Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Locked

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH

Poll ended at 12/11/2012 18:08

Hrvat
8
4%
Srbin
8
4%
Bosnjak
106
52%
Bosanac
74
36%
Ostali
8
4%

Total votes: 204

pino silvestre

#51 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by pino silvestre »

Arteta wrote:
JoseMujica wrote: jel to i "vi" ko Srbi i Hrvati ne volite nas Bosance?
Ma jok,i ja sam Bosanac.

Bosanac i Bosnjak su sinonimi.
Nemoj tako sad ce se pocet izjasnjavat balkancima, jugoslovenima, slavenima... :-)
Klavikula

#52 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Klavikula »

Arteta wrote:
Klavikula wrote:Jugosloven
bosanski
:sad:
zasto si tuzan :-D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#53 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by JoseMujica »

pino silvestre wrote:
To sto se ne slazes sa Cericem nije razlog da se prestanes osjecati onim sto jesi duboko u svojim genima. Pa zamisli da se recimo crveni hrvati prestanu izjasnjavat hrvatima jer se stide pavelica i tompsona, ili se desni hrvati prestanu izjasnjavati hrvatima jer se stide i ne slazu se sa vesnom pusic, ivom josipovicem itd itd.
ja sam Bosanac i Jugoslaven....with or without Mr. Serić

duboko u genima sam čovjek čiji su preci prije par tisuća godina krenuli na dugi put iz Afrike
Arteta

#54 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

Klavikula wrote:
Arteta wrote:
Klavikula wrote:Jugosloven
bosanski
:sad:
zasto si tuzan :-D
Jugoslavenstvo je jako losa ideja. :-)
ArthurSpooner

#55 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

Halcyon wrote:Mene interesuje koliki je broj onih koji su ovdje odabrali opciju Bosanac, a koji ne dolaze iz bošnjačkog etničkog korpusa? :)
Na forumu ima ih mozda 4-5, u realnom zivotu realno oko 1000. Kao sto je svojevremeno rekao jedan forumas; Bosanac je danas samo podgrupa Bosnjaka.

Sto se mene tice
Bosnjak
ateista
bosanski jezik
Bodkin

#56 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Bodkin »

Man of steel wrote:-Bošnjak
-Vjernik
-Bos.Jezik

Bošnjaci - "multietničari", u kojima još uvjek parazitira štetočina zvana Jugonostalgija zbog koje se izjašnjavaju kao Bosanci, su naivni i izmanipulirani neprijatelji naše države protiv kojih se treba boriti svim raspoloživim sredstvima dok ne postane prekasno.
:lol: :lol: :lol: gdje je facepalm
Arteta

#57 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

ArthurSpooner wrote:
Halcyon wrote:Mene interesuje koliki je broj onih koji su ovdje odabrali opciju Bosanac, a koji ne dolaze iz bošnjačkog etničkog korpusa? :)
Na forumu ima ih mozda 4-5, u realnom zivotu realno oko 1000. Kao sto je svojevremeno rekao jedan forumas; Bosanac je danas samo podgrupa Bosnjaka.

Sto se mene tice
Bosnjak
ateista
bosanski jezik
:thumbup:
pino silvestre

#58 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by pino silvestre »

JoseMujica wrote:
pino silvestre wrote:
To sto se ne slazes sa Cericem nije razlog da se prestanes osjecati onim sto jesi duboko u svojim genima. Pa zamisli da se recimo crveni hrvati prestanu izjasnjavat hrvatima jer se stide pavelica i tompsona, ili se desni hrvati prestanu izjasnjavati hrvatima jer se stide i ne slazu se sa vesnom pusic, ivom josipovicem itd itd.

duboko u genima sam čovjek čiji su preci prije par tisuća godina krenuli na dugi put iz Afrike
Znaci vecu povezanost osjecas sa pretkom koji je kreno iz namibije prije 100 000 godina, nego sa bosnjacima sve tri konfesije...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#59 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by odesveuhonduras »

Anti Anti Fa wrote:Ako si rodjen/a u Bosni i Hercegovini onda si Bosanac logicno ili?Ako si rodjen u yugi i imas BiH pasos onda si Bosanac ne mozes bit nista drugo.
Boga mi sam ja Hercegovac, Bosanac ne mogu niti hoću biti ni pomoću trikova :D

Bošnjak bezbeli da

Bosanac i Hercegovac je klasična zamjena za jugoslavenstvo, al ..bat nas, kad smo glupi, tako nam i treba
hrastov žižak

#60 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by hrastov žižak »

@arteta
Naporan i napadan momak. Šta tebe boli k kako se neko izjašnjava?
jedna tamo

#61 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jedna tamo »

boris_nsa wrote:
jedna tamo wrote:Hrvatica

ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga :D
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica Image
Ovo je zaista najveća glupost koju sam u životu pročitao, a imam skoro 30 godina.

Boris.
Eborg wrote:

ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga :D
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica Image
Odavno ne pročitah gluplji post. :-)
pa zato što ništa i ne čitate osim foruma :lol:
dobro došao Borise na multi kulti forum i by by
ArthurSpooner

#62 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

JoseMujica wrote:
pino silvestre wrote:

Naravno, mogu se i ja osjecati kao Kinez, i to je moje pravo, ali to ne mijenja cinjenicu da sam porijeklom Bosnjak. Kao i ti i 95% ostalih "Bosanaca".
Bodkin

#64 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Bodkin »

Sarajmen wrote:
Arteta wrote:Koliko sam primijetio,ovaj popis ce da bude jedna velika glupost gdje cemo se upoznati sa cinjenicom da ima najvise Srba u BiH pa da oni kao vecinski narod mogu slobodno da se odvoje.
U tom slučaju , da vidimo i ta muda. Do sada sve neka bake u helankama... :) između dva poluvremena. Ne prepadaj, pusti da ljudi razmisle svojom glavom, to je njihovo pravo. A da je moguće da je ovaj popis ''sredstvo do cilja'', jeste. Koji je stvarni smisao-cilj popisa?

To je bolan , u suštini statistički podatak neophodan za finansijsku konstrukciju- dolazećeg savremenog robovlasništva. Nova tranša MMF-a je došla....svi će je platiti, ne brini.
:thumbup: ali jebo to, tu nema bosnjaka srba i hrvata da jedni drugima sole pamet i bace koju lozionicku ;-) nije zanimljiva tema
Arteta

#65 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

pino silvestre wrote:
Znaci vecu povezanost osjecas sa pretkom koji je kreno iz namibije prije 100 000 godina, nego sa bosnjacima sve tri konfesije...
Ne postoje konfesije Bosanaca(Bosnjaka).
Svi smo jedno.
A sad koje je ko religije je druga stvar.
Klavikula

#66 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Klavikula »

Arteta wrote:
Klavikula wrote: zasto si tuzan :-D
zasto?
Revoltage

#67 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Revoltage »

Bosanac naravno
kiky

#68 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by kiky »

bosanac ...
Bodkin

#69 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Bodkin »

ArthurSpooner wrote:
JoseMujica wrote:
pino silvestre wrote:

Naravno, mogu se i ja osjecati kao Kinez, i to je moje pravo, ali to ne mijenja cinjenicu da sam porijeklom Bosnjak. Kao i ti i 95% ostalih "Bosanaca".
:lol: :lol: vrh. ti znas porijeklo 95% stanovnika drzave :-) i ni manje ni vise nego bosance pod navodnike :run:
Arteta

#70 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

hrastov žižak wrote:@arteta
Naporan i napadan momak. Šta tebe boli k kako se neko izjašnjava?
Zato sto je ovaj popis vrlo bitan za moju drzavu.
Koju jako volim :bih:
Arteta

#71 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

Klavikula wrote:
Arteta wrote:
Klavikula wrote: zasto si tuzan :-D
zasto?
Zato sto se sastoji od nekoliko naroda.
Kako mislite to balansirati?
Uvijek se nadje neko ko ce se osjetiti ugrozenim pa dodje do onoga sto nas je zadesilo 90ih.
boris_nsa

#72 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by boris_nsa »

jedna tamo wrote:
boris_nsa wrote:

ako treba objašnjenje:
vozdrica Image
Ovo je zaista najveća glupost koju sam u životu pročitao, a imam skoro 30 godina.

Boris.
Eborg wrote:

ako treba objašnjenje:
vozdrica Image
Odavno ne pročitah gluplji post. :-)
pa zato što ništa i ne čitate osim foruma :lol:
Stidi se. Moj brat je dao život za ovaj grad i ovu zemlju, na ramenu mu je bila šahovnica jedinice HVO Kralj Tvrtko Novo Sarajevo, i ti ćeš meni nešto govoriti?!
Neka te je stid i sram!
Eborg

#73 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Eborg »

jedna tamo wrote:pa zato što ništa i ne čitate osim foruma :lol:
Jao, ne mogu od smijeha. :lol:
Bodkin

#74 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Bodkin »

Arteta wrote:
Klavikula wrote: zasto?
Zato sto se sastoji od nekoliko naroda.
Kako mislite to balansirati?
Uvijek se nadje neko ko ce se osjetiti ugrozenim pa dodje do onoga sto nas je zadesilo 90ih.
kako li ti onda bosnu zamisljas...
Kemal Malovčić

#75 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Kemal Malovčić »

arteta,
haj i mene privoli da se izjasnim kako ti hoćeš,
kako bi tvojoj državi bilo dobro :)))
Locked