Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post Reply
Dozer

#201 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

Hajd' popustite, i dajte da se dogovorimo oko trajanje obuke :D :D

P.S.Madneru, ti na dijetu pod hitno :D :D
RahatHurmašica

#202 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

everlast wrote:
andromeda101 wrote:Znate kako ste ono krili da će biti rat 92'ge i šta ste imali u planu od nas napraviti.

Ja tebi kažem ovako otvoreno, da ne krijem od vas.

Ono što je bilio 92-95 je bio pičkin dim u odnosu šta će tek biti ako koji luđak krene sa sesesijom.
Blago nama ako ovakvi budu ratovali.
Ne zelim te uvrijediti, ali mislim da bi trebao zatraziti ljecnicku pomoc, ovo mi se nikako ne cini dobrim.

Ne znam vise sta da kazem, stvarno ne znam.
Dužnost svakog građanina je da brani suverenitet i nezavisnost BiH. vojska zato i postoji. e sad, biće onih koji će se ispaliti, neki će se kriti.... ali sirotinja će (uglavnom) ratovati. tako isto i kod vas, samo što će ovaj put naša sirotinja biti bolje naoružana i tako...
madner

#203 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by madner »

3 mjeseca, imamo neke love sto nam je ostala od zadnje kupovine Heklera.
I evo kupit cemo STIove, ali NVZ placa samo 50% :D

P.S. to je stratetska rezerva :D
Last edited by madner on 21/11/2013 15:27, edited 1 time in total.
andromeda101

#204 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by andromeda101 »

everlast wrote:
andromeda101 wrote:Znate kako ste ono krili da će biti rat 92'ge i šta ste imali u planu od nas napraviti.

Ja tebi kažem ovako otvoreno, da ne krijem od vas.

Ono što je bilio 92-95 je bio pičkin dim u odnosu šta će tek biti ako koji luđak krene sa sesesijom.
Blago nama ako ovakvi budu ratovali.
Ne zelim te uvrijediti, ali mislim da bi trebao zatraziti ljecnicku pomoc, ovo mi se nikako ne cini dobrim.

Ne znam vise sta da kazem, stvarno ne znam.
Vjeruj mi, oni koljači što su "ratovali" 92-95 su male mace, kao i ovi pozadinci koji se hvale kako su bili u ratu i borbi.

I koji bi nekog obučavali kako da se "preživi".
Last edited by andromeda101 on 21/11/2013 15:27, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#205 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

Dozer wrote:Hajd' popustite, i dajte da se dogovorimo oko trajanje obuke :D :D

P.S.Madneru, ti na dijetu pod hitno :D :D
pa kako da se dogovorimo za obuku kad još nismo utanačili ni rat. sve u svoje vrijeme
andromeda101

#206 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by andromeda101 »

Pusti budalu kraju, pravi borci su već obučavali i obučavaju omladinu bez i jedne kinte.

Ovaj mora da je humanitarnu razvozio tokom rata, zato se i hvali.

Da je neki borac ne bi se ovdje hvalio kako je bio u ratu.
Last edited by andromeda101 on 21/11/2013 15:30, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#207 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

evo sam se upravo sjetio još jednog jurišnika, hose mujica. iako on ovih dana nije sa nama, ali siguran sam da kad nam bude konja za trku trebalo, on će se sam prijaviti. :D
madner

#208 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by madner »

Pa ovaj put mi napadamo. Ha ja. Dosta je vise ovog rahatluka, ako su oni mogli '92 jer im se digo mozemo i mi. :D

Hose je RVI, ali se prijavio da bude glavni pomocnik sekretaru za logistiku.
RahatHurmašica

#209 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 19:12, edited 1 time in total.
madner

#210 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by madner »

Memic je instruktor logistike.

Drzi vec kurseve:
Kako od jedne puske napraviti vocnjak.
Ni lug nije dzaba.
Metak je skup.

Dosta je povoljniji od Dozera. :D
Dozer

#211 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

andromeda101 wrote:Pusti budalu kraju, pravi borci su već obučavali i obučavaju omladinu bez i jedne kinte.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sinapsa

#212 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Sinapsa »

....
Last edited by Sinapsa on 21/11/2013 16:11, edited 1 time in total.
Sinapsa

#213 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Sinapsa »

RahatHurmašica wrote:
Sinapsa wrote:
Dozer wrote:Pojma nemam kakav je Madner, ja 'nako lupio :D
´nako.....dzaba ti sve....nema sad izvlakuse koja ce te spasiti da madneru ne moras platiti makar pice. :D
misli nas uloviti na vako jeftin fazon. dozer, dozer...
Ja kako vidim bice i picence i mezence :D plus obuka
madner

#214 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by madner »

Ko drugog mezi, sam sebi povecava ceh :D
Sinapsa

#215 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Sinapsa »

madner wrote:Ko drugog mezi, sam sebi povecava ceh :D
Dolazi na crnu listu :D... a ja bas mislio da ti volis da mezis...
Bodkin

#216 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Bodkin »

andromeda101 wrote:Pusti budalu kraju, pravi borci su već obučavali i obučavaju omladinu bez i jedne kinte.

Jesi ti u banovicima bio u zadnje vrijeme? Vidim opet pises po tri posta zaredom i opet lupas gluposti. Ili si negdje u skandinaviji

Sent from my Lumia using Tapatalk
everlast

#217 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by everlast »

Bodkin wrote:

Jesi ti u banovicima bio u zadnje vrijeme? Vidim opet pises po tri posta i opet lupas gluposti. Ili si negdje u skandinaviji

Ja za ovog mladica ne znam sta da kazem, pokusao sam sa njim diskutovati, ali problem je sto nista ne razumijem sta prica. Ne znam je li se mni uopste obraca, niako ga nisam definisao.

Neko je vozio humanitarnu, neko se hvali da je bio u ratu, neko obucava vojnike bez oruzja.

Ne znam, stvarno ne znam.

Sent from my Lumia using Tapatalk
madner

#218 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by madner »

Cuj nemamo oruzja, kakve su ovo sad uvrede :evil:
Basvod

#219 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Basvod »

everlast wrote:
madner wrote:NVZ ima oko 230 clanova sa foruma, a spremnost za agresivne ratove je glavni uslov da se udje u ovaj klub.

dosta zanimljivo, ne znam sta je NVZ.

jedna sacica ljudi, treba provesti ispitivanje koliko ih je ikad drzalo oruzje u ruci, koliko ih je ikada ratovalo, koliko ih je uopste sposobno da ratuje e onda nam daj tacan broj pa mozemo dikutovati.
Ma kakav rat i prijetnje. Ko misli ratovati taj ne prijeti vec suti i ceka povod, priliku, ne otkriva namjeru jer nece da sutra ispadne krivac za rat. Prijete samo kukavice i humoristi.
Last edited by Basvod on 21/11/2013 20:02, edited 1 time in total.
Sinapsa

#220 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Sinapsa »

Basvod wrote:
everlast wrote:
madner wrote:NVZ ima oko 230 clanova sa foruma, a spremnost za agresivne ratove je glavni uslov da se udje u ovaj klub.

jedna sacica ljudi, treba provesti ispitivanje koliko ih je ikad drzalo oruzje u ruci, koliko ih je ikada ratovalo, koliko ih je uopste sposobno da ratuje e onda nam daj tacan broj pa mozemo dikutovati.
Ma kakav rat i prijetnje. Ko misli ratovati taj ne prijeti vec suti i ceka povod, priliku, ne otkriva namjeru jer nece da sutra ispadne krivac za rat. Prijete samo kukavice.
Image
PAZI

#221 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by PAZI »

Koja si ti k..ina...veze ti nemaš ni šta je borba,rat pogotovo,..a ti tvoji(pravi borci ARbiH)ne samo da im je svega bilo preko glave,nego totalno poniženi,degradirani,psihički i fizički razvaljeni,materijano moralno i socijalno uništeni..,poslije svega viđenog..gorko se kaju za koga su i za šta su ratovali..Iluzije su se raspršile ko pjena od sapunice :oops:
hullu

#222 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by hullu »

Basvod wrote:
everlast wrote:

Ma kakav rat i prijetnje. Ko misli ratovati taj ne prijeti vec suti i ceka povod, priliku, ne otkriva namjeru jer nece da sutra ispadne krivac za rat. Prijete samo kukavice i humoristi.
Valjda misle ratovati oni koji bi da dijele Bosnu?

Zasto stalno prebacujete krivicu na Bosnjake?
Acerovac

#223 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Acerovac »

Ja bih uveo, kao u Kini, smrtnu kaznu ili dozivotni zatvor za korupciju.

http://www.dw.de/na-gradnji-puteva-u-bi ... 62-html-cb

Na gradnji puteva u BiH godišnje se opljačka više od milijardu KM
Dozer

#224 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by Dozer »

U potpunosti se slazem.

Recimo, kako funkcionise "mehanizam" prilikom gradnje (auto)puteva?
1. Pojavi se tender
2. Prijavljuju se potencijalni izvodjaci i dostavljaju svoje ponude, koje su specifikacijski u skladu sa svim mogucim svjetskim standardima o tamponiranju, smjesi, masi i debljini asfalta, drenazi, bla, bla, bla.
3. Odabire se izvodjac ili izvodjaci, naravno uvijek po nekom unaprijed dogovorenom talu s onim ko raspisuje tender (kod nas po pravilu - vlast, neka).
4. Odabrani izvodjac(i) prije nego pocne bilo kakve radove, prvo ide u osiguravajucu kucu da osigura buduci (auto)put, i to za period planirane garancije na kvalitet i odrzavanje.
5. Pocinju radovi za koje je unaprijed planirano da ne budu radjeni po specifikaciji dostavljenoj u tenderskoj ponudi/dokumentaciji (manje tampona, nekvalitetnija drenaza i, na kraju, za minimalno 30% tanji slojevi asfalta).
6. U zavrsnim fazama izgradnje dolazi do prikazivanja nepostojecih teskoca i prave se aneksi ugovora koji ukupnu prethodno dogovorenu cijenu podizu i do 30%. Ovo onda prolongira ugovoreni rok zavrsetka radova, a istovremeno iz budzeta (nekog) se isisava dodatna i "neplanirana" kolicina novca.
7. Radovi se zavrsavaju i (auto)put se pusta u rad, a izvodjac daje garancije na kvalitet u trajanju od, recimo, 24 mjeseca.
8. 6-12 mjeseci od pocetka eksploatacije puta dolazi do nemalih ostecenja istog, koja se ogledaju u prevelikim ulegnucima, rupama, potonucima, grbama, i sl. (logicno, jer nije ispostovana specifikacija).
9. Kako je sve u garantnom roku, izvodjac(i) je duzan to i da sanira/popravi, ali to ne radi tako sto ce posegnuti u svoj dzep i finansirati popravku, nego jednostavno aktivira osiguranje iz tacke 4.
10. Od osiguranja se naplacuje puni iznos u skladu s vrhunskom specifikacijom, ali se put opet sanira sa minimalnim sredstvima tako da je kvalitet opet nikakav i ostecenja na istom mjestu se ocekuju vec za par mjeseci. I tako se sve vrti do isteka garancije, nakon cega se opet raspisuje tender za sanaciju dionice puta, i kompletna procedura 1-10 se ponavlja.

I tako u nedogled...
madner

#225 Re: Jeste li se poželjeli normalnosti?

Post by madner »

Basvod wrote:
everlast wrote:

Pa krivac za rat ce biti Dodo.
NVZ je toliko spreman da se vise ne moramo skrivati.

Mada bi bilo ljepo da sacekamo proljece, gadno je blato trenutno. :D
Post Reply