Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post Reply
Better Man

#101 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Better Man »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
jeza u ledja wrote:NSRB (1)
Damir Cardzic
Jel' ovo suprug od pjevačice?

Valjda će on koju prozboriti...
Jeste!
Area_51

#102 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Area_51 »

Control panel wrote:sta si se odmah narogusio. ja samo postavih pitanje i konstataciju da nama nista ne valja ni stare, a ni nove face.
nigdje ne pise da ministri moraju biti sa lista, a mogu biti i svi sa lista, to je stvar stranaka. isto tako ministri mogu i ne biti clanovi stranaka sto je manja vjerovatnoca :-)
a kad smo kod sportista sta sportistima fali da budu ministri kulture i sporta, jesu li to oni manje sposobni od kulturnjaka koji su, od kada postoje ta ministarstva, bili minisrti nijednom da bude sportista ministar. ili su ta mjesta samo rezervisana za kulturnjake. jeli to u redu.
gorih ministara od grahovca i glumca (puc ga medo) ova drzava nece imati. bilo koji prosjecan sportista bi bio bolji ministar, a da ne govorim o nasim vrhunskim sportistima kojih ima i koji su fini i cestiti ljudi koji su do svojih rezultata dolazili teskom mukom sa nikakvom ili minornom pomoci od ove dvojice pomenutih. sportska sredina je uredjen sistem u kojoj postoje jasna pravila ponasanja i kada imate jednog takvog covjeka koji je naucio na red on ne zna drugacije raditi.

a sto se tice faca na listama i do nas je. ko nama brani da se ukljucimo u stranke i da napredujeom i jednog dana budemo na listama ako smatramo da smo bolji od predlozenih.
na kraju krajeva mi dajemo ljudima glas za koje smatramo da nesto mogu uciniti. i ne mogu da vjerujem medju onih nekoliko stotina da ne govorim hiljada predlozenih imena da nema postenih i sposobnih ljudi da vode jedno ministarstvo.
ja razmisljam i na ta j nacin niko se nije rodio ili skolovao da bude misnistar, ali svako moze da bude ili da bira hoce li biti lopov ili posten kada dodje na takvo mjesto.
Nije to poenta. Radi se o tome da li neko ima kapacitet da obavlja taj posao. Naravno da potpuno podrzavam ideju da bi nakon toliko vremena bio red da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo vodi neko iz sporta, ako nista drugo jer smo siti tezgi Ivice Sarica i Emira Hadzihafizbeovica. S druge strane, ne vidim da SDP ispoljava neke ambicije za to mjesto, ako su tacni tvoji navodi da bi Crnogorac, Fazlija ili Markovic mogao biti ministar. To je malo tanko, njima svaka cast, ali kapacitet ministarski nemaju. Ima li boljih kadrova SDP za to mjesto, stvarno ne znam, vjerujem da ima. Ako nista bice opet Ivica Saric, pa covjeka treba opet udomiti, nema ga nigdje, odnosno pao je na ispod 3.000KM mjesecno, a treba mu 5.000KM za normalan zivot. :-D
Control panel

#103 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Control panel »

Area_51 wrote:
Control panel wrote:sta si se odmah narogusio. ja samo postavih pitanje i konstataciju da nama nista ne valja ni stare, a ni nove face.
nigdje ne pise da ministri moraju biti sa lista, a mogu biti i svi sa lista, to je stvar stranaka. isto tako ministri mogu i ne biti clanovi stranaka sto je manja vjerovatnoca :-)
a kad smo kod sportista sta sportistima fali da budu ministri kulture i sporta, jesu li to oni manje sposobni od kulturnjaka koji su, od kada postoje ta ministarstva, bili minisrti nijednom da bude sportista ministar. ili su ta mjesta samo rezervisana za kulturnjake. jeli to u redu.
gorih ministara od grahovca i glumca (puc ga medo) ova drzava nece imati. bilo koji prosjecan sportista bi bio bolji ministar, a da ne govorim o nasim vrhunskim sportistima kojih ima i koji su fini i cestiti ljudi koji su do svojih rezultata dolazili teskom mukom sa nikakvom ili minornom pomoci od ove dvojice pomenutih. sportska sredina je uredjen sistem u kojoj postoje jasna pravila ponasanja i kada imate jednog takvog covjeka koji je naucio na red on ne zna drugacije raditi.

a sto se tice faca na listama i do nas je. ko nama brani da se ukljucimo u stranke i da napredujeom i jednog dana budemo na listama ako smatramo da smo bolji od predlozenih.
na kraju krajeva mi dajemo ljudima glas za koje smatramo da nesto mogu uciniti. i ne mogu da vjerujem medju onih nekoliko stotina da ne govorim hiljada predlozenih imena da nema postenih i sposobnih ljudi da vode jedno ministarstvo.
ja razmisljam i na ta j nacin niko se nije rodio ili skolovao da bude misnistar, ali svako moze da bude ili da bira hoce li biti lopov ili posten kada dodje na takvo mjesto.
Nije to poenta. Radi se o tome da li neko ima kapacitet da obavlja taj posao. Naravno da potpuno podrzavam ideju da bi nakon toliko vremena bio red da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo vodi neko iz sporta, ako nista drugo jer smo siti tezgi Ivice Sarica i Emira Hadzihafizbeovica. S druge strane, ne vidim da SDP ispoljava neke ambicije za to mjesto, ako su tacni tvoji navodi da bi Crnogorac, Fazlija ili Markovic mogao biti ministar. To je malo tanko, njima svaka cast, ali kapacitet ministarski nemaju. Ima li boljih kadrova SDP za to mjesto, stvarno ne znam, vjerujem da ima. Ako nista bice opet Ivica Saric, pa covjeka treba opet udomiti, nema ga nigdje, odnosno pao je na ispod 3.000KM mjesecno, a treba mu 5.000KM za normalan zivot. :-D
:-D u tom i jeste nas problem sto uglavnom nekoga se udomljava, a ne vodi se briga ima li covjek ikakve veze sa tom pozicijom.
uglavnom bice interesantno.
Trebam te

#104 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Trebam te »

Kolika je mjesecna nadoknada poslaniku u Skupstini sarajesvskog kantona?

Imaju li placu ili se placaju pausalno po sjednici? :bih:
Control panel

#105 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Control panel »

Poruka Besimu Mehmediću:

I u porazu treba zadržati dostojanstvo

Kantonalni premijer u ostavci Besim Mehmedić i njegovi istomišljenici očito ne umiju i neće da zadrže bar minimum dostojanstva i časti i preuzmu svoj dio odgovornosti na uspostavi organa i tijela zakonodavne vlasti u Sarajevskom kantonu.

Žalosno je da čovjek, koji je do jučer bio i prvo ime ovog Kantona, poseže za niskim i pomalo primitivnim metodama opstruiranja konstituiranja Kantonalne skupštine i to kroz kočenje uspostave Kluba Bošnjaka, što je ustavni instrument zaštite bošnjačkih nacionalnih interesa. U svojim izjavama, u maniru razmaženog djeteta kojem je oduzeto lizalo, duri se i prkosi.

Kome? Građanima, koji su ga svojim glasovima obavezali da štiti i poštuje ustav i zakon.

Ostaje upitno da li je Mehmedić, i nakon toliko vremena vršenja najodgovornijih funkcija, razlučio ulogu i značenje različitih organa vlasti i njihovih tijela. Nacionalni klubovi nikako ne bi trebali biti mjesto međustranačkog rivaliteta i opstrukcija, mjesto sukobljavanja pozicije i opozicije, već mjesto na kome se štiti nacionalni interes, u ovom slučaju Bošnjaka. No, da u SBiH, ni nakon 15 godina neprekidne vlasti, i nisu vezani za zakon i zakonitost, potvrdio je i CIK, odbivši ovjeru njihove delegatske liste za Dom naroda Parlamenta FBiH, jer nije podnešena u skladu sa zakonom.
( KO SDP BIH SARAJEVO )

jeli ovo SBiH mijenja ima stranke pa se sad zovu stranka za blokade :lol:
ja.neron

#106 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by ja.neron »

Image

:D
Control panel

#107 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Control panel »

ja.neron wrote:Image

hoce li se ono gore dvoje uzeti :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#108 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Chmoljo »

uh :roll:
Control panel

#109 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Control panel »

Jucer je konstituisana Skupstina KS. mediji prenose da parlamentarnu vecinu cine SDP i SDA :?

ja kako god saberem zajedno imaju 17 glasova sto nije vecina. fale im jos dva glasa.znaci mora jos neko biti sa njima. ko je jos u toj koaliciji ili partnerskim odnosima.
convict

#110 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by convict »

Zasad je izabrana samo predsjednica skupšitne i 2 potpredsjednika. Negdje sam pročitao da je bilo 22 glasa ZA, 2 suzdržana i 1 PROTIV. Tek kod izbora vlada kantona vidjet ćemo ko čini većinu. Mislim da će koaliciju SDA+SDP podržati još najmanje BPS i Lijanovići.
kajdara

#111 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by kajdara »

Jucer je konstituisana Skupstina KS. mediji prenose da parlamentarnu vecinu cine SDP i SDA
Ukoliko je navedeno tačno, definitivno je Zlatko Lagumdžija najpodlija figura u bh-političkom rašamonu. Ili, konkretnije, on je u kontinuitetu odani podanik kvislinško-kriminalne SDA-bande, instaliran da toj bandi bude fantomski baypass u vremenima kada joj zaprijeti razoran infarkt.
Chmoljo

#112 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Chmoljo »

kajdara wrote:
Jucer je konstituisana Skupstina KS. mediji prenose da parlamentarnu vecinu cine SDP i SDA
Ukoliko je navedeno tačno, definitivno je Zlatko Lagumdžija najpodlija figura u bh-političkom rašamonu. Ili, konkretnije, on je u kontinuitetu odani podanik kvislinško-kriminalne SDA-bande, instaliran da toj bandi bude fantomski baypass u vremenima kada joj zaprijeti razoran infarkt.
zašto?

mislim, ja znam odgovor za ovo sipanje otrova, samo želim da ti kažeš...
BSn

#113 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by BSn »

Omladinci... To su te nove snage? :evil:

Sto su ljudi mislili da ce se nakon pobjede SDP-a nesto bitno promjeniti? Hoce promijenit ce se nesto, ali bitne stvari ostaju iste - negdje malo gore, negdje za nijansu bolje, al' u pet deka sve.
Chmoljo

#114 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Chmoljo »

BSn wrote:

Sto su ljudi mislili da ce se nakon pobjede SDP-a nesto bitno promjeniti? Hoce promijenit ce se nesto, ali bitne stvari ostaju iste - negdje malo gore, negdje za nijansu bolje, al' u pet deka sve.
drug, ne pričaj o onom o čemu ne znaš, a vjeruj mi, ja ove ljude znam... a više bih volio da ih ne znam... ali... ali... biće bolje... vjeruj mi :mrgreen:
BSn

#115 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by BSn »

Ne kazem ja da nece biti bolje, al' ce biti i gore. :oops: :D
Chmoljo

#116 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Chmoljo »

BSn wrote:Ne kazem ja da nece biti bolje, al' ce biti i gore. :oops: :D
ne mora značiti, ima mladih... ali da te Bog mili sačuva kakve su ovi nametnuli :mrgreen: :oops: no, ničija nije do zore :mrgreen:
BSn

#117 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by BSn »

Men' s' cini da je Valter ne'dje zapeo u dolasku, pa sad lazni Valter jase, do dolaska Bate. :D
Chmoljo

#118 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Chmoljo »

Walter čuči u svakom od nas i čeka pravi čas... :oops: :mrgreen: biće i ganje :wink:
Control panel

#119 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Control panel »

BSn wrote:

ja koliko vidim po rezultatima sasa magazinovic je usao u drzavni parlament. mozda je i najmladji tamo.
Trebam te

#120 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Trebam te »

Interesuje me,

Kolike naknade su za vijecnika u Kantonalnoj Skupstini? Imaju li placu mjesecnu ili se placa pausalno po sjednici?
Control panel

#121 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Control panel »

Trebam te wrote:Interesuje me,

Kolike naknade su za vijecnika u Kantonalnoj Skupstini? Imaju li placu mjesecnu ili se placa pausalno po sjednici?
pa zakasnio si za ove izbore. probaj za 4 godine. :D
Control panel

#122 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Control panel »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
jeza u ledja wrote:NSRB (1)
Damir Cardzic
Jel' ovo suprug od pjevačice?

Valjda će on koju prozboriti...
oni su stranka radom za boljitak. nema kod njih price samo rad, rad i rad. :D
Trebam te

#123 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Trebam te »

Control panel wrote:

hej super si, :thumbup:

Ne trosim ja vrijeme dzaba a snjima ni za duplu nadoknadu...Ne vrijede te pare...To je samo za trnovske brdjane onih sto su junicama kupili glasovanje.. : :lol:

Kazu dobrio posjeci u posljednje 2 godine u Trnovu od donatorksih junica za ugrozeno stanovnistvo, :mrgreen:
Control panel

#124 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Control panel »

Trebam te wrote:
Control panel wrote:

Ne trosim ja vrijeme dzaba a snjima ni za duplu nadoknadu...Ne vrijede te pare...To je samo za trnovske brdjane onih sto su junicama kupili glasovanje.. : :lol:

Kazu dobrio posjeci u posljednje 2 godine u Trnovu od donatorksih junica za ugrozeno stanovnistvo, :mrgreen:
otisle junice otisli i glasovi. mozda su oni kontali da ce im podijelito traktore ovaj put pa se razocarali u stranku :lol:
ali mi nije jasno kako od 4 koliko ih je proslo iz SBiH-a troje je iz trnova?! jedino Mehmedic iz ostatka kantona.
Trebam te

#125 Re: Kanton Sarajevo-Vlast naredne cetiri godine

Post by Trebam te »

Control panel wrote:[pa zakasnio si za ove izbore. probaj za 4 godine. :D

Kazu dobrio posjeci u posljednje 2 godine u Trnovu od donatorksih junica za ugrozeno stanovnistvo, :mrgreen:[/quote]
otisle junice otisli i glasovi. ali ne znam kako od 4 koliko ih je proslo iz SBiH-a troje je iz trnova?! jedino Mehmedic iz ostatka kantona.
Eee pitaj junice i Pindza, i Berilo nacelnika kako se u Trnovu zaposli sumarski zanatlija na mjesto vatrogasca :mrgreen: :lol:

ili kako djeca glasaca koja propadaju u skoli primaju stipendiju za skolovanje :dance: :bih:
Post Reply