Ko Nas čuva???
-
veker
#26 Re: Ko Nas čuva???
Déjà vu
Nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao a muslimanski narod možda u nestanak. "Radovan Karadžić, oktobar 1991.
Samo Vi šetajte, rata neće biti. Za rat je potrebno dvoje.“, Alija Izetbegović, Ferhadija, april 1992.
“Nijedna nezasivna i suverena Bosna ne vrijedi žrtava” ... Sulejman Tihić TV NS 1992.
Arogancija bosanskih muslimana u političkom smislu je u toj mjeri izražena prema Srbima i Hrvatima da nitko ozbiljan ovdje ne vjeruje u mogućnost opstanka BiH... Milorad Dodik decembar 2011.
Mi svakome pružamo ruku u ovoj zemlji, da se konačno naprave normalni odnosi u njoj, da se okrenemo budućnosti... Bakir Izetbegović decembar 2011.
Nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao a muslimanski narod možda u nestanak. "Radovan Karadžić, oktobar 1991.
Samo Vi šetajte, rata neće biti. Za rat je potrebno dvoje.“, Alija Izetbegović, Ferhadija, april 1992.
“Nijedna nezasivna i suverena Bosna ne vrijedi žrtava” ... Sulejman Tihić TV NS 1992.
Arogancija bosanskih muslimana u političkom smislu je u toj mjeri izražena prema Srbima i Hrvatima da nitko ozbiljan ovdje ne vjeruje u mogućnost opstanka BiH... Milorad Dodik decembar 2011.
Mi svakome pružamo ruku u ovoj zemlji, da se konačno naprave normalni odnosi u njoj, da se okrenemo budućnosti... Bakir Izetbegović decembar 2011.
- heckler
#27 Re: Ko Nas čuva???
prljavi Hare wrote:Crna je bila već obradom prethodnog vlasnika kojemu više nije trebala,što se glave tiče..nigdje bez šljema!heckler wrote:sekiracija wrote: Nemoj zaboravit da ga ofarbas u crno one to isto vole
Ha levata, jeftinije vam je rambo traku zavezati oko glave, a isti efekat
Kupujmo domace
http://www.unisgroup.ba/#/protective%20equipment/
-
kv99
#28 Re: Ko Nas čuva???
Niti nas čuva Amerika, EU, UN, OHR, Djeda Mraz več lijepi strah. Dok je straha biče i mira. Uvijek se sjetim snimka nekog četnika iz bolnice kako se jada na one koji su pobjegli u Smrdiju: "pobjegli su sada kada se počelo ginuti a na početku su isli kao na svadbu , malo pucaju , malo piju, tada je bilo bez rizika ali sve dok se nije počelo ginuti, tada su pobjegli ". Lijepi strah i ništa drugo.bogoljub wrote: Volio bih dakle da na ovoj temi razmijenimo mišljenja o tome kako nas neko et štiti,
Last edited by kv99 on 17/12/2011 22:02, edited 1 time in total.
-
MirtolaDas
#29 Re: Ko Nas čuva???
NVZ nas cuva
Sve sto citamo i vidimo trenutno u medijima i oko sebe je zadnji izdah proslog rezima.
Sve sto citamo i vidimo trenutno u medijima i oko sebe je zadnji izdah proslog rezima.
-
Hodidid
#30 Re: Ko Nas čuva???
Osim toga izasli su sa izjavom nakon sto su dobili zeleno svjetlo tamo gdje ga treba dobiti.popajic wrote:Tihi je bio ozbiljan jer je bio prinudjen "odbrusiti" preCedniku , onom istom za kojeg tvrdi da je jako dobar covjek.@bogoljub
Ovi iz sda večeras su itekako bili ozbiljnih faca pred kamerama, zabrinuti nekako. ''Odbrusili'' su Dodiku reklo bi se ali, nažalost u suštini po meni činimi se da je to krajnji napor nemoćnosti!
Na prvim narednim kafanskim dogovorima mu ne gine ublazavanje tih svojih "ispada"![]()
A sto se cuvanja tice - prije osnivanja NVZ stranke bio sam pomalo zabrinut.Vise ne![]()
Uz NVZ mirno spavam , sto bih svima toplo preporucio
-
Hodidid
#31 Re: Ko Nas čuva???
Sjecam se i ja jednog, ne znam je li isti, sa Pala. Lezi momak u bolnici tesko ranjen i pita ga reporter kako je. Veli momak evo vidis kako je. U pocetku smo isli s pjesmom na usnama a onda se pocelo ginuti.kv99 wrote:Niti nas čuva Amerika, EU, UN, OHR, Djeda Mraz več lijepi strah. Dok je straha biče i mira. Uvijek se sjetim snimka nekog četnika iz bolnice kako se jada na one koji su pobjegli u Smrdiju: "pobjegli su sada kada se počelo ginuti a na početku su isli kao na svadbu , malo pucaju , malo piju, tada je bilo bez rizika ali sve dok se nije počelo ginuti, tada su pobjegli ". Lijepi strah i ništa drugo.bogoljub wrote: Volio bih dakle da na ovoj temi razmijenimo mišljenja o tome kako nas neko et štiti,
- heckler
#32 Re: Ko Nas čuva???
Jes to je fakat zajeban tal. Ratujes, a mozes jebote i zaginuti. Ko je to jos vidio. Daleko je ugodnije kad ti se ovce same podasteru na klanje.Hodidid wrote:Sjecam se i ja jednog, ne znam je li isti, sa Pala. Lezi momak u bolnici tesko ranjen i pita ga reporter kako je. Veli momak evo vidis kako je. U pocetku smo isli s pjesmom na usnama a onda se pocelo ginuti.kv99 wrote:Niti nas čuva Amerika, EU, UN, OHR, Djeda Mraz več lijepi strah. Dok je straha biče i mira. Uvijek se sjetim snimka nekog četnika iz bolnice kako se jada na one koji su pobjegli u Smrdiju: "pobjegli su sada kada se počelo ginuti a na početku su isli kao na svadbu , malo pucaju , malo piju, tada je bilo bez rizika ali sve dok se nije počelo ginuti, tada su pobjegli ". Lijepi strah i ništa drugo.bogoljub wrote: Volio bih dakle da na ovoj temi razmijenimo mišljenja o tome kako nas neko et štiti,
- Pasiflora
#33 Re: Ko Nas čuva???
Smijali smo se kretenima i '92 pa vidi gdje nas je to dovelo. Meni vec odavno nista od ovoga nije zabavno - plasi me.prljavi Hare wrote: PreCednik je dobar za sprdanje,mene niko ne nasmije kao on a oni oni koji ozbiljno shvataju njegove
budalaštine imaju problem,preCednika da nema trebalo bi ga izmisliti a lik radi lavovski posao za BiH,samo
što će se to tek kasnije vidjeti i istorija će to znati cijeniti.Njegove budalaštine ničim nisu potkrijepljene,
ovu igru velikosrbi gube svakako,ako se uhvate sablje onda sabljom,ako ne onda demografija,iseljavanje i
vrijeme će učiniti svoje a ovdje će ostati da žive ljudi koji zaista vole ovu zemlju i koji ne bi onoga
drugačijeg koji živi zajedno sa njima preventivno likvidirali i još o tome guslali poslije.
Zna ovo sve i preCednik a i štab u Mordoru,pa je zato intenziviran rad šumskog cirkusa u zadnje vrijeme,
zvanog republika crpCka!
A slazem se sa onim sto je gore neko rekao - preCednik dobija previse medijske paznje.
- heckler
#34 Re: Ko Nas čuva???
Pasiflora wrote:Smijali smo se kretenima i '92 pa vidi gdje nas je to dovelo. Meni vec odavno nista od ovoga nije zabavno - plasi me.prljavi Hare wrote: PreCednik je dobar za sprdanje,mene niko ne nasmije kao on a oni oni koji ozbiljno shvataju njegove
budalaštine imaju problem,preCednika da nema trebalo bi ga izmisliti a lik radi lavovski posao za BiH,samo
što će se to tek kasnije vidjeti i istorija će to znati cijeniti.Njegove budalaštine ničim nisu potkrijepljene,
ovu igru velikosrbi gube svakako,ako se uhvate sablje onda sabljom,ako ne onda demografija,iseljavanje i
vrijeme će učiniti svoje a ovdje će ostati da žive ljudi koji zaista vole ovu zemlju i koji ne bi onoga
drugačijeg koji živi zajedno sa njima preventivno likvidirali i još o tome guslali poslije.
Zna ovo sve i preCednik a i štab u Mordoru,pa je zato intenziviran rad šumskog cirkusa u zadnje vrijeme,
zvanog republika crpCka!
A slazem se sa onim sto je gore neko rekao - preCednik dobija previse medijske paznje.
Ne samo preCednik nego svaka psihopata koja nesto protiv drzave ruje dobija neogranicen medijski prostor kod nas. Oslobodjenje juce u potpunosti prenosi ratnohuskacki tekst Nine Raspudica iz cista mira. Ponekad se pitam ciji su ovo mediji uopste. Svakodnevno nas bombarduju ustaskom i cetnickom propagandom.
- heckler
#35 Re: Ko Nas čuva???
Izmedju te izjave i danas je 4 godine rata i uspjesna odbrana opstanka BiH nasuprot daleko nadmocnijem neprijatelju nakon cega se dijametralno suprotno balans promjenio.Religious Fantastic wrote:I ja sam ovo mislio za Jugoslaviju do 1992. A što se tiče amera, Bush stariji je negdje 1991 izjavio kako SAD snažno podupiru opstanak Jugoslavije, dok su te iste SAD iza scene uradili ama bas sve potrebno da se ta ista zemlja raspadne u krvi._Sarajka wrote:BiH je neunistiva, i ma kako neki zeljeli njenu propast ona se nece dogoditi.Izjave lidera Sda poslale su nejasnu poruku a Tihic mi je vise izgledao zabrinuto nego odlučno.No eto makar neki pomak i ta njihova osuda. O Dodiku se previše i priča i piše.Dnevna stampa je svakodnevno puna njegovih izjava, internet portali takodje.Nisu mi jasni razlozi te medijske opcinjenosti njegovom licnoscu.Čovjek je bahat, umisljen i bezobrazan.Uz sve to negativno nabrojano mi mu još dajemo i besplatnu reklamu i nadugacko i nasiroko raspravljmo o njegovim izjavama.Čemu to ?
Dajući mu toliku medijsku pozornost i baveci se njegovim izjavama, on u očima velikosrpske politike ispada heroj, koji se bori za opstanak, a naše političke elite blijede sjenke doticnog gospodina.
Sto se tiče Mz i USA njihove reakcije su Takodje preblage i neucinkovite zadnjih godinu dana.
-
cucamonga
#36 Re: Ko Nas čuva???
joj bilo bi svadje ko ce pucat na ovoj bateriji orkana
nego je l radi ovaj Unis i ove kamione ili samo galeriju sa bacacem
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#37 Re: Ko Nas čuva???
Ne trebaju kamioni uopšte,zatreba li,nosaćemo ih!cucamonga wrote:joj bilo bi svadje ko ce pucat na ovoj bateriji orkana![]()
![]()
P.S.Sa mnom u jedinici bio je jedan mrgan koji je na ramenu nosao PAM 12,7 ko' perce da nosiš,onakvih
pet-šest Konana ponijeće "Orkan" sve sa kamionom!
-
cucamonga
#38 Re: Ko Nas čuva???
prljavi Hare wrote:Ne trebaju kamioni uopšte,zatreba li,nosaćemo ih!cucamonga wrote:joj bilo bi svadje ko ce pucat na ovoj bateriji orkana![]()
![]()
nego je l radi ovaj Unis i ove kamione ili samo galeriju sa bacacem![]()
P.S.Sa mnom u jedinici bio je jedan mrgan koji je na ramenu nosao PAM 12,7 ko' perce da nosiš,onakvih
pet-šest Konana ponijeće "Orkan" sve sa kamionom!
joj jednom sam gled'o snimak iz libije namontirala gospoda pobunjenici i borci za demokratiju VBR na šasiju od pikapa cim je prvi red opalio, odvalise rakete šasiju ko ćunu
- mO k3
#39 Re: Ko Nas čuva???
koje paralele...veker wrote:Déjà vu
Samo, nema vise takozvane JNA...
- mO k3
#40 Re: Ko Nas čuva???
Kako posluje namjenska indusrija?? imali izvoza?Religious Fantastic wrote:Dobro uradjena stranica, ali bez uvrede...DOMACHA PROIZVODNJA![]()
![]()
(sjetite se Josipa Pejakovica u epizodi Fadil Stihl)
- sinuhe
#41 Re: Ko Nas čuva???
Pa niko, kao i uvijek. Alija se u po rata Tudjamanu obracao sa predsjednice a ovaj njemu sa Alija.
- prljavi Hare
#42 Re: Ko Nas čuva???
Boga pitaj gdje je to završilo?cucamonga wrote:
![]()
![]()
joj jednom sam gled'o snimak iz libije namontirala gospoda pobunjenici i borci za demokratiju VBR na šasiju od pikapa cim je prvi red opalio, odvalise rakete šasiju ko ćunu![]()
![]()
![]()
a o preciznosti da ne pricam njise se i šasija i kamioncic pa je tolerancija bila tu negdje gore dole vise hiljada posto
![]()
skica istoga a on pokazuje na glavu,kao zapamptio je on!
Na pitanje šta ćemo mi ostali ako on pogine,kaže da o tome nije razmišljao a ako i pogine,zaboli ga ona
stvar šta će biti sa nama!
- prljavi Hare
#43 Re: Ko Nas čuva???
Ženski Dr.Med wrote:Kako posluje namjenska indusrija?? imali izvoza?Religious Fantastic wrote:Dobro uradjena stranica, ali bez uvrede...DOMACHA PROIZVODNJA![]()
![]()
(sjetite se Josipa Pejakovica u epizodi Fadil Stihl)
Naravno!Stalno!Nedavno se poklonilo 88 haubica Afganistanu,na svečanosti je bio i USA ambasador.
Ima se,može se!
-
cucamonga
#44 Re: Ko Nas čuva???
prljavi Hare wrote:Boga pitaj gdje je to završilo?cucamonga wrote:
![]()
![]()
joj jednom sam gled'o snimak iz libije namontirala gospoda pobunjenici i borci za demokratiju VBR na šasiju od pikapa cim je prvi red opalio, odvalise rakete šasiju ko ćunu![]()
![]()
![]()
a o preciznosti da ne pricam njise se i šasija i kamioncic pa je tolerancija bila tu negdje gore dole vise hiljada posto
![]()
Bilo je i kod nas raznih delegata,lik posije minsko polje,pitaš ga gdje mu je
skica istoga a on pokazuje na glavu,kao zapamptio je on!![]()
![]()
![]()
Na pitanje šta ćemo mi ostali ako on pogine,kaže da o tome nije razmišljao a ako i pogine,zaboli ga ona
stvar šta će biti sa nama!
-
Jingo
#45 Re: Ko Nas čuva???
Tihi (Gargamel od milja) fol odbrusi guznom haveru Dodiku, i kaže možete iznijet zemlje koliko blata na cipelama, a sljedeća vijest je da komandant nema para za operaciju i da mora raja da skupi, pa kako ih nije sramota... ko opet da ide da brani ovu zemlju, za kime???
-
cucamonga
#46 Re: Ko Nas čuva???
radi mrtvih - za zive me odavno boliJingo wrote:Tihi (Gargamel od milja) fol odbrusi guznom haveru Dodiku, i kaže možete iznijet zemlje koliko blata na cipelama, a sljedeća vijest je da komandant nema para za operaciju i da mora raja da skupi, pa kako ih nije sramota... ko opet da ide da brani ovu zemlju, za kime???
- madner
#47 Re: Ko Nas čuva???
Kristalna kugla kaze da je pravo vrijeme da se pomogne domacoj namjenskoj industriji. Mogla bi federacija kupiti par stvari 
-
cucamonga
#48 Re: Ko Nas čuva???
jez da si slab jebaĆ al si jak patriota nema stamadner wrote:Kristalna kugla kaze da je pravo vrijeme da se pomogne domacoj namjenskoj industriji. Mogla bi federacija kupiti par stvari
-
kv99
#49 Re: Ko Nas čuva???
Odavno je bilo ali i ja mislim da je bio sa Pala i tako je opisivao: "pjesma ko na svadbu a sada kada se gine tada su pobjegli". Mislile lole da će se čitavo vrijeme drzati glave na panju bez ikakvog rizika za njih ali kada su i njihove počele padati...radi guza ko meduza. Zato nas čuva lijepi strah, prvo Bog pa onda lijepi strah ali i dragi Bog kaze da se uradi sve što se moze sam a ostatak je do Njega. Sve dok budu mislili da mogu i oni da ginu a ne samo da ubijaju ako opet krenu ovdje će biti mira ma koliko im ono njihovo pašče lajao.Hodidid wrote:Sjecam se i ja jednog, ne znam je li isti, sa Pala. Lezi momak u bolnici tesko ranjen i pita ga reporter kako je. Veli momak evo vidis kako je. U pocetku smo isli s pjesmom na usnama a onda se pocelo ginuti.kv99 wrote:Niti nas čuva Amerika, EU, UN, OHR, Djeda Mraz več lijepi strah. Dok je straha biče i mira. Uvijek se sjetim snimka nekog četnika iz bolnice kako se jada na one koji su pobjegli u Smrdiju: "pobjegli su sada kada se počelo ginuti a na početku su isli kao na svadbu , malo pucaju , malo piju, tada je bilo bez rizika ali sve dok se nije počelo ginuti, tada su pobjegli ". Lijepi strah i ništa drugo.bogoljub wrote: Volio bih dakle da na ovoj temi razmijenimo mišljenja o tome kako nas neko et štiti,
-
155_mm
#50 Re: Ko Nas čuva???
odlicno pitanje!
ja mislim da nas najvise cuva nesposobnost onih koji imaju cilj da nas uniste. a najmanje nasa sposobnost da se sami cuvamo. a izmedju te dvije stvari je mnogo toga sto nas jos cuva.
najveci primjer nase nesposobnosti je namjenska industrija. jednostavno od kraja rata ta grana industrije prezivljava i bila je vec nekoliko puta pred gasenjem. iako se i prije rata najvise izvozilo u arapske zemlje nasom nesposobnoscu nismo uspijeli da se vratimo na ta "bratska" trzista. iskoristenost kapaciteta jadnih 10%.
zamislite situaciju da namjenska industrija zaposljava 8000 - 10000 radnika i ima izvoz godisnje nekih 300-400 mio. dolara. tesko zamisliti koja bi to bila tezina argumenta za probosanske snage. a znate sta je najgore? to uopce nije nemoguce.
nemojmo se zavaravati da se i danas u nekim uticajnim krugovima u susjedstvu prave analize kako da se u bosni ponovo pokusa sa onim sta nije uspijelo 1992. ubjedjen sam da je namjenska industrija najveci trn u oku tim analiticarima. cak veci i od samih OS BiH.
proizvodnja u tvornicama namjenske industrije je u potpunosti pod kontrolom sarajeva znaci nema veta, nema entiteskog glasanja i opet stanje ovako jadno.
ja mislim da nas najvise cuva nesposobnost onih koji imaju cilj da nas uniste. a najmanje nasa sposobnost da se sami cuvamo. a izmedju te dvije stvari je mnogo toga sto nas jos cuva.
najveci primjer nase nesposobnosti je namjenska industrija. jednostavno od kraja rata ta grana industrije prezivljava i bila je vec nekoliko puta pred gasenjem. iako se i prije rata najvise izvozilo u arapske zemlje nasom nesposobnoscu nismo uspijeli da se vratimo na ta "bratska" trzista. iskoristenost kapaciteta jadnih 10%.
zamislite situaciju da namjenska industrija zaposljava 8000 - 10000 radnika i ima izvoz godisnje nekih 300-400 mio. dolara. tesko zamisliti koja bi to bila tezina argumenta za probosanske snage. a znate sta je najgore? to uopce nije nemoguce.
nemojmo se zavaravati da se i danas u nekim uticajnim krugovima u susjedstvu prave analize kako da se u bosni ponovo pokusa sa onim sta nije uspijelo 1992. ubjedjen sam da je namjenska industrija najveci trn u oku tim analiticarima. cak veci i od samih OS BiH.
proizvodnja u tvornicama namjenske industrije je u potpunosti pod kontrolom sarajeva znaci nema veta, nema entiteskog glasanja i opet stanje ovako jadno.