nisu procesuirani radi u njemu :mrgreen: cisto nako reda radi :mrgreen: . Nikad ne znas koliko bi zivota moglo biti spaseno, naravno oni koji nisu okrvavili ruke ce imati malu neugodnost da su malo procesljani a ovi sto treba da odgovaraju na sud :mrgreen: Definitivno je vriedilo :mrgreen: .
Nisam glasao u RS-u tako da ne mogu imati nikakva očekivanja od tamošnje vlasti. Ja sam glasao u Federaciji i tu mogu tražiti određenu odgovornost. A u RS-u neka poteze vlasti ocjenjuju ljudi koji tamo žive. Pa ako nisu zadovoljni imaju izbori 2018-te pa nek izaberu nekoga drugoga. U tom konkretnom slučaju koji spominješ, ako građani RS-a nisu zadovoljni sastavom policije, to jest ako misle da su u policiji ubice neka dignu glas. Mogu organizovati proteste a mogu i sadašnju vlast kazniti na izborima. Njihova stvar.
detroit-mercy

#603 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by detroit-mercy »

area51 wrote:
Onda je nakon 2 sv.rata trebalo pohapsiti sve Hrvate i muslimane nakon genocida gdje je stradalo preko 600.000 Srba
Ne valja ti logika[/quote]
A sta sa Srbima koji pocinise zlocine u I. Bosni :mrgreen: njih nije trebalo dirati ili sta :mrgreen: .[/quote]
Naravno,da su se detaljno sankcionisali zločini nakon 2 sv.rata čisto sumnjam da bi se više ikad ikome ponovili.
ide ovo "u krug" ponavlja se u ciklusima nema ovdje sreće nikome moj detroit[/quote]
U potpunosti se slazem, umjesto zataskavanja i abolicije 45te je trebalo raskrstiti sa svim zlocincima i pokazati za buduca pokoljenja da se zlocin ma u ime koga ili cega ne isplati. Ovako se sve svodi na "ceracemo se jos".
area51

#604 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by area51 »

detroit-mercy wrote:
area51 wrote:
Ne valja ti logika
ide ovo "u krug" ponavlja se u ciklusima nema ovdje sreće nikome moj detroit[/quote]
U potpunosti se slazem, umjesto zataskavanja i abolicije 45te je trebalo raskrstiti sa svim zlocincima i pokazati za buduca pokoljenja da se zlocin ma u ime koga ili cega ne isplati. Ovako se sve svodi na "ceracemo se jos".[/quote]
Dok se ne istrijebimo međusobno a na dobrom smo putu.
detroit-mercy

#605 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by detroit-mercy »

Mister Yes wrote:
detroit-mercy wrote:A kako bi bilo da se prvo malo proceslja MUP PCa, da se vidi koliko ubica koji nisu procesuirani radi u njemu :mrgreen: cisto nako reda radi :mrgreen: . Nikad ne znas koliko bi zivota moglo biti spaseno, naravno oni koji nisu okrvavili ruke ce imati malu neugodnost da su malo procesljani a ovi sto treba da odgovaraju na sud :mrgreen: Definitivno je vriedilo :mrgreen: .
Nisam glasao u RS-u tako da ne mogu imati nikakva očekivanja od tamošnje vlasti. Ja sam glasao u Federaciji i tu mogu tražiti određenu odgovornost. A u RS-u neka poteze vlasti ocjenjuju ljudi koji tamo žive. Pa ako nisu zadovoljni imaju izbori 2018-te pa nek izaberu nekoga drugoga. U tom konkretnom slučaju koji spominješ, ako građani RS-a nisu zadovoljni sastavom policije, to jest ako misle da su u policiji ubice neka dignu glas. Mogu organizovati proteste a mogu i sadašnju vlast kazniti na izborima. Njihova stvar.
Super analogija, po tebi je znaci PC nesto kao Ruanda ili Burudni :-) cuj nisam glasao. I super je ta prica o gradjanima :mrgreen: nasilno promijenis etnicku sliku stanovnistva, uvedes partiokratiju/diktaturu, ovladas medijima, spinujes dogadjaje kako hoces i onda eto nek gradjani odluce.
E nabijem ti analizu na neku stvar :mrgreen: .
Mister Yes

#606 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

detroit-mercy wrote:Super analogija, po tebi je znaci PC nesto kao Ruanda ili Burudni :-) cuj nisam glasao. I super je ta prica o gradjanima :mrgreen: nasilno promijenis etnicku sliku stanovnistva, uvedes partiokratiju/diktaturu, ovladas medijima, spinujes dogadjaje kako hoces i onda eto nek gradjani odluce.
Pa šta je alternativa? :? Anarhija, diktatura, revolucija, rat? Šta?
detroit-mercy

#607 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by detroit-mercy »

area51 wrote: Dok se ne istrijebimo međusobno a na dobrom smo putu.
Sad je druga vrsta trijebljenja na redu a zove se "Velika Seoba Slavena-Part II" :mrgreen: . Kako je krenulo, ne znam hoce li ostati iko da ugasi svjetlo :mrgreen: .
emmir1

#608 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emmir1 »

Bošnjački korpus je podijeljen po pitanju vehabija jer ljudi ne znaju.
Veliki broj ljudi zna da je musliman samo za Bajram, i ova situacija se gleda kriz kroz prizmu rata i srpsko bošnjačkog sukoba.

Ljudi ne znaju šta su vehabije, oni kontaju to su muslimani sa bradom.

Evo danas sam bio na dzumi i da je govorim koja dzamija da se ne bi neki vehabija otišao raznijet tamo.

Uglavnom efendija kaže i poziva na jedinstvo, kaže da u dzamiju dolaze neki ljudi koji čekaju da oni završe namaz pa da onda oni klanjaju.
Da je neki dan imao problem gdje je morao reagovati.

Čovjek upozorava da su tu da naprave raskol i da unesu podijele između muslimana, da se to mora suzbit pod svaku cijenu...itd

Šta hoću da kažem, bitno je da ovakve poruke dolaze i dzamije jer kada neko od nas to piše ili govori odmah nam jebu majke četničke
detroit-mercy

#609 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by detroit-mercy »

Mister Yes wrote:
detroit-mercy wrote:Super analogija, po tebi je znaci PC nesto kao Ruanda ili Burudni :-) cuj nisam glasao. I super je ta prica o gradjanima :mrgreen: nasilno promijenis etnicku sliku stanovnistva, uvedes partiokratiju/diktaturu, ovladas medijima, spinujes dogadjaje kako hoces i onda eto nek gradjani odluce.
Pa šta je alternativa? :? Anarhija, diktatura, revolucija, rat? Šta?
Alternativa je izgradnja policije ili institucija u koju ce povjerenje imati svi gradjani zemlje. Treba ti krovna organizacija nezavisna od politike/politicara, dokazana na poljima borbe protiv, korupcije, krimininala, ogranizovanog kriminala, terorizma, pizde materine i slicno. A ne, ja nisam biramo tamo boli me kurac, jer to tamo gledas sa prozora svoga stana. Tako da treba da te boli kurac kao i onog sto gleda na tvoj stan ili si ti to vec halalio ko velis strana drzava za mene.
palermo

#610 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by palermo »

Mister Yes wrote:

Au brate, koliko se pogubiš nekada.......da ne repliciram, eno ti je Detroit sve rekao.....
Mister Yes

#611 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

detroit-mercy wrote:Alternativa je izgradnja policije ili institucija u koju ce povjerenje imati svi gradjani zemlje.
Nemoguće. Ako je na čelu Srbin (SIPA) neće joj vjerovati Bošnjaci. Ako je na čelu Bošnjak (OSA) neće joj vjerovati Srbi.
detroit-mercy wrote:Treba ti krovna organizacija nezavisna od politike/politicara.
Nemoguće. To nema nigdje na svijetu.
detroit-mercy wrote:A ne, ja nisam biramo tamo boli me kurac, jer to tamo gledas sa prozora svoga stana. Tako da treba da te boli kurac kao i onog sto gleda na tvoj stan ili si ti to vec halalio ko velis strana drzava za mene.
Entiteti postoje i imaju svoje policije. Imaju i policijske agencije na državnom nivou. Policija RS-a odgovara samo građanima RS-a jer samo građani RS-a biraju vlast koja upravlja tom policijom. Isto tako policija Federacije odgovara samo građanima Federacije. Policija ZHK odgovara samo građanima ZHK. Državne agencije odgovaraju svim građanima BiH.

Šta bi ti sada? Da se ponašaš kao da je 91-va i kao da entiteti ne postoje? Šta vam je ljudi?
Mister Yes

#612 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

smrdim/reis-kavazovic-predvod ... zave-foto/

Ovaj Reis je nešto najbolje što smo mogli dobiti na toj poziciji. Svaka mu je zlatna :thumbup:
Kaligrafija

#613 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Kaligrafija »

Meni je najinteresantniji naziv akcije "Ruben"! Kao da neki zakukuljeni cionista, sjedi u nekoj mracnoj kancelariji i smislja planove i nazive akcija! :-)

http://en.wikipedia.org/wiki/Reuben_(Bible)

"Reuben is a Biblical male first name. See Reuben (Bible). The Portuguese version takes the form Rúben, in Spanish Rubén, in Catalan Rubèn..."

"...Another Hebrew phrase to which Reuben is particularly close is ra'a ben,meaning behold, a son..."

Ovo mi je bas zapalo za oko, cuvaj sina ili evo sina, cuvaj se sina, za svog sina, gledaj sina... Zavisno od konteksta...

"Etymology
The text of the Torah gives two different etymologies for the name of Reuben, which textual scholars attribute to different sources—one to the Yahwist and the other to the Elohist;[1] the first explanation given by the Torah is that the name refers to God having witnessed Leah's misery, in regard to her status as the less-favourite of Jacob's wives, implying that the etymology of Reuben is that it derives from raa beonyi, meaning he has seen my misery; the second explanation is that the name refers to Leah's hope that Reuben's birth will make Jacob love her, implying a derivation from yeehabani, meaning he will love me. Another Hebrew phrase to which Reuben is particularly close is ra'a ben, meaning behold, a son, which is how classical rabbinical literature interpreted it, although some of these sources argue that Leah was using the term to make an implied distinction between Reuben and Esau, his uncle.[2][3] Some scholars suspect that the final consonant may originally have been an l (similar to an n in the early Hebrew alphabet),[4] and Josephus rendered the name as Reubel;[4] it is thus possible that Reuben's name is cognate with the arabic term Ra'abil, meaning wolves.[4]"
Thorgerson

#614 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

Mister Yes wrote: Ako od njih 31 nađu jednog pravog a 30 bude čisto ko suza onda je vrijedilo. Jer taj jedan bi nekoga ubio. Spašeni su ljudski životi a 30 osoba je imalo neugodnost da bude uhapšeno i brzo pušteno? Definitivno vrijedilo.
Đesi rezon nisam te prepozno.

Pa cemu obavjestajne agencije, sipa, osa, ovi oni... Kad bi tako policija radila, pa zamisli koliko bi im trebalo da nekoga uhvate.

Ne druze, nemas ti pojma sta baljezgas. Ili imas, ali naravno neces da kazes.

Cuj imalo neugodnost da bude uhapseno. Pa evo ja tebe pitam, imas komsiju srbina, pored njega bosnjak. Uspjeli nekako da sklope suzivot. Sutra odjednom kod komsije bosnjaka upadaju specijalci - kazu terorista covjek. Hopcup, pustaju ga za 2 dana, jebiga pogrijesili nije. Je li mislis da ce onaj komsija Srbin ga isto gledati? Hoce al u qrcu.

Na osnovu cega su oni hapsili ljude. Ne mozes hapsiti ljude samo zato sto su muslimani.
155_mm

#615 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

kad se sabere ovo ponasanje cijelog srpskog korpusa u BiH znaci mediji, politicari, policija i obicni gradjani na socijalnim mrezama nikako se ne moze oteti utisku da je jedan od nacionalni interesa srpskog naroda sto veca mrznja izmedju bosnjaka i srba. mada je glupo govoriti o nekim mrznjama izmedju naroda ali recimo o kriticnoj masi iz jednog naroda. mislim kakvu korist ima srpski narod od toga sto ga bosnjacki narod mrzi. meni to nikako nije logicno. cak ne vidim neku korist za glavni srpski cilj u BiH a to je odcjepljenje.
:? :? :?
mO k3

#616 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by mO k3 »

Mister Yes wrote:smrdim/reis-kavazovic-predvod ... zave-foto/

Ovaj Reis je nešto najbolje što smo mogli dobiti na toj poziciji. Svaka mu je zlatna :thumbup:
nas reis , ne tvoj .... samo da ti to napomenm
Hajvan

#617 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Hajvan »

jebo "zapad"…
jebo "istok"
Shiba

#618 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Shiba »

Slazem se apsolutno. Mudro zbori Reis, svaka mu je na mjestu i uvijek ga rado citam (a srbin sam). Kamo srece da je vise ovako razumnih i odmjerenih ljudi na pozicijama, druge bi nam ptice pjevale.
johnlock071

#619 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

emmir1 wrote: Evo danas sam bio na dzumi i da je govorim koja dzamija da se ne bi neki vehabija otišao raznijet tamo.

Uglavnom efendija kaže i poziva na jedinstvo, kaže da u dzamiju dolaze neki ljudi koji čekaju da oni završe namaz pa da onda oni klanjaju.
Da je neki dan imao problem gdje je morao reagovati.
Šta god činio, nemoj samo reći koja je džamija jer će obavezno neki vehabija otići i raznijet se tamo. Inače to je učestalo ovdje, svakog drugog petka neki vehabija se u nekoj džamiji raznese.
Baš je juče bio dan džamija, na 07.05. datum kada je srušena džamija u BanjaLuci, od strane naravno nekog vehabije koji se raznjeo gore.
johnlock071

#620 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

Kakve reis ima veze sa četnicima?
palermo

#621 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by palermo »

Nažalost, izgleda da nam hodže jedine imaju pameti i hrabrosti.
House

#622 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by House »

Policija šumske se osramotila
GeeTnT

#623 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by GeeTnT »

House wrote:Policija šumske se osramotila
Gledajući slike sa "buka", kako ih privode, moram priznat da mi nije svejedno..osjećaj mučnine u stomaku i bijes (isti onaj osjećaj kada je i nana Fata bila napadnuta), a ne mogu ni zamisliti kako je njima i njihovoj porodici/familiji kad ovo vide (a vidjeli su 100%, možda i uživo).

Možda je neko i imao viziju suživota, ali posle ovoga....hmmm
Trebam te

#624 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Trebam te »

Tacno, krkanski se zaletjeli :izet:

:thumbup:
House

#625 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by House »

GeeTnT wrote:
Gledajući slike sa "buka", kako ihe privode, moram priznat da mi nije svejedno..osjećaj mučnine u stomaku i bijes (isti onaj osjećaj kada je i nana Fata bila napadnuta), a ne mogu ni zamisliti kako je njima i njihovoj porodici/familiji kad ovo vide (a vidjeli su 100%, možda i uživo).

Možda je neko i imao viziju suživota, ali posle ovoga....hmmm

jarane, od 30 ljudi zadržali 8 :-) na kraju će pustiti i ovih osam (nema dokaza)

pazi šta ti kažem
Post Reply