Ako je narodu toliko stalo da se stane u kraj vjerskom fanatizmu, zasto narod nije izaso na ulicu i trazio poostravanje kaznene politike!? To bi bio konkretan potez, ovo je samo mlacenje prazne slame, toliko svojstveno za ljude iz BiH. Ovakvim raspravama samo produbljavate jaz dvi 'suprostavljene' grupe i stvarate plodno tlo za neki buduci sukob ili incident.
Potpuno je nepravedno i neljudski zahtjevat da se nad svim 'vehabijama' provodi 'teror' (ugnjetavanje, hapsenje, progon,...), jer su neki njihovi clanovi pocinili zlodjela. Takvom akcijom ce neminovno stradat ljudi koji to NISU ZASLUZILI. Poznajem ih nekoliko i ja sa njima nemam nikakav problem. Pijem pivu pred zgradom, opsujem boga u njihovom prisustvu (ne psujem vise
Imamo primjere navijaca u RS koji pobjedu Srbije slave vrijedjanjem bosnjackog stanovnistva. Za to se trebaju izricat drakonske kazne, pa da vidim ko ce se usudit vrijedjat na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Da ne govorim o nasilju motivisanom vjerskom ili nacionalnom netrepeljivoscu... Za to se moraju izricat visegodisnje robije, da bi se tom problemu stalo u kraj.
Imamo slucaj da balavaci od 18 godina masovno nose nozeve, pa cak i utoke!? Kakve su za to kazne? Kakve su kazne za nanosenje povreda nozem ili nekim tupim predmetom? Uvjetne? U kakvoj mi drzavi zivimo?
Mucki su ubijeni Denis i Amar... I sta se promjenilo? Sta je nasa vlast ucinila da se nasilju stane u kraj? Sta je BH drustvo uradilo da prisili vlast da poostri kaznenu politiku?
Sve dok se ne izgradi 10 mega zatvora u ovoj drzavi, kod nas nece biti mirnog i spokojnog zivota.
Sve dok se samo nosenje noza ili pistolja ne bude kaznjavalo sa visegodisnjim robijama, kod nas ce se redovno desavat nasilje hladnim i vatrenim oruzjem.
Sve dok se za nanosenje povreda hladnim i vatrenim oruzjem ne budu izricale kazne od 40 i vise godina robije, kod nas ce se redovno desavat teska ranjavanja i ubistva.
Znam lika koji je do smrti izbo momka, koji je pored toga izbo jos par ljudi, puco iz vatrenog oruzja... I on je sada na slobodi