ima ekspoze premijera na stranici vlade. to je osnova za izradu programa.VjecitiStudent wrote:Jel iko vidio program rada nove Vlade?
Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
- Control panel
#251 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
-
VjecitiStudent
#252 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Link, pleaseControl panel wrote:ima ekspoze premijera na stranici vlade. to je osnova za izradu programa.VjecitiStudent wrote:Jel iko vidio program rada nove Vlade?
- Control panel
#253 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
sta je mrsko ti trazitiVjecitiStudent wrote:Link, pleaseControl panel wrote:ima ekspoze premijera na stranici vlade. to je osnova za izradu programa.VjecitiStudent wrote:Jel iko vidio program rada nove Vlade?
http://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.g ... expoze.pdf
-
VjecitiStudent
-
VjecitiStudent
#255 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Napokon!
Novi nam premijer ima izvanrednu strategiju za rjesavanje kriminala u Sarajevu!
"To su ciljane teritorije na kojima djeluju ovakve grupe. I ja bih volio kad se popucaju da se barem i poubijaju, već kad jedni na druge potežu oružje, a ne da pucaju u noge"
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 79658.html
-
oldplague
#256 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Tooooo lafeeee!VjecitiStudent wrote:Napokon!
"To su ciljane teritorije na kojima djeluju ovakve grupe. I ja bih volio kad se popucaju da se barem i poubijaju, već kad jedni na druge potežu oružje, a ne da pucaju u noge"
- Corto Maltese
#257 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Joj idiota, kuku nama sa njim!? Odakle Zlatko izvlači ove kloceve?VjecitiStudent wrote:Napokon!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#258 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Pa je l' moguce da je bas ovo i na ovaj nacin covjek izjavio
Boze dragi sacuvaj,i kao mi se nadamo od takvih ljudi koji rezonuju tako plitko ,da na bilo koji nacin doprinesu stabilnosti kantona i grada Sarajeva.
A sad' samo cekam ove dezurne SDP-ovce da nas pocnu pljuvati jer smo se usudili napisati nesto kriticki prema SDP-ovim ljudima i njihovom nacinu rezonovanja u vlasti. Jer ,u sustini,sve se svodi na slijepu odbranu cisto jer neko pripada nekoj stranci,bez obzira koliko idiotske poteze vukli,i jos idiotskije izjave izjavljivali.
Ma samo nek' ne puca,u stvari evo i puca....
Boze dragi sacuvaj,i kao mi se nadamo od takvih ljudi koji rezonuju tako plitko ,da na bilo koji nacin doprinesu stabilnosti kantona i grada Sarajeva.
A sad' samo cekam ove dezurne SDP-ovce da nas pocnu pljuvati jer smo se usudili napisati nesto kriticki prema SDP-ovim ljudima i njihovom nacinu rezonovanja u vlasti. Jer ,u sustini,sve se svodi na slijepu odbranu cisto jer neko pripada nekoj stranci,bez obzira koliko idiotske poteze vukli,i jos idiotskije izjave izjavljivali.
Ma samo nek' ne puca,u stvari evo i puca....
-
oldplague
#259 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Ovo ko kad moja tetka rješava sigurnosnu situaciju, "da se hoće bogdo pobit između se". 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#260 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Mogao bi on podijeliti ''super čistog bijelog'' evidentiranim narkomanima, pa da svi overdozirani pocrkaju!Fikro Musić wrote:"To su ciljane teritorije na kojima djeluju ovakve grupe. I ja bih volio kad se popucaju da se barem i poubijaju, već kad jedni na druge potežu oružje, a ne da pucaju u noge", rekao je on.
p.s.
Glasao sam za SDP, ali ne i za starohane iznad 45 godina starosti sa njihove liste, uključujući i lidera partije.
- Control panel
#261 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
kad nesto skontam i trebaju da se porokaju. sta treba da ih jos i hranimo sa nasih ledja kad odu u zatvor.
svakoga ko se sa oruzjem petlja i nastrada nije mi ga sekunde zao.
mi svi ovako razmisljamo ali bas da premijer izjavi nije svakidasnja situacija.
-
VjecitiStudent
#262 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
U vecerasnjem dnevniku FTV se dala cuti i analiza slabosti pravosudnog sistema gradonacelnika Sarajeva Alije Behmena koji rece: "Ja sam nekoliko puta pisao federalnom ministru unutrasnjih poslova Feliksu Vidovicu (Feliks Vidovic je inace federalni ministar pravde) trazeci to i to ..."VjecitiStudent wrote:Napokon!
Ocito, kako je on pisma adresirao tako ih je i Feliks dobio
Poslije se, nakon sufliranja iz pozadine, uspio ispraviti.
- JThomas
#263 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
hoćemo besplatne kurseve gađanja za povratnike u kriminal 
- kamen spoticanja
#264 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
nemoj ziv bio naglas...vidis da citaju forume pa otud dobijaju ideje...jos amo treba da im iz budjeta platimo kurs gadjanjaJThomas wrote:hoćemo besplatne kurseve gađanja za povratnike u kriminal
- JThomas
#265 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
mah, realno...nije da to s puštanjem da se pobiju policije ne rade. ili recimo "slučajno" puste da prođe čistija droga da se džankiji predoziraju...ali k'o oficijelna izjava premijera kantona za medije - majke mi nije dobar 
Last edited by JThomas on 16/02/2011 21:59, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#266 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Joj jesu se dobro našli u Sarajevu:VjecitiStudent wrote:U vecerasnjem dnevniku FTV se dala cuti i analiza slabosti pravosudnog sistema gradonacelnika Sarajeva Alije Behmena koji rece: "Ja sam nekoliko puta pisao federalnom ministru unutrasnjih poslova Feliksu Vidovicu (Feliks Vidovic je inace federalni ministar pravde) trazeci to i to ..."VjecitiStudent wrote:Napokon!
SDA- Kleptokratija!
SDP- Gerijatrija!
- kamen spoticanja
#267 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
dobro to je svakako sistem...i na vas cijelom dunjaluku fino funkcionise...ali brate nekima ne treba dati pred kamere i mikrofoneJThomas wrote:mah, realno...nije da to s puštanjem da se pobiju policije ne rade. ili recimo "slučajno" puste da prođe čistija droga da se džankiji predoziraju...ali k'o oficijelna izjava premijera kantona za medije - majke mi nije dobar
- Control panel
#268 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
lapsus.VjecitiStudent wrote:U vecerasnjem dnevniku FTV se dala cuti i analiza slabosti pravosudnog sistema gradonacelnika Sarajeva Alije Behmena koji rece: "Ja sam nekoliko puta pisao federalnom ministru unutrasnjih poslova Feliksu Vidovicu (Feliks Vidovic je inace federalni ministar pravde) trazeci to i to ..."VjecitiStudent wrote:Napokon!
- Control panel
#269 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
bar je covjek bez uvijanja rekao sta misli, a i mi mislimo.JThomas wrote:mah, realno...nije da to s puštanjem da se pobiju policije ne rade. ili recimo "slučajno" puste da prođe čistija droga da se džankiji predoziraju...ali k'o oficijelna izjava premijera kantona za medije - majke mi nije dobar
ipak kad moram birati biram njega umjesto balavih i slinavih kriminalaca
-
Klodovik
#270 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Nevažno je šta mi mislimo - oni se neće poubijati kad se popucaju. Valja to drugačije rješavati.Control panel wrote:bar je covjek bez uvijanja rekao sta misli, a i mi mislimo.JThomas wrote:mah, realno...nije da to s puštanjem da se pobiju policije ne rade. ili recimo "slučajno" puste da prođe čistija droga da se džankiji predoziraju...ali k'o oficijelna izjava premijera kantona za medije - majke mi nije dobar
- JThomas
#271 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
pa to, trebaju budžetski finansirani kursevi gađanja za osuđene kriminalce 
jes' im vala postotak šuta iz igre bijedan
jes' im vala postotak šuta iz igre bijedan
- Control panel
#272 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
u mehiku se rokaju pravoKlodovik wrote:Nevažno je šta mi mislimo - oni se neće poubijati kad se popucaju. Valja to drugačije rješavati.Control panel wrote:bar je covjek bez uvijanja rekao sta misli, a i mi mislimo.JThomas wrote:mah, realno...nije da to s puštanjem da se pobiju policije ne rade. ili recimo "slučajno" puste da prođe čistija droga da se džankiji predoziraju...ali k'o oficijelna izjava premijera kantona za medije - majke mi nije dobar
ja sam za najdratsicnije kazne i rjesavanje ovog problema. ali se bojim da su nasima ruke svezane radi ''evropskih povelja'' i bla, bla. lijepa stara milicija prvo te dobro ispendreci pa te onda pita jesi li sta kriv. a ti priznas i ako nisi.
kad vidis drota da ide tebi u susret predjes na drugu stranu ulice.
-
Klodovik
#273 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Ovo nije Meksiko. Nema stare milicije. Imamo vladu i premijera i ovo što imamo. Ima li šta konkretno i relevantno za našu situaciju?Control panel wrote:
u mehiku se rokaju pravo
ja sam za najdratsicnije kazne i rjesavanje ovog problema. ali se bojim da su nasima ruke svezane radi ''evropskih povelja'' i bla, bla. lijepa stara milicija prvo te dobro ispendreci pa te onda pita jesi li sta kriv. a ti priznas i ako nisi.
- Control panel
#274 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
izgleda slabo. ako je tacno, a sigurno jeste, da su nam zatvori pretrpani i da za osudjenike nema mjesta u istim, ne vidim drugo rjesenje nego praviti zatvorske kapacitete ili neke objekte pretvoriti u zatvore. para vjerovatno nema, ali je bolje za to dici kredit nego za koji km ceste.Klodovik wrote:Ovo nije Meksiko. Nema stare milicije. Imamo vladu i premijera i ovo što imamo. Ima li šta konkretno i relevantno za našu situaciju?Control panel wrote:
u mehiku se rokaju pravo
zatvore koje imamo iz starog sistema su bili svojim kapacitetom dovoljni za osudjenike iz tog sistema.
posto je u ovom sistemu mnogo vise raznih kriminalaca ti ''smjestani'' kapaciteti nisu dovoljni. a ovi to koriste i prave prekrsaje jer znaju da ih ne mogu poslati u zatvor.
negdje sam procitao da odmah u zatvor idu samo oni sto su osudjeni preko 5 godina.
sjecate se prosle godine kada su borci demolirali zgradu F vlade. igrala se i tekam na kosevu pa je policija poslije toga jer su bili neredi na stadionu uletila i malo disciplinirala navijace. pa su onda bili napadi na policiju kako je okrutno postupala sa ''navijacima''. a jadni navijac uzeo motku i opalio policajca sa ledja po glavi i razbio mu glavu.
ni mi sami ne znamo sta hocemo. kada policija upotrijebi silu i kada to vidimo kako izgleda onda nam zao onih sto ih policija tuce. u tom trenutku zaboravljamo razlog sto je policija morala da djeluje.
danas se spominjala neka zgrada u doboju. tesko da ce od toga sta biti. niko nece zatvor i kriminalce u svojoj sredini. a posebno ako bude poluotvorenog tipa. stanovnistvo se odmah pobuni i od toga nema nista.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#275 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine
Iznenađuješ me @Control panel!Control panel wrote:kad nesto skontam i trebaju da se porokaju. sta treba da ih jos i hranimo sa nasih ledja kad odu u zatvor.
Prvo se međusobno porokaju mladi lavovi, zatim se podijeli ''čisto-bijelo'' da se overdoziraju narkomani, pa su odmah tu i neuračunljivi,...sve ih pobiti,...zatim homoseksualci=Q ljudi i žene, vehabije,...papci i došlje,...