i SBIH je od rata na ovamo u vlasti? zar ne? Da se razumijemo, moji glasovi nece otici ni jednom, ni drugom, ni trecem, vec stranci koje sam clan i za koju glasam od 90te, SDP. I ovo je tema o bosnjackom clanu predsjednistva, biranju izmedju manjeg zla.spreca wrote:almirony wrote:Kad se sve zbroji, mislim da bi od pomenutog trojca najmanja steta (na zalost bosnjacko biracko tijelo koje nije privrzeno ljevici, mora birati manje od tri zla) za drzavu bila izbor Bakira Izetbegovica. Ponavljam, kad se stavi na papir sve, svi plusevi (ako ih ima uopste) i minusi (ko ih ima najmanje). Naravno, imajuci u vidu i rad stranaka iz koji dolaze. Moja licna zelja bi bila, da Fahro negdje tik pred izbore, povuce se iz utrke i da pozove svoje glasace da glasaju za Bakira. Time bi se konacno zatvorila i ugasila SzagraBiH, a njen Osnivac vratio tamo gdje i pripada, u istoriju. Stranka koja je zajedno sa SNSD od 2006 godine i pada aprilskog paketa generirala sve nedace od tada, zasluzila bi da se raspadne po svim savovima.
Ja se nadam da ce se desiti bas obrnuto od tvojih zelja,jer nam se nije moglo desiti nista gore od SDA(srpska drzavna agencija)ako nisu uspjeli nista uraditi od rata na ovamo koji qrac sjede uopste u vladi i entiteta i drzave.Ali fala bogu uskoro ce izbori gdje ce dobiti crveni karton i nadam se zauvijek.
kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
- almirony
#701 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
- almirony
#702 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
imali smo strasnog hajra od Hareta svih ovih godina, da umres od smijeha.Eborg wrote:Bakir? Da onda imamo njegovu merhametli-spiku za sve što se dešava oko nas: "Pa znate, eto ovaj, nije to, znate, tako."
-
convict
#703 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
SDA je bar dvije godine "odmorila" za vrijeme Alijanse, dok je SBiH na vlasti od svog formiranja bez dana pauze. Ipak, mora im se odati priznanje da vrlo vješto sve negativnosti uspijevaju prebaciti na svoje partnere u vlasti (uglavnom na SDA, ali i na SDP tokom vladavina Alijanse). Nažalost, ima ljudi koji i dan danas vjeruju u te priče i očekuju da će čovjek čija je stranka na vlasti 15 godina, a on sam gotovo 20 godina, eto baš sad uraditi nešto što već nije mogao i tako postati naš spasitelj i doživotni predsjednik.spreca wrote:almirony wrote:Kad se sve zbroji, mislim da bi od pomenutog trojca najmanja steta (na zalost bosnjacko biracko tijelo koje nije privrzeno ljevici, mora birati manje od tri zla) za drzavu bila izbor Bakira Izetbegovica. Ponavljam, kad se stavi na papir sve, svi plusevi (ako ih ima uopste) i minusi (ko ih ima najmanje). Naravno, imajuci u vidu i rad stranaka iz koji dolaze. Moja licna zelja bi bila, da Fahro negdje tik pred izbore, povuce se iz utrke i da pozove svoje glasace da glasaju za Bakira. Time bi se konacno zatvorila i ugasila SzagraBiH, a njen Osnivac vratio tamo gdje i pripada, u istoriju. Stranka koja je zajedno sa SNSD od 2006 godine i pada aprilskog paketa generirala sve nedace od tada, zasluzila bi da se raspadne po svim savovima.
Ja se nadam da ce se desiti bas obrnuto od tvojih zelja,jer nam se nije moglo desiti nista gore od SDA(srpska drzavna agencija)ako nisu uspjeli nista uraditi od rata na ovamo koji qrac sjede uopste u vladi i entiteta i drzave.Ali fala bogu uskoro ce izbori gdje ce dobiti crveni karton i nadam se zauvijek.
Kao što reče almirony, nadam se da će SzagraBiH i njen osnivač nakon ovih izbora otići u istoriju. Dodao bih još - na smetljište istorije.
-
Eborg
#704 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Nisam to rekao.almirony wrote:imali smo strasnog hajra od Hareta svih ovih godina, da umres od smijeha.Eborg wrote:Bakir? Da onda imamo njegovu merhametli-spiku za sve što se dešava oko nas: "Pa znate, eto ovaj, nije to, znate, tako."
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#705 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Apsolutno bolja postava od one predhodne, Tihić, Paravac, Ivo Miro JovićEborg wrote:Nisam to rekao.Pravo da ti kažem, mislim da će biti apsolutno ista postava, dakle Silajdžić, Komšić i Radmanović.
-
Eborg
#706 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Ta trojica su bili kreteni, ova trojica su uglavnom nesposobni. Napredujemo. 
- ultima_palabra
#707 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Isto sranje i jedni i drugi, nemaju nikakvih stvarnih ovlasti, prava politika se vodi negdje drugo...
-
Eborg
#708 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Upravo tako, previše se u narodu njima daje važnosti. Kada se Ganić vratio svi su uzvikivali:"Stavite ga u Predsjedništvo da otjera ove lopove!" Šta će tamo majke ti?
Da im priprijeti da neće potpisati budžet je vrh vrhova koliko mi je poznato.
Silajdžić je u medijima ne toliko zašto što je član Predsjedništva nego što je predsjednik jedne od vladajućih stranaka. Komšić je specifičan po izjavama i stavu i zato se o njemu toliko piše. Ko šta pita Radmanovića? Apsolutno ništa, samo klima glavom Voždu a i nema neke ovlasti. Kao što moj profesor historije u gimnaziji reče: "To je onaj sistem kada dođeš na posao, podigneš slušalicu i pitaš - 'Šefe, šta mi je posao danas da mislim?'"
Silajdžić je u medijima ne toliko zašto što je član Predsjedništva nego što je predsjednik jedne od vladajućih stranaka. Komšić je specifičan po izjavama i stavu i zato se o njemu toliko piše. Ko šta pita Radmanovića? Apsolutno ništa, samo klima glavom Voždu a i nema neke ovlasti. Kao što moj profesor historije u gimnaziji reče: "To je onaj sistem kada dođeš na posao, podigneš slušalicu i pitaš - 'Šefe, šta mi je posao danas da mislim?'"
-
bornheim
#709 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Meni se Bakir zgadio onda kad je pravdao svog jarana Saju poslije one emisije 60 minuta u kojoj smo svi culi
kako Saja telefonira sa Ali Gasijem (koji je sjedio u zatvorskoj celiji) i tijesi ga rijecima kao "poslacemo crnca da mu jebe scer od 12 god."(valjda nekom tuziocu ili sudiji ne sjecam se vise).
Odvratno.Zar neko ko ima takve prijatelje treba da mi bude predsjednik?Uzas.
kako Saja telefonira sa Ali Gasijem (koji je sjedio u zatvorskoj celiji) i tijesi ga rijecima kao "poslacemo crnca da mu jebe scer od 12 god."(valjda nekom tuziocu ili sudiji ne sjecam se vise).
Odvratno.Zar neko ko ima takve prijatelje treba da mi bude predsjednik?Uzas.
- ultima_palabra
#710 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Eborg wrote:Kada se Ganić vratio svi su uzvikivali:"Stavite ga u Predsjedništvo da otjera ove lopove!"
-
Eborg
#711 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Mislim da je baš Sa-x prenio atmosferu i parole sa dočeka na aerodromu.ultima_palabra wrote:Eborg wrote:Kada se Ganić vratio svi su uzvikivali:"Stavite ga u Predsjedništvo da otjera ove lopove!"Ko je to govorio?
- Anes Tesanj
#712 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Mislim da će ostati isto stanje, Radmanović, Komšić i Silajdžić.....
- spreca
#713 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
almirony wrote:i SBIH je od rata na ovamo u vlasti? zar ne? Da se razumijemo, moji glasovi nece otici ni jednom, ni drugom, ni trecem, vec stranci koje sam clan i za koju glasam od 90te, SDP. I ovo je tema o bosnjackom clanu predsjednistva, biranju izmedju manjeg zla.spreca wrote:almirony wrote:Kad se sve zbroji, mislim da bi od pomenutog trojca najmanja steta (na zalost bosnjacko biracko tijelo koje nije privrzeno ljevici, mora birati manje od tri zla) za drzavu bila izbor Bakira Izetbegovica. Ponavljam, kad se stavi na papir sve, svi plusevi (ako ih ima uopste) i minusi (ko ih ima najmanje). Naravno, imajuci u vidu i rad stranaka iz koji dolaze. Moja licna zelja bi bila, da Fahro negdje tik pred izbore, povuce se iz utrke i da pozove svoje glasace da glasaju za Bakira. Time bi se konacno zatvorila i ugasila SzagraBiH, a njen Osnivac vratio tamo gdje i pripada, u istoriju. Stranka koja je zajedno sa SNSD od 2006 godine i pada aprilskog paketa generirala sve nedace od tada, zasluzila bi da se raspadne po svim savovima.
Zasto tada tako zdusno zelis da pobijedi Izetbegovic alo glasas za SDP malo ne logicno ali nema veze to je tvoj izbor pa bujrum.Zasto bin za bosnjake bio bolji izbor izetbegovic od "omrazenog" silajdzica,molio bih ako moze samo par primjera,pa mozda i ja svoj glas dam za Izetbegovica.A sto se tice SDP-aza stranku i ja dajem glas ali za Lagumdziju nikako jer se je vec davno istrosio i sad pokusava da svoj zalazak karijere nekako unovci sto mu nikako ne polazi za rukom.Kad bi laguNdzija otisao iz vodjsva stranke stranka bi imala veoma visok rejting i vjerovatno bi uzela najvise glasova,jer stalno cujem iste rijeci "glasao bi za SDP da nije Lagumdzije"i to doticni zna ali boli njega qrac za tim on je sebi naj vazniji bujrum glasaj za koga hoces neka ti je sa srecom.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- almirony
#715 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Iz jednog jedinog razloga: iza Hareta stoje po drzavu puno opasniji ljudi nego iza Izetbegovica. Kratko i jasno.spreca wrote:
Zasto tada tako zdusno zelis da pobijedi Izetbegovic alo glasas za SDP malo ne logicno ali nema veze to je tvoj izbor pa bujrum.Zasto bin za bosnjake bio bolji izbor izetbegovic od "omrazenog" silajdzica,molio bih ako moze samo par primjera,pa mozda i ja svoj glas dam za Izetbegovica.A sto se tice SDP-aza stranku i ja dajem glas ali za Lagumdziju nikako jer se je vec davno istrosio i sad pokusava da svoj zalazak karijere nekako unovci sto mu nikako ne polazi za rukom.Kad bi laguNdzija otisao iz vodjsva stranke stranka bi imala veoma visok rejting i vjerovatno bi uzela najvise glasova,jer stalno cujem iste rijeci "glasao bi za SDP da nije Lagumdzije"i to doticni zna ali boli njega qrac za tim on je sebi naj vazniji bujrum glasaj za koga hoces neka ti je sa srecom.
-
ibizza
#716 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
sa ovim si sve rekaoalmirony wrote:Iz jednog jedinog razloga: iza Hareta stoje po drzavu puno opasniji ljudi nego iza Izetbegovica. Kratko i jasno.spreca wrote:
- spreca
#717 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
almirony wrote:Iz jednog jedinog razloga: iza Hareta stoje po drzavu puno opasniji ljudi nego iza Izetbegovica. Kratko i jasno.spreca wrote:
To je tvoja teza, ali nibuh da te ubjedujem u to da nisi u pravu,jer onaj ko te laze i ubjedjuje to ocito radi uspjesnije od mene i mase forumasa sa ovog foruma
PS samo da dodam zaboravih,pa ti glasas za SDP
- Josip
- spreca
#719 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Josip wrote:Željko Komšić
Gospodina Komsica cemo vama izabrati
- pici
#720 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Josip wrote:Željko Komšić
ŠHo reČe jedan ErcegovaČki dostojansvenik....HDZ je kralježnica u Hrvata......mogu mislit kakvi su ostali organi i kosti kad je HDZ kralježnica
- Josip
#721 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Oprošteno, ali samo ovaj put!!!!spreca wrote:Josip wrote:Željko Komšić
Gospodina Komsica cemo vama izabrati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sory morosam
HDZ prije rata i onaj ratni jesu to bili. A ovaj sada jeste kralježnica ali atrofirana.pici wrote:Josip wrote:Željko Komšić
ŠHo reČe jedan ErcegovaČki dostojansvenik....HDZ je kralježnica u Hrvata......mogu mislit kakvi su ostali organi i kosti kad je HDZ kralježnica
- pici
#722 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Josip wrote:
HDZ prije rata i onaj ratni jesu to bili. A ovaj sada jeste kralježnica ali atrofirana.
I prije je bila diskusherniČna jer nebi krva zrncad napuštala zdravo tijelo
- almirony
#723 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Prvo: nikakve veze sa ovom temom nema za koga ja glasam, tema je bosnjacki clan.spreca wrote:almirony wrote:Iz jednog jedinog razloga: iza Hareta stoje po drzavu puno opasniji ljudi nego iza Izetbegovica. Kratko i jasno.spreca wrote:
To je tvoja teza, ali nibuh da te ubjedujem u to da nisi u pravu,jer onaj ko te laze i ubjedjuje to ocito radi uspjesnije od mene i mase forumasa sa ovog foruma
PS samo da dodam zaboravih,pa ti glasas za SDP
Drugo: iz tvoje perspektive mozda izgleda tako, ali iz moje vjeruj mi nije. I svoje misljenje formiram iskljucivo na osnovu licnog iskustva, i nije mi potreban niko da me ubjedjuje i laze. Ako ti formiras svoje misljenje na osnovu misljenja forumasa, bujrum.
- opa22
#724 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
evo da se i ja malo ukljucim u komentiranje politike.....misljenja sam da ce Silajdzic i ove godine biti bosnjacki clan predsjednistva i po mom misljenju zasluzno, istinski patriota, jaka politicna licnost, obrazovana osoba, govori strane jezike, jako inteligentna i utjecajna osoba za razliku od drugih koji nas sramote na medjunarodnoj sceni gdje ne znaju niti jedan strani jezik ili eventualno znaju sastaviti 2-3 recenice na ruskom i to je to.....
moje procjene su da ce Komsic i Silajdzic opet u predsjednistvo a za srpskog clana hmmmm najvise bih volio kad bi to bila Svetlana Cenic no posto je to nemoguce ne interesira me srpski clan predsjednistva jer ce svakako raditi protiv svoje drzave.......a za predsjedavajuceg VM mislim da ce izabrati Lijanovica (moje zelje) ukoliko ne bude izabran da clana predsjednistva
moje procjene su da ce Komsic i Silajdzic opet u predsjednistvo a za srpskog clana hmmmm najvise bih volio kad bi to bila Svetlana Cenic no posto je to nemoguce ne interesira me srpski clan predsjednistva jer ce svakako raditi protiv svoje drzave.......a za predsjedavajuceg VM mislim da ce izabrati Lijanovica (moje zelje) ukoliko ne bude izabran da clana predsjednistva
-
Eborg
#725 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Lijanović kao premijer? Nema teorije, bit će u opoziciji. Ako i bude u vlasti kao jedan od članova neke koalicije ima da skače od sreće i ide u Međugorje na očenaše ako dobije neko ministarsko mjesto.