Jedina mačka je da narod izađe na ulicu, da upadne u skupštinu ili dom naroda (valjda se to tako zove kod vas) i da polomi svih dvesta i nešto koščica svakom od predstavnika naroda do kafe kuvarice, pa onda onako ugipsirani ponovo, sve iz početka. Međutim, od toga nema ništa, jer naš narod ne zna da ima pravo da se buni, da treba da se buni i da mora da se buni. To se zove vežbanje demokratije, i ako pogledate, svi "normalni" narodi su ovako "vežbali" u nekom momentu. Kad se sredi društvo, nek se plaše suda, policije.andromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
ali nekako mislim, nema teorije da se ovo sranje moze ocistiti bez rata.
Nazalost.
Volio bi da je drugacije, ali nije.
Ovome crnilu nikakva druga medicina ne pomaze.
Rat je jedina dovoljna macka da pohvata, pobije i ustrasi miseve.
Jeste li se poželjeli normalnosti?
- Johnzy
#26 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
-
hullu
#27 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Da su se takvi ljudi kao ti pitali ne bi ni bilo referenduma... Bosna bi danas bila dio "Velike Srbije".eluna wrote:odavno imam spreman pasoš, jer kada krene drugo poluvrijeme ne želim više biti tu ....... a kome nije jasno da se neko namjerio da bosnu obriše sa mape svijeta, nek se i dalje drži pod uši
Vama koji zivite od danas do sutra i kojima su samo materijalne stvari na umu vi ne morate da cekate rat... mozete i sad otici u potragu za boljim zaradama i standardom.
Sitni su i Jevreji pa opet Izraelu ne moze niko nista.sitni smo mi miševi da bi išta tu mijenjali
- eluna
#28 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
tebi za informaciju - oni koji su 1992 godine srbima dali svo oružje a uveli embargo muslimanimahullu wrote:Da su se takvi ljudi kao ti pitali ne bi ni bilo referenduma... Bosna bi danas bila dio "Velike Srbije".eluna wrote:odavno imam spreman pasoš, jer kada krene drugo poluvrijeme ne želim više biti tu ....... a kome nije jasno da se neko namjerio da bosnu obriše sa mape svijeta, nek se i dalje drži pod uši
Vama koji zivite od danas do sutra i kojima su samo materijalne stvari na umu vi ne morate da cekate rat... mozete i sad otici u potragu za boljim zaradama i standardom.
Sitni su i Jevreji pa opet Izraelu ne moze niko nista.sitni smo mi miševi da bi išta tu mijenjali
ti isti su u "našoj zajedničkoj BH vojsci" muslimanske oficire rasporedili u centre za obuku kao instruktore, a naoružanje opet dali na upravljanje srbima - pa ti gledaj šta ćeš i kako ćeš
a jevreji iza sebe imaju svoju emigraciju koja ih drži finansijski, a osim toga - ljudi su pametno popisali sve i jednu svoju žrtvu, a ovima našimai kad podastrež i dokaze, oni neće da te upišu i stave na javno objavljenu listu .....ovi naši nisu u stanju ni žive da popišu, a kamoli mrtve
- madner
#29 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
JNA je uvela embargo?
Opet ponavljam, ko se misli paliti, moze se sada ispaliti. Ako pocne frka, pasos vise nista ne vrijedi.
Opet ponavljam, ko se misli paliti, moze se sada ispaliti. Ako pocne frka, pasos vise nista ne vrijedi.
- DoZeN
#30 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Nema napretka dok se ne kaze istina o ratu u BIH, a to da je bio rat para i interesa,a ne agresija ili odbrana srpstva.Acerovac wrote:Ja jesam.
Nakon rata, sve izgubile su se sve vrijednosti, i sve je postalo nakaradno. Ne postoji uopste stranka ili politicar koji je normalan. Sve je sljam, i svi se izredali na vlasti i pokazali da nista ne znaju osim krasti i upropastavati sve sto dotaknu.
Meni kao Srbinu bi bilo vise svejedno ko pobijedi, samo da pocne da uvodi reda u ovu nakaradnu drzavu, i ovdje treba sve srusiti i sve iznova graditi. Sve je nakaradno...mediji, skolstvo, zdravstvo, odnosi medju ljudima...sve.
Mozda bi bilo najbolje, da na sljedecim izborima niko ne izadje, pa da bar politicari vide da narod za njih misli da su sljam, ako vec nista ne mozemo promijeniti.
U BIH "ne daju" ideologije da se kaze ISTINA, a od toga sve drugo proizilazi sto govoris.
-
Aspekt
#31 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Ako je samo do goriva za tenkove pardon traktore mogu ja sredit preko Arapa .Basvod wrote:Nema normalnosti u nenormalnoj drzavi.
Tri naroda, ostali, jednakopravnost, konstitutivnost, folovi, golovi...ili pristani da budes manjina u bosnjackoj BiH.Ako zelis normanost, kao Srbin, izbori se za nezavisnu RS
- area51
#32 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Nema rata dok kredite ne vratimo,tu se ne pitamo mi "unutra" već banke,mmf-ovi i ostali.andromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
Nazalost.
-
Aspekt
#33 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Ako zelis normalnost i normalnu drzavu ja ti savjetujem da svim mogucim sredstvima se boris protiv rs , entiteta koji je nastao na genocidu i etnickom ciscenju . Entiteta koji je nastao na nevidjenim klanjima vlastitih komsija i koji lezi na stotitinama masovnih grobnica . Borba protiv zla , protiv fasizma , protiv segregacije aparthejda ...borba protiv lazi ( laz jednako je rs ) je najbolji put u normalnost . Borba protiv rs je borba za bolju i ljepsu BiH . Barba na svaki moguci nacin protiv gencidne rs je borba za ljepsi , pravedniji i bolji svijet .To je trasa ka tvojoj normali .Naravno ako si normalan .Acerovac wrote:Ja jesam.
Nakon rata, sve izgubile su se sve vrijednosti, i sve je postalo nakaradno. Ne postoji uopste stranka ili politicar koji je normalan. Sve je sljam, i svi se izredali na vlasti i pokazali da nista ne znaju osim krasti i upropastavati sve sto dotaknu.
Meni kao Srbinu bi bilo vise svejedno ko pobijedi, samo da pocne da uvodi reda u ovu nakaradnu drzavu, i ovdje treba sve srusiti i sve iznova graditi. Sve je nakaradno...mediji, skolstvo, zdravstvo, odnosi medju ljudima...sve.
Mozda bi bilo najbolje, da na sljedecim izborima niko ne izadje, pa da bar politicari vide da narod za njih misli da su sljam, ako vec nista ne mozemo promijeniti.
- cyprus
#34 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Gusla Basvod svojeBasvod wrote:Nema normalnosti u nenormalnoj drzavi.
Tri naroda, ostali, jednakopravnost, konstitutivnost, folovi, golovi...
Ako zelis normanost, kao Srbin, izbori se za nezavisnu RS ili pristani da budes manjina u bosnjackoj BiH.
- andromeda101
#35 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Gluposti.area51 wrote:Nema rata dok kredite ne vratimo,tu se ne pitamo mi "unutra" već banke,mmf-ovi i ostali.andromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
Nazalost.
- cyprus
#36 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Gusla i andromedaandromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
Nazalost.
- eluna
#37 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
e jesi naivanarea51 wrote:Nema rata dok kredite ne vratimo,tu se ne pitamo mi "unutra" već banke,mmf-ovi i ostali.andromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
Nazalost.
-
StupskaBitanga
#38 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Haos tek dolazi i ovo sada je mila majka šta nas čeka
- eluna
#39 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
naravnoStupskaBitanga wrote:Haos tek dolazi i ovo sada je mila majka šta nas čeka
jer što da nas "kupe" za marku kad mogu za pola feninga
- andromeda101
#40 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
A koje su to mirnodobske metode?cyprus wrote:Gusla i andromedaandromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
Nazalost.
Rat je jedina dovoljna macka da pohvata, pobije i ustrasi miseve.Jah, jebo mir i mirnodopske metode, koja budalaština
- cyprus
#41 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Pregovori, dogovori, kompromisi i ostale civilizacijske budalaštine... Što će im to kad su noževi, kalašnjikovi i haubice više nego efikasniandromeda101 wrote:A koje su to mirnodobske metode?cyprus wrote:Gusla i andromedaandromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
Nazalost.
Rat je jedina dovoljna macka da pohvata, pobije i ustrasi miseve.Jah, jebo mir i mirnodopske metode, koja budalaština
- andromeda101
#42 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Pa oni se dogovaraju ko ce kolko ukrasti, kave mi fajde od toga imamo.cyprus wrote:Pregovori, dogovori, kompromisi i ostale civilizacijske budalaštine... Što će im to kad su noževi, kalašnjikovi i haubice više nego efikasniandromeda101 wrote:A koje su to mirnodobske metode?cyprus wrote: Gusla i andromedaJah, jebo mir i mirnodopske metode, koja budalaština
Balkan je to.
Nismo mi Sve'ska.
- area51
#43 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Ja ,neko će "tebi i meni" dozvoliti da se koljemo i usput da ne vraćamo pare koje su nam uvalili preko raznoraznih kredita što preko države mmf-a.svjetske banke što preko komercijalnih banaka,što preko određenih firmi koje su privatizovali stranci...eluna wrote:e jesi naivanarea51 wrote:Nema rata dok kredite ne vratimo,tu se ne pitamo mi "unutra" već banke,mmf-ovi i ostali.andromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
Nazalost.
A i ja sa svakim polemišem...
- andromeda101
#44 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
area51 wrote:Ja ,neko će "tebi i meni" dozvoliti da se koljemo i usput da ne vraćamo pare koje su nam uvalili preko raznoraznih kredita što preko države mmf-a.svjetske banke što preko komercijalnih banaka,što preko određenih firmi koje su privatizovali stranci...eluna wrote:e jesi naivanarea51 wrote: Nema rata dok kredite ne vratimo,tu se ne pitamo mi "unutra" već banke,mmf-ovi i ostali.![]()
Nisu njima pare vazne, nego da te imaju u sahu.
Vise vole kad ne vratis.
- cyprus
#45 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Apsoslutno, apsolutno... Ovo nije Švedska i mi se moramo potrudit da nikad i ne postane...andromeda101 wrote:Pa oni se dogovaraju ko ce kolko ukrasti, kave mi fajde od toga imamo.
Balkan je to.
Nismo mi Sve'ska.

Last edited by cyprus on 20/11/2013 11:16, edited 1 time in total.
- eluna
#46 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
quote="area51"]
"zašto da nas kupe za marku kada MOGU za fening?!"
ko je skonto - skonto je

samo da ponovim post odozgoeluna wrote:area51 wrote:andromeda101 wrote:Jebiga ja sve kontam, mozel se bez rata, ...
Nazalost.
Rat je jedina dovoljna macka da pohvata, pobije i ustrasi miseve.area51 wrote:"Nema rata dok kredite ne vratimo,tu se ne pitamo mi "unutra" već banke,mmf-ovi i ostali.Ja ,neko će "tebi i meni" dozvoliti da se koljemo i usput da ne vraćamo pare koje su nam uvalili preko raznoraznih kredita što preko države mmf-a.svjetske banke što preko komercijalnih banaka,što preko određenih firmi koje su privatizovali stranci...eluna wrote:e jesi naivan![]()
"zašto da nas kupe za marku kada MOGU za fening?!"
ko je skonto - skonto je
- andromeda101
#47 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Vise vole kad te imaju u sahu.
- area51
#48 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Nisu njima pare vazne, nego da te imaju u sahu.
Vise vole kad ne vratis.[/quote]
pa nećeš nikad ni vratiti sve,vraćaćeš vazda po malo a to i jeste cilj.A ako dođe do konflikta neće vraćati niko a to ovi neće dozvoliti,jer oni postavljaju igrače a te koje postave sa njima upravljaju.
Jel to baš teško skonatati ?
Ču,"njima pare nisu važne oni vole da te imaju u šahu"
Vise vole kad ne vratis.[/quote]
- area51
#49 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
@eluna
Pa došli smo do feninga,ispod nema
Pa došli smo do feninga,ispod nema
- andromeda101
#50 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?
Sta ti nije jasno?area51 wrote:andromedaStoJadin wrote: Nisu njima pare vazne, nego da te imaju u sahu.
Vise vole kad ne vratis.pa nećeš nikad ni vratiti sve,vraćaćeš vazda po malo a to i jeste cilj.A ako dođe do konflikta neće vraćati niko a to ovi neće dozvoliti,jer oni postavljaju igrače a te koje postave sa njima upravljaju.
Pa pare, MMF, Dayton su samo sredstva, alat.
Moc je iza svega toga.