JEL POCELO?
-
archi_a
#776 Re: JEL POCELO?
Zatvora će biti, samo je pitanje datuma.... Nije baja jači od miloševića, a znamo kako taj završi. 
- insomnia78
#777 Re: JEL POCELO?
Dhrte ruke oko Banja Luke?
-
dezurni_ucenik
#778 Re: JEL POCELO?
Ja vise vjerujem da ce on smugnuti u neku od "bratskih" zemalja.archi_a wrote:Zatvora će biti, samo je pitanje datuma.... Nije baja jači od miloševića, a znamo kako taj završi.
-
_drunken_santa_
#779 Re: JEL POCELO?
sanjanje je prica kako "zapad nece muslimansku drzavicu" u bosni. bas bi njima jedna takva odgovarala. okruzena srbima i hrvatima, sa viznim rezimom i jednim diktatorcicem kome daju na volju da krade lokalce a njima nekad bace sadaku da ne bjeze u evropu.
globalni svjetski trend je ionako povratak u aparthejd, samo na suptilniji nacin. evropski gradovi sa muslimanskim getima su vec jedna vrsta aparthejda. ograde i zidovi se opet dizu ili planiraju podizati - između drzava, aparthejd nije samo između ljudi po vjeri, rasi ili naciji, vec i po bogatsvu. bogati u svojim okruzenim "poljinama" a ostali na drugu stranu. izrael odavno sprovodi ovu politiku uz podrsku zapada itd.
globalni svjetski trend je ionako povratak u aparthejd, samo na suptilniji nacin. evropski gradovi sa muslimanskim getima su vec jedna vrsta aparthejda. ograde i zidovi se opet dizu ili planiraju podizati - između drzava, aparthejd nije samo između ljudi po vjeri, rasi ili naciji, vec i po bogatsvu. bogati u svojim okruzenim "poljinama" a ostali na drugu stranu. izrael odavno sprovodi ovu politiku uz podrsku zapada itd.
-
dezurni_ucenik
#781 Re: JEL POCELO?
archi_a wrote:Moguće. Će vidimo.
Rusija, Kipar, Srbija, nebo. Ima dosta izbora
- red evil
#782 Re: JEL POCELO?
Možeš kako hoćeš ali ne dokle hoćeš, uvijek bilo. I baš mislim da je zbog opozicije trenutno opasniji po nas, taj nema principa, morala, taj će sve učiniti za sebe.spreca wrote:nemoze uvijek biti dobro.....i on to dobro sad osjeca....zato se u poslednje vrijeme i koprca......sad mu opozicija puse za vrat sto nikad ranije nije bilo ovakored evil wrote:
@spreca očigledno njemu nije agonija, pare samo kapaju i nema zatvora
-
archi_a
#783 Re: JEL POCELO?
dezurni_ucenik wrote:archi_a wrote:Moguće. Će vidimo.
Rusija, Kipar, Srbija, nebo. Ima dosta izbora
Sjeverna koreja ?
-
dezurni_ucenik
#784 Re: JEL POCELO?
archi_a wrote:dezurni_ucenik wrote:archi_a wrote:Moguće. Će vidimo.
Rusija, Kipar, Srbija, nebo. Ima dosta izbora![]()
Sjeverna koreja ?
Sumnjam, prostacina je on za Kim Yong-una.
-
archi_a
#785 Re: JEL POCELO?
Upravu si, a i kad malo bolje razmislim, premali je to prostor za sudar takve dvije veličine.

- Mlohavi
#786 Re: JEL POCELO?
SNSD i SDS nek' se malo popickaraju a mi cemo nakon par mjeseci blitzkrigom posamarati i jedne i druge.
Ako im se sad opozicija povuce, pi**e su, a Dodo armirani beton i nek' im haraci jos godinama.
Ako im se sad opozicija povuce, pi**e su, a Dodo armirani beton i nek' im haraci jos godinama.
Last edited by Mlohavi on 11/12/2015 16:41, edited 1 time in total.
- spreca
#787 Re: JEL POCELO?
On je sad opasan za sve......jer on vise nema kuda......zato ce da grize a nije isljuceno da ce doci do lokalnih konfliktared evil wrote:
Možeš kako hoćeš ali ne dokle hoćeš, uvijek bilo. I baš mislim da je zbog opozicije trenutno opasniji po nas, taj nema principa, morala, taj će sve učiniti za sebe.
-
megaman4
#788 Re: JEL POCELO?
Uvukao bi on BiH u veliki belaj, ali se boji stvarne rekacije Amerike, jer i sam zna kako to Amerika rješava. Još da dodam da me i nije iznenadila rekacija OHR-a, jer čini mi se kao da je Inzko prije nego što je i došao u BiH, dobio je popis svih političara i njihove osobine, pa tako i Dodikove, jer dotični zna da Dodik nije sposoban na rat, jer bi time izazvao reakciju ne samo susjeda, nego i zapada i Amerike. Ovdje je riječ o tome, što mu je isteklo vrijeme, i da ima imalo pameti, pokupio bi se negdje gdje ga neće boliti glava. Ovako, je blizu nasilnog silaska sa vlasti.red evil wrote:Možeš kako hoćeš ali ne dokle hoćeš, uvijek bilo. I baš mislim da je zbog opozicije trenutno opasniji po nas, taj nema principa, morala, taj će sve učiniti za sebe.spreca wrote:nemoze uvijek biti dobro.....i on to dobro sad osjeca....zato se u poslednje vrijeme i koprca......sad mu opozicija puse za vrat sto nikad ranije nije bilo ovakored evil wrote:
@spreca očigledno njemu nije agonija, pare samo kapaju i nema zatvora
-
VCorp
#789 Re: JEL POCELO?
Pa to ova omladina danas ne razumije, oni misle da je suživot isto ono kao i prije raspada Jugoslavije - seri po svom pred drugima. To je bio naš nacionalni kompleks, evo i danas postoji. Ja sam bosnjacki fašista zato što bih branio svoju zemlju protiv onih koji su je doveli u ovakvu situaciju, koji je unistavaju vec dvadeset godina a mi treba da šutimo samo ? Kad mi dođe i kaže trebamo ih pustiti da se otcijepe, sjetim se svega sta su ljudi prezivjeli i onda bih mu glavu rascijepio sjekirom. Ko moze neka im oprosti onda onolike pokolje od Prijedora do Podrinja i dozvoli im da nas izjebu do kraja, ja necu dok sam ziv promijeniti svoje stavove jer svi mi, bili u Bosni ili ne imamo samo jednu državu u kojoj smo svoji na svome, u kojoj mozemo zivjeti onako kako mi to hocemo i kakva je nasa tradicija. Mi bez Bosne nemamo slobode, a težnja ka slobodi je nešto najprirodnije i kod životinja a da ne pričamo kod ljudi.red evil wrote:@VCorp slažem se u potpunosti. Gdje god otišli,, ovaj mir nećemo imati. Gdje god da si nisi svoj na svom. Ja da mogu ni sekunde ne bih razmišljao da li bih branio državu i ovako ne razmišljam jer znam da ne mogu.
Niko neće rat, bar, ne mi obični ljudi ali ko nas pita? Nisu vas ni pitali '92 pa neće ni nas danas. Šta odluće veliki tako će biti a mi ćemo najviše platit.
@dezurni_ucenik tehnički moguće i vjerovatno si upravu. Ali kao da je to briga Dodika, što duže bude na vlasti njemu bolje.
I upravo to prijatelju, rat hoce balavurdije koja ne zna kako je biti gladno, žedno i promrznuto po par dana dok ljudi pucaju na tebe. Uvijek cu biti protiv rata, ne bih napao Srbe, Hrvate ili bilo koga nikad prvi. Nemam to pravo, ali nemaju ni oni. 92. mi nismo isli napadati njih već smo se branili cijelo vrijeme, nije tu nas imao ko šta pitati jesmo li mi za ici u vojsku ili ne. Ako neces ici pucati i braniti svoj grad i selo, ocekuj mučenje, klanje, logore, i imas opciju da zavrsis ili pod zemljom ili da te oni rasele u neku drugu zemlju. I onda kad pocne balavurdija pametovati necu ici u rat. I ne moras, doci ce on tebi na vrata kao sto je dosao meni a istih stavova sam bio kao i svaki normalni covjek i govorio nece biti rata. Za rat nisam nikad, za braniti svoje uvijek. I ko ne razmislja tako ili je kukakvica ili budala. Kad te dohvati kakav bradonja Pantelija sa nožem u ruci onda mu pokaži slobodno svoju člansku SDP -a i viči ja vas Srbe volim, nisam vam nikad nista uradio ...
-
archi_a
#790 Re: JEL POCELO?
Al zamisli danas-sutra stiže naredba iz BL: "Puuuuuccccccaaaaaaaaajjjj." Tišina.... Kad dobacuje neko iz mase: "oću ku.ac, pucajte ti i željka, ebem vam mater."
Kakav bi to sjeb bio.

Kakav bi to sjeb bio.
Last edited by archi_a on 11/12/2015 16:43, edited 1 time in total.
-
megaman4
#791 Re: JEL POCELO?
archi_a wrote:Al zamisli danas-sutra stiže naredba iz BL: "Puuuuuccccccaaaaaaaaajjjj." Tišina.... Kad dobacuje neko iz mase: "oću ku.ac, pucaj sam."![]()
Kakav bi to sjeb bio.![]()
![]()
![]()
![]()
-
VCorp
#792 Re: JEL POCELO?
Fino se zajebavati tako. A realnost je da su u BL danas naseljene Srbende iz pola gradova u kojima su od nas dobili po guzici a ima ih iz SAO Krajine, glume veće Srbe kao i ovi naši od onih iz Beograda. Naslo bi se tu budala, ne boj se ti nista.megaman4 wrote:archi_a wrote:Al zamisli danas-sutra stiže naredba iz BL: "Puuuuuccccccaaaaaaaaajjjj." Tišina.... Kad dobacuje neko iz mase: "oću ku.ac, pucaj sam."![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- beniciodeltoro
#793 Re: JEL POCELO?
Za mene je npr. priča kako Srbi imaju svoju državicu i ne interesuju ih gradovi iz Federacije pa zato nikada neće napadati je samo šuplja priča. Dovoljna je samo činjenica da je RS praktično iz 2 dijela. Eno ima npr. lijepo mjesto Jelah kod Tešnja koje pripada Federaciji koji je između 2 RS grada Doboj i Teslić koji je trn u oku svakom RSovcu koji gleda kartu BiH i koji se kreće dnevno na toj relaciji. To su npr. 2 tačke o kojima se ne priča u javnosti da se oda utisak kako su se Srbi smirili i da rata neće biti jer su dobili svoj dio. Ima se u ovoj lijepoj Bosni Hercegovini još interesa da se napravi belaj.dezurni_ucenik wrote:Pa naravno, dovoljna je samo nezainteresovanost stranaca i eto belaja. Ali opet kazem, nisu oni vise vojna sila. Gdje ce te napasti, opet topove po sarajevskim brdimabeniciodeltoro wrote:Ko kaže da njima treba pomoć ili podrška Rusije ili bilo koje druge jake države? Dovoljno im je da oni misle ili znaju da mi nemamo jaku državu kao podršku pa da opletu. To što neko misli da će automatski nas sve države smatrati dobrim momcima i pomoći nam jer se pridržavamo pravila i poštujemo Dayton to je ista ona naivnost i 1992. što smo mislili da će nas čitav svijet podržati samo zato što branimo priznatu državu od agresora.dezurni_ucenik wrote:
Tehnicki gledano, nemaju oni sredstava za bilo kakav napad. Prosla je 92.godina, nisu vise vojna sila. I nemaju na sta da udare. Problem bi bio ako bi imali pomoc Rusije, ali za to su sanse nikakve. To sto pisu po fejsbuku djeca koja su rodjena 1998.godine, to je za rubrike "zabava" ili mozda "nauka" jer bi bilo zanimljivo proucavati takve degenerike, raditi psihoanalize licnosti., Grbavica se nece ponoviti. Jedino ko bi tu mogao najebaati su povratnici. Ali treba shvatiti, teritorije su vec zapišane, moje tvoje njihove.
-
dezurni_ucenik
#794 Re: JEL POCELO?
VCorp wrote:Fino se zajebavati tako. A realnost je da su u BL danas naseljene Srbende iz pola gradova u kojima su od nas dobili po guzici a ima ih iz SAO Krajine, glume veće Srbe kao i ovi naši od onih iz Beograda. Naslo bi se tu budala, ne boj se ti nista.megaman4 wrote:archi_a wrote:Al zamisli danas-sutra stiže naredba iz BL: "Puuuuuccccccaaaaaaaaajjjj." Tišina.... Kad dobacuje neko iz mase: "oću ku.ac, pucaj sam."![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ona utakmica na Marakani 2005.godine, pokazala da ima itekako budala koji su na sve spremni.
- Mlohavi
#795 Re: JEL POCELO?
Eh brate mislim da nismo ni svjesni koliko sranje u ovakvoj situaciji moze napraviti samo 10tak budalaarchi_a wrote:Al zamisli danas-sutra stiže naredba iz BL: "Puuuuuccccccaaaaaaaaajjjj." Tišina.... Kad dobacuje neko iz mase: "oću ku.ac, pucajte ti i željka, ebem vam mater."![]()
![]()
![]()
![]()
-
archi_a
#796 Re: JEL POCELO?
Taj scenario već znamo, već apsolvirali i odbranili se. Za to smo spremni.VCorp wrote:Fino se zajebavati tako. A realnost je da su u BL danas naseljene Srbende iz pola gradova u kojima su od nas dobili po guzici a ima ih iz SAO Krajine, glume veće Srbe kao i ovi naši od onih iz Beograda. Naslo bi se tu budala, ne boj se ti nista.megaman4 wrote:archi_a wrote:Al zamisli danas-sutra stiže naredba iz BL: "Puuuuuccccccaaaaaaaaajjjj." Tišina.... Kad dobacuje neko iz mase: "oću ku.ac, pucaj sam."![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo bi bilo nešto novo, nešto originalno.
-
dezurni_ucenik
#797 Re: JEL POCELO?
beniciodeltoro wrote:Za mene je npr. priča kako Srbi imaju svoju državicu i ne interesuju ih gradovi iz Federacije pa zato nikada neće napadati je samo šuplja priča. Dovoljna je samo činjenica da je RS praktično iz 2 dijela. Eno ima npr. lijepo mjesto Jelah kod Tešnja koje pripada Federaciji koji je između 2 RS grada Doboj i Teslić koji je trn u oku svakom RSovcu koji gleda kartu BiH i koji se kreće dnevno na toj relaciji. To su npr. 2 tačke o kojima se ne priča u javnosti da se oda utisak kako su se Srbi smirili i da rata neće biti jer su dobili svoj dio. Ima se u ovoj lijepoj Bosni Hercegovini još interesa da se napravi belaj.dezurni_ucenik wrote:Pa naravno, dovoljna je samo nezainteresovanost stranaca i eto belaja. Ali opet kazem, nisu oni vise vojna sila. Gdje ce te napasti, opet topove po sarajevskim brdimabeniciodeltoro wrote: Ko kaže da njima treba pomoć ili podrška Rusije ili bilo koje druge jake države? Dovoljno im je da oni misle ili znaju da mi nemamo jaku državu kao podršku pa da opletu. To što neko misli da će automatski nas sve države smatrati dobrim momcima i pomoći nam jer se pridržavamo pravila i poštujemo Dayton to je ista ona naivnost i 1992. što smo mislili da će nas čitav svijet podržati samo zato što branimo priznatu državu od agresora., Grbavica se nece ponoviti. Jedino ko bi tu mogao najebaati su povratnici. Ali treba shvatiti, teritorije su vec zapišane, moje tvoje njihove.
Bice uvijek ovdje materijala za belaja, ali rata nece biti.
-
megaman4
#798 Re: JEL POCELO?
Samo nemoj zaboraviti da Bošnjaci nisu zaboravili šta su uradili u periodu 1992-1995. Ne daj bože ponovni scenarij, RS bi nestala za čas, jer bi Bošnjaci išli ovaj put do kraja, gdje je Amerika Armiju BiH 1995 zaustavila. Bježanija preko Drine bi bila masovna, a to Dodik zna. Njegov jedini cilj i zadatak je destabilizacija ove regije i BiH, kako ne bih kojim slučajem zaglavio u ćorku. Zato mu se i žuri da vidi na čemu je. Ako je imalo pametan, još noćas bi napustio BiH, i time se spasio belaja.VCorp wrote:Fino se zajebavati tako. A realnost je da su u BL danas naseljene Srbende iz pola gradova u kojima su od nas dobili po guzici a ima ih iz SAO Krajine, glume veće Srbe kao i ovi naši od onih iz Beograda. Naslo bi se tu budala, ne boj se ti nista.megaman4 wrote:archi_a wrote:Al zamisli danas-sutra stiže naredba iz BL: "Puuuuuccccccaaaaaaaaajjjj." Tišina.... Kad dobacuje neko iz mase: "oću ku.ac, pucaj sam."![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
VCorp
#799 Re: JEL POCELO?
Znam. Vratio sam se sa ramenom natečenim kao klada bukve. Znao sam kako nas mrze i zbog rata, i poslijeratnih pizdarija koje ovi mladi danas i ne poznaju ali ono u Beogradu je nešto što je i mene na neki način promijenilo. Kakva je ono mržnja bila, šta sam sve vidio i čuo zaprepastio sam se. Meni je zao sto tamo nisam mogao smjestiti na stadion čitav naš narod da vide ono sve. Čovjek drži dijete, obojici majice sa slikom Mladića i na glavi im šajkače i kokarde. I dere se da čujemo '' vidi sine balija, ono je tajo klao a i ti ćeš kad narasteš '' i sve to uz bolesni osmijeha sa očima gladnim krvi. Mene je to šokiralo toliko da mi se to u glavi vrtilo i do povratka u Bosnu, manje me kamenje pogodilo od toga. Evo i sad se sav naježim, uh ...dezurni_ucenik wrote:
Ona utakmica na Marakani 2005.godine, pokazala da ima itekako budala koji su na sve spremni.
-
megaman4
#800 Re: JEL POCELO?
Ovo prvi put čujem.VCorp wrote:Znam. Vratio sam se sa ramenom natečenim kao klada bukve. Znao sam kako nas mrze i zbog rata, i poslijeratnih pizdarija koje ovi mladi danas i ne poznaju ali ono u Beogradu je nešto što je i mene na neki način promijenilo. Kakva je ono mržnja bila, šta sam sve vidio i čuo zaprepastio sam se. Meni je zao sto tamo nisam mogao smjestiti na stadion čitav naš narod da vide ono sve. Čovjek drži dijete, obojici majice sa slikom Mladića i na glavi im šajkače i kokarde. I dere se da čujemo '' vidi sine balija, ono je tajo klao a i ti ćeš kad narasteš '' i sve to uz bolesni osmijeha sa očima gladnim krvi. Mene je to šokiralo toliko da mi se to u glavi vrtilo i do povratka u Bosnu, manje me kamenje pogodilo od toga. Evo i sad se sav naježim, uh ...dezurni_ucenik wrote:
Ima li igdje snimljen taj lik što diže dijete sa šajkačom?