Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?

Post Reply
pesak

Post by pesak »

...
pesak

Post by pesak »

_BosanaC wrote:
pesak wrote:
komeba wrote: Rekao sam svoje po tom pitanju.Ja se u gradu koji (sistemski) sakriva ratne zlocince nikada necu osjecati ugodno.Bio sam jednom u BG,taman se opustio u setnji dok nisam dosao do shtanda u centru sa cetnickom ikonografijom.Nema tog koncerta koji moze popraviti sliku o Beogradu.Bila je i u Berlinu Olimpijada za vrijeme Hitlera,ali to nije promijenilo cinjenicu da je grad bio izvor zla.Da ne pametujem puno,rijeci nece nista promijeniti.Ja bih se na tvom mjestu zapitao gdje zivim.Laku noc
Vidis, s tobom se skroz slazem. Meni su bliski ljudi koji razmisljaju kao ja, a ne koji su slucajno iste nacionalnosti kao ja. I zato sam dosla ovde. I ta nacionalnost. Kojesta. Ko zna sta sve ima u nasoj krvi...koja je to mesavina.
:thumbup:
ma da. :)
mojhaver

Post by mojhaver »

Kako mozes staviti ovakav naslov? Zar to nije sramota?
Brate, sa mnom su stradali i srbi i muslimani i hrvati i jevreji i svi oni koji su se nalazili na nisanima cetnickih snajperista. Stavljati sve srbe u isti kos je nemoguce i bezobrazno. Druga je stvar sto je najvise kretene iz reda srpskog naroda zavrsilo u redovima cetnicke vojske ali opet to ne daje pravo da se svi srbi okrivljuju za zlocine. Mnogi su srbi dali zivote za Sarajevo, Mostar, Tuzlu .....
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pesak wrote:
I ta nacionalnost. Kojesta. Ko zna sta sve ima u nasoj krvi...koja je to mesavina.
Hajd i ti nesto pametno... :thumbup:
pesak

Post by pesak »

jeza u ledja wrote:
pesak wrote:
I ta nacionalnost. Kojesta. Ko zna sta sve ima u nasoj krvi...koja je to mesavina.
e, fala bogu da se i tebi svidi nesto moje... :-) :)

ma briga mene za nacije. samo sto sam opterecena kretenima, pa mi je vise pukao film. bolje da sam se odselila negde u svet, sto dalje od nacionalizma...cim je bio poceo.
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

pesak wrote:
jeza u ledja wrote:
pesak wrote:

ma briga mene za nacije. samo sto sam opterecena kretenima, pa mi je vise pukao film. bolje da sam se odselila negde u svet, sto dalje od nacionalizma...cim je bio poceo.
Iz koje li si ti dimenzije pa vjerujes u te ,,nenacionalne,, price i sta smatras svetom? Zivo me zanima :D
pesak

Post by pesak »

drug_clan77 wrote:
pesak wrote:
jeza u ledja wrote: Hajd i ti nesto pametno... :thumbup:

Iz koje li si ti dimenzije pa vjerujes u te ,,nenacionalne,, price i sta smatras svetom? Zivo me zanima :D
Volim da hodam, a oko mene crni, zuti, crveni, i beli...volim sarenilo. Volim na primer London. London je svet. Beograd je nekad bio svet. To je buducnost. Bez nacije, bez rase...sa svim nacijama i rasama...sa stalnim putovanjima...tako ljudi zive u svetu...onako kako ja zamisljam i kako cujem od prijatelja iz sveta...tako bih volela da zivim.
from_dust

Post by from_dust »

pesak wrote:
drug_clan77 wrote:
pesak wrote: e, fala bogu da se i tebi svidi nesto moje... :-) :)

Volim da hodam, a oko mene crni, zuti, crveni, i beli...volim sarenilo. Volim na primer London. London je svet. Beograd je nekad bio svet. To je buducnost. Bez nacije, bez rase...sa svim nacijama i rasama...sa stalnim putovanjima...tako ljudi zive u svetu...onako kako ja zamisljam i kako cujem od prijatelja iz sveta...tako bih volela da zivim.
E pa sad,idi malo u Cekrcice :D

Bice ti drago sto si u Bg-u.Uvijek ima gore od goreg. Ja sam pesimista,pa ne spominjem bolje od boljeg :-D
marijindvorac

Post by marijindvorac »

addem wrote:Srbi se nece nikad suociti sa svojim zlocinima.
Malo je pojedinaca koji se "sukobljavaju" sa svojim zlocinima ili nemoralnim postupcima.
Kod drustava je jos lakse: kao pojedinac kazes sam sebi da nisi kriv i nek se krivci sami jave..... pa tako i druga osoba, pa treca....... i mirna Bosna.
Mislim da se ovdje ozbiljno grijesi sa idejom oko krivice cijelog naroda. Za analizu, uzmimo samo hitlerovu Njemacku pa ce nam biti jasnije.
Ili mozda ogledalo.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Sjedim ja s jaranom i tako prica rat folovi, i kaze on "ma svi su srbi isti goni ih u p.m.", reko nemoj ba tako znas da je mrki citav rat u ARBIH bio, "ma dobro on je dobar", a znas da je i nenci dao sve za ovu drzavi, "ma dobro on je OK"..."e jebi ga kako ces znat ko je kakav"...

Bas tako...
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

pesak wrote:
drug_clan77 wrote: Volim da hodam, a oko mene crni, zuti, crveni, i beli...volim sarenilo. Volim na primer London. London je svet. Beograd je nekad bio svet. To je buducnost. Bez nacije, bez rase...sa svim nacijama i rasama...sa stalnim putovanjima...tako ljudi zive u svetu...onako kako ja zamisljam i kako cujem od prijatelja iz sveta...tako bih volela da zivim.
Zao mi je, SF filmovi su u drugoj vitrini.

U pola svijeta se pije Red Bull, u cetvrtini nemaju sta ni da jedu, ni da piju, a zadnja cetvrtina mrzi i pljacka ove prve, uz nezaobilaznu mrznju prema sebi slicnima iz okruzenja.

Da se ne lazemo... Ima nas jos koji putujemo zadnje navedenim dijelom svijeta, ostatak vidimo samo ako slucajno nedovoljno brzo stisnemo taster daljinskog.
pesak

Post by pesak »

uf. Sve je gore, sto sam duze na forumu.
Ne znam gde si ti bio. Ja bila u Londonu i bilo mi fenomenalno. Zelim i ovde da bude tako. Skoro mi je bila i drugarica iz Kanade...i pricala kako je tamo...kazem, imam drugarice u raznim delovima sveta i svi zive neoptereceno. Ne kao ja.
Prozor

Post by Prozor »

from_dust wrote:
Prozor wrote:E jest mi i ovo glupo, prvo hocemo da se narod u Srbiji osvjesti, da se javno distanciraju od cetnistva, i kad neko takav dodje, "hajde ba opusti se, izlazi, zabavljaj se, pusti to....". Kao da se jedino kao fasista mozes zabavljati.

Znam ja nas... j*bo ti nas!
Jesi ti kad bio tamo ??!!
Il pricas nako,napamet...........ja ti fino kazem sta sam vidio.........cuo,nema efekta............jel tebe zanima sranje u Ruandi,sumnjam......E pa tako nas dozivljavaju,na zalost,al je tako........i sta sad,imati iluzije,jel :roll:
O cemu ti ba??
Fair Life

Post by Fair Life »

marijindvorac wrote:...
Mislim da se ovdje ozbiljno grijesi sa idejom oko krivice cijelog naroda. Za analizu, uzmimo samo hitlerovu Njemacku pa ce nam biti jasnije.
Ili mozda ogledalo.
Ogledalo je prevazidjeno...

Image
pesak

Post by pesak »

dobra fotka ... :)
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

pesak wrote:
jeza u ledja wrote:
pesak wrote:

joj, bona, sto me nasmija!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja da ti je cuti Ravasija, koji je u "svetu"!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

,

,
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

seiko22 wrote:
pesak wrote:
jeza u ledja wrote: Hajd i ti nesto pametno... :thumbup:

joj, bona, sto me nasmija!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja da ti je cuti Ravasija, koji je u "svetu"!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

,

,
Sta kaze Ravasi?
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Naravno da je gore kad je ta prica bajka za turisticko zamazivanje ociju...

Drugo, kod mene ne vazi samo bio, vec i jesam i bit cu...

I jedno pitanje, smataras li da je vecina clanova ovog Foruma po uvjerenjima slicna tebi?
pesak

Post by pesak »

Mislim da Forum prilicno civilizovan. Gresim li ?

Evo sta ima u Beogradu... :)

Centar za kulturnu dekontaminaciju, Paviljon Veljkovic
Center for Cultural Decontamination, Pavilion Veljkovic
Bircaninova 21, Beograd, Srbija i Crna Gora
Tel/fax: (+381 11) 681-422 Tel: (+381 11) 361-0270, 361-0954
[email protected] , http://www.czkd.org.yu

Centar za kulturnu dekontaminaciju i

Fond za humanitarno pravo

Vas pozivaju na beogradsku premijeru filma

K A R N E V A L

reditelja Alena Drljevica i u produkciji Mediacentra Sarajevo

Petak, 22 Jun, 19h

Centar za kulturnu dekontaminaciju

Bircaninova 21

KARNEVAL
Film Alen Drljevica
prema istrazivanjima za knjigu FATALNA SLOBODA Sekija Radoncica

Producent: Boro Kontic, Produkcija: Mediacenter Sarajevo, Izvrsni producent: Maja Hadziosmanovic,
Dizajn zvuka: Igor Camo, Dizajn slike: Mersudin Suman, Zvuk: Predrag Doder,
Montaza: Almir Kenovic, Muzika: Adnan ZIlic, Kamera: Mustafa Mustafic
Scenario: Seki Radoncic and Alen Drljevic
Rezija: Alen Drljevic

"Carsijom se u jednom momentu pronio glas da izbjeglice love. Ljudi koji su bili u kampovima su se dali u skrivanje. Moja porodica je isto tako izbjeglicka. Mi smo istoga trenutka odlucili da cemo se sto manje kretati po gradu, iako je moj otac ulcinjanin, iako smo mi stara ulcinjska familija. moj 18-ti rodjendan je pao tako nekako u to vrijeme i kao svjeza izbjeglicka porodica smo se okupili. Majka je uspela da skupi neke namirnice da nam napravi neki kolac, ali sam siguran da je to bila najtuznija proslava kojoj sam ikada prisustvovao. Prvo sto tu nije bilo ikoga da bi radost podijelio sa nama, bili smo sami. Potom i zato sto je to bio rodjendan koji je mogao biti poslednji jer utom trenutku naravno nismo znali hoce li doci i po nas."

Posle projekcije filma planirana je diskusija sa gostima:
Seki Radoncic (ko-scenarista i autor knjige koja je inspirisala film)
Boro Kontic (producent filma i direktor Mediacentra Sarajevo)
Razgovor vode:
Natasa Kandic (Fond za humanitarno pravo, Beograd)
Borka Pavicevic (Centar za kulturnu dekontaminaciju, Beograd)

Post by pofalicki »

pesak wrote:Mislim da Forum prilicno civilizovan. Gresim li ?

Evo sta ima u Beogradu... :)

Centar za kulturnu dekontaminaciju, Paviljon Veljkovic
Center for Cultural Decontamination, Pavilion Veljkovic
Bircaninova 21, Beograd, Srbija i Crna Gora
Tel/fax: (+381 11) 681-422 Tel: (+381 11) 361-0270, 361-0954
[email protected] , http://www.czkd.org.yu

Centar za kulturnu dekontaminaciju i

Fond za humanitarno pravo

Vas pozivaju na beogradsku premijeru filma

K A R N E V A L

reditelja Alena Drljevica i u produkciji Mediacentra Sarajevo

Petak, 22 Jun, 19h

Centar za kulturnu dekontaminaciju

Bircaninova 21

KARNEVAL
Film Alen Drljevica
prema istrazivanjima za knjigu FATALNA SLOBODA Sekija Radoncica

Producent: Boro Kontic, Produkcija: Mediacenter Sarajevo, Izvrsni producent: Maja Hadziosmanovic,
Dizajn zvuka: Igor Camo, Dizajn slike: Mersudin Suman, Zvuk: Predrag Doder,
Montaza: Almir Kenovic, Muzika: Adnan ZIlic, Kamera: Mustafa Mustafic
Scenario: Seki Radoncic and Alen Drljevic
Rezija: Alen Drljevic

"Carsijom se u jednom momentu pronio glas da izbjeglice love. Ljudi koji su bili u kampovima su se dali u skrivanje. Moja porodica je isto tako izbjeglicka. Mi smo istoga trenutka odlucili da cemo se sto manje kretati po gradu, iako je moj otac ulcinjanin, iako smo mi stara ulcinjska familija. moj 18-ti rodjendan je pao tako nekako u to vrijeme i kao svjeza izbjeglicka porodica smo se okupili. Majka je uspela da skupi neke namirnice da nam napravi neki kolac, ali sam siguran da je to bila najtuznija proslava kojoj sam ikada prisustvovao. Prvo sto tu nije bilo ikoga da bi radost podijelio sa nama, bili smo sami. Potom i zato sto je to bio rodjendan koji je mogao biti poslednji jer utom trenutku naravno nismo znali hoce li doci i po nas."

Posle projekcije filma planirana je diskusija sa gostima:
Seki Radoncic (ko-scenarista i autor knjige koja je inspirisala film)
Boro Kontic (producent filma i direktor Mediacentra Sarajevo)
Razgovor vode:
Natasa Kandic (Fond za humanitarno pravo, Beograd)
Borka Pavicevic (Centar za kulturnu dekontaminaciju, Beograd)

Interesuje me da li je film "Grbavica" i film "Kod amidze Idriza" prikazivan u kinima srbije?

Post by pofalicki »

Interesuje me da li su filmovi "Grbavica" i "Kod amidze Idriza" prikazivani u kinima srbije i da li se mogu naci u videotekama?
Pitanje za tebe PESAK
pesak

Post by pesak »

pofalicki

Post by pofalicki »

pesak wrote:Grbavica je bila... http://www.vreme.com/cms/view.php?id=445693

http://www.popboks.com/film/amidza.shtml

pitacu u videotekama...
Jesi li ti gledala filmove?
from_dust

Post by from_dust »

Prozor wrote:
from_dust wrote:
Prozor wrote:E jest mi i ovo glupo, prvo hocemo da se narod u Srbiji osvjesti, da se javno distanciraju od cetnistva, i kad neko takav dodje, "hajde ba opusti se, izlazi, zabavljaj se, pusti to....". Kao da se jedino kao fasista mozes zabavljati.

Znam ja nas... j*bo ti nas!
Jesi ti kad bio tamo ??!!
Il pricas nako,napamet...........ja ti fino kazem sta sam vidio.........cuo,nema efekta............jel tebe zanima sranje u Ruandi,sumnjam......E pa tako nas dozivljavaju,na zalost,al je tako........i sta sad,imati iluzije,jel :roll:
O cemu ti ba??
BA,ne znam sta ti nije jasno BA. Da ti spelujem BA :D
Prozor

Post by Prozor »

from_dust wrote:
Prozor wrote:
from_dust wrote: Jesi ti kad bio tamo ??!!
O cemu ti ba??
BA,ne znam sta ti nije jasno BA. Da ti spelujem BA :D
Bas si duhovit :roll: :roll: :oops:
Post Reply