Joojj sranja u Somaliji!!!

manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ko se sada s kim raspravlja?
:D
pitt

Post by pitt »

ti sa somalijcima :D
boletus67

Post by boletus67 »

ja nisam odavde nego me interesuje
jel se to u somaliji opet muslimani ubijaju

ja sam se uvijek pitao a sto se negdje hriscani ne ubijaju
ili uzgred nako budi receno jevreji
ups ja ih opet spomenuh
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

boletus67 wrote:ja nisam odavde nego me interesuje

ups ja ih opet spomenuh
ma u somaliji ti se vise ne zna ko pije a ko placa!
boletus67

Post by boletus67 »

ma ja to ono isto ko kod nas niko nista ne zna
gradjanski rat, folovi, balkan,
al kako god okrenes nastradaju:
muslimani
Bosanac sa dna kace

boletus67 wrote:ma ja to ono isto ko kod nas niko nista ne zna
gradjanski rat, folovi, balkan,
al kako god okrenes nastradaju:
muslimani
nastradaju ljudi prije svega!
Hantraga

Post by Hantraga »

U Somaliji se tuku Babini i Alijini :D
Harrys

Post by Harrys »

ups ja ih opet spomenuh
Ne znam zasto se pitas,dovoljno je da uzmes neku knjigu historije pa da vidis samo u zadnjih 200 godina koliko su se hriscani medjusobno ubijali.
manijak1

Post by manijak1 »

To date, the Audrey Hepburn Memorial Fund at UNICEF has raised over $1 million dollars for educational programs in Eritrea, Ethiopia, Rwanda, Sudan and Somalia.
Uzeo od Pearl ( dobra treba :oops: :D ) s druge teme :oops: :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Harrys wrote:

ups ja ih opet spomenuh
Ne znam zasto se pitas,dovoljno je da uzmes neku knjigu historije pa da vidis samo u zadnjih 200 godina koliko su se hriscani medjusobno ubijali.
Samo slabo u ovih zadnjih pedeset :D

Ma sve je to slucajno :D Palestina, Libanon, Azerbejdzan, Somalija, Sudan, Bosna, Istocni Timor a posebna prica Kasmir,Cecenija,.....sve sto prolazi tu, nikad nece proci na Kipru, Gruziji, Moldaviji, Filipinima, Tajlandu ili Hrvatskoj i Makedoniji

Samo je Kosovo izuzetak koji potvrdjuje pravilo :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Hantraga wrote:Zanima me sta u Kongu kazu na sve ovo :D
U Kongu novi - stari predsjednik, inače, oceubica pobijedio na izborima (ovo, ono, orilo, gorilo 58% i pobijedi). Kinshaski pokret DOSTA pokušao da ukaže na krađu glasova (Vidi sliku #1). Nemaju Kongoanci vremena da misle o Somaliji i Somalijcima.
Image
Moja rezidencija u Kongu (Slika # 2-Zastava je cimerova), provincija sa većinskim muslimanskim stanovništvom. Njihove podjele po religijama su nebitne, ali zato su plemenske podjele veoma važne.
Image
Last edited by PipiDugaDevetka on 29/12/2006 00:57, edited 3 times in total.
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

chuchumbamayumbe wrote:Pao Mogadishu!
http://news.yahoo.com/fc/world/somalia
U hebo te !!! Pa ne izdrzase braca ni heftu dana 8) . Il' su Etiopljani toliko superiorni il' su braca slabi wojnici. :-)
SeadBiH

Post by SeadBiH »

Somalia se vec vidi kao mocvara za Etiopljane

Znaci ista taktika koju su primijenili cecenski borci povlaceci se iz Groznog, talibani u Afganistanu, iracani po Iraku, kada su svi dozvolili stranim trupama da udju u gradove i na taj nacin neutralisali daleko nadmocniju artiljeriju i aviaciju, sveli civilne zrtve na minimum i borbe ucinili elemetranim bitkama sa puskama i bombama
http://www.umsa.org/modules.php?name=Ne ... e&sid=2503
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

SeadBiH wrote:Somalia se vec vidi kao mocvara za Etiopljane

Znaci ista taktika koju su primijenili cecenski borci povlaceci se iz Groznog, talibani u Afganistanu, iracani po Iraku, kada su svi dozvolili stranim trupama da udju u gradove i na taj nacin neutralisali daleko nadmocniju artiljeriju i aviaciju, sveli civilne zrtve na minimum i borbe ucinili elemetranim bitkama sa puskama i bombama
Momcino !

1 - Nisu oni " dozvolili ", nego su bili porazeni i pobjegli su.

2 - Ko to gine u Iraku. Vojnici ili civili ?

3 - U " elementarnim borbama " puskom i bombom, tvoji ljubimci svakodnevno " popuse ". Ocekivao si da u borbi 1 : 1 ti tvoji pokazu sta je hrabrost i uniste proklete kafire, ama vidjosmo da se kafir bori i po gradu.

4 - Kol'ko vidim talibani u Afganistanu svakodnevno dobijaju po njonji. Ili se to meni cini ?
MuaDib

Post by MuaDib »

Somalija je jedna zemlja sa plemenskom organizacijom i 95% nepismenih ljudi. To je čisti građanski rat između legalne Vlade i pobunjenika predvođenih islamskim fanaticima. Vojska Etiopije je pozvana od strane legalne Vlade Somalije i ima legitimitet da vojno interveniše. To što svijet ne reaguje nije ništa čudnu, a ovdje se mnogi isčuđavaju. I kod nas je bilo isto. :x
Bosanac sa dna kace

MuaDib wrote:Somalija je jedna zemlja sa plemenskom organizacijom i 95% nepismenih ljudi. To je čisti građanski rat između legalne Vlade i pobunjenika predvođenih islamskim fanaticima. Vojska Etiopije je pozvana od strane legalne Vlade Somalije i ima legitimitet da vojno interveniše. To što svijet ne reaguje nije ništa čudnu, a ovdje se mnogi isčuđavaju. I kod nas je bilo isto. :x
Somalia has had no effective national government since 1991, though there is an internationally recognized government in Baidoa. This government, called the Transitional National Government, controls only Baidoa and is not recognized by most Somalis to be legitimate. The transitional government was appointed abroad, by forces historically opposed to Somali interests such as Ethiopia and various African countries seeking to limit the extent and scope of Somali development and eventual encroachment on occupied Somali lands.
http://en.wikipedia.org/wiki/Somalia
na istom linku ces naci da je do 70'tih godina 20. vijeka tek 2-5% stanovnistva bilo pismeno, 70'tih nakon uvodjenja somalskog kao zvanicnog jezika pokrenuta je kampanja opismenjavanj kojom je obuhvaceno i nomadsko stanovnistvo pismenost se popela cak na 70%, dijelovi takvih obrazovnih instittucija jos uvijek postoje!
Inace Etiopiji nije u interesu bilo kakva valda u Somaliji jer 1/5 te zemlje je naslejena etnickim Somlcima koji bi kad bi bila bilo kakva uredjena somalska vlada vrlo rado da se ujedine sa Somalijom!
Last edited by Bosanac sa dna kace on 29/12/2006 12:33, edited 1 time in total.
bice_bice

Post by bice_bice »

Serijat - kojeg ni ja u svojoj zemlji nebi volio imati - je nedavno donio red u tu zemlju gdje je vladao kriminal.. i sad ga treba sklonut.. ni manje ni vise..

kraj price..
chinese_water

Post by chinese_water »

e stvarno ste glupi do jaja :roll:
Hantraga

Post by Hantraga »

MuaDib wrote:Somalija je jedna zemlja sa plemenskom organizacijom i 95% nepismenih ljudi. To je čisti građanski rat između legalne Vlade i pobunjenika predvođenih islamskim fanaticima. Vojska Etiopije je pozvana od strane legalne Vlade Somalije i ima legitimitet da vojno interveniše. To što svijet ne reaguje nije ništa čudnu, a ovdje se mnogi isčuđavaju. I kod nas je bilo isto. :x
Znao sam da je ko kod nas....

To bi bilo isto da su Autonomasi na celu sa Babom bili u Sarajevu i sad ulazi Alijina vojska( regularna vlada) i oslobadja Sarajevo...

O nepismenosti stanovnistva, mozda smo bolji za par procenata... :D
dugacki

Post by dugacki »

Ma samo malo sacekajte, sad ce svi Somalijci i fundamentalist i oni ''normalni'' da osnu po oslobodilackoj vojsci bratske Etiopije.
MuaDib

Post by MuaDib »

Hantraga wrote:
Znao sam da je ko kod nas....

To bi bilo isto da su Autonomasi na celu sa Babom bili u Sarajevu i sad ulazi Alijina vojska( regularna vlada) i oslobadja Sarajevo...

O nepismenosti stanovnistva, mozda smo bolji za par procenata... :D
Mislio sam na intervenciju UN-a!
stickitout

Post by stickitout »

SeadBiH wrote:Somalia se vec vidi kao mocvara za Etiopljane

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vijesti se promjenise u dan, sto ne znaci da nece opet, trenutno stanje je "bjez'te noge, usra vas guzica".....ma i taliban je slicno dozivio, dobra taktika nema sta... :lol: :lol: :lol:
Posten covjek

Post by Posten covjek »

Sta je tu nepoznato? Etiopske trupe su usle u jednu stranu zemlju. Znaci invazija, bez obzira na razloge.
a kao u Etiopji nema korupcije bezvlasca i kriminala?

Sa dopustenjema kako se ono kaze glup ko B
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

Etiopska wojska je odradila caskom svoj posao. Nista od mocvare. Eno ih kod kuce sjede i piju 'ladnu piwu 8) . Etiopija je kakva-takva drzava. Somalija je za sada samo teritorija sa naorodom, gdje centralna wlast dopire nekoliko kilometara od zgrade vlade.
Post Reply