JEL POCELO?

Post Reply
sjedi 1

#176 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

Škobo Habu wrote:Dodikova politika je čisto hazarderstvo. No, ne baš hazarderstvo čisto onako, već sa pokrićem. Bojim se da eskalaciju političkih sukoba u BiH Dodik prešutnu podršku Rusije. Gledajući svu situaciju oko prijema C.Gore u NATO, sva ova ekslacija u širim okvirima ima smisla.
Na Balkanu se ne smije ni prnuti bez znanja i saglasnosti SAD-a i ne zaboravi Milorada su instarlirale SAD i one upravljaju sa njim baš kao i sa svim ostalim vladama na Balkanu ;-)

P.S.kakvi crni Rusi,ne prosipaj se matere ti
megaman4

#177 Re: JEL POCELO?

Post by megaman4 »

sjedi 1 wrote:
Škobo Habu wrote:Dodikova politika je čisto hazarderstvo. No, ne baš hazarderstvo čisto onako, već sa pokrićem. Bojim se da eskalaciju političkih sukoba u BiH Dodik prešutnu podršku Rusije. Gledajući svu situaciju oko prijema C.Gore u NATO, sva ova ekslacija u širim okvirima ima smisla.
Na Balkanu se ne smije ni prnuti bez znanja i saglasnosti SAD-a i ne zaboravi Milorada su instarlirale SAD i one upravljaju sa njim baš kao i sa svim ostalim vladama na Balkanu ;-)

upravo tako :thumbup: Dodik je njihov proizvod, i kako su ga doveli na vlast, tako će biti i skinut. SAD je zapišala ove prostore još 1990. a Rusija nema šta ovdje tražiti. RS ako bude djelovao i dalje van ustavno, sam sebe polahko gasi.
nKrkan

#178 Re: JEL POCELO?

Post by nKrkan »

Turska nam poklanja 10 F-16 avijona i one neke rakete zemlja - zemlja
sjedi 1

#179 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

megaman4 wrote:
sjedi 1 wrote:

upravo tako :thumbup: Dodik je njihov proizvod, i kako su ga doveli na vlast, tako će biti i skinut. SAD je zapišala ove prostore još 1990. a Rusija nema šta ovdje tražiti. RS ako bude djelovao i dalje van ustavno, sam sebe polahko gasi.
Pitanje je samo šta SAD žele...
Ratoborna Gljiva

#180 Re: JEL POCELO?

Post by Ratoborna Gljiva »

nKrkan wrote:Turska nam poklanja 10 F-16 avijona i one neke rakete zemlja - zemlja
aha bacamo ih sa zemlje na zemlju s ramena
Ratoborna Gljiva

#181 Re: JEL POCELO?

Post by Ratoborna Gljiva »

megaman4 wrote:
Oni dolaze, BAČUŠKA, HARAŠO

Image
Banksy

#182 Re: JEL POCELO?

Post by Banksy »

Dodik je proizvod Velike Britanije, ne Amerike, mada to više nije ni važno ...
sjedi 1

#184 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

Banksy wrote:Dodik je proizvod Velike Britanije, ne Amerike, mada to više nije ni važno ...
+1
MI6
Isti qrac samo drugo pakovanje,ili SAD ili V.Britanija
bvcx

#185 Re: JEL POCELO?

Post by bvcx »

Jel završilo da se vraćamo?
nKrkan

#186 Re: JEL POCELO?

Post by nKrkan »

Kolko košta atomska na slobodnom tržištu ?
Banksy

#187 Re: JEL POCELO?

Post by Banksy »

sjedi 1 wrote:
Banksy wrote:Dodik je proizvod Velike Britanije, ne Amerike, mada to više nije ni važno ...
+1
MI6
Nije baš isto, u vrijeme kad je instaliran VB je bila puno bliža Srbiji, a Amerika nama, no dnevna politika i interesi su zaista na dnevnoj bazi, tako da danas ...
edit: I mirno spavajte, rata neće biti.
Last edited by Banksy on 10/12/2015 17:44, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#188 Re: JEL POCELO?

Post by Škobo Habu »

sjedi 1 wrote: Na Balkanu se ne smije ni prnuti bez znanja i saglasnosti SAD-a i ne zaboravi Milorada su instarlirale SAD i one upravljaju sa njim baš kao i sa svim ostalim vladama na Balkanu ;-)

Zaobiđi me, matere ti. :roll:

Eno ti RT, advence.hr, altermainstreaminfo. itd, pa tamo slobodno komentariši o Vrlom novom vođi-Vladimiru Putinu. Rusija je do sada svaki potez Dodika oko referenduma, OHR, stranih sudija otvoreno podržala. Svi oni koji potcjenjuju ruske interese na prostoru Balkana su naivni proporcionalno prosjećnom Bošnjaku u predvečerje rata '92. godine.
sjedi 1

#189 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

Ratoborna Gljiva wrote:
megaman4 wrote:
Oni dolaze, BAČUŠKA, HARAŠO

Image
Ma dolaze oni moj qrac a u stvari sve je to isto.
"Čizma pa čizma"
megaman4

#190 Re: JEL POCELO?

Post by megaman4 »

@sjedi 1

SAD vide u BiH jakog partnera i buduću članicu EU i NATO-a. Pored toga, DAYTON je njihov proizvod kao i Dodik, i ako neko pokuša taj proizvod urušiti, kao šta to Dodik trenutno radi, lakše je udaljiti Dodika iz politike nego ukinuti RS, jer iza DAYTON-a ne stoje samo SAD, nego i EU, kao i Rusija.
sjedi 1

#191 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

Banksy wrote:
sjedi 1 wrote:
+1
MI6
Nije baš isto, u vrijeme kad je instaliran VB je bila puno bliža Srbiji, a Amerika nama, no dnevna politika i interesi su zaista na dnevnoj bazi, tako da danas ...
Hoćeš reći da američki i britanski interesi nisu podudarni po pitanju ovog dijela Evrope pa i cijelog kontinanta ?
Daj ne zajebavaj matere ti
muha_sa

#192 Re: JEL POCELO?

Post by muha_sa »

kamen spoticanja wrote:Vlada i sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg, kako tvrdi Vlada RS-a, protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.

Osim toga Vlada RS naredila je MUP-u RS da spriječi svaki ulazak i pretres republičkih i lokalnih institucija RS. 

Na današnjoj sjednici Vlada RS se upoznala sa postupanjem pripadnika SIPA-e u opštini Novi Grad, pretresu zgrade policije, zgrade opštinske uprave i komunalnog preduzeća u Novom Gradu
ako su šumnjaci ukinuli i gadi im se na prefiks Bosanski nemoj ti :-)

Bosanski Novi
Škobo Habu

#193 Re: JEL POCELO?

Post by Škobo Habu »

Dodik je bio njihov "proizvod" u doba kada je ruski uticaj na ovim prostorima bio minoran. Svojim pokroviteljima je on davno okrenuo leđa, još prije deset godina.

Upravo je on prvi srpski političar iz RS koji je Rusima poklonio najprofitabilnije firme u tom entitetu. Po logici dežurni forumskih pro-rusa to je zbog toga što mu je to CIA i MI6 naredili. :roll:
Banksy

#194 Re: JEL POCELO?

Post by Banksy »

sjedi 1 wrote:
Banksy wrote:
sjedi 1 wrote: +1
MI6
Hoćeš reći da američki i britanski interesi nisu podudarni po pitanju ovog dijela Evrope pa i cijelog kontinanta ?
Daj ne zajebavaj matere ti
Poradi na komunikaciji, to se da popraviti, za pamet je kasno. Pozdrav.
sjedi 1

#195 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

megaman4 wrote:@sjedi 1

SAD vide u BiH jakog partnera i buduću članicu EU i NATO-a. Pored toga, DAYTON je njihov proizvod kao i Dodik, i ako neko pokuša taj proizvod urušiti, kao šta to Dodik trenutno radi, lakše je udaljiti Dodika iz politike nego ukinuti RS, jer iza DAYTON-a ne stoje samo SAD, nego i EU, kao i Rusija.
Naivno razmišljaš,to je neko moje mišljenje.Ne znam,možda griješim ali zar te iste SAD do sad nisu mogle riješiti "stvari" u BiH ?
Ko ih je spriječavao prije a ko sad ?
Složićeš se da imaju instrumente da to urade
bvcx

#196 Re: JEL POCELO?

Post by bvcx »

Škobo Habu wrote: Upravo je on prvi srpski političar iz RS koji je Rusima poklonio najprofitabilnije firme u tom entitetu. Po logici dežurni forumskih pro-rusa to je zbog toga što mu je to CIA i MI6 naredili. :roll:
A umalo da se prodaju Irancima.
Freamon Lester

#197 Re: JEL POCELO?

Post by Freamon Lester »

Banksy wrote:
Poradi na komunikaciji, to se da popraviti, za pamet je kasno. Pozdrav.
:lol:
hAZNADAR

#198 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

Ratoborna Gljiva wrote:
kamen spoticanja wrote:Obratiti paznju na ruke zeljke cvijnovic
prpa
možda je zatezala kožu pa joj mindža do pupka?
Zar nema nekih drugih interesantnih tema za tebe? Nije mi jasno sta radis ovdje sa "jebanjem keva, mindzama do pipka" i sl.
sjedi 1

#199 Re: JEL POCELO?

Post by sjedi 1 »

@banksy
Šta nije uredu sa komunikacijom ili si previše osjetljiv ?
megaman4

#200 Re: JEL POCELO?

Post by megaman4 »

sjedi 1 wrote:
megaman4 wrote:@sjedi 1

Naivno razmišljaš,to je neko moje mišljenje.Ne znam,možda griješim ali zar te iste SAD do sad nisu mogle riješiti "stvari" u BiH ?
Ko ih je spriječavao prije a ko sad ?
Složićeš se da imaju instrumente da to urade
Imaju, ali žele da i mi nešto uradimo ako želimo sebi dobro. Mada već neki nešto i rade, kao što je Dodik, koji polahko gura RS u nestanak, ali ga moć zasljepljuje. Dobro je neko davno rekao da je najveći saveznik Bošnjaka upravo Dodik, jer on upravo ono radi što bi Bošnjaci trebali a to je gašenje RS-a.
Post Reply