Ko to tamo hapsi?

Post Reply
stakasa

#576 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by stakasa »

hrasno38 wrote:
area51 wrote:Moje je mišljenje da ovo MUP RS-a ne bi radio bez prećutne saglasnosti "zapada".
Sasvim sigurno nakon onoga u Zvorniku da imaju saglasnost a i neki od ove osmorice bar po profilima na FB-u su se ubili za potencijalne buduce teroriste po uzusima zapada. Medjutim ako su ovi potencijalni teroristi onda je potencijalni terorista i svaki cetnik i ako ide globalna borba protiv terorizma onda ima i srpskih bradonja za hapsane i te kako.
Znas i ti da ih nece hapsit, nisu u trendu. Kada ih nisu hapsili 96-e ili 99-e sigurno nece ni sad. Pravde nema, to se vise slabo i sakriva, trebali smo se dosad pomirit s tim
Mister Yes

#577 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

Mohamad Sissoko wrote:Hapšenjem više od 50% stanovnika PC-a bi spasilo mnoge živote u budućnosti
Slažem se. Ne bi bilo zgoreg da policija malo provjeri sve stanovnike ove planete ako je ikako moguće. Teško izvedljivo sa finansijske strane ali u svakom slučaju podržavam da policija što više kontroliše. :thumbup:
Mohamad Sissoko wrote:Ukidanje te tvorevine bi donjelo smiraj na ovim prostorima.
Zašto to misliš? Te tvorevine nije bilo osamdesetih godina pa opet nismo imali smiraj na ovim prostorima u devedesetim godinama. Čak šta više, imali smo rat. Reklo bi se da nije do tvorevine
insomnia78

#578 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by insomnia78 »

Mister Yes wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Hapšenjem više od 50% stanovnika PC-a bi spasilo mnoge živote u budućnosti
Slažem se. Ne bi bilo zgoreg da policija malo provjeri sve stanovnike ove planete ako je ikako moguće. Teško izvedljivo sa finansijske strane ali u svakom slučaju podržavam da policija što više kontroliše. :thumbup:
Mohamad Sissoko wrote:Ukidanje te tvorevine bi donjelo smiraj na ovim prostorima.
Zašto to misliš? Te tvorevine nije bilo osamdesetih godina pa opet nismo imali smiraj na ovim prostorima u devedesetim godinama. Čak šta više, imali smo rat. Reklo bi se da nije do tvorevine
Nije do tvorevine, do njenih je stanovnika
Mister Yes

#579 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

insomnia78 wrote:Nije do tvorevine, do njenih je stanovnika
Bravo. I šta ćemo sa njima? Protjerat, poturčit ili imaš neki drugi plan?
insomnia78

#580 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by insomnia78 »

Mister Yes wrote:
Nista, ko i do sad
Bas nista

PS: oni ce s nama
kritichar

#581 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by kritichar »

Mister Yes wrote:
Ta tvorevina je uvijek bila Bosna, a pošto je vi ne volite, eto vam Srbije
palermo

#582 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
Bošnjački korpus nije jednoglasan po pitanju vehabija i jedan dobar dio Bošnjaka će baš u šutnji videti zaštitu interesa BiH i Bošnjaka. Ja prvi jer vrijeme je da se vehabijama stane u kraj. Jer bez obzira šta pojedini mediji izvještavali, ova akcija policije RS-a je ipak usmjerena protiv vehabija i sumnjivih lica a ne protiv svih Bošnjaka. SAFF i slični mediji će naravno napad na vehabije predstaviti kao napad na Bošnjake a onda će oni koji ćitaju takve medije dalje preko facebooka i društvenih mreža prenjeti paniku i dezinformacije koje će onda prenositi i normalni mediji. Naravno, biće uhapšeni i neki potpuno nevini ljudi ali takvi će brzo biti i pušteni. I mene nekad zaustavi policija ni krivog ni dužnog. Pregleda isprave, pita jesam li šta pio i pusti da gonim dalje. To je normalna stvar. Nisam primjetio da je bilo nekog batinjanja ili bilo kakvog drugog fizičkog nasilja prema uhapšenima. Ne treba od muhe praviti slona. Neka policija radi svoj posao. Ko god smatra da ima osnovu može da ih tuži i ćao. Sve u okviru sistema.
Ovo ti je nategnuta teza i ide u pod one tvoje povremene gezibicije kojima pokušavaš dokazati nebuloze. Ne psotoji dobar dio Bošnjaka koji će u šutnji vidjeti zaštitu interesa Bošnjaka i BiH, ti sam kao pojedinac svakako nisi dobar dio.
Saff se prenosi zato što se nema šta drugo prenijeti. Napisao sam, FTV juće u 12 minuti objavljuje par rečenica o ovoj akciji. Šta onda ljudi mogu čitati i prenositi nego Saff. Nažalost.

I opet se vraćam na našu intelektualnu elitu ili ono što se naziva tako, gdje je očitovanje, Dizdarevića, Kazaza, Durakovića, Filandre i inih (to što sam ovdje nabrojao, ne znači da ih neđšto cijenim, ali bili su glasni dosada) oko ovih događaja. pa jebo ga, ispade da su hodže jedini koji smiju govoriti o ovome. Naravno, poslije će biti naknadne pameti kada sve ode u helać.....
GeeTnT

#583 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by GeeTnT »

kritichar wrote:
Mister Yes wrote:
Ta tvorevina je uvijek bila Bosna, a pošto je vi ne volite, eto vam Srbije
Rijetka je sposobnost kartografa, da ama bas svakom svojom rečenicom, u kontinuitetu, prozvedi "nebuloze".
Toliko je "nadaren" u tome poslu da je gotovo van konkurencije... ni Nemanja mu nije ravan.
bingov buraz

#584 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by bingov buraz »

Mister Yes wrote:Dominantni negativci na temi/forumu:

1. Fahrini ljudi, SBB horde
Provjereni izdajnik i srpski igrač Fahrudin Radončić. Ovdje Fahro ima barem 10 ako ne i 20 ljudi koji aktivno učestvuju na forumu i truju atmosferu. SBB-ovci po zadatku rodila ih majka to jest babo Fahro. Šire defetizam, priče kako ništa u državi ne funcioniše, itd. Prozivaju Bakira da je pička što ne reaguje a njihov lider na RTRS-u liže šupak Srbima :lol: Dovoljno je pročitati današnji Avaz. 90% postova koje ovdje čitamo isto kao da su prepisani iz Avaza. Strahota :lol:

2. Semirovi ljudi, BPS horde
Semir Halilović. Propalica i kompleksaš. Ko zna njegovu priču zna o kakvom se propalitetu radi. Slučajno imam prijatelja čije dijete je išlo sa njim u školu. Semira nikad nije bilo na časovima. Provlačio se kao generalov otac. Sada "ekstremni vjernik" i lažov. Knjigu sam mu pročitao i gotovo na svakoj stranici neka laž. Kompleksi su čudo. Istina je da je njegov otac smjenjen jer je bio ekstremista koji nije mogao prihvatiti podjelu zemlje na entitete i kantone (što je bio jedini način da se zaustavi rat a i normalno je za multietničku zemlju da oni kojih je manje imaju određeni vid autonomije to jest svoje administrativne jedinice). Sve drugo je laž. Sve vehabije koje ja znam (a znam ih puno) su na prošlim izborima glasali za BPS stranku. Stranku puno kriminalaca ali sa imidžom radikalnih patriota. Fuj, fuj, fuj. I ovdje na temi imamo fanove Halilovića koji vjeruju u njihove ublege. Bože ti sačuvaj. Gora grupa od gore pomenutih fahrinih mada manja.

3. Komunjare i militantni ateisti (često i fašisti u smislu da im je država iznad svega pa i interesa ljudi koji u njoj žive)
Ovi su tradicionalno protiv Izetbegovića i bili bi protiv sve da Bakir sere zlato.

4. Dijaspora
O ovima je dovoljno rečeno

5. Bošnjaci iz RS-a koji nikada nisu oprostili Izetbegovićima što je njihov dom ostao u RS-u

6. Ubačeni Srbi i Hrvati koji na forumu tradicionalno šire defetizam i priču kako Bošnjaci nemaju lidera, kako Bošnjaci propadaju itd. Provjereno znam bar dvojicu kojima je ovo gotovo pa životna misija. Da sam Srbin/Hrvat koji mrzi BiH i ja bih pričao takve priče i vodio takav propagandni rat. Nema boljeg oružja od toga da protivnika natjeraš na defetizam i da sumnja u svoje lidere.

7. Propaliteti i nesposobnjakovići koji za sve svoje probleme uvijek krive vlast bez obzira ko je na vlasti.

Naravno, ima i Bošnjaka koji ne spadaju ni u jednu od gore spomenutih kategorija ali su jednostavno glupi i skloni manipulacijama pa ih ovi gore spomenuti sa uspjehom lože. Sve u svemu mrka kapa i jedina je sreća da ipak veći dio naroda nije na forumima da ovo čita. :run:
+ trolovi iz genocidne koji se predstavljaju kao Bosnjaci a kojima je zadatak da zavadjaju sve gore navedene medjusobno.
gurabija78

#585 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by gurabija78 »

bingov buraz wrote:
Mister Yes wrote:Dominantni negativci na temi/forumu:

1. Fahrini ljudi, SBB horde
Provjereni izdajnik i srpski igrač Fahrudin Radončić. Ovdje Fahro ima barem 10 ako ne i 20 ljudi koji aktivno učestvuju na forumu i truju atmosferu. SBB-ovci po zadatku rodila ih majka to jest babo Fahro. Šire defetizam, priče kako ništa u državi ne funcioniše, itd. Prozivaju Bakira da je pička što ne reaguje a njihov lider na RTRS-u liže šupak Srbima :lol: Dovoljno je pročitati današnji Avaz. 90% postova koje ovdje čitamo isto kao da su prepisani iz Avaza. Strahota :lol:

2. Semirovi ljudi, BPS horde
Semir Halilović. Propalica i kompleksaš. Ko zna njegovu priču zna o kakvom se propalitetu radi. Slučajno imam prijatelja čije dijete je išlo sa njim u školu. Semira nikad nije bilo na časovima. Provlačio se kao generalov otac. Sada "ekstremni vjernik" i lažov. Knjigu sam mu pročitao i gotovo na svakoj stranici neka laž. Kompleksi su čudo. Istina je da je njegov otac smjenjen jer je bio ekstremista koji nije mogao prihvatiti podjelu zemlje na entitete i kantone (što je bio jedini način da se zaustavi rat a i normalno je za multietničku zemlju da oni kojih je manje imaju određeni vid autonomije to jest svoje administrativne jedinice). Sve drugo je laž. Sve vehabije koje ja znam (a znam ih puno) su na prošlim izborima glasali za BPS stranku. Stranku puno kriminalaca ali sa imidžom radikalnih patriota. Fuj, fuj, fuj. I ovdje na temi imamo fanove Halilovića koji vjeruju u njihove ublege. Bože ti sačuvaj. Gora grupa od gore pomenutih fahrinih mada manja.

3. Komunjare i militantni ateisti (često i fašisti u smislu da im je država iznad svega pa i interesa ljudi koji u njoj žive)
Ovi su tradicionalno protiv Izetbegovića i bili bi protiv sve da Bakir sere zlato.

4. Dijaspora
O ovima je dovoljno rečeno

5. Bošnjaci iz RS-a koji nikada nisu oprostili Izetbegovićima što je njihov dom ostao u RS-u

6. Ubačeni Srbi i Hrvati koji na forumu tradicionalno šire defetizam i priču kako Bošnjaci nemaju lidera, kako Bošnjaci propadaju itd. Provjereno znam bar dvojicu kojima je ovo gotovo pa životna misija. Da sam Srbin/Hrvat koji mrzi BiH i ja bih pričao takve priče i vodio takav propagandni rat. Nema boljeg oružja od toga da protivnika natjeraš na defetizam i da sumnja u svoje lidere.

7. Propaliteti i nesposobnjakovići koji za sve svoje probleme uvijek krive vlast bez obzira ko je na vlasti.

Naravno, ima i Bošnjaka koji ne spadaju ni u jednu od gore spomenutih kategorija ali su jednostavno glupi i skloni manipulacijama pa ih ovi gore spomenuti sa uspjehom lože. Sve u svemu mrka kapa i jedina je sreća da ipak veći dio naroda nije na forumima da ovo čita. :run:
+ trolovi iz genocidne koji se predstavljaju kao Bosnjaci a kojima je zadatak da zavadjaju sve gore navedene medjusobno.
ma ja, svi su negativci koji diraju u dinastiju... bjez ba.... :run:
m_l

#586 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by m_l »

Mister Yes wrote:
One koji su okrvavili ruke procesuirati. One koji su sutili, a znali za zlocine, npr. ne smeta im Tomasica godinama kraj prozora, preodgojiti, educirati, stalno pricati - ne valja ciniti genocid, ne valja ciniti zlocine, silovanja, masakriranja, zlostavljanja. Nauciti ih da je lijepo reci izvini. Itd. Mozda nekad i postanu ljudi u pravom smislu te rijeci.
asurbanipal

#587 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by asurbanipal »

m_l wrote:
Mister Yes wrote:
One koji su okrvavili ruke procesuirati. One koji su sutili, a znali za zlocine, npr. ne smeta im Tomasica godinama kraj prozora, preodgojiti, educirati, stalno pricati - ne valja ciniti genocid, ne valja ciniti zlocine, silovanja, masakriranja, zlostavljanja. Nauciti ih da je lijepo reci izvini. Itd. Mozda nekad i postanu ljudi u pravom smislu te rijeci.

Bravo :thumbup:
Mister Yes

#588 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

m_l wrote:One koji su sutili, a znali za zlocine, npr. ne smeta im Tomasica godinama kraj prozora, preodgojiti, educirati, stalno pricati - ne valja ciniti genocid, ne valja ciniti zlocine, silovanja, masakriranja, zlostavljanja. Nauciti ih da je lijepo reci izvini. Itd. Mozda nekad i postanu ljudi u pravom smislu te rijeci.
A kako to misliš uraditi?

I šta ćeš sa ostalim koji nisu ništa krivi i isto tako misle da ne valja činiti genocid, ne valja činiti zločine, silovanja itd (većina Srba u RS-u)?
GeeTnT

#589 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by GeeTnT »

Na samom početku edukacije/liječenja važno je dati svakom stanovniku i njegovoj obitelji u eresu što više informacija o tome kako ne valja činiti genocid, zločine, silovanja, masakriranja, zlostavljanja te upoznati ih s mogućnostima liječenja...
kamen spoticanja

#590 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by kamen spoticanja »

area51 wrote:
kamen spoticanja wrote:Murija pretresala bosnjacku djecu u skoli u teslicu... :shock:
Milorade, milorade...pa ti znas da nakon ovoga vise nejma nazad...milorade, milorade
Kakv mozak moraš biti da bi povjerovao u ovo... :roll:
Maj 1992. "Meho, Meho bolan eno ti komsija dusan zakl'o brata"
"De ba ne vjerujem, pa ja dusanu jucer na slavi bio"...
Mister Yes

#591 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

GeeTnT wrote:Na samom početku edukacije/liječenja važno je dati svakom stanovniku i njegovoj obitelji u eresu što više informacija o tome kako ne valja činiti genocid, zločine, silovanja, masakriranja, zlostavljanja te upoznati ih s mogućnostima liječenja...
Većina zna da to sve ne valja ali ne vjeruje da su oni to radili. Pa zato i pitam kako to misliš učiniti? Jasno je da neće vjerovati medijima iz Sarajeva. Jedino da nakako kidnapuješ voditelje na RTRS i BN i da ih hipnotizuješ ili šta već?
area51

#592 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by area51 »

kamen spoticanja wrote:
area51 wrote:
kamen spoticanja wrote:Murija pretresala bosnjacku djecu u skoli u teslicu... :shock:
Milorade, milorade...pa ti znas da nakon ovoga vise nejma nazad...milorade, milorade
Kakv mozak moraš biti da bi povjerovao u ovo... :roll:
Maj 1992. "Meho, Meho bolan eno ti komsija dusan zakl'o brata"
"De ba ne vjerujem, pa ja dusanu jucer na slavi bio"...
Maj 1941...
bingov buraz

#593 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by bingov buraz »

m_l wrote:
Mister Yes wrote:
Srpska politika je bully politika,svaki znak popustanja i kompromisa tumace kao slabost.
area51

#594 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by area51 »

Mohamad Sissoko wrote:
Mister Yes wrote:
kritichar wrote:U prenapuhanoj akciji uhapse 31 osobu
pa zadrže 11
pa onda predlože pritvor za 8 osoba
....
.
znači 3/4 su sigurno čisti ko suza, da su imali diabola u džepu bili bi zatvoreni
a vidjet ćemo šta će biti od ove 1/4
Ako od njih 31 nađu jednog pravog a 30 bude čisto ko suza onda je vrijedilo. Jer taj jedan bi nekoga ubio. Spašeni su ljudski životi a 30 osoba je imalo neugodnost da bude uhapšeno i brzo pušteno? Definitivno vrijedilo.
Hapšenjem više od 50% stanovnika PC-a bi spasilo mnoge živote u budućnosti a mnogi od njih bi bili konačno uhapšeni za ranije zločine. Ukidanje te tvorevine bi donjelo smiraj na ovim prostorima.
Predlažem masovna hapšenja :)
Onda je nakon 2 sv.rata trebalo pohapsiti sve Hrvate i muslimane nakon genocida gdje je stradalo preko 600.000 Srba
Ne valja ti logika
GeeTnT

#595 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by GeeTnT »

Mister Yes wrote:
GeeTnT wrote:Na samom početku edukacije/liječenja važno je dati svakom stanovniku i njegovoj obitelji u eresu što više informacija o tome kako ne valja činiti genocid, zločine, silovanja, masakriranja, zlostavljanja te upoznati ih s mogućnostima liječenja...
Većina zna da to sve ne valja ali ne vjeruje da su oni to radili. Pa zato i pitam kako to misliš učiniti? Jasno je da neće vjerovati medijima iz Sarajeva. Jedino da nakako kidnapuješ voditelje na RTRS i BN i da ih hipnotizuješ ili šta već?
Da je kojim slučajem umjesto povratnika uhapšena i privedena uprava RTRS-a (u ovim pozama kao što je to "buka" pokazala, danas bi priča išla u pozitivnom smjeru.

Naravno, to se neće desiti...bar ne rtrs-u, jer dok je diktator na čelu mogu samo stradati buka, klix...
detroit-mercy

#596 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by detroit-mercy »

Mister Yes wrote:
kritichar wrote:U prenapuhanoj akciji uhapse 31 osobu
pa zadrže 11
pa onda predlože pritvor za 8 osoba
....
.
znači 3/4 su sigurno čisti ko suza, da su imali diabola u džepu bili bi zatvoreni
a vidjet ćemo šta će biti od ove 1/4
Ako od njih 31 nađu jednog pravog a 30 bude čisto ko suza onda je vrijedilo. Jer taj jedan bi nekoga ubio. Spašeni su ljudski životi a 30 osoba je imalo neugodnost da bude uhapšeno i brzo pušteno? Definitivno vrijedilo.
A kako bi bilo da se prvo malo proceslja MUP PCa, da se vidi koliko ubica koji nisu procesuirani radi u njemu :mrgreen: cisto nako reda radi :mrgreen: . Nikad ne znas koliko bi zivota moglo biti spaseno, naravno oni koji nisu okrvavili ruke ce imati malu neugodnost da su malo procesljani a ovi sto treba da odgovaraju na sud :mrgreen: Definitivno je vriedilo :mrgreen: .
detroit-mercy

#597 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by detroit-mercy »

area51 wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Mister Yes wrote:
Hapšenjem više od 50% stanovnika PC-a bi spasilo mnoge živote u budućnosti a mnogi od njih bi bili konačno uhapšeni za ranije zločine. Ukidanje te tvorevine bi donjelo smiraj na ovim prostorima.
Predlažem masovna hapšenja :)
Onda je nakon 2 sv.rata trebalo pohapsiti sve Hrvate i muslimane nakon genocida gdje je stradalo preko 600.000 Srba
Ne valja ti logika
A sta sa Srbima koji pocinise zlocine u I. Bosni :mrgreen: njih nije trebalo dirati ili sta :mrgreen: .
GeeTnT

#598 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by GeeTnT »

Kada bi u MUP-u eresa bilo uhapšena 31 osoba...sumnjam da bi našli i jednog da je ko "suza"....
Last edited by GeeTnT on 08/05/2015 15:32, edited 1 time in total.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#599 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by enko 1964 »

area51 wrote: Onda je nakon 2 sv.rata trebalo pohapsiti sve Hrvate i muslimane nakon genocida gdje je stradalo preko 600.000 Srba
Ne valja ti logika
Baš sve? Možda ih je bilo bolje pobiti?
Last edited by enko 1964 on 08/05/2015 15:35, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#600 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Suma sumarum, od 30 uhapšenih zadržano 11 pa danas predložen pritvor za samo 8. Od ovih osam vrlo teško i nategnuto će im dokazati terorizam, možda dobiju prekršajne prijave za nedozvoljeno držanje lovačkog oružija i municije. Dakle toliko resursa potrošeno samo za zastrašivanje. :-) Zbog kile mesa zaklaše kravu.

Sa druge strane ovom akcijom su pravim teroristima samo napravili medvjeđu uslugu jer će pravi teoriristi biti sada na oprezu a policijske agencije u BiH izgubile faktor iznenađenja. :roll: :(
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/05/2015 15:37, edited 1 time in total.
Post Reply