Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Locked
Liga Rojalista

#1 Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Image

Kako zaustaviti kulturnu krađu Bosanske historije?Kako da oni kače hrvatske zastave znači zastavu neke desete zemlje protiv koje se srednjovjekovna bosna više puta borila na prijestolnicu te iste Bosne??Gdje završava istina a počinje ludost??
theTruePath

#2 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Hrvati su konstitutivni narod BIH
aveos

#3 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by aveos »

Daj kakve su ovo teme jedna za drugom ???
theTruePath

#4 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

aveos wrote:Daj kakve su ovo teme jedna za drugom ???
:thumbup:
Naslovnica

#5 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

Liga Rojalista wrote:Image

Kako zaustaviti kulturnu krađu Bosanske historije?Kako da oni kače hrvatske zastave znači zastavu neke desete zemlje protiv koje se srednjovjekovna bosna više puta borila na prijestolnicu te iste Bosne??Gdje završava istina a počinje ludost??
Nauči se razlikovati hrvatsku zastavu i zastavu hrvatskog naroda u BiH.
Suzie Q

#6 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Suzie Q »

da nemaš tako ograničen um vidio bi da se radi o vojnim postrojbama OSBiH koji svake godine imaju manifestaciju na Bobovcu.

to što su Hrvati konstitutivan narod i što su po postojanju i pravima ravnopravni drugim narodima u BiH, što je šahovnica simbol Hrvata gdje god bili odavde do Australije i Amerike tebi može smetati dok si živ ali činjenice ne možeš promijeniti
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by JoseMujica »

Falsificiranje historiju BiH, al se tako može kad su hadžije podjelile rejone:
1. đe katolička crkva ide Hrvatima
2. đe pravoslavna Srbima
3. đe džamija Bošnjacima
4. partizansko zajednički ostavili kjafirima
theTruePath

#8 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

JoseMujica wrote:Falsificiranje historiju BiH, al se tako može kad su hadžije podjelile rejone:
1. đe katolička crkva ide Hrvatima
2. đe pravoslavna Srbima
3. đe džamija Bošnjacima
4. partizansko zajednički ostavili kjafirima

to polako ruse :D
JoseMujica

#9 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by JoseMujica »

haj ko da je bolje i u Sarajevu....jesil kad otišao na Vraca ili još bolje onaj spomenik na Ilidži? ako i znaš đe je :D
It_is_a_Leclerc

#10 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by It_is_a_Leclerc »

:zzzz: :zzzz:
biske

#11 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by biske »

It_is_a_Leclerc wrote::zzzz: :zzzz:
prespavati teme intonirane nacionalizmom, postavljene isključivo u cilju homogenizacije B faktora? kakav luksuz... :D
nickelson

#12 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by nickelson »

JoseMujica wrote:haj ko da je bolje i u Sarajevu....jesil kad otišao na Vraca ili još bolje onaj spomenik na Ilidži? ako i znaš đe je :D
da vjecna vatra nije gdje jest, mislim da bi se davnih dana ugasila.
JoseMujica

#13 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by JoseMujica »

ja dobro si...mada je već zlatna mladež đipovima gazi
Bodkin

#14 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Bodkin »

nickelson wrote:
JoseMujica wrote:haj ko da je bolje i u Sarajevu....jesil kad otišao na Vraca ili još bolje onaj spomenik na Ilidži? ako i znaš đe je :D
da vjecna vatra nije gdje jest, mislim da bi se davnih dana ugasila.
:thumbup: mada su bosnjaci uglavnom pozitivni prema tom partizanskom nasledju sto je isto :thumbup:
Liga Rojalista

#15 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

Molimo bez vrijedjanja tipa :"da imas tako ogranicen um" itd,nastojmo konsturktivnim putem stvoriti debatu.Niko ovdje nije rekao da hrvati nisu konstitutivni međutim nastojimo da objasnimo ovaj fenomen diztorzije da jedan narod koji zivi u svojoj rodnoj domovini ide na prijestolnicu te iste rodne domovine da bi zakacio zastavu susjedne zemlje(Znam da na slici nije prava zastava RH vec samo grb ali ima slika gdje se jasno vide zastave HR samo nisam ih sad postovao drugom prilikom).

Zamisli situaciju da englez na Buckinghamskoj palaci zakaci zastavu francuske :? I nemojmo koristiti ove post genocidaske termine tipa konstitutivnost i deyton jer srednjovjekovna bosna nije poznavala te termine.Dakle pitanje je ako se zaista osjecaju ekskluzivnim nasljednicima sredjnovjekovnih bosnjaka(iako nose naziv naroda susjedne nam drzave) a eto mi bosnjaci muslimani smo "poturice","izdajice" itd.zasto gospoda ne ode na Bobovac sa ljiljankama i dr srednjovjekovnim obiljezjima Bosne?
theTruePath

#16 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by theTruePath »

Liga Rojalista wrote:Molimo bez vrijedjanja tipa :"da imas tako ogranicen um" itd,nastojmo konsturktivnim putem stvoriti debatu.Niko ovdje nije rekao da hrvati nisu konstitutivni međutim nastojimo da objasnimo ovaj fenomen diztorzije da jedan narod koji zivi u svojoj rodnoj domovini ide na prijestolnicu te iste rodne domovine da bi zakacio zastavu susjedne zemlje(Znam da na slici nije prava zastava RH vec samo grb ali ima slika gdje se jasno vide zastave HR samo nisam ih sad postovao drugom prilikom).

Zamisli situaciju da englez na Buckinghamskoj palaci zakaci zastavu francuske :? I nemojmo koristiti ove post genocidaske termine tipa konstitutivnost i deyton jer srednjovjekovna bosna nije poznavala te termine.Dakle pitanje je ako se zaista osjecaju ekskluzivnim nasljednicima sredjnovjekovnih bosnjaka(iako nose naziv naroda susjedne nam drzave) a eto mi bosnjaci muslimani smo "poturice","izdajice" itd.zasto gospoda ne ode na Bobovac sa ljiljankama i dr srednjovjekovnim obiljezjima Bosne?
imaju pravo da odu s svojim simbolom gdje hoce,kuzis? ja sam Bosnjak,a ti si samo bezobrazan,i podsjecas na srbe iz 80-ih(pred pad Jugoslavije ;))
area51

#17 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by area51 »

Meni ne smeta,kome smeta nek ide otimati ili nek ćuti i trpi :zzzz:
JoseMujica

#18 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by JoseMujica »

:thumbup: pravo pitanje Royalist i treba dodati zašto Bošnjaci-muslimani ne idu na Bobovac vego-nego prepuštaju da se u sjedištu bosanske srednjovjekovne državnosti odvija ideološki pir susjedne države ? (iz koje niko ne daje džaba paketiće :D )
Liga Rojalista

#19 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

theTruePath wrote:
Liga Rojalista wrote:Molimo bez vrijedjanja tipa :"da imas tako ogranicen um" itd,nastojmo konsturktivnim putem stvoriti debatu.Niko ovdje nije rekao da hrvati nisu konstitutivni međutim nastojimo da objasnimo ovaj fenomen diztorzije da jedan narod koji zivi u svojoj rodnoj domovini ide na prijestolnicu te iste rodne domovine da bi zakacio zastavu susjedne zemlje(Znam da na slici nije prava zastava RH vec samo grb ali ima slika gdje se jasno vide zastave HR samo nisam ih sad postovao drugom prilikom).

imaju pravo da odu s svojim simbolom gdje hoce,kuzis? ja sam Bosnjak,a ti si samo bezobrazan,i podsjecas na srbe iz 80-ih(pred pad Jugoslavije ;))
"Kužiš"..Simpatično...Niko ovjde ne osporava hrvatima da idu gdje hoce nek idu i u Bagdad.Tema je zasto hrvati ne idu na Bobovac sa Simbolima te iste drzave kojoj je bobovac bio prijestolnica vec sa sahovnicom koja je Srednjovjekovnoj Bosni stran simbol.
karanana

#20 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by karanana »

eno imas i bh trokut zastavu, imas i zastavu hrvatskoga naroda, i zastavu hvo-a i zastavu vatikana....sta ti jos fali. sad sam procitao tekst koji ide uz sliku. ne vidim problem. sto ti ne odes tamo sa zastavom koja ti se svidja? jesi ikad bio?
Liga Rojalista

#21 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

JoseMujica wrote::thumbup: pravo pitanje Royalist i treba dodati zašto Bošnjaci-muslimani ne idu na Bobovac vego-nego prepuštaju da se u sjedištu bosanske srednjovjekovne državnosti odvija ideološki pir susjedne države ? (iz koje niko ne daje džaba paketiće :D )
Dobro pitanje,ali ubuduće nemoj pitanjem odg na pitanje.Lokalni Bošnjaci Bošnjaci Kraljeve Sutjeske nisu imali razvijenu nacionalnu osvještenost "kao ni ostatak Bošnjaka"silom prilika,za razliku od njihovih sunarodnjaka Hrvata.Hrvati vec 200 godina imaju institucije koje sire nacionalno ime Hrvata i ne mozes porediti nas bosnjake koji se evo i dan danas nacionaliziraju nekih 20 g sa Hrvatima koji to rade 200g
JoseMujica

#22 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by JoseMujica »

pa mogu ti odma i odgovor napisati al nije zanimljivo tako :D
Naslovnica

#23 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Naslovnica »

JoseMujica, odlična konstatacija glede Bošnjaka i Bobovca.
A obzirom ko je sve svojatao ljiljane i našu ratnu zastavu (tokom rata, a pogotovu poslije), šta drugo da očekujete od BH Hrvata?!
Liga Rojalista

#24 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Liga Rojalista »

karanana wrote:eno imas i bh trokut zastavu, imas i zastavu hrvatskoga naroda, i zastavu hvo-a i zastavu vatikana....sta ti jos fali. sad sam procitao tekst koji ide uz sliku. ne vidim problem. sto ti ne odes tamo sa zastavom koja ti se svidja? jesi ikad bio?
Bio sam u Kraljevoj Sutjesci i posjetio Samostan ali ne na Bobovcu otici cu jednom nekad...Imamo dakle zastavu koja ne pije vode(varta republic),zastavu susjedne države,zastavu paraformacije koja je organizirala secesiju,dretelj,heliodrom,rusenje mostarskog starog mosta,aparthejd u zapadnoj hercegovini i koja bi da se da prilika razvalila istu tu drzavu i na kraju zastavu vatikana koji je tolko ugnjetavao to isto stanovnistvo Bobovca da mu se i sam njihov Kralj zgadio i da su sam Bobovac predali Turcima u ruke bez borbe...jel ovo normalno?
Incerum Canabea

#25 Re: Kačenje hrvatskih zastava na BOBOVCU??!!??!!

Post by Incerum Canabea »

Ovo me podsjeti na temu kad je RS slavila obljetnicu godišnjice, pa stavili trobojni plakat na granici sa federalnim Sarajevom, pa nastade strka i frka na forumu. Sve veliki Bosanci, nenacionalisti, partizani i ostali lafo nepoklonici Alijine para-fildžan-državice, a pojma nemaju šta im se dešava van sarajevskog beglerbegluka.
Sve što je normalno stanje u velikoj većini BiH, kad dođe do očiju osvještenih i vječito ugroženih multisarajlica se digne na kub i na frku. Ne gledaju dalje od tarabe vlastite im bašče, pa belaj nastane kad se upoznaju s djelićem realnosti. Kuku-majci, hrvatski narod ima obilježja, vise zastave entiteta na kulturnim spomenicima. Dobro jutro!
Locked