kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post Reply
mr.gugl

#651 Re: Bakir Izetbegovic za Predsjednistvo

Post by mr.gugl »

a ako mi "bosnjaci" (uh je*em vam vishe bosnjake, hrvate i srbe, zar nema ni jedan bosanac i hercegovac, po Bogu ste ljudi) ne izadjemo na izbore, da li se nasi glasovi dodjeljuju nekome po automatizmu ili jednostavno ostajemo neutralni?
Anes Tesanj

#652 Re: Bakir Izetbegovic za Predsjednistvo

Post by Anes Tesanj »

mr.gugl wrote:a ako mi "bosnjaci" (uh je*em vam vishe bosnjake, hrvate i srbe, zar nema ni jedan bosanac i hercegovac, po Bogu ste ljudi) ne izadjemo na izbore, da li se nasi glasovi dodjeljuju nekome po automatizmu ili jednostavno ostajemo neutralni?
Ko izađe na izbore, njegov se glas broji. Ko ne izađe njegov ne, to je sva mudrost...
high_volume

#653 Re: Bakir Izetbegovic za Predsjednistvo

Post by high_volume »

Anes Tesanj wrote:
mr.gugl wrote:a ako mi "bosnjaci" (uh je*em vam vishe bosnjake, hrvate i srbe, zar nema ni jedan bosanac i hercegovac, po Bogu ste ljudi) ne izadjemo na izbore, da li se nasi glasovi dodjeljuju nekome po automatizmu ili jednostavno ostajemo neutralni?
Ko izađe na izbore, njegov se glas broji. Ko ne izađe njegov ne, to je sva mudrost...
Ko ne izađe na izbore, pokloniće svoj glas onim koji su i do sada imali najviše glasova...
Shoba

#654 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Shoba »

za Bosnu! wrote:Jasam za Silajdjica. Jedino stranka za BiH moze diplomacijom stvari promijeniti i izmijeniti i dovesti na svojie mijesto ! :thumbup:

kao i svih ovih godina...
Better Man

#655 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Better Man »

Shoba wrote:
za Bosnu! wrote:Jasam za Silajdjica. Jedino stranka za BiH moze diplomacijom stvari promijeniti i izmijeniti i dovesti na svojie mijesto ! :thumbup:

kao i svih ovih godina...

Pa, što nisu to uradili za ovih 14 godina koliko postoje? Obična stranka ublehaša, lažova i šupljatora koje interesije samo fotelja, novac i lični interesi.
Anes Tesanj

#656 Re: Bakir Izetbegovic za Predsjednistvo

Post by Anes Tesanj »

Ma kakva SzBiH, to je propala stvar....
Opstaje jedino zbog takvih.....
mr.gugl

#657 Re: Bakir Izetbegovic za Predsjednistvo

Post by mr.gugl »

hvala za odgovor na prethodno pitanje, i sam sam mislio da je tako, pokloni se glas bosnjackoj stranci koja ima najvishe skupljenih glasova, ali nisam htio da se provaljujem, iako ni sad nisam siguran u misljenje, ali ne bitno.

ono sto mene zanima je da li neko od vas razmislja drugacije? znamo da je cak i americki predsjednik pijun, a zamislite tek kakvi su pijuni nasi ovi "vladari", da li iko od vas misli da je zapravo svejedno ko ce biti na vlasti, samo sto naravno postoje nijanse, jer od 100% oni imaju pravo utjecaja na stanje mozda nekih 9-10%. evo recimo, tihic i silajdzic samo pricaju jedan protiv drugog, a mi svi vidimo da niko od njih nije uspio nista konkretno uraditi ni za bosnu ni za bosance ni za bosnjake. isti primjer je kod hrvata i kod srba, osim, sto su rusija i mozda francuska povukle jace konce i svog pijuna dodika isturile na protivnicku polovinu te time otvorile prostor da ostale figure zaprijete malo bolje. vidimo da i u sportu nemamo sanse radi politike. srbi su blokirali rad a sve to po naredbi dodika koji planira svoj vlastiti savez, tacnije, naredjeno mu je da ga planira. proslo je 20 godina, bosna opet jaca, potrebno je jos 10-20 i eto nama opet rata u BiH!
pozdrav.
P.S. kad napisem pitanje i misljenje u jednom, svi odmah optuzuju da pisem bolg, ali eto, zanima me da li ima neko ko razmislja kao ja, ko vjeruje u teorije zavjera?
Anes Tesanj

#658 Re: Bakir Izetbegovic za Predsjednistvo

Post by Anes Tesanj »

Iskreno mislim da ne postoji teorija zavjere.....
Ali svako ima svoj stav....
zlatiborka

#659 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by zlatiborka »

Eto sta nam novo (staro) govori Bakir, mali princ............

Bakir Izetbegović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH:

Tihić je pomirio stranku i pružio mi priliku da igram u finalu

Poslije rata, '96. pola stanovništva bilo je protiv BiH, ali sada, prema UNDP-jevom Sistemu ranog upozoravanja, više od 50 posto Srba je zadovoljno što pripada BiH, više od 80 posto Hrvata i skoro svi Bošnjaci. To pokazuje da sve ide ka ozdravljenju društva.

Volio bih da sve osim lokalne samouprave bude na BiH, ali znam da to nije moguće.

Mislim da će se SDA malo morati vratiti u desno, da pokažemo da nismo u sredini, da se opet približimo običnom Bošnjaku i glasaču, da smo bošnjačka stranka, da štitimo interes ljudi koji pripadaju tom identitetu.

Dok u susjedstvu imamo jake vojske – moramo im parirati. Općenito, Bošnjaci više nikada ne smiju ostati slabi.

Standardi i zahtjevi NATO-a i EU su šansa da mi popravljamo naše stvari, bez obzira na to što neko ne voli BiH ili je neće. BiH će nastaviti da ide ka standardima normalne zemlje.

Moj otac je dobio poklona i honorara milion maraka, ali mi smo sve naše novce razdijelili, i kada sam pravio kuću, ja sam uzeo kredit. I sada dajem trećinu svoje plate, vozim skroman auto i vraćam kredit. Pomalo me vrijeđa da se stalno moram pravdati ni kriv ni dužan.

Zašto želite biti član Predsjendištva BiH?
- Da bih ostvario unisonu politiku koja nema dvije glave, da bih ostvario politiku SDA, da imamo jednu politiku, a ne dvije razroke kao sada u koaliciji gdje imate SDA i doktora Silajdžića. Politika SDA je sazrela politika, realna politika koja može donijeti rezultate i provoditi reforme, koja je uspješna i želim takvu politiku i u Predsjedništvu BiH.
...

Cijeli tekst možete pročitati u magazinu START BiH ili pretplatom na elektronsko izdanje.
Sta kazete na ovo povecano? Nisam prije cula da je Bakir tako "skroman" i "darezljiv", mozda se bas zbog njegove skromnosti ne zna koliko je "skroman".... :lol: :lol: :lol:

P.S.
Ako neko ima citav tekst i smatra ga vrijednim citanja, neka ga postavi.....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#660 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by pici »

zlatiborka wrote:Eto sta nam novo (staro) govori Bakir, mali princ............

Poslije rata, '96. pola stanovništva bilo je protiv BiH, ali sada, prema UNDP-jevom Sistemu ranog upozoravanja, više od 50 posto Srba je zadovoljno što pripada BiH, više od 80 posto Hrvata i skoro svi Bošnjaci. To pokazuje da sve ide ka ozdravljenju društva.

Volio bih da sve osim lokalne samouprave bude na BiH, ali znam da to nije moguće.

Mislim da će se SDA malo morati vratiti u desno, da pokažemo da nismo u sredini, da se opet približimo običnom Bošnjaku i glasaču, da smo bošnjačka stranka, da štitimo interes ljudi koji pripadaju tom identitetu.

Dok u susjedstvu imamo jake vojske – moramo im parirati. Općenito, Bošnjaci više nikada ne smiju ostati slabi.

Standardi i zahtjevi NATO-a i EU su šansa da mi popravljamo naše stvari, bez obzira na to što neko ne voli BiH ili je neće. BiH će nastaviti da ide ka standardima normalne zemlje.

Moj otac je dobio poklona i honorara milion maraka, ali mi smo sve naše novce razdijelili, i kada sam pravio kuću, ja sam uzeo kredit. I sada dajem trećinu svoje plate, vozim skroman auto i vraćam kredit. Pomalo me vrijeđa da se stalno moram pravdati ni kriv ni dužan.

- Da bih ostvario unisonu politiku koja nema dvije glave, da bih ostvario politiku SDA, da imamo jednu politiku, a ne dvije razroke kao sada u koaliciji gdje imate SDA i doktora Silajdžića. Politika SDA je sazrela politika, realna politika koja može donijeti rezultate i provoditi reforme, koja je uspješna i želim takvu politiku i u Predsjedništvu BiH.
...

Cijeli tekst možete pročitati u magazinu START BiH ili pretplatom na elektronsko izdanje.
Sta kazete na ovo povecano? Nisam prije cula da je Bakir tako "skroman" i "darezljiv", mozda se bas zbog njegove skromnosti ne zna koliko je "skroman".... :lol: :lol: :lol:

P.S.
Ako neko ima citav tekst i smatra ga vrijednim citanja, neka ga postavi.....

ovo je s druge teme nadam se da mi @Fair Life neĆe zamjeriti

Fair Life wrote:Dobre reference, pravo podobne. Jos ako je hadzija... nema dileme, kamoli trileme.

Image

prejako :thumbup: :mrgreen:
Adriatic

#661 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Adriatic »

Pravi babin sin.
Laže ko i babo a da i ne trepne.
Anes Tesanj

#662 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Anes Tesanj »

Ma vadi se na babine zasluge, a ništa nije postigao.....
nokia6170

#663 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by nokia6170 »

zlatiborka wrote:

...
Pa imal neko da nadje njegove izjave u vezi sa Tihicem u negativnom kontekstu u zadnje dvije godine, pogotovo nakon onog kongresa kad je Junior ispusio.

Ovaj bradica je lazovcina na kvadrat..samo se sjetim onog gostovanja na TV-u kad je opravdavao onu tuzbu protiv New York Times ili tako nekako i angazovanjem onog americkog advokatskog tima da ih zastupa protiv novina.

A to sa parama i ko je sta jamio od Izetbegovica cemo da vidimo koliko ce iza njega da ostane...samo da ne bude ko sa Hadzipasicem i skromnom platicom premijera i ostavstinom od preko 35 miliona KM u dionicama i offshore racunima ;)
nokia6170

#664 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by nokia6170 »

Ovako je pricao Junior Velicanstveni Ujedinitelj Bosnjaka :roll:

Vrijeme će pokazati da li je šteta ili korist što je Sulejman Tihić po treći put zaredom izabran za predsjednika najjače bošnjačke političke partije, Stranke demokratske akcije.

Ovo je Fokusu kazao Tihićev protukandidat na unutarstranačkim izborima Bakir Izetbegović, naglasivši da on lično Tihićev reizbor smatra štetnim za stranku.

- Nedžad Branković, kao predsjednik Vlade FBiH, od Tihića je doživio toliko neprijatnosti i uvreda, tako da će poslije toga malo ko biti spreman da uđe u Vladu. Postojao je taj loš odnos prema Brankoviću i otvoreno nepodržavanje vlastite vlade, koja je radila, a to se najbolje vidi po tome što su plate i penzije i dalje veće nego u RS - rekao je Izetbegović.

On je uvjeren da je Branković, poslije podnošenja ostavke, konačno odahnuo od svih uvreda i poniženja, kojima je bio izložen u proteklom periodu.

Izetbegović kaže da sada neko drugi treba da pokuša da vodi Vladu FBiH i da vidi kako je to raditi sa federalnim medijima, strankama i koalicijama.

On naglašava da nikada ne bi prihvatio nijednu od funkcija u izvršnoj vlasti, pa ni funkciju mandatara, ukoliko bi ga neko predložio, jer u ovom trenutku Tihiću treba pružiti šansu da pokaže šta može uraditi sa svojom ekipom.

To što je Tihić treći put dobio povjerenje delegata, Izetbegović ne smatra dobrim znakom i uvjeren je da će i SDA i FBiH time mnogo izgubiti.

- Po profilu izabranih ljudi u organe stranke, vidi se da SDA gubi snagu i intelektualni potencijal. Ne znam koliko će to popraviti izbor Predsjedništva SDA, vidjećemo - naglasio je Izetbegović.

Ukoliko u FBiH i SDA pod Tihićevim vođstvom sve krene u lošem smjeru, Izetbegović ne isključuje ni mogućnost prijevremenih stranačkih izbora.

Iako je ranije najavljivao odlazak iz SDA, Izetbegović je rekao da on nema nikakvih funkcija u stranci, da je najobičniji član i poslanik parlamenta BiH, što će ostati i ubuduće.
MrMaliJoe

#665 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by MrMaliJoe »

Eborg wrote:Svi znamo da će Bošnjaci glasati za Komšića tako da im Bošnjak i nije pretjerano bitan kako stvari stoje. :-)
Slaba ponuda u izboru likova koji se već dugo bave politikom, pa bi Komšić bio logičan izbor.
sylar

#666 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by sylar »

Stavimo se u poziciju neutralnog apoliticnog covjeka kome je dosadilo da ga kradu i varaju. Igrom slucaja taj covjek je Bošnjak. Izadje on na izbore, otvori listic i ima sta vidjeti: Radoncica, Hareta i Bakira Juniora. covjek se ne razumije u politiku bas ali zna da ova 3 nisu bas nesto cista, puno se o njima loseg prica. I vidi covjek Komsica koga svi hvale. I covjek logicno glasa za Komsica.
Na ovim izborima je jaaaako los izbor za Bosnjackog clana predsjednistva i mnogi Bosnjaci koji i nisu mislili glasati za Komsica radi ovog slabog izbora ce glasati za njega
mr.gugl

#667 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by mr.gugl »

jel' se meni cini ili ovdje vlada misljenje da je pogresno to sto ti vasi tzv. bosnjaci glasaju za tog vaseg tzv. hrvata Komsica? pravim se malo budalast jer su za mene i bosnjaci i hrvati i srbi samo upisani bosanci, ali stvarno, jel' to pogresno ako bosnjak glasa za Komsica? kako su hrvati plitak narod, umjesto da budu sretni sto je situacija takva da bosnjaci daju podrsku drugom vodji i to njihovom, oni se jos ljute. kuku leeleee
nokia6170

#668 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by nokia6170 »

mr.gugl wrote:jel' se meni cini ili ovdje vlada misljenje da je pogresno to sto ti vasi tzv. bosnjaci glasaju za tog vaseg tzv. hrvata Komsica? pravim se malo budalast jer su za mene i bosnjaci i hrvati i srbi samo upisani bosanci, ali stvarno, jel' to pogresno ako bosnjak glasa za Komsica? kako su hrvati plitak narod, umjesto da budu sretni sto je situacija takva da bosnjaci daju podrsku drugom vodji i to njihovom, oni se jos ljute. kuku leeleee
Hebe te jedna sitnica u razmisljanju.

Hrvatstvo i ljiljan (pogotovo zlatni) su dvije nespojive kategorije aktualne "hrvatske" politike u Bosni i Hercegovini i jedna iskljucuje drugu.
mr.gugl

#669 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by mr.gugl »

super, a sto ce vam hrvatstvo, bosnjastvo i srpstvo? sto nije bosanstvo? ok, nek sam ja glup i nek se eto kao pravim budala, ali stvarno, sto ne idu iz bosne oni koji se ne smatraju bosancima? svi pricaju kako vole drzavu i kako je to i njihova drzava a glavna ideja i tzv. srba i hrvata je rusenje drzave. srbi hoce da se ocijepe, a hrvati hoce svoj entitet pa bi i oni kasnije da se ocijepe, a kladim se da i bosnjaci imaju gdje, rado bi i oni trazili svoj entitet i pripojili se nekom drugom, a onda se cudimo sto nas kradu i sto vecina nema pare da ode na pristojno ljetovanje i td. mah, glasacu za najslabiju stranku na izborima i zdravo.
ja.neron

#670 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by ja.neron »

Fair Life wrote:Dobre reference, pravo podobne. Jos ako je hadzija... nema dileme, kamoli trileme.

Image
Image

evo još bisera "babinog sinčića" jer stranka će završiti posao
mr.gugl

#671 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by mr.gugl »

ma konjina svoje vrste...njemu treba dati da cuva koze prvo
ultima_palabra

#672 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by ultima_palabra »

Image
Prestrašno :cry: Znači imaju namjeru da nas karaju do kraja :x
Munjevitom brzinom :lol: Pa Bakire sine, vrijeme leti kad se zabavljaš :roll: Onima koji sastavljaju kraj sa krajem su se malo otegle...
Anes Tesanj

#673 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Anes Tesanj »

ultima_palabra wrote:Image
Prestrašno :cry: Znači imaju namjeru da nas karaju do kraja :x
Munjevitom brzinom :lol: Pa Bakire sine, vrijeme leti kad se zabavljaš :roll: Onima koji sastavljaju kraj sa krajem su se malo otegle...
"Malo" se oteglo.......
ljekar

#674 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by ljekar »

pobjedjuje bakir
glasam za njega
vela-ze

#675 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by vela-ze »

A sto ovaj Bakir stalno potencira svoga rahmetli oca... Zar tako zeli da pobijedi, na "teret slave" svoga oca... Mislim da je krajnje providno to sto radi... pricaj o sebi, to je tvoja kandidatura, a ne tvoga oca, pricaj, imaj program, sta ces uraditi, a sta neces, sta ces dopustiti da se radi, a sta ne... Govori nesto za Tihica, a svi znamo da je Bakir ustvari predsjednik SDA, samo sto on djeluje iz sjene... a Tihic se nije htio kandidovati, jer zna da ce biti porazen... zato je njemu i prebacio taj "vruci krompir" kandidature za bosnjackog clana... Kada vidim ova tri najozibljnija kandidata, dodje mi kao mladoj osobi i da ne izadjem na izbore, ali sreca, pa mi u Federaciji mozemo glasati i za drugog clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda... (ne gledam to kao hrvatski narod, nego kao narod BiH), i sreca da mozemo glasati za covjeka... a ne za neki istroseni kadar, ili za neke jatake... koji nemaju dodirnih tacaka sa politikom i diplomatijom, ali su samo imuni, pa se i nalalze tu gdje jesu
Post Reply