procitaj na link wikipedia, bice ti jasnije sta su ljudi uradili, a vidjecemo sta ce uradit ta regularna vlada koja je nesposobna za bilo sta!chuchumbamayumbe wrote:Narkotici su zabranjeni u svim normalnim drzavama, to nije nista novo.Bosanac sa dna kace wrote:a sta su to zabranili????chuchumbamayumbe wrote:Raja izlaze na ulice i docekuju oslobodioce, islamisti se povlace i spremaju na borbu tipa "irak, afganistan"...
Ma jok, treba prepustiti sve ovima sto su uveli red prije, zabranili sve sto su mogli zabraniti, tako treba, tako Knjiga kaze?
![]()
khat-popularni narkotik
pljacku i bezvladje
kladionice i kockarnice
pirastvo ipljacku brodova....
Pljacka i bezvlasce (to je upravo ono sto su oni radili, a to je prevrsilo svaku mjeru). Postoji somalijska vlast i njoj treba pomoci.
Ti bi i u BiH zabranio kladionice i kockarnice? Pa, kome se ide, neka ide...Ovi sto su na pravome putu nece ni ici, a ovi sto su zastranili, treba im chunu odsijeci da se opamete? Nece moci...
Piratstvo i pljacke brodova se jos uvijek desavaju, i to nista manje nego prije.
Joojj sranja u Somaliji!!!
- Bosanac sa dna kace
-
biscanka84
Pravoslavci--medju najstarijim hriscanima,cini mi se da su samo armeni duze bili hriscani od njihHantraga wrote:Ne znam za koga da navijam??
Jesu Etijopljani Srbi il hrvati..
- manijak1
Zar sad trebam reći za koga navijam sa sigurne distance za sada?
- stickitout
Izveo si jedan primjer iz jedne zemlje i iz jedne specificne situacije (Francuska, nosenje marame u skolama) i odmah pripisao diskriminaciju muslimana cijelom zapadu.Bosanac sa dna kace wrote:a sto?stickitout wrote:opet nidje vezeBosanac sa dna kace wrote: gledaj kad god se muslimani pobune na zapadu sto im se zabranjuje klanje kurbana, nosenje marame itd...onda se uvijek komentarise tipa: ma neki ide tamo u Afganistan pa nek tamo zivi kako hoce, ovo ovdje je zapad itd...![]()
![]()
Kurban mozes naruciti lijepo u halal mesnicama a da ga ti koljes na ulici ili u svojoj avliji (Afganistan, Somalija, itd) nije dozvoljeno ni muslimanu kao sto nije dozvoljeno ni kriscaninu da kolje krmka ili krmacu. Zakoni su jednaki za sve i nisu koncentrisani samo kontra muslimana.
Ako si slucajno dosao u tudju kucu i neko te prihvati pa te cak i pusti da zivis tu, red bi bio da prihvatis zakone domacina a ne da nameces svoje.
Nemoj se pravit' lud i zrtva, malo ukljuci razum a iskljuci drskost.
Uostalom, sam si rekao, 100% muslimanska zemlja u kojoj 15 godina vlada anarhija, genocid, glad, bolescure, itd. meni se cini da oni tamo fakat rade sta hoce, divota prava.
- manijak1
- stickitout
manijak1 wrote:Niđe veze
![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
imaju sirijski hriscani i kaldejci, oni su najstariji!biscanka84 wrote:Pravoslavci--medju najstarijim hriscanima,cini mi se da su samo armeni duze bili hriscani od njihHantraga wrote:Ne znam za koga da navijam??
Jesu Etijopljani Srbi il hrvati..
- Hantraga
Ako im je regularna Vlada, ko ova nasa u Federaciji...NAjebali su...Bosanac sa dna kace wrote:
procitaj na link wikipedia, bice ti jasnije sta su ljudi uradili, a vidjecemo sta ce uradit ta regularna vlada koja je nesposobna za bilo sta!
- manijak1
Samo reci niđe veze
- Bosanac sa dna kace
ljudi rade sta hoce, al ne mogu da urade ono sto hoce, da naprave zemlju onakvom kakom je oni zele!stickitout wrote:Izveo si jedan primjer iz jedne zemlje i iz jedne specificne situacije (Francuska, nosenje marame u skolama) i odmah pripisao diskriminaciju muslimana cijelom zapadu.Bosanac sa dna kace wrote:a sto?stickitout wrote: opet nidje veze![]()
![]()
Kurban mozes naruciti lijepo u halal mesnicama a da ga ti koljes na ulici ili u svojoj avliji (Afganistan, Somalija, itd) nije dozvoljeno ni muslimanu kao sto nije dozvoljeno ni kriscaninu da kolje krmka ili krmacu. Zakoni su jednaki za sve i nisu koncentrisani samo kontra muslimana.
Ako si slucajno dosao u tudju kucu i neko te prihvati pa te cak i pusti da zivis tu, red bi bio da prihvatis zakone domacina a ne da nameces svoje.![]()
![]()
Nemoj se pravit' lud i zrtva, malo ukljuci razum a iskljuci drskost.
Uostalom, sam si rekao, 100% muslimanska zemlja u kojoj 15 godina vlada anarhija, genocid, glad, bolescure, itd. meni se cini da oni tamo fakat rade sta hoce, divota prava.
Pogledaj ko je postavio predsjednika tzv. regularne vlade!
- Bosanac sa dna kace
ma haman je orginal ko vlada u Vederaciji!Hantraga wrote:Ako im je regularna Vlada, ko ova nasa u Federaciji...NAjebali su...Bosanac sa dna kace wrote:
procitaj na link wikipedia, bice ti jasnije sta su ljudi uradili, a vidjecemo sta ce uradit ta regularna vlada koja je nesposobna za bilo sta!![]()
- Bosanac sa dna kace
danas wrote:AtaturkSogan wrote:Njima treba cvrsta ruka... Amin... Titomanijak1 wrote:Nije demokratija za Afriku
![]()
![]()
![]()
- stickitout
Bujrum se prikljuci napacenoj braci u borbi protiv mrskog im neprijatelja
Grozno je sta se sve radi po svijetu od strane zapada ne bi li se jadni muslimani sto vise napatili
U pravu si ti ipak, ne treba se mjesat nikome u njihova posla, mozda ce uspjet potuci rekord pobijenih ljudi macetom za godinu dana ili koliko bombi mogu postaviti jedni drugima ili koliko zasjeda pred dzamijama poslije dzume, itd, itd.
U pravu si ti ipak, ne treba se mjesat nikome u njihova posla, mozda ce uspjet potuci rekord pobijenih ljudi macetom za godinu dana ili koliko bombi mogu postaviti jedni drugima ili koliko zasjeda pred dzamijama poslije dzume, itd, itd.
- manijak1
Kongo= Zair?
Otkad nema Tita isp'o sam iz fola nesvrstanih
- Bosanac sa dna kace
ja sam postavio temu s ciljem solidarisanja! a ko zeli slobodno nek im se pridruzi!stickitout wrote:Bujrum se prikljuci napacenoj braci u borbi protiv mrskog im neprijateljaGrozno je sta se sve radi po svijetu od strane zapada ne bi li se jadni muslimani sto vise napatili
![]()
Zapad je dao oruzje, nije moj caca, u zemlji dje 99.99% stanovnistav cine muslimani tim oruzjme etiopljani nece ubijat kokosi i kamile!
Ljudi su finoı rekli da su napustili glavni grad jer ne zele da stradaju civili, a etipljani bombraduju sirom Somalije koga stignu!
- Hantraga
JAp to je Zair, promjenio ime u Kongo 1997...manijak1 wrote:Misliš da neću i ja ?
![]()
Kongo= Zair?![]()
Ili imaju dva Konga?
![]()
Otkad nema Tita isp'o sam iz fola nesvrstanih
JA mislim da ovde USA pokusava da otvori novi front, i da privuce Alkajdu da se iz Iraka prebaci u Afriku...
- stickitout
Bosanac sa dna kace wrote:ja sam postavio temu s ciljem solidarisanja! a ko zeli slobodno nek im se pridruzi!stickitout wrote:Bujrum se prikljuci napacenoj braci u borbi protiv mrskog im neprijateljaGrozno je sta se sve radi po svijetu od strane zapada ne bi li se jadni muslimani sto vise napatili
![]()
Zapad je dao oruzje, nije moj caca, u zemlji dje 99.99% stanovnistav cine muslimani tim oruzjme etiopljani nece ubijat kokosi i kamile!
Ljudi su finoı rekli da su napustili glavni grad jer ne zele da stradaju civili, a etipljani bombraduju sirom Somalije koga stignu!
Ma ti si postavio temu 'mal ne rek'o sto a ne zbog "solidarnosti"
Sto se ne javi prije par godina kad su Somalijci upadali po Etiopiji i krali stoku, pljackali i ubijali?? Nije ti palo na pamet isto tako da recimo Brazilac isto ne smije zaklat kokos ali ti smeta sto ti ne mozes zaklat kurban, daj ba okreni novcic malo i s druge strane pa razgledaj
- Bosanac sa dna kace
pa ja ovdje ne branim sve Somalijce, a palo mi je na pamet da u istoj Evropi Jerveji mogu zaklat ziovitnje po koser propisu, a muslimani ne mogu klat zivotinje onako kako hoce!stickitout wrote:Bosanac sa dna kace wrote:ja sam postavio temu s ciljem solidarisanja! a ko zeli slobodno nek im se pridruzi!stickitout wrote:Bujrum se prikljuci napacenoj braci u borbi protiv mrskog im neprijateljaGrozno je sta se sve radi po svijetu od strane zapada ne bi li se jadni muslimani sto vise napatili
![]()
Ma ti si postavio temu 'mal ne rek'o sto a ne zbog "solidarnosti"![]()
Sto se ne javi prije par godina kad su Somalijci upadali po Etiopiji i krali stoku, pljackali i ubijali?? Nije ti palo na pamet isto tako da recimo Brazilac isto ne smije zaklat kokos ali ti smeta sto ti ne mozes zaklat kurban, daj ba okreni novcic malo i s druge strane pa razgledaj
- manijak1
- pitt
jel to nema halal mesa po Evropi?Bosanac sa dna kace wrote:pa ja ovdje ne branim sve Somalijce, a palo mi je na pamet da u istoj Evropi Jerveji mogu zaklat ziovitnje po koser propisu, a muslimani ne mogu klat zivotinje onako kako hoce!stickitout wrote:Bosanac sa dna kace wrote: ja sam postavio temu s ciljem solidarisanja! a ko zeli slobodno nek im se pridruzi!
- Bosanac sa dna kace
ima, al hoce da ga zabrane!pitt wrote:jel to nema halal mesa po Evropi?Bosanac sa dna kace wrote:pa ja ovdje ne branim sve Somalijce, a palo mi je na pamet da u istoj Evropi Jerveji mogu zaklat ziovitnje po koser propisu, a muslimani ne mogu klat zivotinje onako kako hoce!stickitout wrote:
Sto se ne javi prije par godina kad su Somalijci upadali po Etiopiji i krali stoku, pljackali i ubijali?? Nije ti palo na pamet isto tako da recimo Brazilac isto ne smije zaklat kokos ali ti smeta sto ti ne mozes zaklat kurban, daj ba okreni novcic malo i s druge strane pa razgledaj![]()