Skijaš wrote:hAZNADAR wrote:Skijaš wrote:
Ko rat htio, u kući mu bio. Ne kažem, treba biti spreman da se reaguje na eventualnu velikosrpsku pobunu, ali da se u krvoproliću traži rješenje, to je maloumno i to može samo onaj ko ne zna šta je rat.
Ne samo da ima, nego njegovi mladi lavovi sa golih leđa "aktivistica" povlače ćize kokaina. A SDA kadar je još gori. Ti misliš da izmišljam, pa OK, jedan je način da se to provjeri, neka pokušaju, neka presele centralu u Lukavicu, neka pokušaju kupiti načelnike pojedinih opština. Ako ne uspije, reći ću da si u pravu.
Nije tačno a tebi ako se ratuje, eno ti Afganistan.
Bojim se da je taktika potkupljivanja nacelnika opstina po RS labava varijanta. Pogotovo sada kada se stvorio stereotip odbrane srpskih interesa.....
Ti si se predao, to je tvoj problem. I to je OK. Predao se pa šta sad. Problem nastupa kada po forumu počneš agitovati u korist oružanog sukoba. Ima nas koji smo alergični na to. Velikosrpstvo je moguće slomiti bez mrtvih, sarajevski političari mogu i moraju isposlovati intervenciju međunarodnog faktora kojom bi se ograničilo zloupotrebe entitetskog glasanja. Problem je što "naši" popuštaju, što idu krmku niz dlaku, tepaju mu i smiju se na njegove šale. Sarajevo je problem.
Nisam se ja predao, borim se protiv otimacine babovine u BL kao lav, ali moje finansije za advokate i zivci imaju svoju granicu. Oguglao sam na sve srpske prefikse i srbovanja davno, uopste me kokarde, zastave, navijanja protiv BiH, ne tangiraju vise, ali im izgleda nije dovoljno ni to. Prihvatio sam silom prilika i promjenu imena naselja i ime ulice po nekom junaku sto nikad nije prisao BL, prihvatio sam institucije RS kao jedino tijelo posto je Sarajevo na drugom kontinentu,.. ali ni to nije dovoljno. Smeta i ona zadnja spona sa mojim gradom koja se veza za moje ime. Granica se polako prelazi, a stotine hiljada nas ostalih koji nemaju avlije po federaciji i lezernost od danas do sutra,.. nemamo vise kud. Ili prihvatiti i zaboraviti na BiH ili probati alarmirati, pa da ne padnemo bas ono sapatom sto se kaze.
Sila i rat je nazalost jedini nacin koji vazi, nije to moj izum, to je postavljen sablon, pa ti vidi.
Sarajevski politicari ne mogu vise racunati na strance kao mala djeca sto kmece nastavniku a i koja fajda od toga ako u mom gradu silom prihvataju zastavu BiH i dzamiju. Do daljnjeg. Velikosrpstvo je moguce slomiti bez sile koliko je bilo moguce slomiti i naciste onda.
Mislim da je vrijeme za svebosnjacki sabor, stanak na Bosni, isto kao 93-ce, i to jos sire i vece.
Da se konacno utvrde interesi i do cega nam je stalo a do cega nije.
Pa da krenemo i mi malo talasati i ultimativno zahtijevati. I pripremati se za ratnu opciju kada nam jasno dadnu do znanja da se mozemo pusiti. Jer porucuju da - vecina odlucuje bas o svemu, sto znaci da - samo vecinom mozes postici sto zelis. Velikosrpska politika je maksimalistickai ultimativna od samog pocetka, nemoguce je tu napraviti kompromis, mozes ih samo pobijediti, a mirnog nacina ja ne vidim vise.
Ostaje naravno zadnja stvar, ako vecina Bosnjaka vise i nema interesa za B.Gradisku, Banjaluku, Prijedor, jasno i oficijelno, zvanicno, napismeno,. onda mi u manjini ne mozemo nista i tek onda se mogu predati.