K A R A Đ O R Đ E V O

Post Reply
Bosnolog

#76 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Bosnolog »

Ovaj sastanak je osmisljen od strane Beograda kako bi imali dvostruku korist,Laznu relaksacija odnosa prema BiH koji su optereceni dvodecenisjkom nepravdom i zlom koje je stizalo iz tog istog Beograda,drugi je pokusaj spasavanja ili ubrizgavanja Turske ekonomske inekcie za spas potonule privrede u Srbiji i sumskoj kroz uvlacenje Servije Turcima preko Bosne na mjestu gdje je prije dvije decenije Milosevic pravio planove da ne bude Bosne i Bosnjaka......

Troglavo BH predsjednistvo im treba samo da se Tadic lazno predstavi Turcima kako je za pomirenje dok radi isto sto i Milosevic samo mnogo perfidnie i ljigavije,....Licno smatram da nam ovo nije trebalo jer Srbija nije promjenila svoju neprijateljsku politiku pream BiH vec samo presvukala Tadicevim ruhom,cuva Mladica,lozi Dodika,maltretira nase heroje odbrane i krije zlocnce kojih je na hiljade u Srbiji....

http://en.trend.az/regions/met/turkey/1866797.html
Gull: Sastanak u Karađorđevu pomoće rješavanju problema

25.04.2011. u 23:03
Image
Turska

Predsjednik Turske Abdullah Gull izjavio je večeras, uoči sutrašnjeg sastanka u Karađorđevu, da će samit Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske doprinijeti rješavanju problema u regiji.

Predsjednik Turske je, prije polaska na put, izjavio novinarima u Ankari da je ovaj „tripartitni proces čiji je cilj rješavanje problema između BiH i Srbije, počeo s međusobnim razumijevanjem“, prenijela je nacionalna agencija Anadolija.

On je podsjetio da su u okviru ovog procesa Srbija i Bosna i Hercegovina prošle godine imenovale ambasadore u Beogradu odnosno u Sarajevu.

Predsjednik Turske je podsjetio da su 24. aprila prošle godine na prvom samitu u Istanbulu predsjednik Boris Tadić, Gull i predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić usvojili deklaraciju koja garantira teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Turska pridaje, naglasio je Gull, veliki značaj trajnom miru i stabilnosti na Balkanu, kao i poboljšanju odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije.

To je, inače, jedan od prioriteta u vanjskoj politici Ankare na čiju se inicijativu posljednjih godina redovno održavaju sastanci šefova diplomatija triju zemalja.

„Na sutrašnjem sastanku mi ćemo raditi na izgradnji novih mjera povjerenja i razmotriti aktuelna regionalna pitanja“, istakao je Gull, prenio je Tanjug.

Predsjednik Srbije Boris Tadić, predsjednik Turske Gull i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Nebojša Radmanović održat će sutra drugi samit u Karađorđevu
MuaDib

#77 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by MuaDib »

Koliko god neko mislio drugačije, sutrašnji sastanak u Karađorđevu je sahrana, dogovora od prije 20 godina.
U Karađorđevo dolazi državna delegacija Bosne i Hercegovine kao suverene i nezavisne države.

Mada mjesto sastanka evocira na strašne dogovore iz prošlosti, to ne mora u startu značiti štetu po Bosnu i Hercegovinu.
A što neki to koriste da se samozadovoljavaju nacionalističkim orgijanjem ili za jeftine političke poene neću komentarisati.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#78 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Toto »

Nek se odrzi sastanak, pa da vidimo hoce li bit referenduma o Karadjordjevu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#79 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Chmoljo »

draganbl wrote:Što se mene tiče, neka se sastanu i kod Muje na ćevapima, samo neka se sastaju i nešto (pametno) dogovore.
Interesuje me, možda neko bolje prati i zna, da li su ikada igdje sva tri kopredsjednika BiH zajedno putovali na neki sastanak? Mislim na period u proteklih 5-6 godina.
jesu, kod Mesića.
Ahmmed

#80 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Ahmmed »

MuaDib wrote:Koliko god neko mislio drugačije, sutrašnji sastanak u Karađorđevu je sahrana, dogovora od prije 20 godina.
U Karađorđevo dolazi državna delegacija Bosne i Hercegovine kao suverene i nezavisne države.

Mada mjesto sastanka evocira na strašne dogovore iz prošlosti, to ne mora u startu značiti štetu po Bosnu i Hercegovinu.
A što neki to koriste da se samozadovoljavaju nacionalističkim orgijanjem ili za jeftine političke poene neću komentarisati.
Sutrašnji sastanak je ništa. Osim ako Komšić ne postavi neka pitanja, koja je najavio. Neće se , dakako, ta pitanja riješiti u Karađorđevu, ali će, ako ništa, izvještaji s lica mjesta biti zanimljiviji :D

Izbor mjesta sastanka je pogrešan. Kao što je pogrešna odluka članova bh Predsjedništva da pristanu na to. I ovaj svoj stav ne smatram nacionalističkim orgijanjem.
cyprus

#81 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by cyprus »

Mjesto radnje je sasvim nebitno... Radnja, odnosno razgovor u ovom slučaju je ono što je bitno...
exliberal

#82 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by exliberal »

Ahmmed wrote:
MuaDib wrote:Koliko god neko mislio drugačije, sutrašnji sastanak u Karađorđevu je sahrana, dogovora od prije 20 godina.

Sutrašnji sastanak je ništa. Osim ako Komšić ne postavi neka pitanja, koja je najavio. Neće se , dakako, ta pitanja riješiti u Karađorđevu, ali će, ako ništa, izvještaji s lica mjesta biti zanimljiviji :D

Izbor mjesta sastanka je pogrešan. Kao što je pogrešna odluka članova bh Predsjedništva da pristanu na to. I ovaj svoj stav ne smatram nacionalističkim orgijanjem.

Ajmo biti realni moze Komsic postavljat pitanja ali ajde realno pogledajmo kakav je njegov uticaj van sarajevske kotline..... :run:
Bosnolog

#83 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Bosnolog »

Tihić: Dobro je da Predsjedništvo BiH ide u Karađorđevo

Srna - 25.04.2011 14:33

SARAJEVO - Predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao je danas u Sarajevu da je dobro da Predsjedništvo BiH, nakon četiri godine izostanka bilo kakve zvanične saradnje, ide u Karađorđevo i razgovara sa predsjednicima Srbije Borisom Tadićem i Turske Abdulahom Gulom.

"Mjesto održavanja susreta nije baš sretno odabrano jer nas to asocira na prošla vremena, na dogovor iz Karađorđeva. Nažalost, asocira i na današnja vremena, jer su u BiH još jake politike koje slijede dogovor iz Karađorđeva", izjavio je Tihić novinarima.

On je rekao da mu je drago što "u Hrvatskoj te politike više nisu na sceni", navodeći da "jednim dijelom u Srbiji, nažalost, još uvijek takve politike postoje".

Odgovarajući na pitanje šta očekuje u vezi sa formiranjem vlasti u BiH, Tihić je rekao da su "poslali predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i strankama iz RS poziv i na njima je da oni odluče da li žele i sa kime praviti vlast".

Tihić je naglasio da su "to pitanje postavili alternativno - da li da se ide u formiranje vlasti na nivou BiH sa parlamentarnim većinama u RS i FBiH ili kada je riječ o FBiH, sa strankama platforme i dva HDZ-a".

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija rekao je da nije nikoga kontaktirao u posljednje vrijeme u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH.

"Čekam da prođu praznici", rekao je on.

Članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, Bakir Izetbegović i Željko Komšić učestvovaće sutra na trilateralnom sastanku šefova država BiH, Srbije i Turske u Karađorđevu.
Suljo nije svijestan da li je posao ili dosao,to se vidi iz kontraveznih izjava oko odlaska u Karadordevo.....Taj mega vizionar je na celu SDA (Stranke Dugorocne Agonije) vec treci cetverogodisnji mandat a koja dvije decenija nije makla dalje od bavljenja same sebom,.....Izjave ove dvojice vizionara najbolje odslikavaju sav jad strnake koju vode,.....
Izetbegović: Srbi, Hrvati i Bošnjaci su oslonjeni jedni na druge

Fena - 25.04.2011 15:16

SARAJEVO- Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović trilateralni sastanak predsjednika Turske, Srbije i BiH koji će biti održan 26. aprila u Karađorđevu vidi kao nastavak razgovora započetih u aprilu 2010. u Istanbulu.

Izetbegović je istakao da je ovo još jedna prilika da se razgovara o oporavku odnosa u regionu i o tome kako krenuti prema evropskim integracijama.

"Potrebno nam je bolje međusobno razumijevanje. Srbi, Bošnjaci i Hrvati oslonjeni su jedni na druge i najpreči su jedni drugima", izjavio je u Izetbegović u Sarajevu.

Loše asocijacije koje izaziva Karađorđevo Izetbegović razumije, ali ističe da je, za njega lično, odlazak tamo određena satisfakcija.

"Onih koji su planirali podjelu BiH u Karađorđevu više nema, kao ni njihovog projekta koji je zastario. BiH je ostala, ostali smo mi i idemo pričati o boljem životu", rekao je Izetbegović.
Iz ovakvih biser izjava se moze zakljuciti da je njegov koeficijent intelegencije jednak ili manji od broja cipela na nogama ,......Mislio sam da je Tihic dno dana ali je ovaj babin izgleda ispod tog dna,.......

Nema veceg jada od ovog nemoralnog,podanickog uhljupa koji ovakve nemoralne izjave daje i cini odlaskom u Karadordevo podcjenjivajuci i gazeci po zrtvama koje pobise bolesni fasisti nakon sto o tome medusobno dogovorise na mjestu gdje ide posjetiti nakon dvije decenije uz kako kaze odredenu(posebnu)satisfakciju,......Dok ta ista Srbija krije najveceg krvnika Mladica i masu slicnih bolesnika,na celu sa SANU ucenikom Tadicem,hapsi heroje popud Jurisica ili ih proganja po Svijetu poput Ganica i Divjaka.....

Samo da hoce zauvijek ostati tamo u toj istoj Srbiji ili da srecom nisu nikada doselili u Bosnu kamo srece,......Abdic je bio otvoreni neprijetelj BiH a ovaj nesretnik izgleda nije ni svjestan da ga je prevazisao u miru,....
draganbl

#84 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by draganbl »

Chmoljo wrote:
draganbl wrote:Što se mene tiče, neka se sastanu i kod Muje na ćevapima, samo neka se sastaju i nešto (pametno) dogovore.
Interesuje me, možda neko bolje prati i zna, da li su ikada igdje sva tri kopredsjednika BiH zajedno putovali na neki sastanak? Mislim na period u proteklih 5-6 godina.
jesu, kod Mesića.
Da li možda možeš da mi kažeš kada je to bilo i ima li negdje izještaj sa sastanka?
Ja sam samo pronašao neku vijest da su Silajdžiš i Komšić išli kod Mesića bez Radmana, negdje u novembru 2006.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#85 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by prljavi Hare »

draganbl wrote:
Chmoljo wrote:
jesu, kod Mesića.
Da li možda možeš da mi kažeš kada je to bilo i ima li negdje izještaj sa sastanka?
Ja sam samo pronašao neku vijest da su Silajdžiš i Komšić išli kod Mesića bez Radmana, negdje u novembru 2006.
Mislim da su sva trojica bili kod Josipovica jednom,cini mi se da je tako.Nekako poslije ovih zadnjih izbora.
A prica je mislim i bila vezana za implementaciju izbornih rezultata i formiranje vlasti.
Bosnolog

#86 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Bosnolog »

draganbl

#87 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by draganbl »

Hvala na informacijama.
Interesantno je da je ovakvim sastancima sa Tadićem i turskim premijerom prošle godine prisustvovao Silajdžić, dok su ga druga dvojica (Komšić i Radman) ignorisali. Izgleda da je Bakir bolje društvo.
prljavi Hare

#88 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by prljavi Hare »

BAKIR IZETBEGOVIC U KARADJORDJEVU:

Ja sam prvenstveno ovamo dosao da se izvinem!!!Evo na ulazu sretnem dva uniformisana lica i ja im se
izvinem.Pitaju oni mene zasto im se izvinjavam a ja im sa osmjehom kazem:"Pa ljudski je da se ja izvinem,
zna se valjda neki red,majka mu stara!"
Na pitanje novinara o cemu ce se pricati na danasnjem sastanku,sta ce biti tema,Izetbegovic kaze:"Tema ce
biti evroatlanske integracije,dobrosusjetski odnosi........".U tom momentu Izetbegovic primjeti radnika koji
makazama krese zivu ogradu i potrca prema njemu.Zacudjeni novinari povikase:"Gosp.Izetbegovic!Ali niste
nam zavrsili odgovor na nase pitanje?"
"Samo da se covjeku izvinem!"-u trku rece Izetbegovic. :mrgreen:

Image

Na slici su apsolutni sampion svijeta u izvinjavanju u teskoj kategoriji,predsjednik RH Ivo Josipovic i
i prvi sa liste izazivaca na tu titulu,evropski sampion u izvinjavanju Bakir Izetbegovic,inace clan troclanog
presjednistva BiH.

STO BI SE REKLO,UDARIO JUNAK NA JUNAKA!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
draganbl

#89 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by draganbl »

Kaže se izvinim, a ne izvinem.
prljavi Hare

#90 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by prljavi Hare »

draganbl wrote:Hvala na informacijama.
Interesantno je da je ovakvim sastancima sa Tadićem i turskim premijerom prošle godine prisustvovao Silajdžić, dok su ga druga dvojica (Komšić i Radman) ignorisali. Izgleda da je Bakir bolje društvo.
Salu na stranu,ne vjerujem da je Bakir neugodan sagovornik samo sto je nekakav.... nikakav! :D
prljavi Hare

#91 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by prljavi Hare »

draganbl wrote:Kaže se izvinim, a ne izvinem.
Ma to su jezicke finese,zna Bakir sta radi! :D
A ako on ne bude siguran sta je ispravno,Bakir ce reci:"Oprosti!"! :D
Desert Wind

#92 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Desert Wind »

mene samo zanima sto Izrael u Ausvicu ne pregovara o palestinskim pitanjima kad dezurnim pametografima foruma nije bitno mjesto i vrijeme ili pak u Rajhstagu.

nema sta ovo je fakat čaga da smo glup narod i ovaj forum je čaga i bosanska politika i oni koji su je birali "20 najtezih godina"...

ma sta glup - retardiran - gluplji ....
Last edited by Desert Wind on 26/04/2011 08:46, edited 1 time in total.
Desert Wind

#93 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Desert Wind »

prljavi Hare wrote:BAKIR IZETBEGOVIC U KARADJORDJEVU:

Ja sam prvenstveno ovamo dosao da se izvinem!!!Evo na ulazu sretnem dva uniformisana lica i ja im se
izvinem.Pitaju oni mene zasto im se izvinjavam a ja im sa osmjehom kazem:"Pa ljudski je da se ja izvinem,
zna se valjda neki red,majka mu stara!"
Na pitanje novinara o cemu ce se pricati na danasnjem sastanku,sta ce biti tema,Izetbegovic kaze:"Tema ce
biti evroatlanske integracije,dobrosusjetski odnosi........".U tom momentu Izetbegovic primjeti radnika koji
makazama krese zivu ogradu i potrca prema njemu.Zacudjeni novinari povikase:"Gosp.Izetbegovic!Ali niste
nam zavrsili odgovor na nase pitanje?"
"Samo da se covjeku izvinem!"-u trku rece Izetbegovic. :mrgreen:

Image

Na slici su apsolutni sampion svijeta u izvinjavanju u teskoj kategoriji,predsjednik RH Ivo Josipovic i
i prvi sa liste izazivaca na tu titulu,evropski sampion u izvinjavanju Bakir Izetbegovic,inace clan troclanog
presjednistva BiH.

STO BI SE REKLO,UDARIO JUNAK NA JUNAKA!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :dance:
Bosnolog

#94 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Bosnolog »

SDS: Predsjedništvo BiH nastavlja utabanom stazom Harisa Silajdžića
Image
25.04.2011. u 15:13
Politika

Srpska demokratska stranka (SDS) danas je kritikovala za sutra najavljeni trilateralni sastanku šefova država BiH, Srbije i Turske u Karađorđevu.

Za SDS je, kako tvrdi u saopćenju, neprihvatljivo da novoizabrano Predsjedništvo BiH „nastavlja utabanom stazom Harisa Silajdžića i da se zajedno s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem stavlja u funkciju spoljne politike Turske koja neskriveno počiva na neootomanskim ciljevima“.

Podsjećaju da su trilateralni sastanci Srbije, BiH i Turske do sada rezultirali „samo Istanbulskom deklaracijom kojom se grubo negira volja srpskog naroda u Republici Srpskoj i njeni interesi“.

Stoga, od srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića očekuju da predsjednicima Srbije i Turske sutra „ponovi protest i neslaganje s Istanbulskom deklaracijom i prenese im stav da RS neće biti akter i ne podržava širenje neootomanske politike na Balkan :mrgreen:

SDS također najoštrije osuđuje „bahatost i raspništvo koje pokazuju članovi Predsjedništva BiH koji na turističko putovanje u Karađorđevo vode blizu 50 članova svojih kabineta, a sve o trošku budžeta“.
Izdadose Dodik i Tadic koalicionog SDS saveznika i prodase ih kao i majcicu neootomanlijama,...... :lol: :lol: :lol:
Gandalf

#95 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Gandalf »

prljavi Hare wrote:
draganbl wrote:Kaže se izvinim, a ne izvinem.
Ma to su jezicke finese,zna Bakir sta radi! :D
A ako on ne bude siguran sta je ispravno,Bakir ce reci:"Oprosti!"! :D
A može reći i halali :mrgreen:
rijeka oz

#96 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by rijeka oz »

Kada Komsic ode na wc ostali clanovi ovog sastanka ce dogovoriti genocid nad bosanskim muslimanima i konacno unistenje BiH . Onima koji prezive ostace Bas Carsija i Sedrenik . Sedrenik ce pripasti Cericima , Cengicima , Izetbegovicima i ostalim izdajnicima a Bas Carsija Turskoj . Ha ja , pa nisu valjda Turci dzaba dosli u Kardjordjevo :-D :D

P.S. Poslije genocida Ceric ce ponovo izjaviti ,, Ovdje je brat ubio brata ,, A potom ce slavodobitno reci da i Bosnjaci konacno imaju drzavu doduse manju od San Marina i fildzana , ali ipak bolje ista nego nista kako je Jaser Arafat savjetovao Aliju . A Izebegovic junior ce izjaviti ,, Ne ukidajte Srpsku socijalisticku stranku mogu ja sa Dodikom ,,
i Alija rahmetli ce na Ahiretu imati ozareno lice . Oslobodjene su konacno sve opcine gdje su Bosnajci vecina . Doduse samo jedna ali zlata vrijedna gdje ce u skladu sa izjavom seoskog soviniste Dzemuladina Latica SDA vladati do kijametskog dana . Bosnaski patrioti Komsici , Vikici , Divjaci , Sucuri , Jeleci ...nepozeljni u novonastalim sh drzavama na teritoriju BiH ce odseliti u Lihtenstajn . 8-) :roll:
Kaligrafija

#97 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Kaligrafija »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#98 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by Chmoljo »

exliberal wrote: Ajmo biti realni moze Komsic postavljat pitanja ali ajde realno pogledajmo kakav je njegov uticaj van sarajevske kotline..... :run:
onoliko koliko i ostalih predsjednika. sve u skladu sa njihovim ovlastima. ali, ne daj Bože belaja, sigurno bih iza leđa više volio imati Komšića, nego recimo, Izetbegovića.
prljavi Hare

#99 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by prljavi Hare »

Chmoljo wrote:
exliberal wrote: Ajmo biti realni moze Komsic postavljat pitanja ali ajde realno pogledajmo kakav je njegov uticaj van sarajevske kotline..... :run:
onoliko koliko i ostalih predsjednika. sve u skladu sa njihovim ovlastima. ali, ne daj Bože belaja, sigurno bih iza leđa više volio imati Komšića, nego recimo, Izetbegovića.
Moj Chmoljo,da imas Baketa za ledjima.........to znaci jos cetiri do osam posluzilaca koji ga nose u sefu(kao
sto znamo najvece se dragocjenosti cuvaju u sefovima pa tako i u Bosnjaka),ako je imalo na babu a ovako
laicki gledano.....dobro je na babu!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I ne znam kakvo je uopste poredjenje koga bi covjek u slucaju belaja volio imati iza ledja? :shock:
Zlatnog Ljiljana zasluzenog u poderanim patikama ili svojinu centralne banke(a u njoj Bake zakljucan)? :lol: :lol: :lol:

Bakirove uspomene iz ratne jedinice!!!!
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seln

#100 Re: K A R A Đ O R Đ E V O

Post by seln »

prljavi Hare wrote:
Chmoljo wrote:
Moj Chmoljo,da imas Baketa za ledjima.........to znaci jos cetiri do osam posluzilaca koji ga nose u sefu(kao
sto znamo najvece se dragocjenosti cuvaju u sefovima pa tako i u Bosnjaka),ako je imalo na babu a ovako
laicki gledano.....dobro je na babu!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I ne znam kakvo je uopste poredjenje koga bi covjek u slucaju belaja volio imati iza ledja? :shock:
Zlatnog Ljiljana zasluzenog u poderanim patikama ili svojinu centralne banke(a u njoj Bake zakljucan)? :lol: :lol: :lol:

Bakirove uspomene iz ratne jedinice!!!!
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nalet te bilo, sejtane!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply