Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post Reply
big.muzzy

#176 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by big.muzzy »

da bi birači SDP-a imali o čemu likovati po forumu, smjenjena je dotična gospođa direktorica u zamjenu za poskupljenje hljeba ... ja bi više volio da je direktorica ostala ako bi to značilo da cijena hljeba može ostati :D :D

Što bi Izet Fazlinović rekao: "Uh, uh, braćo draga, sačuvaj me Tito od SDP-ovske najave pojeftinjenja hljeba!"
madner

#177 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by madner »

Vala ako je to bila cijena, 36 KM godisnje nije puno :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#178 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by KatarinaKosaca »

A Klasu brašno iz (naših) robnih razervi upssss, Selimovićima, zato što su na 100m, "ONO ŠTO SE KAŽE" :lol: :lol: :lol:
Koji humor
nosara

#179 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:A Klasu brašno iz (naših) robnih razervi upssss, Selimovićima, zato što su na 100m, "ONO ŠTO SE KAŽE" :lol: :lol: :lol:
Koji humor
Tebi je smijesno sto je neko gladan hljeba, a neko zeli da mu pomogne da prezivi...? :roll:

Ali, ne cudi me...
KatarinaKosaca

#180 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by KatarinaKosaca »

nosara wrote:Tebi je smijesno sto je neko gladan hljeba, a neko zeli da mu pomogne da prezivi...? :roll:

Ali, ne cudi me...
Ne, meni je smiejšno kako netko tako jadno skriva korupciju partijskih saveznika (Selimovića) baš na uštrb tih koji su gladni hljeba. ti neusmeni koji plaćaju čestitanje u hotelu Europa kad su neki gladni hljeba.
Partijskom tajkunu daju brašno iz robnih razervi, koje jeste brašno od tih koji su gladni hljeba,
nosara

#181 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote:Tebi je smijesno sto je neko gladan hljeba, a neko zeli da mu pomogne da prezivi...? :roll:

Ali, ne cudi me...
Ne, meni je smiejšno kako netko tako jadno skriva korupciju partijskih saveznika (Selimovića) baš na uštrb tih koji su gladni hljeba. ti neusmeni koji plaćaju čestitanje u hotelu Europa kad su neki gladni hljeba.
Partijskom tajkunu daju brašno iz robnih razervi, koje jeste brašno od tih koji su gladni hljeba,
Stidi se svoje neosjetljivosti... :sad:
KatarinaKosaca

#182 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by KatarinaKosaca »

nosara wrote:Stidi se svoje neosjetljivosti... :sad:
Da, opet sam ja u pitanju, Kao i obično, bez argumenta na forumaša. Tebi je normalno da se od sirotinje otima i daje tajkunu. SVe dok je taj tajkun tvoj partijski drug. Ko treba da se srami?
Haris.ba

#183 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Haris.ba »

Šta ovo Klas neće pšenicu iz robnih rezervi? Koga će sad okriviti, SzBiH jopet?

P.S.

Zna li neko malo bolje objasniti kako je Lipovača u Bihaću imao "socijalni" hljeb?
Last edited by Haris.ba on 02/02/2011 12:37, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#184 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by KatarinaKosaca »

Haris.ba wrote:Šta ovo Klas neće pšenicu iz robnih rezervi? Koga će sad okriviti, SzBiH jopet?
Hoće Klas, ali trebao je dilati malim pekarima, a oni su odbili da kupuju od Klasa. Inače , to je posebna tema monopol koji politički imaju Klas i Sprind. Posebna tema.
nosara

#185 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote:Stidi se svoje neosjetljivosti... :sad:
Da, opet sam ja u pitanju, Kao i obično, bez argumenta na forumaša. Tebi je normalno da se od sirotinje otima i daje tajkunu. SVe dok je taj tajkun tvoj partijski drug. Ko treba da se srami?
Ma bjezi...! Lupas bez veze... Ko da je tebe briga kolika je cijena hljeba...
nosara

#186 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by nosara »

Haris.ba wrote:Šta ovo Klas neće pšenicu iz robnih rezervi? Koga će sad okriviti, SzBiH jopet?
Njih treba zguzit sto drzava nema adekvatne robne rezerve... Narocito njih, jer su bili u vlasti svo vrijeme...
big.muzzy

#187 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by big.muzzy »

madner wrote:Vala ako je to bila cijena, 36 KM godisnje nije puno :D
eee, za te pare mogu više od mjesec dana čitati Avaz :D
KatarinaKosaca

#188 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by KatarinaKosaca »

nosara wrote:Ma bjezi...! Lupas bez veze... Ko da je tebe briga kolika je cijena hljeba...
Koja opsjednutost sa mnom :roll: . Bolan, nisam tema ja. :D
nosara

#189 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote:Ma bjezi...! Lupas bez veze... Ko da je tebe briga kolika je cijena hljeba...
Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio... :sad: Sram te bilo...
KatarinaKosaca

#190 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by KatarinaKosaca »

nosara wrote: Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio... :sad: Sram te bilo...
Tako što će robne rezerve (vlasništvo gladnih) dati tajkunu da on to (pre)prodaje malim pekarima, sa obrazloženjem da baš Selimoviću "zato što je ono što se kaže na 100m".
Da, drago mi je da pljačka i jeftina demagogija nisu uspjeli.
VjecitiStudent

#191 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio... :sad: Sram te bilo...
Jasta, Kanton je "pokusao" pojeftiniti kruh, isto ko sto i Hare "ukida" RS ...
nosara

#192 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote: Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi, da se siromasnijem dijelu stanovnistva olaksa zivot, a ti se keslas, drago ti sto u tome nije uspio... :sad: Sram te bilo...
Tako što će robne rezerve (vlasništvo gladnih) dati tajkunu da on to (pre)prodaje malim pekarima, sa obrazloženjem da baš Selimoviću "zato što je ono što se kaže na 100m".
Da, drago mi je da pljačka i jeftina demagogija nisu uspjeli.
Lupas gluposti po obicaju... :zzzz:
Corto Maltese

#193 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:Partijskom tajkunu daju brašno iz robnih razervi, koje jeste brašno od tih koji su gladni hljeba
Mene Klasovo odbijanje ovog poklona nije iznenadilo. Selimović, iz prve ruke, zna sa kim ima posla.
Last edited by Corto Maltese on 02/02/2011 18:49, edited 1 time in total.
big.muzzy

#194 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by big.muzzy »

nosara wrote:
Kanton je pokusao intervenisat da hljeb ne poskupi ...
nije baš ... Kanton je htio da hljeb pojeftini, to je velika razlika. Šta je bio krajnji rezultat ... izgleda da je najbolje da se vlada ne mješa u formiranje cijene hljeba
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#195 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by JoseMujica »

razvoj diskusije podupire samo generalnu sliku o BiH kao zemlji u kojoj se ne cijeni niti rad, a niti nerad nego svi laprdaju po nekakvim predubjeđenjima i onda se svi čude što političari samo seru :x

dobro je davno napisao, sad se nemrem sjetit S. Pećanin ili S. Avdić (znam da je razlika u težini ogromna) da mu je prilikom jednog intervjua Mile reko (parafraziram): Ma šta ću ja mogu satima pričati o ekonomiji, demokratiji, ljudskim pravima i niko ni habera. Dreknem jednom Nedamo Srpsku i svi kliču.

e tako i vi na forumu...sve je ili volim Zlaju ili mrzim Zlaju...a šta se dešava u stvarnosti koga boli neka stvar...pa za 98% vljudi koji iznose "mišljenja" o bilo čemu na ovom forumu stvarnost kao da ne postoji
big.muzzy

#196 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by big.muzzy »

Imam osjećaj da se na sa-x forum polahko uvlači nervoza :D
Akibh

#197 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Akibh »

nosara wrote:
Kanton je pokusao pojeftiniti hljeb da dobije jeftine politicke poene, nije uspio jer je htio dati psenicu samo jednom privatnom mlinu/pekari i sto je htio dati psenicu Federalnih Robnih rezervi samo jednom kantonu.
Hljeb ce sada vjerovatno poskupiti. Nije smak svijeta, prvi neuspjeh, idemo dalje.

I sram tebe bilo, lazes bez prestanka, a uz to si bas bezobrazan u komunikaciji
nosara

#198 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by nosara »

Akibh wrote:
nosara wrote:
Kanton je pokusao pojeftiniti hljeb da dobije jeftine politicke poene, nije uspio jer je htio dati psenicu samo jednom privatnom mlinu/pekari i sto je htio dati psenicu Federalnih Robnih rezervi samo jednom kantonu.
Hljeb ce sada vjerovatno poskupiti. Nije smak svijeta, prvi neuspjeh, idemo dalje.

I sram tebe bilo, lazes bez prestanka, a uz to si bas bezobrazan u komunikaciji
Ja ne lazem, znam sta govorim... To je trebala bit pozajmica, dakle nikakav mutni dil, kako se ovdje pokusava iskonstruisat...

Sto se tice bezobrazluka u komunikaciji, to stoji... S kim komuniciram jos sam i pristojan... :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#199 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by -LIBERO- »

Saznah,upravo na dnevniku,da je glasnogovornik Ministarstva obrazovanja i nauke KS Stefan Pejovic.

Jako interesantno.
Corto Maltese

#200 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Corto Maltese »

-LIBERO- wrote:Saznah,upravo na dnevniku,da je glasnogovornik Ministarstva obrazovanja i nauke KS Stefan Pejovic.

Jako interesantno.
Tako će se, tokom ovog mandata, uhljebiti sav sarajevski NGO front. Sa izuzetkom Demira, pretpostavljam.
Post Reply