Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Locked
dustaban

#26 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by dustaban »

Ko su oni kondukteri sto ih nose?
Liga Rojalista

#27 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

JoseMujica wrote:pa mogu ti odma i odgovor napisati al nije zanimljivo tako :D
Nadam se da neces tako odgovarat nikome pa ni meni kako si mislio :D A napisati mozes sve sta hoces u diskusijama sa mnom sve dok to ne prevazilazi granice kulture i umjesnosti.
Naslovnica

#28 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Liga Rojalista wrote:
karanana wrote:eno imas i bh trokut zastavu, imas i zastavu hrvatskoga naroda, i zastavu hvo-a i zastavu vatikana....sta ti jos fali. sad sam procitao tekst koji ide uz sliku. ne vidim problem. sto ti ne odes tamo sa zastavom koja ti se svidja? jesi ikad bio?
Bio sam u Kraljevoj Sutjesci i posjetio Samostan ali ne na Bobovcu otici cu jednom nekad...Imamo dakle zastavu koja ne pije vode(varta republic),zastavu susjedne države,zastavu paraformacije koja je organizirala secesiju,dretelj,heliodrom,rusenje mostarskog starog mosta,aparthejd u zapadnoj hercegovini i koja bi da se da prilika razvalila istu tu drzavu i na kraju zastavu vatikana koji je tolko ugnjetavao to isto stanovnistvo Bobovca da mu se i sam njihov Kralj zgadio i da su sam Bobovac predali Turcima u ruke bez borbe...jel ovo normalno?
Pa koju ti zastavu hoćeš?!
Onu Svjetskog Bošnjačkog Kongresa?! Pogodi koja je to zastava?
8-)
Liga Rojalista

#29 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Naslovnica wrote:
Liga Rojalista wrote:
karanana wrote:eno imas i bh trokut zastavu, imas i zastavu hrvatskoga naroda, i zastavu hvo-a i zastavu vatikana....sta ti jos fali. sad sam procitao tekst koji ide uz sliku. ne vidim problem. sto ti ne odes tamo sa zastavom koja ti se svidja? jesi ikad bio?
Bio sam u Kraljevoj Sutjesci i posjetio Samostan ali ne na Bobovcu otici cu jednom nekad...Imamo dakle zastavu koja ne pije vode(varta republic),zastavu susjedne države,zastavu paraformacije koja je organizirala secesiju,dretelj,heliodrom,rusenje mostarskog starog mosta,aparthejd u zapadnoj hercegovini i koja bi da se da prilika razvalila istu tu drzavu i na kraju zastavu vatikana koji je tolko ugnjetavao to isto stanovnistvo Bobovca da mu se i sam njihov Kralj zgadio i da su sam Bobovac predali Turcima u ruke bez borbe...jel ovo normalno?
8-)
Može zastava SBK je Liljan :D bio je i na zastavama i dukatima Kraljeva Bosne,što je vidim nekim teško da razumiju...
blue033

#30 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by blue033 »

JoseMujica wrote::thumbup: pravo pitanje Royalist i treba dodati zašto Bošnjaci-muslimani ne idu na Bobovac vego-nego prepuštaju da se u sjedištu bosanske srednjovjekovne državnosti odvija ideološki pir susjedne države ? (iz koje niko ne daje džaba paketiće :D )
Bošnjaci ne idu na Bobovac jer ih to ne zanima, znaju samo piskarati što drugi idu. Bošnjacima je važnije otići na Ajvatovicu nego na Bobovac. Mujice prioriteti se znaju već odavno i glupo je trošiti vrijeme na ovakve rasprave. Da je sve kao što se priča na Bobovcu bi bilo na hiljade građana sa zastavama sa ljiljanima. Ovako je problem što Hrvati idu, i zanimljivo je da Hrvati više posvećuju pažnje srednjovjekovnoj Bosni, od Bošnjaka kojima ta Bosna treba samo za dnevnu politiku.
Liga Rojalista

#31 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

dustaban wrote:Ko su oni kondukteri sto ih nose?
A to su elitni GRASOVCI :-D
Naslovnica

#32 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Liga Rojalista wrote:
Naslovnica wrote:
Liga Rojalista wrote:
8-)
Može zastava SBK je Liljan :D bio je i na zastavama i dukatima Kraljeva Bosne,što je vidim nekim teško da razumiju...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/imamovic ... /121229108
Naslovnica

#33 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

blue033 wrote:
JoseMujica wrote::thumbup: pravo pitanje Royalist i treba dodati zašto Bošnjaci-muslimani ne idu na Bobovac vego-nego prepuštaju da se u sjedištu bosanske srednjovjekovne državnosti odvija ideološki pir susjedne države ? (iz koje niko ne daje džaba paketiće :D )
Bošnjaci ne idu na Bobovac jer ih to ne zanima, znaju samo piskarati što drugi idu. Bošnjacima je važnije otići na Ajvatovicu nego na Bobovac. Mujice prioriteti se znaju već odavno i glupo je trošiti vrijeme na ovakve rasprave. Da je sve kao što se priča na Bobovcu bi bilo na hiljade građana sa zastavama sa ljiljanima. Ovako je problem što Hrvati idu, i zanimljivo je da Hrvati više posvećuju pažnje srednjovjekovnoj Bosni, od Bošnjaka kojima ta Bosna treba samo za dnevnu politiku.
potpis
TheMule

#34 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by TheMule »

Incerum Canabea wrote:Ovo me podsjeti na temu kad je RS slavila obljetnicu godišnjice, pa stavili trobojni plakat na granici sa federalnim Sarajevom, pa nastade strka i frka na forumu. Sve veliki Bosanci, nenacionalisti, partizani i ostali lafo nepoklonici Alijine para-fildžan-državice, a pojma nemaju šta im se dešava van sarajevskog beglerbegluka.
Sve što je normalno stanje u velikoj većini BiH, kad dođe do očiju osvještenih i vječito ugroženih multisarajlica se digne na kub i na frku. Ne gledaju dalje od tarabe vlastite im bašče, pa belaj nastane kad se upoznaju s djelićem realnosti. Kuku-majci, hrvatski narod ima obilježja, vise zastave entiteta na kulturnim spomenicima. Dobro jutro!
Zastava kod Sarajeva je bila zastava Srbije,ne rs. Ovdje se govori o zastavi Hrvatske, ne naroda. Nauci se citati
karanana

#35 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by karanana »

TheMule wrote:
Incerum Canabea wrote:Ovo me podsjeti na temu kad je RS slavila obljetnicu godišnjice, pa stavili trobojni plakat na granici sa federalnim Sarajevom, pa nastade strka i frka na forumu. Sve veliki Bosanci, nenacionalisti, partizani i ostali lafo nepoklonici Alijine para-fildžan-državice, a pojma nemaju šta im se dešava van sarajevskog beglerbegluka.
Sve što je normalno stanje u velikoj većini BiH, kad dođe do očiju osvještenih i vječito ugroženih multisarajlica se digne na kub i na frku. Ne gledaju dalje od tarabe vlastite im bašče, pa belaj nastane kad se upoznaju s djelićem realnosti. Kuku-majci, hrvatski narod ima obilježja, vise zastave entiteta na kulturnim spomenicima. Dobro jutro!
Zastava kod Sarajeva je bila zastava Srbije,ne rs. Ovdje se govori o zastavi Hrvatske, ne naroda. Nauci se citati
nije to isti slucaj.

potpis broj 2 i od mene za blue033.
Liga Rojalista

#36 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

blue033 wrote:
Bodkin ne možeš poredit moderne Bošnjake i Hrvate u Bosni,mi dok smo se borili sa Turcima na kosvskom polju za autonomiju koju su nasa "braca" Turci dali svima okolko nas sem nama jer ko eto vole nas pravo Hrvati iz Hrvatske su radili na tome da nase Bosanske katolike prevode u ovo gore sto vidis na slici uz to sljedi cenzura na ime Bosnjak i Bosanski jezik na jedno 100 g i tek se sada evo stidljivo govori o ovakvim temama.Hrvati posvećuju pažnju tako što kače HR zastavu gdje stignu pa tako i na Bobova ja to ne bi nazvao posvećivanjem pažnje prije kao falsificiranjem srednjovjekovne historije jedne države.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by JoseMujica »

Liga Rojalista wrote:
JoseMujica wrote:pa mogu ti odma i odgovor napisati al nije zanimljivo tako :D
Nadam se da neces tako odgovarat nikome pa ni meni kako si mislio :D A napisati mozes sve sta hoces u diskusijama sa mnom sve dok to ne prevazilazi granice kulture i umjesnosti.
a ne ne ja se držim činjenica dok ne počnu da navaljuju argumentacijom: vid mu glOve...tek se tu prilagodim ovoj novoj kulturi analfabetizirane komunikacije :D

al evo zašto?

Image

Kulturni i politički identitet Bošnjaka se ne gradi na Bosni i njenoj historiji već na pripadnosti vjeri - Islamu. Na Bobovcu nema Bošnjaka-muslimana jer gore nema džamija. Zato je Bobovac prepušten Ivo Mirinoj ekipi. Vego pade mi na pamet: Sagradite jednu i eto ih :lol:

Sličan obrazac sam primjetio kod priča o zadnjem ratu i dešavanjima na Igmanu. Gore sam veći dio rata proveo i vjerujte da ni dan danas ne znam tačno đe ta ratna džamija, nit sam je ikad vidio, niti mogu da skontam kakvu je ulogu u odbrani imala od drveta sklepana džamija, pogotovo što su je počeli graditi nakon uspostave UNPA zone, krajem 1993. kad su borbe davno okončane :-) . Danas kad se obilježava nešto na Igmanu ta džamija je centralno mjesto ko da je u najmanju ruku oklopni voz. Al to je kad se ideologije igraju sa našim životima i hebe se tu nekom šta je pravo, a šta krivo, šta je istina kad su hadžije podjelile rejone i svak sere po svojoj bašći kako hoće
Banksy

#38 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Banksy »

blue033 wrote:
Bošnjaci ne idu na Bobovac jer ih to ne zanima,
Bošnjacima je važnije otići na Ajvatovicu nego na Bobovac.
prioriteti se znaju već odavno i glupo je trošiti vrijeme na ovakve rasprave.
Da je sve kao što se priča na Bobovcu bi bilo na hiljade građana sa zastavama sa ljiljanima.
To je to.
Podijelili su sve, pa i povijest, svakom njegov dio.
Liga Rojalista

#39 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Image

Kulturni i politički identitet Bošnjaka se ne gradi na Bosni i njenoj historiji već na pripadnosti vjeri - Islamu. Na Bobovcu nema Bošnjaka-muslimana jer gore nema džamija. Zato je Bobovac prepušten Ivo Mirinoj ekipi. Vego pade mi na pamet: Sagradite jednu i eto ih :lol:

Sličan obrazac sam primjetio kod priča o zadnjem ratu i dešavanjima na Igmanu. Gore sam veći dio rata proveo i vjerujte da ni dan danas ne znam tačno đe ta ratna džamija, nit sam je ikad vidio, niti mogu da skontam kakvu je ulogu u odbrani imala od drveta sklepana džamija, pogotovo što su je počeli graditi nakon uspostave UNPA zone, krajem 1993. kad su borbe davno okončane :-) . Danas kad se obilježava nešto na Igmanu ta džamija je centralno mjesto ko da je u najmanju ruku oklopni voz. Al to je kad se ideologije igraju sa našim životima i hebe se tu nekom šta je pravo, a šta krivo, šta je istina kad su hadžije podjelile rejone i svak sere po svojoj bašći kako hoće[/quote]

Jose taj plakat se odnosi na Etničke Bošnjake Islamske vjeroispovjesti koji ne znaju sto zbog okolnosti sto zbog nezainteresiranosti da razlikuju etnicku i druge pripadnosti pa hoce da su bihovci,ostali,muslimani itd.
..Kulturni i politički identitet Bošnjaka se ne gradi na Bosni i njenoj historiji već na pripadnosti vjeri - Islamu...ovo je tvoj licni zakljucak.ne moj nit neciji drugi.
Jel to Jose znači ja ako sam Islamske vjeroispovjesti da nemam pravo kao Bošnjak na politički,kulturni i historijski identitet Bosne? Pa ako su gospoda bos.Katolici nasljednici Bosne posto evo ja sam ko musliman po tebi samo vjerska skupina sa marsa pala 1993 zasto gospoda ne ode gore i ne zapjeva Bosno moj Tisućljetna i maše Ljiljankama
Liga Rojalista

#40 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

[/quote]
http://www.klix.ba/vijesti/bih/imamovic ... /121229108[/quote]

Dobro to je njegovo mišljenje,ono ne mjenja činjenicu da je SBK zastava sa Ljiljanima
kamen spoticanja

#41 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:
blue033 wrote:
Da je sve kao što se priča na Bobovcu bi bilo na hiljade građana sa zastavama sa ljiljanima.
To je to.
Ne kontam ko je podjelio historiju...IZ gura ajvatovicu jer je vjerska manifestacija...ko brani milijardama udruzenja sekularisticke i svake druge provinijencije da kapitaliziraju bobovac...puna usta Bosne...tri zastave i eto ga...jer je zaista nedopustivo da se na Bosanskom kraljevskom gradu vijori zastava druge drzave
Liga Rojalista

#42 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Simpatični su ovi ostali ovi nadnadnadannadnacionalni...

Oni ovako rezimiraju stvari:Neka Hrvata sto kace zastavu HR na Bobovcu šta mi to njima moramo govoriti tamo da rade to je tamo ionako njihovo ja ne znam ni gdje je to đe dođe taj Bobovac koga to zanima taj Tvrtko Vlatko Stjepan nekad bilo dosadan si ba, bitno je kako je Đeko igro sinoć protiv uniteda.Neka nam i Srba u RS tamo ionako ne idem nek se tamo oni valjaju u fašizmu svom srpskom nas to ne zanima jer mi nismo ograničeni nacionalisti ko oni mi volimo svu BIH eto doduše nisam baš bio na cjeloj BIH nit me zanimaju tamo sela ona ali ja nisam ograničen i u toru kužiš?Također nek grade most na Pelješcu eto nek bude visok da može barem čamac onaj na veslanje proČi... ma znaš šta ako neće i ne moraju ga ostavit visoko ma briga me to tamo neum sutorina to je ionako rupa jer ja svako ljeto provodim u Makarskoj :D I na kraju ono na kafi negdje i kazu prjatelju ma cekaj ti si Bosnjak ma ti si ono bosnjak znas ono bosnjak srbin hrvat nacionalista joj ma bjazi ba on ti je ionako tamo ba sa IliĐe tamo su sve SanĐaklije....

E ....šta bi od onakvog naroda...
Liga Rojalista

#43 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:
blue033 wrote:
To je to.
Ne kontam ko je podjelio historiju...IZ gura ajvatovicu jer je vjerska manifestacija...ko brani milijardama udruzenja sekularisticke i svake druge provinijencije da kapitaliziraju bobovac...puna usta Bosne...tri zastave i eto ga...jer je zaista nedopustivo da se na Bosanskom kraljevskom gradu vijori zastava druge drzave
+1 :thumbup:
nickelson

#44 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by nickelson »

kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:
blue033 wrote:
To je to.
ono nije zastava druge drzave nego hrvatskog naroda u bih. uoci razliku.
Bodkin

#45 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Liga Rojalista wrote:Molimo bez vrijedjanja tipa :"da imas tako ogranicen um" itd,nastojmo konsturktivnim putem stvoriti debatu.Niko ovdje nije rekao da hrvati nisu konstitutivni međutim nastojimo da objasnimo ovaj fenomen diztorzije da jedan narod koji zivi u svojoj rodnoj domovini ide na prijestolnicu te iste rodne domovine da bi zakacio zastavu susjedne zemlje(Znam da na slici nije prava zastava RH vec samo grb ali ima slika gdje se jasno vide zastave HR samo nisam ih sad postovao drugom prilikom).

Zamisli situaciju da englez na Buckinghamskoj palaci zakaci zastavu francuske :? I nemojmo koristiti ove post genocidaske termine tipa konstitutivnost i deyton jer srednjovjekovna bosna nije poznavala te termine.Dakle pitanje je ako se zaista osjecaju ekskluzivnim nasljednicima sredjnovjekovnih bosnjaka(iako nose naziv naroda susjedne nam drzave) a eto mi bosnjaci muslimani smo "poturice","izdajice" itd.zasto gospoda ne ode na Bobovac sa ljiljankama i dr srednjovjekovnim obiljezjima Bosne?
Chateau de versailles, l'eta c'est moi i to...na slici nema hrvatske zastave kako si i sam konstatirao, a bome nema ni grba sa hrvatske zastave! Izgled i uporaba grba i zastave uređeni su Zakonom o grbu i zastavi http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/253505.html, evo link pa da proučiš kako izgleda ako mi ne vjeruješ...
i ova usporedba sa englezom šta kači francusku zastavu je nebulozna! nema veze s vezom!
Znači, šahovnica jest obilježje hrvatskog naroda, ne nužno i države...
narod ima pravo da ističe svoje narodne simbole..ili si ti taj koji će to pravo da uskrati?
Po meni je veći fenomen što svi Albanci kače zastavu albanske države i na Kosovu i u Makedoniji i Albaniji, a ne države u kojoj žive..ili neke kraljice Teute ili Ilira..
Zao sto nece jos dugo biti u odvojenim drzavama :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Truba »

jedna od onih tema :D dok se šahovnica viori na svakoj zastavi federacije bih

odgovor u skladu s temom =>

dok se hrvati mole na bobovcu za domovinu bih
bošnjaci se mole za bosnu bez hrvata i srba
a srbi se mole za njezin raspad

8)
Hajvan

#47 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Hajvan »

kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:
blue033 wrote:
To je to.
:thumbup:
Liga Rojalista

#48 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Image

Evo za ove koji kazu nije zastava HR vec hrvatskog naroda (nije govno vec se pas posro) moze se vidjet zastava koju nose ovi tipovi obučeni u Hrvatsku nacionalnu gardu
Liga Rojalista

#49 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

sherbett wrote:
Liga Rojalista wrote:Molimo bez vrijedjanja tipa :"da imas tako ogranicen um" itd,nastojmo konsturktivnim putem stvoriti debatu.Niko ovdje nije rekao da hrvati nisu konstitutivni međutim nastojimo da objasnimo ovaj fenomen diztorzije da jedan narod koji zivi u svojoj rodnoj domovini ide na prijestolnicu te iste rodne domovine da bi zakacio zastavu susjedne zemlje(Znam da na slici nije prava zastava RH vec samo grb ali ima slika gdje se jasno vide zastave HR samo nisam ih sad postovao drugom prilikom).

Zamisli situaciju da englez na Buckinghamskoj palaci zakaci zastavu francuske :? I nemojmo koristiti ove post genocidaske termine tipa konstitutivnost i deyton jer srednjovjekovna bosna nije poznavala te termine.Dakle pitanje je ako se zaista osjecaju ekskluzivnim nasljednicima sredjnovjekovnih bosnjaka(iako nose naziv naroda susjedne nam drzave) a eto mi bosnjaci muslimani smo "poturice","izdajice" itd.zasto gospoda ne ode na Bobovac sa ljiljankama i dr srednjovjekovnim obiljezjima Bosne?
Chateau de versailles, l'eta c'est moi i to...na slici nema hrvatske zastave kako si i sam konstatirao, a bome nema ni grba sa hrvatske zastave! Izgled i uporaba grba i zastave uređeni su Zakonom o grbu i zastavi http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/253505.html, evo link pa da proučiš kako izgleda ako mi ne vjeruješ...
i ova usporedba sa englezom šta kači francusku zastavu je nebulozna! nema veze s vezom!
Znači, šahovnica jest obilježje hrvatskog naroda, ne nužno i države...
narod ima pravo da ističe svoje narodne simbole..ili si ti taj koji će to pravo da uskrati?
Po meni je veći fenomen što svi Albanci kače zastavu albanske države i na Kosovu i u Makedoniji i Albaniji, a ne države u kojoj žive..ili neke kraljice Teute ili Ilira..
ŠAHOVNICA NIJE OBILJEŽJE SREDJOVJEKOVNE BOSNE I NJENOG NARODA I NEMA ŠTA DA TRAŽI NA BOBOVCU!
Naslovnica

#50 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Nije ni zastava sa ljiljanima bila obilježje Bošnjaka i nema šta da radi na Svjetskom bošnjačkom saboru.
Locked