Kandidat Anto Popović

Post Reply
webby-x

#1 Kandidat Anto Popović

Post by webby-x »

Mislim da i ovaj kandidat DF-a zaslužuje temu.
Dakle, mislite li glasovati za kandidata Antu i zašto?
Meni se čini ok, bivši HDZ-ovac, mlađahan, poletan.
Samo mi se čini da DF nije pošten prema njemu jer
samo Suljagiću plaćaju putovanja.

:(
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2 Re: Kandidat Anto Popović

Post by Matijevic_Vlado »

go anto go
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3 Re: Kandidat Anto Popović

Post by JoseMujica »

ja bih mu volio prvo sliku viđet...ako more neko da je nađe :?
sinuhe

#4 Re: Kandidat Anto Popović

Post by sinuhe »

Kao da ima kod koga prenociti negdje u Livnu :-)
Innovation

#5 Re: Kandidat Anto Popović

Post by Innovation »

Image
webby-x

#6 Re: Kandidat Anto Popović

Post by webby-x »

JoseMujica wrote:ja bih mu volio prvo sliku viđet...ako more neko da je nađe :?
Ovaj mladić pored Suljagića.

Image
Vaduz

#7 Re: Kandidat Anto Popović

Post by Vaduz »

jadni ovi iz DF tačno se šprdaju s njima
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8 Re: Kandidat Anto Popović

Post by JoseMujica »

e ja za Antu glasam
Drinski

#9 Re: Kandidat Anto Popović

Post by Drinski »

Zanimljivo...
Kampanja: A gdje je Ante za Hrvate?
Vjerovali ili ne, Demokratska fronta – Željko Komšić ima i kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Znate li kako se on zove? Kako izgleda? Jeste li ga vidjeli u medijima? Čuli neki njegov stav?

Piše: Elvir HUREMOVIĆ

Iako zvanično još nije počela, predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini uveliko traje.

Najprisutniji u javnosti je kandidat Demokratske fronte (DF-Željko Komšić) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić.

Od objave njegove kandidature gotovo da nije prošao dan a da se Suljagić nije oglasio saopćenjem za javnost. Tema poprilično agresivnih Suljagićevih javnih nastupa uglavnom je aktuelni član Predsjedništva BiH i kandidat SDA za novi mandat na ovoj funkciji Bakir Izetbegović.

Ime mu je Anto

Uz to, Suljagić posjećuje općine u Federaciji BiH - sam ili u društvu Željka Komšića do njegovog odlaska na godišnji odmor - predstavljajući svoj izborni program. Kompletna stranačka infrastruktura DF stavljena je Suljagiću na raspolaganje, što je sasvim očekivano.

No, vjerovali ili ne, Demokratska fronta – Željko Komšić ima i kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Znate li kako se on zove? Kako izgleda? Jeste li ga vidjeli u medijima? Čuli neki njegov stav?

Inače, čovjek se zove Anto Popović, a kandidat DF-a za člana Predsjedništva BiH je postao nakon tragikomedije sa isto tako vrlo tajnovitom Zorom Terzić-Šeremet.

Ante Popovića u kampanji DF-a nema ni na mapi. Nema ga ni na zvaničnoj web-stranici DF-a, gdje je gotovo kompletan sadržaj posvećen (pogađate) Emiru Suljagiću. Popović se ne pojavljuje ni na javnim tribinama DF-a, pa ni u općinama u kojima žive Hrvati, gdje bi možda, slučajno, mogao i dobiti poneki glas.

Postavlja se pitanje zašto je DF uopće kandidovao anonimnog Popovića i ako su ga već kandidovali zašto ga "ne pokažu" biračima?! Stvarno, gdje je Ante za Hrvate?

Prije objavljivanja imena kandidata za predstojeće izbore u medijima se pojavila informacija o sastanku predsjednika HDZ BiH Dragana Ćovića i Željka Komšića, na kojem je, kako se tada navodilo, razgovaralo o predizbornim koalicijama. Sastanku je prisustvovao i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB BiH.

Široki hercegovački grad

Taj (tajni) sastanak u Širokom Brijegu bio je razlog zbog kojeg je Damir Marjanović, koji je slovio za mogućeg hrvatskog kandidata za Predsjedništvo BiH, napustio Demokratsku frontu.

-Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili), napisao je Marjanović, objavljujući da je vratio člansku karticu DF-a.

Ovakav, dijametralno suprotan pristup Demokratske fronte kampanjama za bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH ustvari je praktična potvrda dogovora Čović-Komšić iz Širokog Brijega. Komšić i njegova Demokratska fronta, najjednostavnije, neće se "miješati" Čovićevom HDZ-u u hrvatsko biračko tijelo.

A nesretni Anto koji glumi kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH? On nikome ne smeta i niko neće ni primjetiti da ga nema.

(Bportal.ba)
webby-x

#10 Re: Kandidat Anto Popović

Post by webby-x »

Ne čini vam se da je DF potpuno zapustio ovog kandidata?
Samo Suljagiću plakati, pa neće Anto plaćati od mirovine?

:D
It_is_a_Leclerc

#11 Re: Kandidat Anto Popović

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa tog imamo da bismo majorizirali Hrvate i obespravili ih.

Kako ne razmijete.
webby-x

#12 Re: Kandidat Anto Popović

Post by webby-x »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa tog imamo da bismo majorizirali Hrvate i obespravili ih.
Pa barem sirotanu platite koji plakat, neko
gostovanje, govor pred skupom DF-a.

;-)
It_is_a_Leclerc

#13 Re: Kandidat Anto Popović

Post by It_is_a_Leclerc »

webby-x wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa tog imamo da bismo majorizirali Hrvate i obespravili ih.
Pa barem sirotanu platite koji plakat, neko
gostovanje, govor pred skupom DF-a.

;-)
Plaćamo ga po procentu.
Hafis

#14 Re: Kandidat Anto Popović

Post by Hafis »

Bogami neće ni za Andola ako će ga plaćati po postotku osvojenih glasova.
Gojeni H

#15 Re: Kandidat Anto Popović

Post by Gojeni H »

Ovaj navodni tajni sastanak o kojem se govori u tekstu mi se cak cini logicnim.

Posljedice SDP-ovog kandidovanja Komsica za clana Predsjednistva, odnosno njegov izbor, su prevelike za jednu tako relativno neznacajnu funkciju.
Ne znam zasto se tu Marjanovic ljuti k'o uvrijedjena tetka. Ako je Komsic skonto da mu se ne isplati narednih 4 godine govoriti o "legalnosti" i "legitimnosti" onda bi mi logicno bilo da se nagodi s "jugoslovenom".

Jednostavno, to se zove politika.
sinuhe

#16 Re: Kandidat Anto Popović

Post by sinuhe »

Ime Anto je prisutno i kod Crnogoraca a prezime je vec Popovic pa samo kazem... Mada ima i ono Zivko Budimir. :D
Anto Drobnjak golgeter titogradske Buducnosti.
gepard_

#17 Re: Kandidat Anto Popović

Post by gepard_ »

.
Post Reply