Reče Đole jednom: "Poslije sam, u knjizi "Tri poslijeratna druga", napisao kako je najveća uvreda bila kad bi emigranti nazivali zemlju "neprirodnom tvorevinom", iako smo u međuvremenu shvatili da je to istina. Danas mi je jasno da nije mogla postojati zemlja u kojoj Albanci i Slovenci žive skupa, "kao braća"." ("Globus", 15. maj 2002.)
Pa brate, historijska glupost da ne može veća.
Ja fkt ne znam ko bi mogao živjeti u zemlji sa svim narodima koji nas j*** stoljećima, koji su uz ans kad im trebamo, a kad nama nešto treba, prvi su da otkinu i ono što nam je ostalo.
Na krjau da se i dotaknem Jugoslavije i vladajućeg naroda u njoj uvijek - SRBA. Živjeti u sjeni tako bolesnih ljudi. Neki dan gledam neku emisiju na RTS ( ili vam ga PTC) i doveli neku dvojicu njihovih doktora, nejse, za historiju. Napisali su oni hiljadu nekakvih knjiga, čuda. Nego, njihova teorija je da je sve haman nastalo od Srba
Kaže jedan od te dvojice finih čika: Rijeka koja protiče kroz rim je Tiber (većina naroda je zove Tibar), a znao da kod nas postoji rijeka Ibar. Romul i Rem su najprije otišli u Grčku(pa objašnjava kako), pa na siciliju, a pri osnovanju grada, dotakne ih ono nešto u srcu, za domovinom, i daju ime rijeci Tiber.
Ili za neki dvorac u Škotskoj, čije ime je Brabonjak(ovako se čita
I tako dokazivaše punih sat i pol, kako je sve od Srba, na kraju protumačiše na sebi svojstven način teoriju onih proroka koji rekoše da će nekad Srba biti toliko, da svi stanu po jednu šljivu.
I stari mi reče poslije: samo sam čekao da kažu kako je prvo nasto Srbin, pa onda ameba.
DA JE VALJALA, NE BI PROPALA !!!