Ko finansira BiH političare

Post Reply
high_volume

#1 Ko finansira BiH političare

Post by high_volume »

Znam da Silajdžića skoro pa javno finansijski podržava Hilmo Selimović, jednom prilikom mi je to i Mujesira priznala...Bez Harisa ne bi mogli otvoriti Libiju, bilo nekih problema, pa Silajdžić urgirao....
Silajdžića gura i Safa (eno ga se šepuri danima po Sarajevu k'o oslobodilac) sa svim bjelosvjetskim energetičarima i kriminalcima.

Ko još... Ko koga finansira i iz kojih izvora?
opa22

#2 Re: Ko finansira BiH političare

Post by opa22 »

Finansiraju se iz drzavne kase
Been

#3 Re: Ko finansira BiH političare

Post by Been »

opa22 wrote:Finansiraju se iz drzavne kase
plus tkz. "pravna lica" čitaj : ratni profiteri vraćaju usluge...

Eto, ruku na srce, ima ih pa i nešto ušićare i od članarina...
supervizor

#4 Re: Ko finansira BiH političare

Post by supervizor »

high_volume wrote:Znam da Silajdžića skoro pa javno finansijski podržava Hilmo Selimović, jednom prilikom mi je to i Mujesira priznala...Bez Harisa ne bi mogli otvoriti Libiju, bilo nekih problema, pa Silajdžić urgirao....
Silajdžića gura i Safa (eno ga se šepuri danima po Sarajevu k'o oslobodilac) sa svim bjelosvjetskim energetičarima i kriminalcima.

Ko još... Ko koga finansira i iz kojih izvora?
Malo si pobrkao lončiće. Selimovići su u Libiju ušli 2005. godine kada je Silajdžić bio u Turskoj pa im nije mogao ništa pomoći oko Libije. Tada je član Predsjedništva BiH bio Tihić . Koga inače, pored ostalih tajkuna, finansiraju Selver Oruč, Alija Budnjo, Nihad Imamović...
senjor

#5 Re: Ko finansira BiH političare

Post by senjor »

Ja znam ko onog mufljuza Fahru finansira,uzas...
Noddle

#6 Re: Ko finansira BiH političare

Post by Noddle »

Veliko otkriće istražne komisije: 2,5 milijarde KM završilo na računima u stranim bankama!

Istražna komisija Zastupničkog doma PSBiH za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava će materijal do kojeg je došla, a koji je 1997. godine prikupila Komisija Zastupničkog doma Parlamenta FBiH za ispitivanje nenamjenskog korištenja sredstava donacija, zajedno sa stenogramom sa današnje sjednice dostaviti Tužiteljstvu i SIPA-i, piše Dnevni avaz.
Ovo je zaključeno na sjednici Istražne komisije nakon razgovora s članovima federalne istražne komisije koja je postojala 1997. godine i razmatranja dijela materijala koji je ta komisija prikupila, a do kojeg je došao predsjedavajući državne istražne komisije Sefer Halilović.
On je kazao novinarima da je došao do dokumentacije koja je bila sakrivena, dokumentacije koju je radila federalna istražna komisija 1997. godine.
Po njegovim riječima, iz te dokumentacije je vidljivo da se ne zna gdje je oko dvije i po milijarde KM.
''U toj dokumentaciji, što je apsurdno, vidi se da su pojedina ministarstva, zavodi, otvarali mimo zakona račune u inozemnim bankama i da je novac koji dođe kao donacija Bosni i Hercegovini išao na te račune u Beč, Frankfurt, Minhen i još neke druge banke. Praktično se ne zna sudbina tog novca, na koji način i kako je potrošen niti se zna da li su ti računi još uvijek ''živi'' i tko s njima raspolaže'', kazao je Halilović.
To je, po njegovim riječima, jedno veliko otkriće ove komisije, ''da je praktično država bila nemoćna pred bahatošću pojedinaca koji su mimo zakona otvarali račune u stranim bankama i sad se ne zna gdje je taj novac''.
''S obzirom na to da je sada, po mom mišljenju, država ipak ojačala, da ima SIPA-u i državno Tužiteljstvo, naš zaključak je da mi sve ove materijale dostavimo SIPA-i i Tužiteljstvu i da oni nastave sa istragom i utvrde gdje je taj novac“, kazao je Halilović.
Dnevni avaz piše da Halilović nije želio reći kako je došao do dokumentacije federalne komisije.
Evo jednog od nacina finansiranja nasih politicara. Pa bi odgovor na tvoje pitanje bio: BH politicare finansira narod i donacije koje oni uredno spremaju na svoje racune u stranim bankama.
Armadaa

#7 Re: Ko finansira BiH političare

Post by Armadaa »

Been wrote:
opa22 wrote:Finansiraju se iz drzavne kase
plus tkz. "pravna lica" čitaj : ratni profiteri vraćaju usluge...

Eto, ruku na srce, ima ih pa i nešto ušićare i od članarina...

tako je, zato neke manje stranke ne mogu da dodju do izrazaja i nemaju novaca da povedu ozbiljnu predizbornu kampanju :x
Post Reply