Ko smo mi ?

Skljoco

Post by Skljoco »

rei wrote:dobro je makar kad smo u prilici da postavljamo to pitanje
jer su htjeli da nas istrijebe :D
Postoji i pitanje Koga Nas ?
buhtelj

Post by buhtelj »

Nemam nisto protiv pokojnog Alije Izetbegovice....ali da se sada trenutno odlucuje o zivotnoj karijeri bi mu savjetovao da to ne bude politka....IPAK NISMO SVI ZA SVE....,i ako nekada imas dobre namjere , zivotna realnost je druga..... Zahvaljuci njegovoj "mudrosti" i "sposobnosti" se dogodilo to sto se dogodilo u burnim 90im u BIH.
Settler

Post by Settler »

buhtelj wrote:Nemam nisto protiv pokojnog Alije Izetbegovice....ali da se sada trenutno odlucuje o zivotnoj karijeri bi mu savjetovao da to ne bude politka....IPAK NISMO SVI ZA SVE....,i ako nekada imas dobre namjere , zivotna realnost je druga..... Zahvaljuci njegovoj "mudrosti" i "sposobnosti" se dogodilo to sto se dogodilo u burnim 90im u BIH.
Slažem se, mogli smo tako mirno da živimo u Slobinoj Jugoslaviji. U kojem si ti krtičnjaku proveo zadnjih 15 godina majke ti ga? :D :zzzz:
revolver amidza

Post by revolver amidza »

umro je mostar wrote:stoka :D
hej mostarac slažem se za tebe!
reaktor

Post by reaktor »

buhtelj wrote:Nemam nisto protiv pokojnog Alije Izetbegovice....ali da se sada trenutno odlucuje o zivotnoj karijeri bi mu savjetovao da to ne bude politka....IPAK NISMO SVI ZA SVE....,i ako nekada imas dobre namjere , zivotna realnost je druga..... Zahvaljuci njegovoj "mudrosti" i "sposobnosti" se dogodilo to sto se dogodilo u burnim 90im u BIH.
jao buhtelj... ti mislis da je alija kriv za genocid nad bosnjacima... koja pamet...
fakat, i jevreji su krivi sto ih je hitler potamanio u WWII... da su bili pametniji mogli su na vrijeme organizirati odbranu i odbarniti se od shvaba :-)
Uh

Post by Uh »

Drug_Tito wrote:Image

Ko smo mi?

Mi smo niko i nista, mi smo umisljeni ljudi,(ostalo od komunizma)
Niko nas ne je ,,,,,za suhu sljivu, a mi mislimo da smo vazni za cjeli svjet.
Mi smo ovce, uvjek gledamo da nam neko nesto dadne.
Fair Life

#57 Re: Ko smo mi ?

Post by Fair Life »

plavi9 wrote:(...)
Ko smo mi ????
Bolje je upitati... ko je reis????
plavi9

#58 Re: Ko smo mi ?

Post by plavi9 »

Fair Life wrote:
plavi9 wrote:(...)
Ko smo mi ????
Bolje je upitati... ko je reis????
Ko je reis/
Jednostavno..trebao bi biti
...prestavnik vjernika Muslimana u Bosni...
ali nije on je ....
prestavnik stranke SDA Bosni..
digger

#59 Re: Mi dobro znamo ko smo

Post by digger »

basicman wrote:reis je bio u pravu u njegovoj hudbi. Ako se nekome ne svidja sto je islam najrasprostranjenija religija u bosni i hercgovini, vrata su mu sirom otvorena da trazi sebi drugu drzavu...
Negdje prije cetrdesatak godina, sjedilo drustvo u Evropi medju kojima je bio i jedan stariji recenzent iz "Oslobodjenja" (slucajno, musliman) koji je dosta otvoreno kritikovao politicare i partijske karijeriste. U jednom momentu, jednom od drustva kao prekipi i odrza mu ljutit govor kako on nije u pravu, te ovo, te ono.
Pita ga stari:"Odakle znas?"
Ovaj odgovara: "Znam jer ja sam se borio za ovu zemlju."
Na to ce stari: "U redu, pravo je. Molim te, sutra zorom zagradi zicom to sto si licno oslobodio. A sad se goni u PM."
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Halo ljudi pa sta je s vama? Kao prvo najveci covjek u ovoj je bio i zauvijek ostace nas vjeciti predsjednik rahmetli ALIJA IZETBEGOVIC,kao drugo mi BOSNJACI smo daleko najkulturniji narod od naroda koji zive ovdje(to se pokazalo kroz historiju).
Jasho

Post by Jasho »

Reis Cerić je veliki ratni profiter i kriminalac i veliki naconalista i fašista. Za boli me šta on laprda! Da se ja pitam on bi meni robijao u zatvoru, a prije robije bi morao da vrati sve pare koje je pokrao!
Toozla

Post by Toozla »

BošnjakTZ wrote:nas vjeciti predsjednik rahmetli ALIJA IZETBEGOVIC
....zivjeli pali borci...... :-) :D :-)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Jasho wrote:Reis Cerić je veliki ratni profiter i kriminalac i veliki naconalista i fašista. Za boli me šta on laprda! Da se ja pitam on bi meni robijao u zatvoru, a prije robije bi morao da vrati sve pare koje je pokrao!
:thumbup:
No_Comment

Post by No_Comment »

PITARKA_SA wrote:
Jasho wrote:Reis Cerić je veliki ratni profiter i kriminalac i veliki naconalista i fašista. Za boli me šta on laprda! Da se ja pitam on bi meni robijao u zatvoru, a prije robije bi morao da vrati sve pare koje je pokrao!
:thumbup:

Uh uh shto se neko raspuco... :shock: :roll: :D
digger

#65 Re: Da ti pojasnim neke stvari

Post by digger »

basicman wrote:OPET ODGOVOR PLAVOM
Izgleda da si potvrdio ko si.
Pod broj jedan, odgovaras mi sa nekim tekstovima o tihicu, a o njemu nismo ni polemisali. To dakle potvrduje da ne znas gdje udaras i da si kompletno zbunjen. Pod broj dva govoris da neces da psujes , a onda opet psujes. Kao trece, ponovljas kao papagaj. Ja sam bio prvi koji ti je rekao da vrijedas jer nemas vise argumenata, a ti mi onda to isto pises, da ja vrijedam jer nemam argumenata. jarane ti si jedan glupi papagaj, koji ne samo da je neobrazovan, nego jos i nekreativin i glup. Uz to sve si jos ogroman papak koji nema veze sa sarajevom. Ljudi iz sarajeva ne bi rekli kao ti da nemam "dva razreda mejtefa" , nego bi rekli da nemam dva razreda mekteba idiote moj glupi. Dakle koliko god ti to silno zelis da sakrijes da si papak i seljacina , to ti ne uspijeva.
A posto ne prestajes da vrijedas , da ti kazem dvije lahke.
Bolje bi bilo da te je tvoj otac idrkao, nego da je napravio takvog kretena kao tebe.
Svima je veoma drago da imas vise od dvije godine mejtefa ili... whatever.

Ali ne bi bilo lose da pocnes da upotrebljavas rijeci koje nesto znace a nisu vulgarne i uvredljive? Narod ovdje to ne cijeni niti prihvata.
plavi9

#66 Re: Da ti pojasnim neke stvari

Post by plavi9 »

digger wrote:
basicman wrote:OPET ODGOVOR PLAVOM
Izgleda da si potvrdio ko si.
Pod broj jedan, odgovaras mi sa nekim tekstovima o tihicu, a o njemu nismo ni polemisali. To dakle potvrduje da ne znas gdje udaras i da si kompletno zbunjen. Pod broj dva govoris da neces da psujes , a onda opet psujes. Kao trece, ponovljas kao papagaj. Ja sam bio prvi koji ti je rekao da vrijedas jer nemas vise argumenata, a ti mi onda to isto pises, da ja vrijedam jer nemam argumenata. jarane ti si jedan glupi papagaj, koji ne samo da je neobrazovan, nego jos i nekreativin i glup. Uz to sve si jos ogroman papak koji nema veze sa sarajevom. Ljudi iz sarajeva ne bi rekli kao ti da nemam "dva razreda mejtefa" , nego bi rekli da nemam dva razreda mekteba idiote moj glupi. Dakle koliko god ti to silno zelis da sakrijes da si papak i seljacina , to ti ne uspijeva.
A posto ne prestajes da vrijedas , da ti kazem dvije lahke.
Bolje bi bilo da te je tvoj otac idrkao, nego da je napravio takvog kretena kao tebe.
Svima je veoma drago da imas vise od dvije godine mejtefa ili... whatever.

Ali ne bi bilo lose da pocnes da upotrebljavas rijeci koje nesto znace a nisu vulgarne i uvredljive? Narod ovdje to ne cijeni niti prihvata.
Sto te iznenaduje ovo od njega..
koga prestavlja i ko mu je idol nista bolje ne mozes ni ocekivati..
naj noviji biser....
"Na svečanosti, održanoj u Sportskom centru "Ušće" povodom otvaranja Careve džamije, reisu-l-ulema Mustafa Cerić je rekao "da Bošnjaci imaju drinski traumatični sindrom jer pamte strah i užas, a taj sindrom se može liječiti jedino otvaranjem džamija".
Moramo imati sindrom kad imamo ovakvog vjerskog vodu...
bihsex

Post by bihsex »

Pa znase ko smo mi pa mi smo BOSANCI i HERCEGOVCI ( MUSLIMANI,PREVOSLAVCI,KATOLICI I JEVREJI )
plavi9

Post by plavi9 »

bihsex wrote:Pa znase ko smo mi pa mi smo BOSANCI i HERCEGOVCI ( MUSLIMANI,PREVOSLAVCI,KATOLICI I JEVREJI[/color)

“Mi smo muslimani, Bošnjaci, Bosanci i Evropljan]

No, reis je i u panislamskim brigama: “Ja sam došao u Plav da kažem vama i svima muslimanima Balkana da se držimo zajedno za Allahovo uže i da se ne dijelimo ni po kakvoj nacionalnosti i državnoj granici.”

reis je za Evropu, ali pod njegovim uvjetima: “Ukoliko Evropa Bošnjacima ne osigura pravo na život, vjeru, slobodu (...)
Međutim, mi nećemo ni nacionalnu ni islamsku državu u Evropi i na Balkanu.

A sta hocemo?
nebi

Post by nebi »

reis boluje od jednog bosanskog kompleksa,naime,pokusava da bude svima dobar.pred zapadnim kjafirima prica o demokratiji i sekularnoj drzavi,sandzama obecava bosanski pasos,bosnjacima cjelovitu&jedinstvenu,
arapima dobru pokrivenost dzamijama....nekako ne ide sve to zajedno.
danas

Post by danas »

nebi wrote:reis boluje od jednog bosanskog kompleksa,naime,pokusava da bude svima dobar.pred zapadnim kjafirima prica o demokratiji i sekularnoj drzavi,sandzama obecava bosanski pasos,bosnjacima cjelovitu&jedinstvenu,
ovo si potrefio i opisao tacno kako jeste... potpisujem!
plavi9

Post by plavi9 »

danas wrote:
nebi wrote:reis boluje od jednog bosanskog kompleksa,naime,pokusava da bude svima dobar.pred zapadnim kjafirima prica o demokratiji i sekularnoj drzavi,sandzama obecava bosanski pasos,bosnjacima cjelovitu&jedinstvenu,
ovo si potrefio i opisao tacno kako jeste... potpisujem!
Podsjeca me ovo na nezrelu , neodredenu politiku...koju je vodio rahmetli presidente..i nije znao kome da se prikloni...i na koju kartu da zaigra...cinjenica da SDA politicari i njihov vjerski voda nisu spremni povesti Muslimanski narod u Bosni u mirnu luku..u normalan zivot dostojan covjeka.. strah.. nepovjerenje.. bjeda ... neznanje.. lopovluk..ehh..da ne nabrajam dalje..haraju nasom zemljom..a narod????...on polahko ide izvan granica Bosne..i trazi nesto sto mu nikad ova vlast nece moci ponuditi...a mozda oni to tako i hoce....idite sirom svjeta i sirite propagandu..a mi cemo ovdje kupiti kajmak..
Vlada SAD-a:"Jednaka prilika za sve - 50.000 ljudi ce dobiti Zeleni karton"
Ne znam zasto ovo "Zeleni " velikim slovom...da nece i SAD-e postati SDA
ali1

Post by ali1 »

Sramota je to sto ruzno govorite na poglavara Islamske zajednice,

Da li ste culi ikada ruzne rijecu o PAPI koje upucuju krscani, NE, oni postuju svog vjerskog vodu!

Nije u pitanju samo dzihad, naprotiv nego obrnuti, zeli se reci i da su muslimani branili Bosnu, a naravno i ostali

Svako ima pravo na svoje vjerovanje, ali nicije ne smije podcjenjivati!
plavi9

Post by plavi9 »

ali1 wrote:Sramota je to sto ruzno govorite na poglavara Islamske zajednice,

Da li ste culi ikada ruzne rijecu o PAPI koje upucuju krscani, NE, oni postuju svog vjerskog vodu!

Nije u pitanju samo dzihad, naprotiv nego obrnuti, zeli se reci i da su muslimani branili Bosnu, a naravno i ostali

Svako ima pravo na svoje vjerovanje, ali nicije ne smije podcjenjivati!
Znaci po tvom Ali sad ne smijemo pricati ni o imamu iz Jezeraca kraj Bosanske Krupe..a to sto je zlostavljao curice..pa prestavnik je Islamske zajednice , zar ne?
MirkoX69

#74 Hodže i popovi - najveći lopovi (bosanska)

Post by MirkoX69 »

ali1 wrote:Sramota je to sto ruzno govorite na poglavara Islamske zajednice,

Pokojni papa je umro HIV pozitivan, a ovaj sadašnji se borio u Hitlerovoj vojsci :D Je l' ti sad malo lakše? :-)
A mog'o bih ti reć' i onu bosansku "Hodže i popovi - najgori lopovi", al' neću jer mere bit' i da bi se naljutio zbog hodža :roll:
Settler

Post by Settler »

Za ovo drugo znam, otkud ti prvi podatak?
Post Reply