Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Locked
theTruePath

#76 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

hjoooj logiko :-) :lol: :lol:
Hajvan

#77 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Hajvan »

-LIBERO- wrote:"Sekularizam i gradjanska renesansa"..to je evolucijski stadij koji moze jedino izvuci ovu zemlju iz ovoga mraka.

A do tada, Hebite se zaracena plemena, sva tri, i nastavite prebrojavati zastave i raspravljati o slicnim stvarima....dok fulate osnovu problematike. :zzzz: ;-)
:thumbup:

samo fale "uslov potreban" i "uslov dovoljan" ;)
Liga Rojalista

#78 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Bodkin wrote:
theTruePath wrote:
hAZNADAR wrote:Razumijem srdzbu oko kradje ili falsifikovanja historije, totalno nepoznavanje i amaterizam glede poistovjecivanja danasnjeg hrvatstva sa srednjovjekovnim Bosnjanima,... - ali ruku na srce - koliko to sami Bosnjaci cijene, znaju, postuju,.. svoju predosmansku srednjovjekovnu proslost.

Podsjecam - u ratu su brigade HVO bile imenovane po imenima bosanskog srednjovjekovlja - a ABiH ne. Pradoks da se Sedma Muslimanska borila protiv brigade Tvrtko.

Podsjecam takodjer da samim Bosnjacima nedostaje opca edukacija po pitanju sopstvene historije, a da ne spominjem samo vjersku identifikaciju kod mnogih i nepopularnost kjafirskih imena stare bosanske drzave kod dobrog dijela.

I kad je tako - nema ljutnje sto se sahare vijore na Bobovcu u promovira hrvatstvo na ostavstini Bosnjana. Historije Bosne i Hercegovine, historija Bosnjaka, drzavnopravna tradicija Bosne, kulturna bastina,... su otvorene kategorije - pa koga bude vise i cije se vise zavijore.
Mi i ne zelimo srednji vijek na taj nacin,dakle mogu da prave kult oko toga,nama ne smeta,ali samo neka ne falsifikuju
:-) :-) koji to vi i na koji to nacin vi zelite srednji vijek :D sta kao bila nekad neka bosna u srednjem vijeku ali posto islam jos nije dosao boli vas ku*** za njom a :lol: ali isto tako ces srati ako neko drugi sa vremena na vrijeme spomene vezu sa srednjovijekovnom bosnom :-)
Nemamo mi problem što neko drugi spominje srednjovjekovnu bosnu i što ide gore,imamo problem što na bosanskom kraljevskom gradu kače zastavu susjedne zemlje i šahovnice koje nemaju veze sa srednjovjekovnom bosnom
Naslovnica

#79 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Možda bi i kačili ljiljane, ali su ih prisvojili Bošnjaci (Muslimani), zaista nema smisla.
8-)
theTruePath

#80 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Liga rojalista,samo sto ne moze im to niko zabraniti,konstitutivan su narod.A kad bi se pokusalo,oni bi se jos vise vezali za to,vjecito majorizirani :-)
theTruePath

#81 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Naslovnica wrote:Možda bi i kačili ljiljane, ali su ih prisvojili Bošnjaci (Muslimani), zaista nema smisla.
8-)
vi ste bili kroati 200 godina prije nego sto smo mi zamahali ljijanima ;-)
BatoS

#82 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by BatoS »

purgatorio wrote:Jedina etnička skupina u BiH koja posjeduje i njeguje kolektivno sjećanje na srednjovjekovnu Bosnu su Hrvati.
:?

Kako? Tako sto svojataju tu historiju i predstavljaju Bosnu kao jednu od srednjevijekovnih hrvatskih zemalja?

Njima je jedini san da sto vece parce Bosne u buducnosti pripoje Hrvatskoj... isto kao sto je i cetnicima san da manji entitet sutra pripoje Srbiji.

Zabole njih za historiju i za Bosnu... da mogu izbrisali bi ime Bosne iz stranica vremena bez sekunde razmisljanja samo da im se ukaze prilika.
Liga Rojalista

#83 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Naslovnica wrote:Možda bi i kačili ljiljane, ali su ih prisvojili Bošnjaci (Muslimani), zaista nema smisla.
8-)
E pa ne dajte da ih samo oni uzimaju niko nema pravo prisvajati ništa što je svačije
theTruePath

#84 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Liga Rojalista wrote:
8-)
E pa ne dajte da ih samo oni uzimaju niko nema pravo prisvajati ništa što je svačije
Ali cudo im ne pade na pamet to tokom svih tih 200 godina dok bosnjaci nisu imali pojma za ljiljane

dakle laz je da imaju neko kolektivno sjecanje na bilo sta,sve je ovo iz politickih razloga
Liga Rojalista

#85 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

theTruePath wrote:Liga rojalista,samo sto ne moze im to niko zabraniti,konstitutivan su narod.A kad bi se pokusalo,oni bi se jos vise vezali za to,vjecito majorizirani :-)
Ne mogu ja nikom ništa branit heheehe..Samo ukazujem na kontradiktornost svega toga
Scopio

#86 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Scopio »

meni su komičniji oni koji imaju klajaju dovu za poginule borce prilikom "oslobađanja" Bobovca, to bi bilo ravno da katolici u bosni imaju misu zadušnicu za sve austro-ugarske vojnike poginule tijekom aneksije BiH....

*ebo lud zbunjenog u ovoj zemlji!
Last edited by Scopio on 07/05/2013 21:27, edited 1 time in total.
furlan

#87 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by furlan »

theTruePath wrote:
8-)
Ne znam sta ti je problem, kada ti je Din svakako vazniji od drzave?
BatoS

#88 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by BatoS »

theTruePath wrote:Liga rojalista, samo sto ne moze im to niko zabraniti,konstitutivan su narod.A kad bi se pokusalo,oni bi se jos vise vezali za to,vjecito majorizirani :-)
Kako oni brane Bosnjacima da kace bosanske zastave sa ljiljanima u Sirokom Brijegu i Zapadnom Mostaru?

Kako to njima polazi za rukom?
Last edited by BatoS on 07/05/2013 21:28, edited 1 time in total.
theTruePath

#89 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

furlan wrote:
theTruePath wrote:
8-)
Ne znam sta ti je problem, kada ti je Din svakako vazniji od drzave?
Kakve to veze ima?
theTruePath

#90 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

BatoS wrote:
theTruePath wrote:Liga rojalista,samo sto ne moze im to niko zabraniti,konstitutivan su narod.A kad bi se pokusalo,oni bi se jos vise vezali za to,vjecito majorizirani :-)
Kako oni brane Bosnjacima da kace bosanske zastave sa ljiljanima u Sirokom Brijegu i Zapadnom Mostaru?

Kako to njima polazi za rukom?
Davno sam presao preko cinjenice da nas hebe merhamet najvise,jebiga njima se moze,nama ne moze
BatoS

#91 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by BatoS »

theTruePath wrote:Davno sam presao preko cinjenice da nas hebe merhamet najvise,jebiga njima se moze,nama ne moze
Njima se moze, nama ne moze? I ti nemas problem sa tim?
theTruePath

#92 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

BatoS wrote:
theTruePath wrote:Davno sam presao preko cinjenice da nas hebe merhamet najvise,jebiga njima se moze,nama ne moze
Kazem ti mi smo drugacijii,drugi mentalitet(krivim nekim dijelom islam i merhamet ? ) kroz historiju muslimani su popustali i pokazivali merhamet,davali po 10 sansi,i onda nahebali..pogledaj historiju(ne samo bosnjacku,pogledaj spanjolske muslimane)
furlan

#93 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by furlan »

Pa istorija pravih Bosnjaka nastupa tek poslije Bobovca , pa prema tome to tebe ne treba da srkleti.
Mibej

#94 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Mibej »

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! :evil:
dudlov

#95 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by dudlov »

Šta solite more. Niko nikom ne brani da svoju zastavu(domaće proizvodnje) uprti pa pravac Bobovac. A ono jeste zastava Republike Hrvatske i ne znam ko je onaj barjaktar što je prti. Da nije ko iz Veleposlanstva i kakve veze ima ta zastava, ako ima ko pametan da napiše, sa Bobovcem?
BatoS

#96 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by BatoS »

theTruePath wrote:
BatoS wrote:
Kazem ti mi smo drugacijii,drugi mentalitet(krivim nekim dijelom islam i merhamet ? ) kroz historiju muslimani su popustali i pokazivali merhamet,davali po 10 sansi,i onda nahebali..pogledaj historiju(ne samo bosnjacku,pogledaj spanjolske muslimane)
Znaci savjetujes da ih pustimo da nam se penju po glavi, iako u isto vrijeme mislis da cemo jednog dana opet nahebati zbog toga?
theTruePath

#97 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Bato

Ja ne savjetujem,da se ja pitam bosnjaci nebi postupali kako postupaju.Ali sta covjek sam moze uraditi?
BatoS

#98 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by BatoS »

dudlov wrote:Šta solite more. Niko nikom ne brani da svoju zastavu(domaće proizvodnje) uprti pa pravac Bobovac. A ono jeste zastava Republike Hrvatske i ne znam ko je onaj barjaktar što je prti. Da nije ko iz Veleposlanstva i kakve veze ima ta zastava, ako ima ko pametan da napiše, sa Bobovcem?
Ima, jer je Bosna hrvatska zemlja.

Tako tvrde pripadnici "jedinog" naroda koji je i dalje ocuvao vezu sa srednjevijekovnom Bosnom...
furlan

#99 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by furlan »

Mibej wrote:Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! :evil:
To je vec uradjeno, nema vise potrebe.
BatoS

#100 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by BatoS »

theTruePath wrote:Bato

Ja ne savjetujem,da se ja pitam bosnjaci nebi postupali kako postupaju.Ali sta covjek sam moze uraditi?
Kako, nekoliko puta si napisao da imaju pravo i da ih ne diramo da se ne bi "radikalizovali"... ?
Locked