....rasturena, BIH je rasturena kreiranjem FBIH i RS......ovo je prvi put u istoriji BIH da imamo etnicki ciste teritorije.....legalizacijom RS i stavljanjem potpisa na dejtonski sporazum, AI je udario temelje podjele BIH...Jastreb35 wrote:Nisam znao da se slazes sa separatistickom tezom da je BiH stvorena ujedinjenjem Federacije BiH i Republike Srpske.....ako nisi informisan, drzava koju je branio vise ne postoji.....pa ti vidi kako ju je odbranio.....
Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...
-
forUMASH
-
Avax_
Izvini ali ovo je Glupost!forUMASH wrote: AI je udario temelje podjele BIH...
Alija je jedan od najzasluznijih sto BiH uopste postoji a Dejton je morao biti potpisan da bi se zaustavilo dalje stradanje naroda i pod medjunarodnim pritiskom.
-
Jastreb35
Okrenuta na tumbe jeste, ali ne Dejtonskim sporazumom nego agresijom i genocidom. Dejtonski sporazum nije stvorio manji entitet, nego je isti transformisao iz teritorije pod kontrolom velikosrba, a kojom se nije moglo vojno ovladati, u administrativnu jedinicu medjunarodno priznate drzave.
-
forUMASH
....znas gdje padaju sve tvoje teorije da je ovo najbolje sto se moglo....padaju u poslijeratnom periodu.....da je AI vidio i potpisao Dayton kao prelazno, iznudjeno rjesenje, jos '96. bi bila kakva vladina agencija u svakom gradu federacije koja je stimulisala i finansiral povratak na teritoriju RS-a.....nebi bilo bezbolno ali to je bio najbolji nacin da se ukinu rezultati etnickog ciscenja.....Jastreb35 wrote:Okrenuta na tumbe jeste, ali ne Dejtonskim sporazumom nego agresijom i genocidom. Dejtonski sporazum nije stvorio manji entitet, nego je isti transformisao iz teritorije pod kontrolom velikosrba, a kojom se nije moglo vojno ovladati, u administrativnu jedinicu medjunarodno priznate drzave.
.....no sta se desilo u stvarnosti......povratak je ostavljen kao licni izbor prognanih, a RS se gradi i razvija kao totalno nezavisna drzava u odnosu na FBIH....
.....ja bi razumio pritisak i potrebu fiktivnog priznanja RS da nije faktickog ne cinjenja u domenu objektivno moguceg na neutralisanju posljedica agresije......AI se odrekao teritorije RS i fiktivno i fakticki, a ti sad ocekujes da ga smatram BH patriotom.....
-
Jastreb35
Stimulisanje i finansiranje povratka jeste bilo vrseno, uz pomoc medjunarodnih institucija, a uz opstrukcije separatista. Slabi rezultati povratka su posljedica slabe koordinacije autonomnih donatora koji su sami odredjivali gdje ce se i koliko ulagati, te neizbjezno, insistiranja velikosrba da kampanjom zastrasivanja ocuvaju genocidom homogenizirane teritorije.....znas gdje padaju sve tvoje teorije da je ovo najbolje sto se moglo....padaju u poslijeratnom periodu.....da je AI vidio i potpisao Dayton kao prelazno, iznudjeno rjesenje, jos '96. bi bila kakva vladina agencija u svakom gradu federacije koja je stimulisala i finansiral povratak na teritoriju RS-a.....
-
forUMASH
....pa upravo o tome i govorim.....donatori ko donatori, daju lovu iz raznih interesa i pobuda......pitanje je gdje je drzavni interes za povratak i ko ga predvodi.....gdje su tri smjenjena ministra zbog losih rezultata i propalih strategija.....Jastreb35 wrote:
Stimulisanje i finansiranje povratka jeste bilo vrseno, uz pomoc medjunarodnih institucija, a uz opstrukcije separatista. Slabi rezultati povratka su posljedica slabe koordinacije autonomnih donatora koji su sami odredjivali gdje ce se i koliko ulagati, te neizbjezno, insistiranja velikosrba da kampanjom zastrasivanja ocuvaju genocidom homogenizirane teritorije.
......situacija nije ista ali pogledaj sta je Izrael radio.....kako je motivisao ljude da se sele iz cijelog svijeta nazad i kako ih je naseljavao na arapskim teritorijama......tako se to radi kad je u pitanju drzavni interes......
.....kad je u pitanju precutna podjela, vi tamo, mi ovamo, onda prepustis donatorima da ti diriguju situaciju u vlastitoj kuci i krivis ih za neuspjeh.....
- Vodenjak
Fala ti @Diplomato sto me ucis mom maternjem jeziku...DiplomataSaSela wrote:"Kuzis" itekako ... nisi toliko glup...kad si skonto da je najpametnije izvuc guzicu u svedsku "kuzis" i ovo...Vodenjak wrote:De malo pojasni Diplomato...DiplomataSaSela wrote: Je li mislis da je ovo ovako bili mi danas naprdivali na forumu sarajevo-x ili na capajebo-x...doduse ne bi mi nego neko drugi...
Stvarno ne kuzim pitanje!
Nadam se da tako reagujes i kad citas nase novine, nase knjige i gledas nasu televiziju.
Osim toga, bilo bi dobro da mi ipak kazes sta si mislio sa svojim pitanjem!?
Sto se moje guzice tice, da je nisam izvukao polovinom 93. danas bi od iste samo kostur ostao nad kojim bi se ti zgrazavao konstatujuci kako su "nas" cetnici pobili!
A Dobricina bio taj koji je "vas" sacuvao od nestanka...
Usput, nemoj sa mnom tako...
Pojma nemas kroz sta sam ja prosao i povedi malo racuna o tome!
- Fair Life
Pametno je to kako ti Jastrebe radis...Jastreb35 wrote:Nije samo Izetbegovic odbranio drzavu, nego je i Izetbegovic.....isto tako nema razloga da se Izetbegovicu
pripisuju zasluge za nezavisnost i odbranu drzave s obzirom da je
apsolutno jasno da covjek nije branio ono za sta je imao mandat...
odbranio drzavu. A mandat je imao da predstavlja drzavu ali paralelno s
tim, i jedan od njenih naroda. Ja mu ispade nedosljednosti, kao
reakciju na indiferentnost Zapada i svirepost neprijatelja, prastam.
Razumijem one koji to ne mogu. Ali osnove da ga se izjednacava s
neprijateljima BiH, nema.
Kad brod potone... proglasis ga podmornicom...
I idemo dalje za iste pare.
- DiplomataSaSela
Hoces li nam ti Fair ikada,a ja sam te to i prije pito,kazati je li ti mislis da smo mi mogli vojno dobiti onaj rat da nije Alija"zajebo"...ali nemoj zivotati samo nam kopiraiti borogovca ili slicne "patriote"nego eto onako tvoje misljenje...Fair Life wrote:Pametno je to kako ti Jastrebe radis...Jastreb35 wrote:Nije samo Izetbegovic odbranio drzavu, nego je i Izetbegovic.....isto tako nema razloga da se Izetbegovicu
pripisuju zasluge za nezavisnost i odbranu drzave s obzirom da je
apsolutno jasno da covjek nije branio ono za sta je imao mandat...
odbranio drzavu. A mandat je imao da predstavlja drzavu ali paralelno s
tim, i jedan od njenih naroda. Ja mu ispade nedosljednosti, kao
reakciju na indiferentnost Zapada i svirepost neprijatelja, prastam.
Razumijem one koji to ne mogu. Ali osnove da ga se izjednacava s
neprijateljima BiH, nema.
Kad brod potone... proglasis ga podmornicom...
I idemo dalje za iste pare.
- Corto Maltese
Pa ako ju je odbranio čemu sva ova frKa oko ukidanja RS!? Ili će prije biti da je baš i nije odbranio?Jastreb35 wrote:Nije samo Izetbegovic odbranio drzavu, nego je i Izetbegovic odbranio drzavu. A mandat je imao da predstavlja drzavu ali paralelno s tim, i jedan od njenih naroda. Ja mu ispade nedosljednosti, kao reakciju na indiferentnost Zapada i svirepost neprijatelja, prastam. Razumijem one koji to ne mogu. Ali osnove da ga se izjednacava s neprijateljima BiH, nema......isto tako nema razloga da se Izetbegovicu pripisuju zasluge za nezavisnost i odbranu drzave s obzirom da je apsolutno jasno da covjek nije branio ono za sta je imao mandat.....
- Vodenjak
Ma jeste, odbranio ju je...Corto Maltese wrote:Pa ako ju je odbranio čemu sva ova frKa oko ukidanja RS!? Ili će prije biti da je baš i nije odbranio?Jastreb35 wrote:Nije samo Izetbegovic odbranio drzavu, nego je i Izetbegovic odbranio drzavu. A mandat je imao da predstavlja drzavu ali paralelno s tim, i jedan od njenih naroda. Ja mu ispade nedosljednosti, kao reakciju na indiferentnost Zapada i svirepost neprijatelja, prastam. Razumijem one koji to ne mogu. Ali osnove da ga se izjednacava s neprijateljima BiH, nema......isto tako nema razloga da se Izetbegovicu pripisuju zasluge za nezavisnost i odbranu drzave s obzirom da je apsolutno jasno da covjek nije branio ono za sta je imao mandat.....
Prije podne...
- Corto Maltese
Je l' se i tebi ovo poslije podne nešto oteglo? Nikad akšam doć', da insan malo dušom da'ne!Vodenjak wrote:Ma jeste, odbranio ju je...Corto Maltese wrote:Pa ako ju je odbranio čemu sva ova frKa oko ukidanja RS!? Ili će prije biti da je baš i nije odbranio?Jastreb35 wrote: Nije samo Izetbegovic odbranio drzavu, nego je i Izetbegovic odbranio drzavu. A mandat je imao da predstavlja drzavu ali paralelno s tim, i jedan od njenih naroda. Ja mu ispade nedosljednosti, kao reakciju na indiferentnost Zapada i svirepost neprijatelja, prastam. Razumijem one koji to ne mogu. Ali osnove da ga se izjednacava s neprijateljima BiH, nema.
Prije podne...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ko je odbranio "dio" BiH to je poznato svakom normalnom covjeku isto kao i ono ko je imao mracne planove da je podjeli. AI nije odbranio BiH nego je bio samo dio onih ili da precizniji budem glavni medju onima koji su politicki trebali da brane BiH. Vrlo je nepristojno radi pijateta prema istinskim braniocima koji su dali zivote i dijelove svoga tijela AI nazivati braniocem BiH jer je isto tako poznato da da niko od njegove blize rodbine nije bio medju onima koje sam gore naveo. Niko nije ocekivao da Alija uzme pusku ali sam ocekaivao i te kako da recimo njegov sin bude taj koji ce biti primjer ostalima a da ne spominjem ostale iz njegovog muskog dijela familije koji su rat vodili ali samo oko pozicija u raznim tvrtkama i za razna politicka mjesta. Branioc je onaj koji to pokaze vlastitim primjerom a ne onaj koji kaze ajmo braco u proboj a on se okrene i ode na suprotnu stranu ili ostane duboko zakopan u svom bunkeru. Posto je ovdje AI prezvakan 1000 puta i naravno svako ima svoje misljenje najbolje je da tako i ostane a istorija mora pokazati ko je sa kim bio u talu kao sto polako vremenom isplivavaju mnoge stvari. Ovaj prosli rat je i dobijen i izgubljen, zavisi kako se gleda jer Bosna nije cijelovita za sta se borilo ali nije ni dio Srbije ni Hrvatske za sta su se borili drugi. Nastala je jedna "monstrum" drzava u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko placa a da li je moglo biti drukcije i bolje, ja mislim da jeste ali jebo misljenje jednog obicnog smrtnika.
-
Jastreb35
Da se radi o obicnoj razlici u shvatanju je li moglo bolje, problema ne bi bilo. Medjutim, to nije slucaj. Izetbegovica se identificira (a to u pocetku komentara i ti radis) kao neprijatelja BiH. Jedno je reci da smo mogli postici vise. Sasvim je druga stvar reci da nam je vrhovni komandant bio neprijatelj drzave. Ne radi se o uljudnom razmimoilazenju u stavovima, nego se radi o verbalnom atentatu na covjeka cijim se strateskim potezima ne nudi alternativna rjesenja, ili kada ih se nudi, odisu duhom servilnosti prema Beogradu.Ovaj prosli rat je i dobijen i izgubljen, zavisi kako se gleda jer Bosna nije cijelovita za sta se borilo ali nije ni dio Srbije ni Hrvatske za sta su se borili drugi. Nastala je jedna "monstrum" drzava u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko placa a da li je moglo biti drukcije i bolje, ja mislim da jeste...
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Jal' sto bi Bush rek'o :"Ako nisi s' nama - protiv nas si!" , jel' to sustina tvojega "razmisljanja" "jastrijebe"??Jastreb35 wrote:Da se radi o obicnoj razlici u shvatanju je li moglo bolje, problema ne bi bilo. Medjutim, to nije slucaj. Izetbegovica se identificira (a to u pocetku komentara i ti radis) kao neprijatelja BiH. Jedno je reci da smo mogli postici vise. Sasvim je druga stvar reci da nam je vrhovni komandant bio neprijatelj drzave. Ne radi se o uljudnom razmimoilazenju u stavovima, nego se radi o verbalnom atentatu na covjeka cijim se strateskim potezima ne nudi alternativna rjesenja, ili kada ih se nudi, odisu duhom servilnosti prema Beogradu.Ovaj prosli rat je i dobijen i izgubljen, zavisi kako se gleda jer Bosna nije cijelovita za sta se borilo ali nije ni dio Srbije ni Hrvatske za sta su se borili drugi. Nastala je jedna "monstrum" drzava u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko placa a da li je moglo biti drukcije i bolje, ja mislim da jeste...
p.s. i hodze se tako danas brane, zgrnu lovu, nestane lova bez traga, i onda kazu "ako niste s' nama - nemojte nas kritikovati"!
Svi dokazi ,izjave, dokumenti tebi nisu i nikad nece biti dovoljni da se izjasnis ili prihvatis da je na sceni bila ne samo agresija nego izdaja u prvom redu! Izdaja DRZAVE I NARODA od onih istih ciji kredibilitet ti nastojis opravdati! Pitati za alternativu danas, je "supljarenje" i nista drugo! Alternativa je mogla postojati da je Dr,Hamza Mujagic , kako on kaze da zali danas sto nije , udavio Aliju onoga dana pod onom sljivom u basci, kad je skontao sta je ovome namjera, tj da svede Bosnu na "avliju"! Ili da je granata upucena Seferu Halilovicu, koja je ubila njegovu suprugu, mogla "skrenuti" i na vrijeme raznijeti mozak izdajniku! Onda bi se moglo pricati o alternativama! Danas, nakon svih prljavih igara, i kad je i zadnji adut, Tuzba za Genocid, svedena na farsu , od istih subjekata, ti pitas za alternativu! Slaba fajda "jastrijebe"!
.
.
-
Jastreb35
Nesumnjivo je da te krasi rjecitost. Kakav si s argumentima ? Sta je, kako i uz ciju pomoc Izetbegovic trebao raditi.seiko22 wrote:Jal' sto bi Bush rek'o :"Ako nisi s' nama - protiv nas si!" , jel' to sustina tvojega "razmisljanja" "jastrijebe"??Jastreb35 wrote:Da se radi o obicnoj razlici u shvatanju je li moglo bolje, problema ne bi bilo. Medjutim, to nije slucaj. Izetbegovica se identificira (a to u pocetku komentara i ti radis) kao neprijatelja BiH. Jedno je reci da smo mogli postici vise. Sasvim je druga stvar reci da nam je vrhovni komandant bio neprijatelj drzave. Ne radi se o uljudnom razmimoilazenju u stavovima, nego se radi o verbalnom atentatu na covjeka cijim se strateskim potezima ne nudi alternativna rjesenja, ili kada ih se nudi, odisu duhom servilnosti prema Beogradu.Ovaj prosli rat je i dobijen i izgubljen, zavisi kako se gleda jer Bosna nije cijelovita za sta se borilo ali nije ni dio Srbije ni Hrvatske za sta su se borili drugi. Nastala je jedna "monstrum" drzava u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko placa a da li je moglo biti drukcije i bolje, ja mislim da jeste...
p.s. i hodze se tako danas brane, zgrnu lovu, nestane lova bez traga, i onda kazu "ako niste s' nama - nemojte nas kritikovati"!
Svi dokazi ,izjave, dokumenti tebi nisu i nikad nece biti dovoljni da se izjasnis ili prihvatis da je na sceni bila ne samo agresija nego izdaja u prvom redu! Izdaja DRZAVE I NARODA od onih istih ciji kredibilitet ti nastojis opravdati! Pitati za alternativu danas, je "supljarenje" i nista drugo! Alternativa je mogla postojati da je Dr,Hamza Mujagic , kako on kaze da zali danas sto nije , udavio Aliju onoga dana pod onom sljivom u basci, kad je skontao sta je ovome namjera, tj da svede Bosnu na "avliju"! Ili da je granata upucena Seferu Halilovicu, koja je ubila njegovu suprugu, mogla "skrenuti" i na vrijeme raznijeti mozak izdajniku! Onda bi se moglo pricati o alternativama! Danas, nakon svih prljavih igara, i kad je i zadnji adut, Tuzba za Genocid, svedena na farsu , od istih subjekata, ti pitas za alternativu! Slaba fajda "jastrijebe"!
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Uopste nije danas bitno sta je on "trebao raditi"! On je uradio STA JE HTIO!Jastreb35 wrote:Nesumnjivo je da te krasi rjecitost. Kakav si s argumentima ? Sta je, kako i uz ciju pomoc Izetbegovic trebao raditi.seiko22 wrote:Jal' sto bi Bush rek'o :"Ako nisi s' nama - protiv nas si!" , jel' to sustina tvojega "razmisljanja" "jastrijebe"??Jastreb35 wrote: Da se radi o obicnoj razlici u shvatanju je li moglo bolje, problema ne bi bilo. Medjutim, to nije slucaj. Izetbegovica se identificira (a to u pocetku komentara i ti radis) kao neprijatelja BiH. Jedno je reci da smo mogli postici vise. Sasvim je druga stvar reci da nam je vrhovni komandant bio neprijatelj drzave. Ne radi se o uljudnom razmimoilazenju u stavovima, nego se radi o verbalnom atentatu na covjeka cijim se strateskim potezima ne nudi alternativna rjesenja, ili kada ih se nudi, odisu duhom servilnosti prema Beogradu.
Mi danas trebamo nastojati da ispravimo sta se ispraviti moze! To jeste, kao prvo dokazati izdaju! Ponistiti sve njegove potpise , koji su radili i doprinijeli suspendovanju Republike Bosne i Hercegovine, suspendovanju Ustava Republike Bosne i Hercegovine!
Ponistavati i negirati pravo na postojanje faschistickoj tvorevini zvanoj rs!
Na osnovu presude u Hagu, podnijeti zahtjev za reviziju ili novu tuzbu!
Sulejmen Tihic, nema pravo u ime naroda, prekrajati Tuzbu, po svom nahodjenju! Alija Izetbegovic je bio predsjednik - a ne VLASNIK naroda Bosne i Hercegovine! Kao Predsjednik je dobio PRAVA ali i OBAVEZE!
Kao prvo OBAVEZU DA CUVA USTAV REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE, na koji se je ZAKLEO, a koji je POGAZIO!!
Sva pravdanja "Srbi nece Bosnu" padaju u vodu danas, kad imas u samom susjedstvu najmladju Demokratsku i Nezavisnu Republiku Crnu Goru za primjer!
Faschisticke cetnicke snage i u Crnoj Gori negiraju rezultate Referenduma, ali razlika je sto Crnogorska vlada zna sta hoce i za sta se bori!
Drzavljani Bosne i Hercegovine imaju pravo biti slobodni i suvereni na svakoj stopi svoje domovine!! Zato moramo raditi na ukidanju sistema aparthejda!!
Nije lako, ali ako ne radimo nista, bit ce jos teze!!
.
-
seiko22
Jastreb35 wrote:Kao sto sam i pretpostavljao.
Rijeci velike a argumenti neprimjetni.
.
tebi ni njihovi argumenti ne vrijede! Ti znas od koga primas platu!!hahaha... jaki su odgovori generalima. Ismijao sam se se nevidjeno. Ona budala Efendic se zvase, jaoooooooo lika. Jel ono zajebancija, humoristicki program ili kako vec!? ali onaj prije Efendica, onaj neki mahalac sa Starog Grada, eeee onaj je za Kusturicinog filma. Kompletan moron. Nevjerovatno.
Ne da su Sefer, a onda Jovo i Stjepan u pravu, nego su u pravu do jaja
Vjerovatno ti je poznata i ona "umotvorina" velikog vodje :"Izmedju sposobnih i lojalnih - ja biram ove druge!"
A ti se odredi, u koje pripadas!
.
-
liberal
seiko22 wrote:Jastreb35 wrote:Kao sto sam i pretpostavljao.
Rijeci velike a argumenti neprimjetni.
.tebi ni njihovi argumenti ne vrijede! Ti znas od koga primas platu!!hahaha... jaki su odgovori generalima. Ismijao sam se se nevidjeno. Ona budala Efendic se zvase, jaoooooooo lika. Jel ono zajebancija, humoristicki program ili kako vec!? ali onaj prije Efendica, onaj neki mahalac sa Starog Grada, eeee onaj je za Kusturicinog filma. Kompletan moron. Nevjerovatno.
Ne da su Sefer, a onda Jovo i Stjepan u pravu, nego su u pravu do jaja
Vjerovatno ti je poznata i ona "umotvorina" velikog vodje :"Izmedju sposobnih i lojalnih - ja biram ove druge!"
A ti se odredi, u koje pripadas!
.
neke trece
-
seiko22
Divjak je GOSPODIN ! Siber je GOSPODIN!Jastreb35 wrote:Divjak i Siber nisu optuzili Izetbegovica za izdaju.
Profesionalni vojnici, koji su to uvijek i bili i ostali!
A o Siberu, pa bolan, dovoljno i cak previse govori njegov izraz lica i nacin obracanja u njegovom intervjuu!
Covjek koji "zdere svoju zuc", sto bi narod rekao, a nastoji da se ne spusti ispod svoga gospodskog nivoa i javno adresira ono sto mu je "napakovano", od onih kojima je vjerovao!
Gdje ti zivis "jastrijebe"! kolika je cijena tvoje lojalnosti izdajnicima??
,
Last edited by seiko22 on 22/03/2007 21:22, edited 1 time in total.