Ja ti dav'o iladz da ne puknes skroz, a ti ters k'o i Haris. Nego, koliko su sekundi gosp. Haris i njegovi bili u A RBiH ? Ili, ako imas foto Harisa u uniformi A RBiH, postavi je i ja cu Ferhadijom njaknuti k'o kenjac 15 puta. I ne zaboravi da se Haris u BiH pojavio '93. godine.za Bosnu! wrote:Konkretno je otpor organizovo naoruzavanje, diplomaciju VODIO, ekonomiju organizovo enerhgetiku u BiH podigo al poso jos nije zavrsen jer jos treba dase radi Traba nam covjek koji ce pokazati voditi a ne ko klempo Tihic, sandzaklija Radoncic i zalizani Lagumdjija. kolko je njih uspjesno nesto uradilo neznam al Haris jest mnogo !
kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
-
CAUS-VISOKO
#126 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
- Corto Maltese
#127 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Jes' vala, kad se sjetim kako je onaj Eisenhower zavio u crno Ameriku. Još se oporavljaju. A tek šta De Gaulle uradi jadnim Francuzima. Još je mnoštvo primjera propalih generalskih političara kroz istoriju, ali ne bih da oduzimam prostor drugim diskutantima.Luisa wrote:General nemoze biti dobar politicar, karijera gradi covjeka.
Politicar moze biti extra dobar advokat, profesor filozofije, politickih nauka, generalno da ima obrazovanje drustvenih nauka...
Ja se ne mogu prijaviti jer nemam politickih afiniteta, a nisam obrazovana u drustvenim naukama, ... ma sta cu ja po zanimanju sam prodavacica.
Možda si htjela napisati da loš general ne može biti dobar političar, mada se ni sa tim veliki dio građana našeg zapadnog susjeda ne bi složio?
-
Luisa
#128 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Chmoljo wrote:theTruePath wrote:
Kroz njegov odnos prema IZ-i,ipak je to vazna institucija u Bosnjaka i predstavnik Bosnjaka bi trebao da gaji neko postovanje i blizi odnos s IZ.Od svih vaznijih bosnjackih politicara samo i jedino on ima te napete odnose prema IZ![]()
![]()
![]()
kad je to IZ postala posrednik između muslimana i Boga?haj bolan reci samo da ga ne gotiviš jer nije vjernik i gotovo, ne izmišljaj svega ti.
što se tiče IZ-a, ta instituticija jeste bitna, ali sama sebi šamare opaljuje kad u njoj sjedi jedan Edhem Bičakčić.
Odlicno receno, bravo cmoljo!
Nemam nista protiv vjerskih institucija ali da se bave vjerom, vjersokm kulturom, vjerskom muzikom, vjerskom istorijom i svim onim sto pripada vjeri, ali da se bave politikom ee ebas neee! Dzamijase treba procistiti, da upravo zbog Bicakcica najveceg lopova koji se tako cinicni smije u kamere kad je sam sebe oslobodio optuzbi protiv lopovluka! Strasno!!!
-
Alfa_Ze
#129 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
glas za Sefera je kao i glas za Radoncica >> ratni >> poratni >> i politicki koalicioni partneri !!almanesic wrote:Noddle wrote:Ja ne bih glasala niti za jednog od ponudjenjih.
Haris je lopov nad lopovima. Samo jos nije na eBay stavio da prodaje drzavu Bosnu i Hercegovinu veoma povoljno.
Tihic u narodu poznat kao Gargamel ne zna sam ni u WC otici, a jos je i lopovcina.
Bakir je posebna prica, od njega mi se kosa na glavi dize.
Radoncic nece dobiti moj glas zato sto dijeli Bosnu i Hercegovinu i dogovara se sa Covicem i Dodikom, a jos je i na Dodikovoj platnoj listi.
onda za SEfera glasaj!

- muha_sa
#130 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
za Bosnu! wrote:Jes valatheTruePath
Mora bit dobar vjernik i dobar u biznisu i dobar u DIPLOMACIJI. Samo tako BiH moze naprjed kad sve ima a sto nema da ima kako goc okrenes. Mora sve !
Haris je imao tezak i radan zivot jer tek odkad je u Bengaziju doktoriro (hamdulillah) mogo je u biznis i u politiku !
cini mi se da te ne kontaju
hajd malo kod nas u zoomovu kafanu da se zajebajemo
-
hercegovac_pravi
#131 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Svega ti legendo, kako ti se da više vrtiti tri iste rečenice u različitom redoslijedu? Kad se već zajebavaš barem nam daj malo različitosti, ovako ispada monotono.za Bosnu! wrote:Jes valatheTruePath
Mora bit dobar vjernik i dobar u biznisu i dobar u DIPLOMACIJI. Samo tako BiH moze naprjed kad sve ima a sto nema da ima kako goc okrenes. Mora sve !
Haris je imao tezak i radan zivot jer tek odkad je u Bengaziju doktoriro (hamdulillah) mogo je u biznis i u politiku !
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#132 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Corto Maltese wrote:Zar je trenutni član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda član SDP?Ima Bosne_Bice Bosne wrote:inhibitor wrote:Zasto SDP nema svog kandidata u anketi? Njima je na redu bosnjacki clan.
Da se izrazim narodski, "Ne mjenja se konj koji dobro vuce, ako za to nema opravdanog razloga."
Nije, ali ne bih da ti crtam.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#133 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
muha_sa wrote:za Bosnu! wrote:Jes valatheTruePath
Haris je imao tezak i radan zivot jer tek odkad je u Bengaziju doktoriro (hamdulillah) mogo je u biznis i u politiku !![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cini mi se da te ne kontaju![]()
![]()
![]()
![]()
hajd malo kod nas u zoomovu kafanu da se zajebajemo![]()
takvi su vazda dobro došli
Joj, muha, legendo.
A covjek samo sto im nije nacrt'o onu njegovu "DIPLOMAciju".
I to jos - iz Bengazija.
- Zana.
#134 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
...na aprilskom sastanku predsjednika Turske Abdulaha Gula, Silajdžića i Tadića u Istanbulu, dogovoreno je da kompletno Predsjedništvo BiH zvanično posjeti Beograd.
Međutim, Silajdžić je odlučio da sam ode u Beograd. Nebojša Radmanović, član Predsjedništva odbio je da putuje jer ni on ni SNSD Milorada Dodika, čiji je član, ne prihvataju Istanbulsku deklaraciju koja pozitivno utiče na odnose BiH i Srbije. Međutim, Dodik i Radmanović su Tadića optužili za izdaju jer je prihvatio Istanbulsku deklaraciju čime su direktno protiv dobrih odnosa između dvije države.
Što se tiče Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, njegov stav je odranije poznat:
Spreman sam sutra otići u Beograd pod uslovom da Ilija Jurišić danas bude u BiH.
To se zove dosljednost!!!
Međutim, Silajdžić je odlučio da sam ode u Beograd. Nebojša Radmanović, član Predsjedništva odbio je da putuje jer ni on ni SNSD Milorada Dodika, čiji je član, ne prihvataju Istanbulsku deklaraciju koja pozitivno utiče na odnose BiH i Srbije. Međutim, Dodik i Radmanović su Tadića optužili za izdaju jer je prihvatio Istanbulsku deklaraciju čime su direktno protiv dobrih odnosa između dvije države.
Što se tiče Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, njegov stav je odranije poznat:
Spreman sam sutra otići u Beograd pod uslovom da Ilija Jurišić danas bude u BiH.
-
almanesic
#135 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Sefer Halilović je po karijeri, rezultatima, harizmi i učinku ima najbolji izgled da zauzme mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.
nažalost na ftv-u možemo čuti šta radi forum mladih sdp-a, šta rade kojekakvi odbori sdp-a, ali ne možemo čuti niti vidjeti silne promocije knjige po BiH koje vodi Sefer Halilović, niti aktivnosti BPS-a kojih ima na svakom koraku.
ali zato šta misli mašić, nikšić, gdje je otputovao lagumdžija i slično - tiakvih besmislica vazdan. i crne hronike.
to je tako, jer je to daleko od javnog servisa...ali eto, svejedno Sefer će pobijediti i Silajdžića i Tihića ako se kandiduje. i to lako.
nažalost na ftv-u možemo čuti šta radi forum mladih sdp-a, šta rade kojekakvi odbori sdp-a, ali ne možemo čuti niti vidjeti silne promocije knjige po BiH koje vodi Sefer Halilović, niti aktivnosti BPS-a kojih ima na svakom koraku.
ali zato šta misli mašić, nikšić, gdje je otputovao lagumdžija i slično - tiakvih besmislica vazdan. i crne hronike.
to je tako, jer je to daleko od javnog servisa...ali eto, svejedno Sefer će pobijediti i Silajdžića i Tihića ako se kandiduje. i to lako.
-
almanesic
#136 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
glas za Sefera je glas za ratnog komandanta, člana Ratnog Predsjedništva BiH, odličnog ministra, hašškog oslobođenika, i osobe koju su najviše progonili razno razne vlasti pokušavajući da ga sruše - i nisu uspijeli. Sefer je pravi čovjek za Predsjedništvo BiH.Alfa_Ze wrote:glas za Sefera je kao i glas za Radoncica >> ratni >> poratni >> i politicki koalicioni partneri !!almanesic wrote:Noddle wrote:Ja ne bih glasala niti za jednog od ponudjenjih.
Haris je lopov nad lopovima. Samo jos nije na eBay stavio da prodaje drzavu Bosnu i Hercegovinu veoma povoljno.
Tihic u narodu poznat kao Gargamel ne zna sam ni u WC otici, a jos je i lopovcina.
Bakir je posebna prica, od njega mi se kosa na glavi dize.
Radoncic nece dobiti moj glas zato sto dijeli Bosnu i Hercegovinu i dogovara se sa Covicem i Dodikom, a jos je i na Dodikovoj platnoj listi.
onda za SEfera glasaj!![]()
- Noddle
#137 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
almanesic wrote: glas za Sefera je glas za ratnog komandanta, člana Ratnog Predsjedništva BiH, odličnog ministra, hašškog oslobođenika, i osobe koju su najviše progonili razno razne vlasti pokušavajući da ga sruše - i nisu uspijeli. Sefer je pravi čovjek za Predsjedništvo BiH.
Hvala na tako zdusnom objasnjenu o tome za koga bih trebala glasati, ali ja ipak ostajem pri svom: Jadan nam je izbor ako se na listi pojave samo ovi i super je sto uvijek ima alternativa.
-
Blago nama
#138 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Zana. wrote:...na aprilskom sastanku predsjednika Turske Abdulaha Gula, Silajdžića i Tadića u Istanbulu, dogovoreno je da kompletno Predsjedništvo BiH zvanično posjeti Beograd.
Spreman sam sutra otići u Beograd pod uslovom da Ilija Jurišić danas bude u BiH.![]()
Kamo srece da su nam svi politicari dosljedni i borci za ovu nasu drzavu kao Zeljko Komsic.
Svaka cast Komsicu!
-
Alfa_Ze
#139 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Jos da mu kodno ime nije bilo ''Boris'', gdje bi mu bio kraj ??almanesic wrote: glas za Sefera je glas za ratnog komandanta, člana Ratnog Predsjedništva BiH, odličnog ministra, hašškog oslobođenika, i osobe koju su najviše progonili razno razne vlasti pokušavajući da ga sruše - i nisu uspijeli. Sefer je pravi čovjek za Predsjedništvo BiH.

- Banksy
#140 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Predsjednik BPS-a Sefer Halilović najavio je u izjavi za Dnevni avaz da će Izvršni i Glavni odbor njegove stranke danas donijeti odluku o tome hoće li imati kandidata i koga. Prema Halilovićevim riječima, ako ta stranka ne bude imala kandidata, za sada je izvjesno jedino da Silajdžić ni u kojem slučaju ne može dobiti podršku BPS-a, jer se radi o „čovjeku koji se u vlasti vrti više od 20 godina, a ništa nije napravio za dobrobit grsssađana i BiH“.Alfa_Ze wrote:glas za Sefera je kao i glas za Radoncica >> ratni >> poratni >> i politicki koalicioni partneri !!almanesic wrote: onda za SEfera glasaj!![]()
U slučaju da SDA kandidira Sulejmana Tihića, Halilović kaže da „nas taj gospodin apsolutno ne zanima“.
Ko ostaje?

-
almanesic
#141 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Seferova historijska uloga u odbrani RBiH je tolika da svi da se skupe - kao što su se do sada skupljali, da ga sruše to ne mogu učiniti. I hapsili ga, i slali u Haag, i gazili sistematski po medijima a čovjek izašao jači i jači, uvijek i iznova.
Tako će biti i ovaj put. vidim da su se neki prepali kandidature. Po anketama domaćih i astranih agencija Sfer i Silajdžić su u pet deka. Očito su neki već krenuli da pljuju po Seferu, samo ne znam čime to mislite raditi?
Tako će biti i ovaj put. vidim da su se neki prepali kandidature. Po anketama domaćih i astranih agencija Sfer i Silajdžić su u pet deka. Očito su neki već krenuli da pljuju po Seferu, samo ne znam čime to mislite raditi?
-
almanesic
#142 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Banksy wrote:Predsjednik BPS-a Sefer Halilović najavio je u izjavi za Dnevni avaz da će Izvršni i Glavni odbor njegove stranke danas donijeti odluku o tome hoće li imati kandidata i koga. Prema Halilovićevim riječima, ako ta stranka ne bude imala kandidata, za sada je izvjesno jedino da Silajdžić ni u kojem slučaju ne može dobiti podršku BPS-a, jer se radi o „čovjeku koji se u vlasti vrti više od 20 godina, a ništa nije napravio za dobrobit grsssađana i BiH“.Alfa_Ze wrote:glas za Sefera je kao i glas za Radoncica >> ratni >> poratni >> i politicki koalicioni partneri !!almanesic wrote: onda za SEfera glasaj!![]()
U slučaju da SDA kandidira Sulejmana Tihića, Halilović kaže da „nas taj gospodin apsolutno ne zanima“.
Ko ostaje?
u današnjem Avazu ima saopćenje iz BPS-Sefer Halilović - ići će sa vlastitim kandidatom za Predsjedništvo BiH.
-
Alfa_Ze
#143 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Obzirom da se ‘’Scepo’’ ispred SBB nece kandidirat za clana Predsjednistva, ‘’Boris’’ ce biti njihov zajednicki kandidat za clana Predsjednistva BiH !!almanesic wrote:Banksy wrote:Predsjednik BPS-a Sefer Halilović najavio je u izjavi za Dnevni avaz da će Izvršni i Glavni odbor njegove stranke danas donijeti odluku o tome hoće li imati kandidata i koga. Prema Halilovićevim riječima, ako ta stranka ne bude imala kandidata, za sada je izvjesno jedino da Silajdžić ni u kojem slučaju ne može dobiti podršku BPS-a, jer se radi o „čovjeku koji se u vlasti vrti više od 20 godina, a ništa nije napravio za dobrobit građana i BiH“.Alfa_Ze wrote:glas za Sefera je kao i glas za Radoncica >> ratni >> poratni >> i politicki koalicioni partneri !!![]()
Ko ostaje?
u današnjem Avazu ima saopćenje iz BPS-Sefer Halilović - ići će sa vlastitim kandidatom za Predsjedništvo BiH.

-
almanesic
#144 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
tihic bio, silajdzic - bio, rezultati manje - vise beznacajni. sda i szbih kao stranke u vlasti, oni kao predsjednici se vrte godinama - rezultati?? izrazito losi.
Sefer ima rezultat i to ozbiljan na svim politickim poljima gdje je ucestovao. Zato ce i pobijediti ako Bog da!
Sefer ima rezultat i to ozbiljan na svim politickim poljima gdje je ucestovao. Zato ce i pobijediti ako Bog da!
- kokakolas
#145 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Došlo mi je da poludim...
Gdje su svi mladi, harizmatični, multilingualni, ambiciozni i željni dokazivanja mladi ljudi? Pa zar je bošnjački narod spao na ispijene mamlaze poput Tihića i Silajdžića?
Gdje su svi mladi, harizmatični, multilingualni, ambiciozni i željni dokazivanja mladi ljudi? Pa zar je bošnjački narod spao na ispijene mamlaze poput Tihića i Silajdžića?
-
zavrzlama
#146 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Obzirom da je EU (na vagi Kosvo za rs),USA zaokupljena sama sobom,velikosrbi ne odustaju od podjele BIH i secesije...najbolja osoba za bosnjackog clana predsjednistva BIH je Haris Silajdzic, jer on jedino ima jake veze sa jedinim istinskim prijateljima BIH i bosnjaka Turske i arapskog svijeta...iako bi ja vise volio vidjeti jednog predsjednika i to Zeljka Komsica...
-
detroit-mercy
#147 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Hebem ga, kak to da se niti jedan od mojih kandidata nije kandidovao kao npr. Mirnes Ajanovic, Sejfudin Tokic i naravno reis Ceric.
Ovako ostah sludjen, ne znam za koga bih glasovao.
Ovako ostah sludjen, ne znam za koga bih glasovao.
- Zana.
#148 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Evo, Haris je dokazao da je i on poželjan kandidat za predsjednika.
Ide u BG 25-og maja? Da slavi ono zbog čega cijela Tuzla i cijeli svijet plače...
Nemam riječi...
Ide u BG 25-og maja? Da slavi ono zbog čega cijela Tuzla i cijeli svijet plače...
Nemam riječi...
-
Blago nama
#149 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Zana. wrote:Evo, Haris je dokazao da je i on poželjan kandidat za predsjednika.
Nemam riječi...
Pa dobro, on samo zeli pored Istambulske kapitulacije da potpise i Beogradsku. Valjda da bude siguran da je kapitulacija potpuna.
Pametan je nam sta. Svaka mu cas na ovakvoj gluposti.
- Noddle
#150 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
inhibitor wrote:Jakog borca. Borac je valjda onaj koji nesto pokusava, a ne koji samo viche necu tako da se igram, ka i kakvo dijete.Blago nama wrote: Kamo srece da su nam svi politicari dosljedni i borci za ovu nasu drzavu kao Zeljko Komsic.
Svaka cast Komsicu!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da je Hare ostao, a Zeljko otisao, onda bi tipican komentar bio:
Kamo srece da su nam svi politicari dosljedni i borci za ovu nasu drzavu kao Zeljko Komsic.
Svaka cast Komsicu!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Potpisati kapitulaciji i jos ici na noge gospodinu Tadicu nije nikako pametan potez jer time samo pokazuje da zeli kapitulaciju i sigurno ce je ponovo potpisati u Beogradu. Komsic ima svoj stav i dosljedan je tome, tako da se covjeku ne moze nista reci.
Svaka cast Komsicu na dosljednosti, a svaka kritika ide Siladzicu zbog potpisivanja kapitulacije.