Kad ce nam doci pamet?

Socijalista

#1 Kad ce nam doci pamet?

Post by Socijalista »

Ljudi stvarno me zanima mentalni sklop prosjecnog stanovnistva u BiH, naime otvaraju se teme o ratu, raspadu, podjeli itd. Kao pred svake izbore, s politickom pozadinom naravno. Ne mogu shvatiti da smo toliko naivni svaki put kad trebamo biti jaki, zar smo toliko isprepadani? Umjesto da gledamo kako da BiH sredimo i obezbjedimo sebi normalan i pristojan zivot mi gledamo i slusamo ratno huskacke parole od kriminalaca i fasista. Zar nam je to potrebno? Da li je narod prvenstveno, Bosnjacki prepoznao sta se radi snjima (od svojih stranaka)? Ovo poluratno stanje (kako je naveo Lagumdzija u emisiji CRTA) su bodovi za strah, nemire, huskanje, mrznju itd. Da li moramo pred svake izobre da pricamo o tome kako ce rat, ukidanje, raspadanje ili da pricamo o zivotnim pitanjima? Zaista je do naroda. Koliko smo jaki, znacemo na izborima 2010, pravimo uvijek iste greske, a znamo dobro da hranimo samo stranke nacionaliste i fasiste, ako damo njima glas. Ne mora SDP dobiti sve glasove ili kako ovdje neki kazu Zlaja, pa nije Zlaja u kantonalnom vijecu u opcini u vasoj MZ. Ima i drugih stranaka, ali jedno je najbitnije RIJESIMO SE VISE OVIH DJEUBRETARA!!! Vidite li sta nam rade?
*mima*

#2 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by *mima* »

A ko kaže da slušamo huškače?
Socijalista

#3 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by Socijalista »

mima wrote:A ko kaže da slušamo huškače?
Izbori to pokazuju svaki put, i svaki put su ti klerilci (nemam vise imena za te neljude) na vlasti, moramo shvatiti da MI obicni gradjani imamo poluge, kojima njih mozemo srusiti!
*mima*

#4 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by *mima* »

Socijalista wrote:
Izbori to pokazuju svaki put, i svaki put su ti klerilci (nemam vise imena za te neljude) na vlasti, moramo shvatiti da MI obicni gradjani imamo poluge, kojima njih mozemo srusiti!

Znaci.....toljage u ruke i udri....
addem

#5 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by addem »

Narod 91 nije bio isprepadan pa je glasao za nacionalne stranke. A sada itekako treba biti isprepadan, poslije genocida, granatiranja, masovnih ubijanja. Retorika se opasno zahuktava iz dana u dan. Cudne se stvari desavaju, sad je meni se cini sve na medjunarodnoj zajednici koja ce donijeti odluku dal ce biti rata il ne. Ja iskreno mislim da njima rat ne odgovara jer imaju dosta ulozenog kapitala u ovoj zemlji u oba entiteta. Njima mora odgovarati ovo stanje kakvo je.
Hrvoje_Hrvatinic

#6 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

mima wrote: Znaci.....toljage u ruke i udri....
To smo i radili... od 1992-1995. Ne znam da je narod dobro prošao.
EyesWideShut

#7 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by EyesWideShut »

Ma kakav ba rat, rata nema, ja se smao malo zajebavam na tu temu:)

a rat nece biti 100%, a kad su se misljenja sa foruma uzimala za ozbiljno? dajte nemojte zezati, pa kada bi se pitala raja sa foruma u svijetu bi trenutno bilo krvi do koljena, i svih mogucih i nemogucih scenarija :-D

Rat je jednino moguc na svjetskoj razini pa da u tom pogledu zahvati i nas, a da mi sami opet ratujemo to je nemoguce
Socijalista

#8 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by Socijalista »

mima wrote:
Socijalista wrote:

Znaci.....toljage u ruke i udri....
Ako treba i tako, izbori uvijek pokazuju zrelost covjeka i naroda.
palermo

#9 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by palermo »

Socijalista wrote:Ljudi stvarno me zanima mentalni sklop prosjecnog stanovnistva u BiH, naime otvaraju se teme o ratu, raspadu, podjeli itd. Kao pred svake izbore, s politickom pozadinom naravno. Ne mogu shvatiti da smo toliko naivni svaki put kad trebamo biti jaki, zar smo toliko isprepadani? Umjesto da gledamo kako da BiH sredimo i obezbjedimo sebi normalan i pristojan zivot mi gledamo i slusamo ratno huskacke parole od kriminalaca i fasista. Zar nam je to potrebno? Da li je narod prvenstveno, Bosnjacki prepoznao sta se radi snjima (od svojih stranaka)? Ovo poluratno stanje (kako je naveo Lagumdzija u emisiji CRTA) su bodovi za strah, nemire, huskanje, mrznju itd. Da li moramo pred svake izobre da pricamo o tome kako ce rat, ukidanje, raspadanje ili da pricamo o zivotnim pitanjima? Zaista je do naroda. Koliko smo jaki, znacemo na izborima 2010, pravimo uvijek iste greske, a znamo dobro da hranimo samo stranke nacionaliste i fasiste, ako damo njima glas. Ne mora SDP dobiti sve glasove ili kako ovdje neki kazu Zlaja, pa nije Zlaja u kantonalnom vijecu u opcini u vasoj MZ. Ima i drugih stranaka, ali jedno je najbitnije RIJESIMO SE VISE OVIH DJEUBRETARA!!! Vidite li sta nam rade?
ja moram iskreno priznati, da je i meni malo muka od ovakvih prozivanja, kao što si ti sad uradio. Ja naime sebe vidim kao nekog prosječnog građanina (Bošnjaka) koji posmatra šta se dešava, i vidi da je došlo do potpune blokade države Bosne i Hercegovine od strane RS-a odnosno vladajuće klike u tom entitetu. I istovremeno vidi da ta klika ima opštu podršku unutar svoga naciona za porvođšenje davno utvrđenih ciljeva.I ne znam kako će se to sve završiti i kuda idemo.
Eto, sam ću se svrstati na stranu tih glupih i isprepadanih, al nešto mi se vjeruje svojim očima.
I moje mišljenje baš i nema neke veze sa izborima, ruku na srce.
nosara

#10 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by nosara »

palermo wrote:
Socijalista wrote:Ljudi stvarno me zanima mentalni sklop prosjecnog stanovnistva u BiH, naime otvaraju se teme o ratu, raspadu, podjeli itd. Kao pred svake izbore, s politickom pozadinom naravno. Ne mogu shvatiti da smo toliko naivni svaki put kad trebamo biti jaki, zar smo toliko isprepadani? Umjesto da gledamo kako da BiH sredimo i obezbjedimo sebi normalan i pristojan zivot mi gledamo i slusamo ratno huskacke parole od kriminalaca i fasista. Zar nam je to potrebno? Da li je narod prvenstveno, Bosnjacki prepoznao sta se radi snjima (od svojih stranaka)? Ovo poluratno stanje (kako je naveo Lagumdzija u emisiji CRTA) su bodovi za strah, nemire, huskanje, mrznju itd. Da li moramo pred svake izobre da pricamo o tome kako ce rat, ukidanje, raspadanje ili da pricamo o zivotnim pitanjima? Zaista je do naroda. Koliko smo jaki, znacemo na izborima 2010, pravimo uvijek iste greske, a znamo dobro da hranimo samo stranke nacionaliste i fasiste, ako damo njima glas. Ne mora SDP dobiti sve glasove ili kako ovdje neki kazu Zlaja, pa nije Zlaja u kantonalnom vijecu u opcini u vasoj MZ. Ima i drugih stranaka, ali jedno je najbitnije RIJESIMO SE VISE OVIH DJEUBRETARA!!! Vidite li sta nam rade?
ja moram iskreno priznati, da je i meni malo muka od ovakvih prozivanja, kao što si ti sad uradio. Ja naime sebe vidim kao nekog prosječnog građanina (Bošnjaka) koji posmatra šta se dešava, i vidi da je došlo do potpune blokade države Bosne i Hercegovine od strane RS-a odnosno vladajuće klike u tom entitetu. I istovremeno vidi da ta klika ima opštu podršku unutar svoga naciona za porvođšenje davno utvrđenih ciljeva.I ne znam kako će se to sve završiti i kuda idemo.
Eto, sam ću se svrstati na stranu tih glupih i isprepadanih, al nešto mi se vjeruje svojim očima.
I moje mišljenje baš i nema neke veze sa izborima, ruku na srce.
Ima ta klika neki san o otcjepljenju, to je nepobitno... Ali mi oni, sigurno, ne zavlace ruku u dzep, nego ovi drugi, "borci za BiH"... :-)

Sto neko rece, ne brani rs federaciji da se uljudi... :D
popajic

#11 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by popajic »

Kad ce nam doci pamet?
kad se uvede bezvizni rezim :D I pamet voli slobodno da putuje !
( ne mogoh odolit...toliko dugo cekam da nam pamet dodje u posjetu !)
Socijalista

#12 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by Socijalista »

popajic wrote:
Kad ce nam doci pamet?
Hocemo li je prozivati? Pamet mislim :?
seln

#13 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by seln »

Socijalista wrote:
popajic wrote:
Kad ce nam doci pamet?
Hocemo li je prozivati? Pamet mislim :?
Ne treba. Cuo sam da je sjela u voz na zeljeznickoj stanici u Dortmundu.
belaj je sto od Jesenica mora pjesice.
*mima*

#14 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by *mima* »

Sve ove teme ....narocito ove otvorene danas su......nidje veze.
Socijalista

#15 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by Socijalista »

mima wrote:Sve ove teme ....narocito ove otvorene danas su......nidje veze.
Ova tema je nasa stvarnost i sluzi kao odgovor, onim posranim temama o ratu i raspadu.
andrija2007

#16 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by andrija2007 »

Vala ako nam poslije svega ovoga nije došla........ :roll:
vaca

#17 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by vaca »

Ne treba je čekati da dođe, već je potražiti kroz edukaciju, informaciju, širenje vidika, komunikaciju sa drugima... Sama neće doći...
Socijalista

#18 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by Socijalista »

vaca wrote:Ne treba je čekati da dođe, već je potražiti kroz edukaciju, informaciju, širenje vidika, komunikaciju sa drugima... Sama neće doći...
Upravo tako, ako mislimo stvoriti normalno drustvo, onda moramo i vise razgovarati o svim stvarima i mogucnostima, tako i sa komsijama i na poslu i na ulici. Moramo (gradjani) uzeti drzavu u svoje ruke.
Lincoln-Burrows

#19 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by Lincoln-Burrows »

nije problem u tome što smo različiti, nego je problem što nemamo stranke koje su spremne na toleranciju.
SDP o kojem pišeš također ne želi u koaliciju sa nekim strankama. Mi nemamo takve stranke. Ljudi biraju
one koji nisu protiv njih samih, a to je suludo u ovoj našoj situaciji.
svako za sebe misli da je normalan, jedni preziru crkvu a htjeli bi glasove naroda, drugi pričaju o ukidanju RS-a
a htjeli bi zajedničku državu, treći opet misle da pozivaju na mir a poveli bi rat.
I onda se čudimo prudskom dogovoru, ali ljudi to su jedini koji su htjeli da pričaju i dogovore se,
dobro ajde izaberimo druge, ali koga?
Elvis_je_ziv

#20 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by Elvis_je_ziv »

Bez obzira kako nama izgleda, ali nas ulazak u EU je danas blizi nego juce i on ce uveliko relaksirati zivot ovdje .
Kada se to desi, polticki mešetari ostati ce bez svog najaceg aduta...straha !
Bez mogucnosti plasenja ljudi ili jednog naroda, drugim ...ostati ce bez politicke ''municije'' i jedan za drugim ce otici na smetljiste istorije.
Na tapet će doći ekonomske teme ,ljudi će se češće porediti sa drugim evropljanima ...
-Koji smo mi konji bili ? Biti će jako često izgovarane rječi... Al' šta 'š...

Tako će biti.
blue_sky

#21 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by blue_sky »

Ko da gledam ovo ce se lagano pretvoriti u zakljucanu temu "hoce li bit' rata" :D
Previse se motam po ovim politickim temama :run:
trofej

#22 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by trofej »

Socijalista dana 23/09/2009 12:37
..., izbori uvijek pokazuju zrelost covjeka i naroda.
Klasična iluzija! A u (R)BiH klasična laž! Zašto? Ukrajinska poslovica kaže: »Kada se zastava razvije, sav razum je u trubi.« A od Slobodanovih srbonacističkih, Alijinih klerofašističkih i Franjinih krofašističkih barjaka bosanskohercegovačko nebo se i ne vidi. Pa čak ni sa Maglića. I to sve pod patronatom OUN.
hadzofield

#23 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by hadzofield »

Elvis_je_ziv wrote:Bez obzira kako nama izgleda, ali nas ulazak u EU je danas blizi nego juce i on ce uveliko relaksirati zivot ovdje .
Bez mogucnosti plasenja ljudi ili jednog naroda, drugim ...ostati ce bez politicke ''municije'' i jedan za drugim ce otici na smetljiste istorije.
Na tapet će doći ekonomske teme ,ljudi će se češće porediti sa drugim evropljanima ...

Tako će biti.
Preopasno ce biti ekonomsko pitanje stavljati ispred svih obih nacionalnih
Jugoslavija je stavila ekonomsko pitanje a nije rijesila nacionalno zato se desio krvavi sukob...
Jos uvijek postoje tri istine iz proslog rata i uvjek ce jedni drugima prigovarati za srebrenicu, ahmice, grabovicu ili kazane
staza

#24 Pesmom da ti kažem...

Post by staza »

Elvis_je_ziv wrote:Bez obzira kako nama izgleda, ali nas ulazak u EU je danas blizi nego juce i on ce uveliko relaksirati zivot ovdje .

Tako će biti.
salter071

#25 Re: Kad ce nam doci pamet?

Post by salter071 »

Iz neprovjerenih izvora dobili smo snimak jednog telefonskog razgovora:
TU TU
Halo? Pamet jesi'l to ti?
Jesam, sta ho's sad?
Hajd' naleti.
Ijopet ja do tebe, jel'?
Jah, hajd' sta fali?
E necu ti ja vise na noge dolazit', hajd' sad ti malo do mene.
KLIK
Post Reply