Karta novog Balkana

burekodsira

#1 Karta novog Balkana

Post by burekodsira »

gledaj nas :D

Image
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

slabo se vidi ko je ko, to nije u našem vitalnom interesu :oops: :D
cyprus

Post by cyprus »

Image

Evo karta buduće Evrope po želji svih nacionalista na starom kontinentu (naravno, moralo je bit i nekoliko kompromisa) :D
guest916

Post by guest916 »

Pa, zar nece Bosnjaci i Hrvati u istu drzavu? Na ovoj karti kao da nije tako.
BSn

Post by BSn »

guest916 wrote:Pa, zar nece Bosnjaci i Hrvati u istu drzavu? Na ovoj karti kao da nije tako.
Da su Bosnjaci i Hrvati htjeli u istu drzavu, ne bi medjusobno ratovali 90-ih godina proslog vijeka. ;)
cyprus

Post by cyprus »

zoom66 wrote:sajprus, zbo te sjeverni kiprar :D shto nam maznu neum te proshiri srbiju..:D pih...:D:D:D
A pored dobivene eksklave u vidu Novog Pazara i Gusinja kome treba Neum :lol: .

A Srbija se proširila jer ima glasnije i zajebanije nacionaliste :D . Jbg, ne mogu Hare, reis i Fatmir protiv Voje na kvadrat, Dode, Kačavende i Kuste. :oops: :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Karta Evrope je onako vrlo priglupa i ni na sta ne lici.Ne shvatam cemu ona sluzi, a jos i nikada raditi nece.
Uz ovo sve ide vic, sta je to ekvator, to je zamisljena linija koja dijeli Sjevernu Srbiju od Juzne Srbije.
cyprus

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:Karta Evrope je onako vrlo priglupa i ni na sta ne lici.Ne shvatam cemu ona sluzi, a jos i nikada raditi nece.
Uz ovo sve ide vic, sta je to ekvator, to je zamisljena linija koja dijeli Sjevernu Srbiju od Juzne Srbije.
Slažem se da je priglupa, ali bojim se da mnogi teže onome što sam ja nacrto :sad: .
osa

Post by osa »

guest916 wrote:Pa, zar nece Bosnjaci i Hrvati u istu drzavu? Na ovoj karti kao da nije tako.
jezik pregrizo.
artzy

Post by artzy »

osa wrote:
jezik pregrizo.
Sat fali. Rvati su nase cvijece. :lol:

Ovo je sega kako uvijek rezervisu zelenu boju na kartama za Bosnjake :-)
kicky

Post by kicky »

šta je ono tamo na kavkazu, svaka mahala - država. bogati draga :roll:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

kicky wrote:šta je ono tamo na kavkazu, svaka mahala - država. bogati draga :roll:
Kavkaz - kolijevka naroda evropskijeh. :)

Otud engleski naziv 'caucasian' - bjelcuga. :)
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

cyprus wrote:Image

Evo karta buduće Evrope po želji svih nacionalista na starom kontinentu (naravno, moralo je bit i nekoliko kompromisa) :D
sta je ovo, ode pola Svedske? :shock:

lijepo su rekli u Nadrealistima, doce Svedjani k'o gastarbajteri u slasticarnu "Jahorina" :D
Maraschino

Post by Maraschino »

izgleda da nisu imali dovoljno farbe :D

nisam znao da sam preko noci postao talijan :D
cogni

Post by cogni »

Ovo je bezobrazno i za Srbe apsolutno neprihvatljivo. :x :x :x :x
Upamtite moje rijeci, Srbi nikad nece pristati na nesto sto ne ukljucuje enklave u kojima su Luzicki Srbi vecina.
Glasovito

#16 .

Post by Glasovito »

pa dobro mi smo dobili sjevernu svedsku. i tako i vako nas je vec pola tamo. jos ovih ostali par miliona da prebacimo. hajmo raja, munare na rame. :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

cyprus wrote:
zoom66 wrote:sajprus, zbo te sjeverni kiprar :D shto nam maznu neum te proshiri srbiju..:D pih...:D:D:D
A pored dobivene eksklave u vidu Novog Pazara i Gusinja kome treba Neum :lol: .

A Srbija se proširila jer ima glasnije i zajebanije nacionaliste :D . Jbg, ne mogu Hare, reis i Fatmir protiv Voje na kvadrat, Dode, Kačavende i Kuste. :oops: :D

cyprus, ti ćeš, ko da gledam, u ovaj kaHVeni dio :D :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

osa wrote:
jezik pregrizo.
Nije ti Poglavnik, čije ideje rado sprovodiš na ovom forumu, tako govorio :D
elixiaboy

Post by elixiaboy »

zaboravio si dat' talijanima pola istre, i jos nesto, sloveniju moras podijelit. kako ono kaze edo maajka- ima par slovenaca ostalo srbi i bosanci. mislim da danci nedi imali nista protiv da se prikljuce Njemackoj.
jel ovo Kurdistan roze boje desno pored Turske? i cudo se Ukrajina ne podijeli na proruski i prozapadni dio?
na ovoj karti samo norvezani ,portugal i island netaknuti :lol:
a ja jos nesto. moras Mallorcu dat Njemackoj, to im je 17.pokrajina
cyprus

Post by cyprus »

Haj redom, kako vidim da ima nedoumica u vezi karte, pa da pojasnim :D :
šta je ono tamo na kavkazu, svaka mahala - država. bogati draga
Ma, kome je god žao što živi na Balkanu, nek pogleda ovu kartu i odgovori dal bi se mjenjao za Kavkaz. A za ovo šarenilo je najviše kriv Dagestan jer narod Dagestanci ne postoje već Dagestan naseljava ogroman broj naroda, a svakom sam morao dat državu :D . A osim njih ima ti Čečenija, Ingušetija, Osetija (sreća pa je ne podjelih na sjevernu i južnu), zatim veliki Azerbejdžan na štetu Irana, proširena Armenija itd. Možda ova karta najbolje oslikava kakav bi haos izazvala primjerice disolucija Rusije.
sta je ovo, ode pola Svedske?

lijepo su rekli u Nadrealistima, doce Svedjani k'o gastarbajteri u slasticarnu "Jahorina"
:D , a mora se i Laponcima obezbjedit država, a istina da su mi nadrealisti bili inspiracija :D .
izgleda da nisu imali dovoljno farbe

nisam znao da sam preko noci postao talijan
Ma joj, istina ima više "država" obojenih u istu boju, al sve se ljepo vidi. btw gdje ti to živiš? :D
Ovo je bezobrazno i za Srbe apsolutno neprihvatljivo.
Upamtite moje rijeci, Srbi nikad nece pristati na nesto sto ne ukljucuje enklave u kojima su Luzicki Srbi vecina.
Ne znam vidiš li to malo ljubičasto između Njemačke i Poljske, e to ti je država Lužičkih Srba :lol: .
pa dobro mi smo dobili sjevernu svedsku. i tako i vako nas je vec pola tamo. jos ovih ostali par miliona da prebacimo. hajmo raja, munare na rame.
Niste, to je Laponska država kako već rekoh, al siguran sam da suu Laponci tolerantan i nexenofobičan narod koji će vam dozvoliit munare usred Gelivarea, Arvidsjaura ili Inarija :D .
cyprus, ti ćeš, ko da gledam, u ovaj kaHVeni dio
Jok bolan Ahmo. Na ovoj karti nema moje države, tako da mi je svejedno upo u ljubičasti, kaFeni ili žuti dio :-) . A s obzirom da mi je kuća u ljubičastom nema potrebe da se selim, vjerovo ili ne :D .
zaboravio si dat' talijanima pola istre, i jos nesto, sloveniju moras podijelit. kako ono kaze edo maajka- ima par slovenaca ostalo srbi i bosanci. mislim da danci nedi imali nista protiv da se prikljuce Njemackoj.
jel ovo Kurdistan roze boje desno pored Turske? i cudo se Ukrajina ne podijeli na proruski i prozapadni dio?
na ovoj karti samo norvezani ,portugal i island netaknuti
a ja jos nesto. moras Mallorcu dat Njemackoj, to im je 17.pokrajina
Italijani nisu većina u pola Istre :D , a u Sloveniji su naši samo dijaspora, nema mjesta gdje se može reći da su većina :D . Danci da žele da se priključe Njemačkoj već bi to uradili :-) , da i Kurdima se na ovoj karti ostvario san :D , ne znaj jel primjećuješ, ali Ukrajina je podjeljena, a manji njeni rubni dijelovi zajedno sa većinom Krima su pripojeni Rusiji :D , to za Portugal i Island stoji (blago njima :D ), a pridodo bih im još i Maltu, jer je i ona netaknuta, dok sve ostale države uključujući čak i Norvešku su doživile makar minorne izmjene :D , a Njemcima je dovoljno ujedinjenje, ne dam im još i izlaz na Mediteran :D , a i bila bi nepravda prema Špancima koji su dosa toga izgubili, a ništa dobili :D .
Last edited by cyprus on 23/02/2008 02:26, edited 1 time in total.
elixiaboy

Post by elixiaboy »

cyprus wrote:a i bila bi nepravda prema Špancima koji su dosa toga izgubili, a ništa dobili :D .
jest zato su davnih dana juznoj americi jebali majku za sva vremena
brdo

Post by brdo »

izgleda srbi nisu se jos probudili dok sanjaju ovakve gluposti ,sanjaju o velikoj srbiji a ona svaki dan sve manja i manja .a o kupanju u slanoj vodi mozete samo kada razbavite sol i to Tuzlansku jer do Neuma vam je predaleko :lol:
globalbih

Post by globalbih »

burekodsira... "karta"

Ovo su samo aspiracije pojedinaca i mogu crtati kako zele na casovima likovnog. Buduca karta je jedina ona bez Kosova :)
Oni sto su crtali kartu zaboravili su sandzak prikljuciti BiH ako vec hoce nesto da rade, Vojvodinu samu za sebe...i t d.. od Srbije vjerujte mi da ne bi ostalo (poslije poplave voda se povuce i presusi) samo beogradski pashaluk ako nastavi ovim tonom. Svim gradjanima BiH u RS entitetu ne bi bilo dobro u sastavu beograd.pashaluka jer bi isti bili zadnja rupa na svirali a ovako imaju barem nesto, jos samo da ih Milorad Do. ne vara, krade i pravi glupim a sve za onu svetu stvar.
Da ovaj narod ima malo pameti i rezonovanja bilo bi im bitnije da im je standard veci a ne ethnicka skupina od kojih samo vjerske i politicke vodje imaju koristi.
Mene jedino zanima dobar zivot i gradjanska prava a ne necija idelologija i suplja? a vi,? da li je nekom vaznije sta milorad/tihi misle ili njegov vlastiti zivot!?
pozdrav,
MuaDib

Post by MuaDib »

Karta ti je vala pretjerana! Evo ja vam predstavljam kartu realnog scenarija unionizma i separatizma u Evropi:
Image

U Norveškoj, Švedskoj i Finskoj Laponci će stvoriti Republiku Laponiju.
Od Danske će se odvojiti Farski otoci i Grenland!
Doći će do ujedinjenja Irske i Sjeverne Irske!
Škotska i Wels će se odvojiti od Velike Britanije!
Frizi će se odvojiti od Nizozemske!
Belgija će se raspasti na Valoniju i Flamaniju!
Bretanja i Korzika, te dio Baskije će se odvojiti od Francuske!
Od Italije će se odvojiti Langorbadija, Južni Tirol i Sardinija!
Od Njemačke će se odvojiti Lužica!
Doći će do proširenja Mađarske na dio Vojvodine i južne Slovačke!
Od Moldavije će se odvojiti Transnistrija!
Rusija će se ujediniti sa Bjelorusijom, a EU će biti prisiljena naći koridor za Kalinjingrad!
Ukrajina će se raspasti na istočnu i zapadnu, a Istočna će se ujediniti sa Rusijom!
BiH će se raspasti (protiv sam raspada BiH) na RS koja će se ujediniti sa Srbijom, Herceg-Bosnu koja će se pripojiti Hrvatskoj, ali će se morati osigurati koridor prema Krajini.
Hrvatska će se ujediniti sa Herceg-Bosnom!
Srbija pored RS, anektirati će i sjever Kosova i ratovati da Peć ostane u Srbiji!
U Crnoj Gori će se u staroj Hercegovini stvoriti Srpska Crna Gora i ujediniti će se sa Srbijom!
Stvoriti će se Velika Albanija, Crnogorske općine Bar, Ulcinj i Gusinje, te Kosovo, dolina Medveđe, Preševa i Bujenovca te Vranje, zapadna Makedonija (Ilirija) i Sjeverni Epir će se pripojiti Albaniji!
Turska će anektirati Sjeverni Kipar!
Od Španije odvojiti će se Andaluzija, Katalonija, Baskija, Navara i Galicija!

A šta se širom svijeta može očekivati, teško je predvidjeti, jer Kvibek prijeti da će se odvojiti od Kanade, ako prizna Kosovo!

I zato mi ne trebamo priznati Kosovo, jer ono nam samo u kuću našu BiH, može unjeti nemir i raspad!
:x
feral.tribune

Post by feral.tribune »

osa wrote:
jezik pregrizo.
I ja kazem :P
Post Reply